2002.06.09 23:03
Szerző: nyúlci
Sziasztok!
Január 4-én született meg életem legdrágább kincse, Bálint fiam. Az apja április 13-án közölte, hogy nem bír bennünket tovább elviselni, és elköltözik. Nem voltunk házasok, a barátnõje voltam 2000 novembere óta.
A babát nem terveztük, õ minden áron meg akart szabadulni tõle. Nekem komoly szervi problémáim voltak, ezért nekem Bálint baba ajándék volt, eszembe sem jutott lemondani róla.
Zoli, az apja, néhány héttel azután, hogy kiderült a terhesség, májusban elhagyott. Nem is számítottam rá, mondtam neki, hogy én nem dönthetek másképp, és nem tartok igényt semmire, ha így elválunk.
Két hét múlva visszajött, hogy nem tud nélkülem élni, és vállalja a babát is, csak maradjunk együtt.
Októberben költözött hozzám, és együtt voltunk a kicsi születésénél. Azt hittem, végre igazi család leszünk.
Mióta a kicsi megszületett, õ szinte minden nap reggel 8-tól este 11-ig dolgozott. Legalábbis ezt mondta.
Alig foglalkozott a babával, néha még megnézni sem akarta. Naponta többször elmondta, hogy mennyire szeret bennünket, de nagyon nehéz neki ez a helyzet.
Engem baromira zavart, hogy gyakorlatilag egyedül neveltem a gyereket, minden segítség nélkül. Volt olyan, hogy több napra elment, mert "egyedüllétre volt szüksége". Olykor közölte, hogy a Dóra nevû barátnõjénél alszik, de ne legyek féltékeny, mert õ már csak egy barát. (mellesleg egy exbarátnõ) Be kell valljam, néha igen komoly kiborulásaim voltak amiatt, hogy a férfi, akit szeretek, egy másik nõnél alszik, aki, persze, "csak egy barát".
Mikor Zoli bejelentette április közepén, mellesleg a születésnapomon, hogy elköltözik, azt mondta, nem bírja tovább, hogy milyen betegesen féltékeny vagyok és õ csak egy kis bizalmat várt tõlem. És neki még mindig én vagyok a nagy õ, és reméli, egyszer még boldogok leszünk.
Egy hét múlva elköltözött a Dóri barátnõjéhez. Két hét múlva visszajött, hogy így nagyon kényelmetlen neki, és május végéig, míg ki nem költözik az albérlõ a lakásából, itt akar maradni.
Május 17-én volt egy igen komoly összeveszésünk, amiben az anyja is részt vett. Zoli az anyja jelenlétében vert össze, miközben a 4,5 hónapos kisfiam a szobában aludt. Az anyjának eszébe sem jutott a fiát visszafogni, szerinte szemét ember vagyok, mert megszültem a kicsit, tönkre téve ezzel a fia életét. Majd elmentek, mint akik jól végezték dolgukat.
Ezután Pünkösd hétfõn összepakoltam Zoli cuccait, és találtam egy doboz diát, ahol Zoli kefél egy másik volt barátnõjével, Andival. A képek két hónappal azután készültek, hogy Zoli visszakönyörögte magát hozzám.
Egy világ omlott össze bennem, azt hittem, nem érem meg a reggelt. Aznap egész éjjel a kisfiam ágya mellett sírtam. Néztem õt, nehogy valami nagy nagy hülyeséget csináljak.
Zoli volt a mindenem, azt hittem, megtaláltam az igazit.
Másnap felhívtam, kértem, hogy mondja el, hogy mikor és kivel csalt meg. Erre annyit mondott, hogy ezt a "beteges féltékenységet" nem bírja bennem, neki én vagyok az igazi. Elmondtam, hogy megtaláltam a képeket. A válasza ennyi volt: Igen? Akkor legalább tudod, nem tagadom tovább.
Ettõl kezdve egy falat sem ment le a torkomon, és rohamos fogyásnak indultam. Drasztikusan csökkent a tejcsi is, így a kismanó igen hamar rá kellett, hogy szokjon a vegyes tálálkozásra.
Azon a héten minden este úgy feküdtem le, hogy nem tudtam, felkelek-e reggel.
Péntek este felhívtam az Andit, aki nagyon kedves volt és elmondta, hogy õk igazán nem szakítottak soha és õ szinte ott lakott Zolinál. Szeretik egymást. Néhány hónapig nem voltak csak együtt októbertõl, mikor Zoli hozzánk költözött.
Aztán mióta a baba megszületett, megint találkozgatnak, és Zoli elmondta neki, hogy mennyire nem bír elviselni bennünket.
Késõbb Zoli is elismerte, hogy találkozgat az Andival, "de nincs köztük semmi", és õ engem szeret, és reméli, hogy együtt fogunk megöregedni.
Beadtam a gyermek-elhelyezési kérelmet, és remélem, mielõbb lezárul minden.
Május 17 óta személyesen nem találkoztam Zolival, 24 óta telefonon sem beszéltünk. Néha küld smst vagy emilt, hogy milyen mocskos játékot játszom, és milyen gonosz ember vagyok, de õ még így is engem szeret.
Amióta a barátnõje vagyok viszonya van egy nõvel (lehet, hogy többel is), én éreztem is ezt, és õ lehazudta a csillagokat is az égrõl. Volt választása, nem kellett volna visszajönnie hozzám.
Úgy érzem, elvett tõlem mindent, amiben hittem. Ha nem lenne a kismanócskám, talán fel is adnám, de miatta muszály összeszednem magam.
Persze, mindezt a vizsgaidõszakra kellett idõzítenie, hogy ha nagyon szar, legyen még szarabb.
Még mindig szeretem, és mindig szeretni fogom.
Az fáj a legjobban, hogy soha többé nem tudok bízni benne... és így részemrõl már nem lehetünk együtt.
Annyira nem érdemeltem ezt meg. És fõleg nem érdemelte meg ez az ártatlan kismanó.
Nem muszály válaszolnotok, csak ki akartam sírni magam. Biztosan van köztetek olyan, aki tuja, mit érzek most.