Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak próbálgatom, hogy a vonalzómat, hogy tudnám minden hozzászólásomhoz hozzácsatolni, egyszer csak sikerül. Valamit rosszul csinálok, de majd csak rájövök. Bocsi! Talán most sikerül, igen most sikerült. Megy ez!

Finike

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok,

Adra,
köszönöm válaszodat :)

Finike,
sajnos még nem tudjuk, hogy Kisborsó fiú vagy lány. Kicsit bízom benne, hogy a jövő heti genetikai UH-on már kiderül a titok :D
Ha nem, akkor 29.-én megyünk 4D-re, ott már nagyobb az esélye :D
A vonalzódról: az URL-lel kezdődő kódot kell a profilodnál az aláírásba bemásolni, úgy jó lesz :D

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Az a helyzet, hogy eltünt az e-mail-em, amit küldtek a kódokkal, így nem tudom, hogy másoljam be. No mindegy most mennem kell megetetnem a picurt, meg már szaglik is a pelusa. :lol: :oops:
Még próbálkozom később.

Köszönöm!
Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Szépen termeltetek :D :D .

Bacsbern!
Én a Csütörtökinél szültem mind a kettőt.
A terheléses vércukor nem gáz csak akkor ha Zsókucit akarod követni :roll: :? :(

Judit!
Komolyan mondom, szinte dekára pontosan annyit frjlődik ez a két csöpp. Ezek szerint nálatok is megy a kaja ezerrel?!

Sid!
Remélem én is, hogy jobban vagy. Mi volt ez a nyavaja? Valami vírusos cucc? Most rám is járt a rúd mert migrénes fejfájásom volt öt nappal ezelőtt majd megpusztulgattam :cry: (borogatás meg minden) aztán most már csak úgy szimplán fáj a fejem már az 5. napja :cry: :cry: .

Zsókuci!
Gratulika a szuper AFP-ért :D :D :D !
A videókazis dolgot bent csinálják a kórházban, szerintem tök aranyosak hogy készítenek ilyet ha kéred. Csak a kazit kell vinned (akár minden UH-ra) mert nekik csak egy mozdulat betenni a gépbe és már rajta is van a manó. Fizetni nem kell érte :lol: :lol: .

Finike!
Nagyon szupi a vonalzód :D :D . Eszméletlen édi rajta Viki.
Nálunk úgy vannak a szobábák, hogy van egy nappali és abból nyílik két szoba az egyik a Tamié és majd az Edóé a másik pedig a hálószoba ahol most bent van az Edó kiságya.

Mondjuk tegnap egészen istenes volt az esti alvás:
Sztorim: Tami délután 5 perc alatt elaludt (szerencsére a védőnő megerősített abban, hogy igenis kell az alvás még ebben a korban) és láss csodát 3 óra hosszát aludt :lol: :lol: .
Ebből adódóan gondoltam, hogy nem fog este 9kor aludni menni :? . Majd tíz óra volt mikor bement a szobájába apával, hogy na akkor alvás mire kijelentette, hogy nem alszik csak anya mellett és átjött az ágyunkba :( :D . Persze imádom mikor ott alszik mert akkor huzzá tudok bújni dehát ugye "irgum-burgum".
Jó így akkor négyen feküdtünk a nagy ágyban Tami közöttünk az Edó pedig rajtam. Éjfélkor arra ébredtem, hogy mindenki alszik, az Edó még mindig a hasamon, aztán akkor őt betettem az ágyába és reggel 5-ig aludtam én is. :) :)

Dóri!
Igaza van Zsókucinak KÉRÜNK FOTÓT a pocakról!!!!!!! :lol: :lol:

Adra!
Már olyan vagyok mint a papagály: KITARTÁS!!!!!

Csillagmaci!
Szerintem is írd le, hogy ki a dokid és hogy választottál-e szülésznőt mert ez tényleg dokifüggő és akkor az aki a te dokidnál szült az majd elküldi mailben vagy privin. A dokid nem mondott semmit?

Ja még valami, képzeljétek tegnap tudtam meg, hogy a cég ahol dolgoztam megszűnik létezni március elejétől. Kb. 180 ember dolgozik itt és 20 ember marad de azok is csak az év végéig. Na ilyenkor mi van? :roll:
Azt tudom, hogy engem nem rughatnak ki de akkor?

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Tiszta tudathasadásos állapotban vagyok mert mire sikerül megírnom egy üzit addigra már válaszol mindenki mindenkinek és olyan mint ha nem is venném figyelembe azt, hogy már nem is aktuális az a téma. Bocsi :oops: :oops:

Ilyen az ha az embernek két manója van :? .

Finike!
Ne felejtsd el bex-ni, hogy minden levél végére tegyen aláírást.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Szandra,
Nagyon szép szakma a csecsemőgondozás, és biztos szívvel-lélekkel fogod csinálni, ha "feladod" érte a diplomádat. Persze ezt a pályát végül is csak szívvel-lélekkel lehet csinálni, mert ugye ez a terület nem a hálapénzekről híres (legalábbis nem lehet belőle meggazdagodni), szóval aki megmarad a pályán, az tényleg szereti. Én a kisfiamat a Nyírő Gy. kórházban szültem, de ott is nagyon lelkiismeretesek voltak a csecsemősök, viszont iszonyatosan le voltak terhelve, mindegyik "idegbeteg" volt (nem rossz értelemben), volt amelyik dadogott, egy pedig folyton pislogott (de komolyan). Szóval nem egyszerű, de valóban szép pálya...
Én gyermekpszichológusnak készülök, szintén most jelentkeztem, és ha sikerül, akkor szeptembertől kezdem el tanulni.

Bacsbern,
Annyira cuki ez a 4D-s kép, már tényleg teljesen babaszerű a lánykád! Mi is voltunk anno a kisfiammal, de már csak a legvégén (a 34. héten), mert én előtte láttam korai magzati felvételeket, és olyan ilyesztőnek tűntek, hogy nem akartam előbb elmenni. Ezt a képet látva már bánom, de majd a következő babócánknál már korábban elmegyünk mozizni :-) Annyira más a mai anyukáknak, mint a mi szüleinknek lehetett! Sokkal közelebb érzi magához az anyuka-apuka a babócát, ha már előre meglátja, sokkal hamarabb kialakul a kötődés...

Csillagmaci,
Egy barátnőm szült 2 éve itt a JFK-ban, és nemsokára megint itt fogja világra hozni a második csemetéjét. Ő mondott nekem egy-két dolgot a hálapénzzel kapcsolatban. Ha gondolod, priviben megírom.

Jók legyetek, és kitartás a célvonalhoz közelítőknek :wink:
Erika
cserika

Sziasztok!

köszönöm mindenkinek. HÁt ma olyan fejfájásom volt hogy délelőtt aludtam szerencsére apukám itt volt és játszott a Bulcsúval.
Most megint érzem a gyomrom. jó lesz túl lenni rajta.

Dóri! akkor szurkolok hogy még bírjátok amíg át nem adják az osztályt és szép körülmények között lehessetek. Szóval szorítsd még a lábad nagyon :lol: :wink:

Adra! Szombat a nagy nap? A hétvégén baba lesz? ugye jól emlékszem! Jaj nagyon izgulok, de nálatok biztos nem jobban!!! Elképesztő, hogy most még csak ott üldögéltek éldegéltek kettesben férjecskéddel és jővőhéttől már négyen lesztek. :roll:

Zsókuci ! örülök a jó eredményeknek!!!! a kórházban 2dl tej 1db zsömi a terheléses vércukor feltétele és csak ha rossz ez az eredmény akkor van a cukros víz. Nem volt ám ez mindig így!!! mikor jOhannával voltam terhes akkor még a cukrosvíz volt én szerencsére megúsztem mert az Örs vezér téri Sztk-ban csináltattam minden labort :lol:

Szandra ! nem is tudtam hogy a Csütörtökinél szültél. Kedvencem /egyik/ annyira jó fej és mindenkivel rendes hogy ritka az ilyen orvos.

jő éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Sid!
Úgy látom tényleg alakul a mi kis rendelőnk cserika is szakmabéli akar lenni :D . Uccu neki vágj bele :lol: .
Különben tényleg tündéri fazon a Csütörtöki nála jobbat keresve :shock: sem találhattam volna :D .
Korrekt, eszméletlenül ért a szakmájához és nagyon kedves szerintem pont ennyire van szüksége egy kismamának ahhoz, hogy ne parázzon a 9 hónap alatt. Hál istennek már az első szülésemet is ő csinálta így nem kellett új doki után kutatnom. :lol: :lol:

Cserika!
Az is nagyon gyönyörű lehet. Az főiskola ahová jelentkeztél?
Neked mi az eredeti szakmád?
Én holnap adom fel a jelentkezési lapomat. Remélem felvesznek ha már úgy sincs munkahelyem :? .
Mondjuk nem nagyon akartam visszamenni oda dolgozni de azért mégis gáz, hogy nincs meg a tuti a hátam mögött mert ha nem végeztem volna a sulival akkor még biztos, hogy visszamentem volna addig.

Adra!
Nem mondod!!!!!!!!!!!!! Most olvasom csak, mit írt Sid!!!!!!
Naggggggyon durva :lol: . Para van? Hát ne legyen! Az a jó az újszülötteknél, hogy bármi amit teszel neki az úgy jó mert még nincs viszonyitási alapja :shock: :D .
Apa otthon lesz veletek az első időkben? Vagy esetleg valamelyik nagyi segít majd?
Hát mindenesetre nagyon szorítok!!!!

Mindenkinek nagyon szép álmokat,

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!
Ma megvolt az AFP utáni uh, amin szerencsére minden rendben!
BPD 40mm, Th 31mm, Fl 24mm. Majdnem ekkora volt ennyi idősen Bencusom is. Megvan mindene karok, lábak, orr, szemek.
Kicsikét szégyenlős, két kézzel takarta el az arcát, és persze azt sem láttuk, hogy fiúcska v. kislány :lol:
Nem baj, majd 31én a 4D-s uh-n!

Más: hát Csajok, szépen szétverték a kórházat (legalábbis a 8dikon)! Mindenhol ablakok, meg párkányok hevernek, remélem izibe végeznek a nagy felújítással!
És persze Gyuri Dokitól várnánk ám a beharangozott fejlemények kifejtését, mert ez így nem érvényes, hogy csak jött, aztán elhúzta az orrunk előtt a mézesmadzagot, mi meg várunk mint a jó gyerekek :lol: :lol: :P

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Újként lenne egy jópár kérdésem -ha nem gond- nem igazán a kórházzal kapcsolatban, inkább a dokikkal. Az biztos, hogy a Dél-pestiben szeretnék szülni.
Én 18. ker-i vagyok és orvosválasztásban szeretnék tanácsot kérni. Tudtok olyan lőrinci orvost, akit teljes szívvel ajánlanátok? Mi aug. óta próbálkozunk, egyenlőre még nem sikerült, de lassan remélem már összejön a kis kurkó! :D Még nem vagyok 100%ig biztos abban, hogy maradok a jelenlegi dokimnál, bár itt olvastam róla jókat, de csak a szülésről írtatok, a TG-ről és az egyebekről nem.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Viki
sleepin

Cserika,
megköszönöm, ha írsz. Az emailem: gyorffyk@citromail.hu
csillagmaci

Sziasztok!

Szandra! félreértetted. Nincs para, csak úgy drukkolok, izgulok. Hogy milyen lesz. és a babók milyenek lesznek stb. :lol:
Örülök, hogy van már egy kis éjszakai alvás a csajoknál. előbb-utóbb csak beállnak.

Eszti! ezek ám a jó hírek. Örülök, hogy minden ok volt.

Viki! üdv közöttünk. Hát sztem mindenki /többnyire/ a saját dokiját fogja aljánlani, mert őt ismeri legjobban. Jelenlegi dokidhoz mióta jársz? és miért szeretnél váltani? Én a Farkasinszky dr-nál szültem és a terhesgondozás alatt is teljesen meg voltam elégedve vele meg a szülésnél is.

üdv Edina
sidney

Sziasztok!

Sid!
Szerintem te értettél félre engem :lol: :oops: csak az Adrának írtam, hogy no para! Azt gondolom, hogy te "csak" drukkolsz!!!! :D .
Lehet, hogy hülyen írtam le akkor hogy mire is gondoltam. Mindegy a lényeg az, hogy: ÜGYI LEGYÉL ADRA!

Fricky!
Én is nagy gratuli a remek kis eredményeitekhez :lol: :lol: .

Viki!
Igaza van Sidnek, tényleg mindenki csak a saját dokiját tudja ajánlani. Én a Csütörtökinél szültem, szerintem főnyeremény de a Farkasinszkyről valamint a Hartmannról is eddig csak jókat hallottam.

Jó éjszakát
Szandra

szandrakiss

Köszönöm az ajánlásokat! Gondoltam, hogy mindenki a saját dokiját fogja ajánlani, arra is gondoltam... Nem tudom, hogy leírhatom-e a dokim nevét, mert nem akarok galibát. Akiket említettek dokik hol rendelnek? Mert Lőrincről nem rémlenek... Előre is köszönöm!!! Viki
sleepin

Helló Csajok!

Tegnap voltam dokinál, csak UH volt. Aszerint minden ok a babókkal.
A jelen állás szerint jövő hét kedd lesz a nagy nap, persze csak ha addig nem indul meg spontán a szülés. :D

Már nagyon várom, mert annyira szeretném már látni és a karomban tartani a babáimat! Az egész család be van sózva, a férjemmel és velem az élen!

Köszönöm mindannyiótoknak a drukkolást, igyekszem nem parázni. Most még elég jól bírom.

Fricky!
Örülök a jó eredményekhez, csak így tovább! Várjuk a 4D-ről a beszámolót! Kíváncsi vagyok vajon kislány, v. kisfiú-e a pocaklakód?

Viki!
Üdvözöllek közöttünk!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Zsókuci!

Bocsi, hogy lehagytalak! Természetesen tőled is nagyon várjuk az UH-s beszámolót és szorítok, hogy mielőbb megtudd a babód nemét!

Üdv

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Nagyon aranyosak vagytok Csajok!
Természetesen megkapjátok a 4D-sről is a beszámolót, és remélem a képet is sikerül majd felrakni.

Zsókuci!
Persze, ezt tőled is várjuk! :lol:

Adra!
Mi is szorítunk ezerrel! Tök jó, a jövőhéten már írhatod nekünk a beszámolót :lol: :lol:

Viki!
Az én dokim Jávorkai Imre, és a magánrendelése is Erzsébeten van. Én maximálisan elégedett vagyok vele.

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Amint látjátok csak sikerült vonalzót készítenem, és képet is be tudtam illeszteni az avataromba. Nem adtam fel és meg is van az eredménye. Tetszik?

Velünk minden oké. Elkezdtük a gyümölcsözést. Először csak almát kapott aztán, ma fogok neki adni almát banánnal összekeverve, és rácsepegtetek néhány csepp narancsot, mert az alma befoghatja.

Adra!
Szóval jövőhét kedden rághatjuk a körmünket értetek? Azért még írj, hogy hogy vagytok, mik a fejlemények addig is. Gyorsan el fog jönni az az idő, amikor már végre a babáidat a karjaidban tarthatod. Most még simizd a pocakod, mert nagyon furi lesz, amikor már nincs "semmi" a pocidban.
Bocsánat, de kérdezhetek valami butaságot? Te már biztosan utánaérdeklődtél. Az ikreket, hogyan kell szoptatni?

Szia Viki, üdv. a klubban. Az én doktorom Farkasinszky Tibor, én hozzá jártam terhesgondozásra a kórházban, és nála is szültem. Én őt tudom ajánlani.

Eszti!
Örülünk,hogy nálatok minden rendben a kislurkóval! Nálunk szinte soha semmit nem lehetett látni, még az utolsó napokon sem tudta megmondani a dokink, hogy fiú vagy lány, ő csak tippelt egyet, de egyáltalán nem volt benne biztos. Nekünk is a 4D-n mutatta meg, hogy csajszi. Az a lényeg, hogy mindene meg van és szépen fejlődik.
Már ideje volt, hogy lecseréljék az ablakokat, mert olyan huzat volt benn, hogy zárt ablakoknál a függöny szép táncot járt a szobában. A babákat mindig jól be kellett bugyolálni, nehogy megfázzanak.

Dóri, Judit!
Veletek mizújs? Hogy vagytok?

PÁpá
Finike

Kép
Kép
finike

Helló Csajok!

Finike!
Klassz lett a vonalzód, a pici lányt pedig újra csak dicsérni tudom: egy kis tündér.
Az ikrek szoptatása nem különbözik az egyke babákétól: vagy egymás után szoptatom meg őket, vagy akár egyszerre, bár ez utóbbi biztos nehezebb. Én ezt így előre nem döntöttem el, hiszen nem tudom, hogy mi fog majd beválni. Asszem az az első és legfontosabb, hogy megtanuljuk a szopizást.

Viki!
Az én orvosom dr. Tarcheh Viktor, akihez a kórházba járok terhesgondozásra. Nagyon kedves, türelmes, mindent elmagyaráz, ha kell többször is, csak ajánlani tudom.

Szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok,

Viki,
Én is XVIII.kerületi vagyok :D A dokimnak viszont Erzsébeten magánrendelése, akár csak Frickyének. Amúgy a dokim nagyon kedves és rendes is, a neve: Dr. Fekete Tamás.

Adra,
Örülök, hogy minden rendben a babákkal! :D A másik topikon, ahová szoktam még irogatni, a múlt héten lány-ikrek, a héten pedig egy vegyes páros született :D :D
Drukkok mennek majd!
Köszönöm, kedves vagy, természetesen amint tudok vmit, beszámolok Nektek!

Mi jól vagyunk, ma töltöttük be a 18.hetet. :lol:

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Köszönöm a tippeket!

Most pont hallottam pozitívat a dokimról... nem tudom mi tévő legyek, jó lenne, ha nem a terhesség felénél jönnék rá, hogy nem döntöttem jól... :?

De nagyon köszönöm, átgondolom... :roll:

Viki
sleepin

Köszönöm a tippeket!

Most pont hallottam pozitívat a dokimról... nem tudom mi tévő legyek, jó lenne, ha nem a terhesség felénél jönnék rá, hogy nem döntöttem jól... :?

De nagyon köszönöm, átgondolom... :roll:

Viki
sleepin

Hupsz... bocsi, 2szer ment el... :oops:
sleepin

Sziasztok!

Nagyon kiváncsi vagyok szülés élményekre a Jáhn Ferenc Kórházból! Milyen tapasztalaitok voltak, mert csodálatos leírásokat lehet olvasni, hogy milyen fantasztikus háttér stb-vel rendelkezik, de hogy ez a valós helyzetben hogy van, arra lennék kiváncsi. Főleg a szülésről illetve a csecsemőgondozásról, hogy megmutatják e, a sétálós epidurálásról stb!
Főleg friss élményekre, tapasztalatokra lennék kiváncsi!

[quote="karpijudit"]S írta:karpijuditziasztok,

Hogy belelendültetek :D , alig győztem visszaolvasni...
Ma reggel Szonjus 7.10-ig aludt, alig hittem el, amikor ránéztem az órámra. Már 3 napja bent alszik Dancánál, és eddig minden rendben volt. Sőt, ma Szonjus sírdogált egy kicsit, amikor Dancát lefektettem. 10 perc alatt elaludtak mind a ketten...

Adra,

Nagyon izgulok értetek. Mindenképpen értesíts valakit, ha elindultok, ill. amikor már meglesznek a manócskák.

Eszti,

Remélem, gyorsan túl lesztek azon a fránya víruson!

Jucus,

Ne izgulj, biztosan minden rendben van a manóval! Kitartás a költözéshez!

Szandra,

Irigyellek az elhatározásodért. Én is közgazdász vagyok, de egyelőre elképzelni sem tudom, hogy hol fogok tudni elhelyezkedni. A munkahelyek többsége nem kifejezetten családbarát. Mostanában sokat töröm a fejem, hogy milyen irányban mozduljak, de még nem találtam ki semmi használhatót.

Bacsbern,

A babák kosárban alszanak a mamik mellett a szobákban. Papa csak az üvegen keresztül nézheti meg a kismanót, téged látogatni viszont egész nap lehet. Többágyasban tényleg egyszerű, mert a szobatársak biztos szívesen figyelnek a te manódra is. Többnyire úgyis alszanak. Mármint a babák. Én egyágyasban voltam. Ha látogatási időn kívül jött hozzám látogató (nem sokszor), akkor beadtam a babát a csecsemőosztályra.
Szerintem nagyon nagy élmény a papáknak a szülés, persze nem szabad erőltetni. Az a lényeg, hogy úgy történjen minden, ahogyan ti szeretnétek. Nálunk is úgy indult, hogy bent lesz a férjem, de a császá miat sajna mindkét esetben a folyosóra szorult. Mivel engem elaltattak, ő látta előbb a manókat. A neveket is tőle kérdezték meg. Ha jól belegondolok, jól megviccelhetett volna, ha valami mókás nevet mond..

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit
galam

Sziasztok!

Adra!
Hát komolyan mondom én már nem bírok magammal annyira izgi ez az egész. :lol: :lol:
Nem csodálom, hogy ti is meg az egész családod odáig van!!!!!
Nagyon nagyon szorítok!!! :P

Zsókuci!
Ez a csöpp annyira de annyira édes! Komolyan mondom, megkönnyeztem ezeket a képeket :lol: :cry: .

Fricky!
Nagyon várom a 4D-s képeket mert én nem csináltattam ilyeneket és kíváncsi vagyok, hogy milyen!!!!!

Finike!
Nagyon édes a vonalzód!
Jó, hogy raktál fel képet Vikiről így tök jó társítani a dolgokat a képhez :) :) .

Viki!
Én csak azt tudom javasolni, hogy ha nem vagy 100%-ig akkor válts mert ne az legyen, hogy utána sajnálod, hogy nem tetted meg. Az sem biztos persze, hogy ha váltasz jobban "fogsz" ki de lehet hogy sok
kal jobbat.
Csütörtöki doki Lőrincen rendel az Üllői úton.

Sid!
Mi újság? Elmúlt már a rosszulléted?

Judit!
Veletek mi újság?
Képzeld tegnap az Edó este fél 11-től reggel fél 7-ig aludt. Igaz szerintem az is közrejátszott, hogy tegnap kapta meg a két hónapos szurit
Ja tényleg:
Kép
sok boldogságot Szonjusnak második hónap alkalmából holnapra!!!

Most megyek mert felőről a Tami!

Galam: Üdv. Te is itt szülsz majd? Majd regélek, igaz nekem nem volt semmi érzéstelenítésem :lol: .

Szandra

szandrakiss

Sziasztok,

Nem nagyon volt időm írni mostanában, de olvastalak benneteket.
Szandrának köszönjük a jókívánságot! Edinának is boldog 2 hónapot!!!
Tegnap reggel Danca előbb kelt, mint Szonjus :D Aztán persze a kisasszony is felébredt, de ekkor már negyed 8 volt :lol:
Szonjának holnap lenne esedékes az oltás, de hiánycikk. Anyukám a gyerekorvosa. Beszélt az ÁNTSZ-szel, de lövésük sincs róla, hogy mikor lesz... Így majd csúszik az összes többi oltás is...
Voltunk a szemészeten Dancával. Egyelőre semmi változás. Majd áprilisban kell újra mennünk, akkor csepegtetni is kell előtte. Akkor fogják tudni megmondani, hogy romlott-e a szeme.

Adra,

Nagyon szorítok!!! Mindenképpen jelentkezz!!!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Adra!
Mikor Betti született, én egy fiú-lány ikerbabás anyukával kerültem össze a gyerekágyas osztályos. Mondanom sem kell, milyen csodálatos látvány volt, amikor egyszerrre mind a kettő szopizott. A csecsemősök pedig rengeteget segítettek neki, de mire hazakerültek, már minden ment simán. Ők olyan különbözően sírtak, ettek, nyöszörögtek, hogy mi szobatársak is tudtuk, hogy most a Noémi vagy a Roland jelez. Én mindig szép emlékekkel emlékszem vissza ezekre a napokra.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!

Szandra! szerencsére elmúltak. és megúsztam minden más tünet nélkül. Hát ha nem hormonos spirálom lenne fenn akkor már biztos vettem volna tesztet. Viszont ha túl eszem magam akkor fáj a gyomrom /pocim/. jól félreolvastam. ez az írás átka mindenki úgy olvassa ahogy akarja.

Adra! mi újság? bírod még? drukkolok Neked és remélem már a csecsemőosztály is kész lesz jővőhétre!!!

Zsuzsa! de jó hogy itt vagy. Ritkán írogatsz. Mi újság Veletek?

Galam! én már réginek számítok és már nem fogok megújulni. Sztem jó kórház. Én pont fordítva voltam általában rosszakat hallottam /persze olyanoktól akiknek közük nem volt soha a kórházhoz/ de szerencsére jókat tapasztaltam 5 éve is és 2 éve is.

Judit! hát irigyellek hogy Szonjus is ilyen jó alvókával van megáldva. Gratulálok Neki. és már két hónapos?!

Dóri! remélem még egyben, várom a beszámolót :D

Zsókuci! én is megnéztem a képeket /albumot/ és nagyon jók!!!

Fricky! a ti 4D-teket is kíváncsian várom :shock:

jó éjt Eidna
sidney

Sziasztok! Egy páran írtátok hogy kinél szültök szültetek,de ha jól figyeltem senki nem szült Dr Somogyi Lajosnál? Reméltem hátha van köztetek vki? :( FRICKY én is nagyon várom a 4D-s képeket ,én még szeretnék még egyszer elmenni majd a 29 hétnél már alig várom!!! Mindenkinek ajánlom aki gondolkodik a 4D-n menjen el mert nagyon megéri :oops: Mindenki jó hétvégét kívánok!!!
Vendég

Helló Csajok!

Zsuzsa!
Köszi a biztatást, remélem hogy mire kiengednek nekem is jól fog menni a szoptatás. Asszem a segítség nekem is el fog kelni, mert így, hogy első babák (ráadásul kettő) egy kicsit félek attól hogyan fogom tudni őket szoptatni. :oops:

Sid!
Örülök, hogy túl vagy a betegségen! :)

Judit!
Szonjus egy kisangyal! Nagyszerű, hogy már ennyit alszik éjszaka! :)

Hűű.... Csajok! Már nagyon várom a jövő hét keddet, és egyre jobban izgulok. Meg türelmetlen is vagyok: annyira szeretném már látni és a karomban tartani őket!
Az egyik barátnőm éppen a héten szült :D , s telefonon beszéltünk: annyira jó volt hallani, ahogy ellágyulva beszélt a pici fiáról! Mondtam is neki, hogy nagyon irigy vagyok ám rá, és már nagyon szeretnék én is ott tartani ahol ő.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Nagy nyugi van náluk mert a csöppek alszanak így gyorsan írok egy kicsit.

Sid!
Örülök, hogy jobban vagy. :)
Ez a spirál mekkora védettséget nyújt? Én most gyógyit kezdtem el szedni amit lehet szoptatás alatt is és nem befolyásolja a mensit, majd csak akkor jön meg amikor akar és csak annyi időközönként amikor ő úgy gondolja, ami nekem bejön mert nekem mindig 6 hetente jött meg :lol: . Hát igen..... :) .

Judit!
Kicsit dicsekszem neked mert már nálunk is két éjszaka óta egész hamar alszik el az Edó! Most este már 3/4 10-kor elaludt és csak 5 órakor kelt fel :) :lol: . Ha így haladunk akkor a végén még ki tudom aludni magam. Na persze azért azt nem hiszem, hogy valaha is lesz ilyen jó dolgom mint neked :) :wink: .

Adra!
Még mindig csuriban a kezem, így szorítok nektek.
A szopiról jut az eszembe, hogy (csak egy tanács) nekem mind a két manónál kisebesedett a mellbimbóm a bimbóvédővel meg nem akartak szopizni ezért az uncsitesóm ajánlására vettem ezt a Garmastan kenőcsöt és amikor éreztem, hogy kezd érzékeny lenni (sajnos csak az Edónál kezdtem el időben használni) akkor este jól bekentem (olyan vastagon ahogy csak tudtam) már a kórházban is és úgy feküdtem le, hogy kint hagytam a cicit "levegőzi" mert akkor gyorsabban regenerálódik.
Másnap reggel mikor kihozták akkor azért jobb volt és nem láttam csillagokat. Ezt egy pár este csináltam és utána tényleg minden oké lett. Sokat segített a kisebesedésen. Ez tényleg csak egy tanács! :)

Olyan rossz, hogy ilyen erős szél fúj mert tök jó az idő kimentünk egy kicsit sétálni erre szegény Tami meg nem kapott levegőt olyan erősen fúj a szél. :roll:
Persze szegénykém egyébként is alig kap levegőt mert begvan pázva és folyik az orra de már 3 napja nem volt levegőn és gondoltam egy kicsit kiszabadítom a szoba fogságából.
Erre ma reggel arra keltünk (apa meg én), hogy fáj a torkunk nekünk is meg nekem is folyik a nózim.
Hát ennyit a helyzetjelentésről :? .

Mindenkinek pussssz
Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Szandra!
Ami nekem van spirál az teljes védettséget nyújt, emelett nincs mensi, ezért is töltöttem emellett. Drága volt, de megérte, mert semmi bajom sincs tőle.
Jobbulást az egész családnak!!!
És bízz abban, hogy hátha Edó is tovább fog aludni. Viki kicsit több volt mint két hónap és este 10-től reggel 7-fél nyolcig alszudt/alszik. Hátha eltelik egy kis idő és tovább fog aludni.
Én drukkolok, hogy tovább tudjatok aludni. :D

Adra!
A szoptatással kapcsolatban én nem is merek neked tanácsot adni, csak annyit, hogy ne stresszelj, bár ezt te is tudod. És tényleg ne halgass senkire csak magadra, vagy anyukádra. Ihatsz Laktoherb teát, és van ilyen homeopátiás bogyó zöld üvegcsébe vagy miben (gyógyszertárban tudják), ezek mind tejtermelést fokozók. Ja és még annyit, hogy a kórházban amint tudod tedd őket mellre, meglátod milyen csodás érzés lesz majd, milyen ügyesek, még alig látták meg a napvilágot máris megvan a szopóreflex. Eszméletlen édesen tudják csinálni. Ne hagyd őket 10 percnél többet a mellen, mert a szomszédomnak sebesre szívta, mert egy órán át a mellen volt a baba, bár még teje nem volt, de cuminak jó volt. Először csak a szolpóreflexe kell meglegyen, majd ahogy megindul a tejcsi, utána lehet fél órát a mellen, de ezt a védőnőd, illetve csecsemősök úgyis elmondják. Csak bátran, ügyesen, biztosan menni fog, majd írj, hogy hogy alakultak a dolgok, nagyon várjuk már mi is, hogy milyen volt a műtét, milyenek a babák, stb.
Remélem minden rendben lesz, kívánok Nektek sok-sok egészséget, boldogságot a babákhoz, ezek a legfontosabbak!!!

Galam!
Én tavaly októberben szültem természetes úton fájdalomcsillapítás nélkül. Nekem fogadott szülésznőm, és dokim volt így ők mindent elmondtak amire kiváncsi voltam. Így az ellátásomat illetően egy szavam sem lehet, nagyon kedvesek, aranyosak voltak velem. Vajúdhattam labdán, állva, sétálva, ahogy nekem kényelmesebb volt. Amikor lekerültem a gyermekágyas részlegre, én a kétágyas szobába kerültem az jó volt, mert tudtam pihenni. A csecsemőgondozásról nekem nincsenek jó élményeim, mert akkor abban a hónapban rengetegen szültek és semmire sem volt idejük a csecsemős nővéreknek. Legalább 35 babát kellett tisztábatenniük, fürdetniük, mérniük, és ennyi babára voltak 2-en. Nekem egyszer iszonyat gyorsan megmutatták a pelenkázást és ennyi. A nővérek nagyon kedvesek voltak. Ha kevesebb szülés van akkor biztosan több mindent nyugodtabban megmutatnak, elmagyaráznak. Csak négy vagy öt napot kell benn kibírni és majd otthon "gyakorlatozol", én legalábbis így voltam ezzel. Anyukám segített, úgyhogy itthon már ment minden. De konkrétan mire vagy kiváncsi?

Dóri!
Veled mizújs? Egyben vagytok még?

Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Még egyben, és nagyon jól érzem magam, amit furcállok kicsit olyan vihar előtti csend...
Ágival a végét sokkal nehezebben bírtam.

Szandra!
Garmastan kenőcs nálam már a csomagban van :D De az is segít ha max. 10 percig van cicin.
AZ egyágyasban engem sem látogattak túl a csecsemősök, szóval nem árt felkészülni...A dokim több időt töltött ott, mint a csecsemősök.

Finike!
Már milyen nagy Viki baba, pedig még csak most született, hihetetlen.
Te a Ritánál szültél, nem? Én most hozzá járok CTG-re.

Fricky!

Örülök, hogy minden rendben, és várom a képeket a 4D-ről!

Judit!

Olyan jól néztek ki a fotókon és meg sem látszik rajtad, hogy kétgyermekes anyuka vagy és nem rég szültél...A párod büszke lehet rád. Na meg a picikre is, igaz Danca már nagyfiú.

Zsókuci!

Majd írd meg, mi volt genetikai UH-n, ha jól emlékszem most mész.

Na megyek kieszem a hűtőt lefekvés előtt!

Üdv :Dóri
Vendég

Dóri!

Igen én a Ritához jártam CTG-re, ő volt a szülésznőm. Ha mondod neki, hogy a Finikével dumcsizol a fórumon tudni fogja ki vagyok. Nagyon aranyos, nekem sokat segített a bíztatása. A másodiknál is ő hozzá szeretnék menni, de most sokkal korábban keresem fel, mert amikor Vikivel voltam várandós akkor a 35. héten mentem hozzá.
Igen, Viki már kész nagylány. :D Rohan az idő. Jövőhéten már megyünk a háromhónapos oltásra. :( Kiváncsi vagyok már hány kiló. Most csak tippelem, hogy olyan 5,5-6 kg között van szerintem.

Most megyek mert a picurral megpróbálok egy pici almát etetni, bár nem igazán van oda érte, pedig egy kis mézet is rakok rá, hogy édesebb legyen, de mindig kitolja a szájával. :cry: :roll:

Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatlak Titeket, mert szeretnék orvost és kórházat váltani. Van egy majdnem nyólc hónapos babám. Sok infót megtudtam már a fórumról, biztos lesz konkrét kérdésem is, bár egyelőre a kistesó projekt még egy pár hónap múlva indul csak. Egyelőre csak tájékozódom. Nagyon aranyosak vagytok, ahogy így segítetek egymásnak. Két hsz-em lenne:

sleepin, ha úgy érzed, egy kicsit is bizonytalan vagy a dokidban, válts. Én nem váltottam, és azóta is bánom.

Finike, légy szíves ne haragudj meg rám, nem akarok tudálékos lenni, meg beleszólni, csak érdeklődnék, hogy miért almáztatod a gyermeked? Nem túl pöttöm ő még ahhoz? Vagy a védőnő tanácsolta? Nekem szigorúan megtiltotta, hogy 1 éves koráig mézet adjak neki, mert hogy valami bajt okozhat (nem tudom, mit), és a gyümit is csak 4 hósan (tápszeres babáknál) illetve 6 hósan (szoptatott babáknál) javasolja. Az almát az enyém se szerette, ha mindenképp akarod ilyen hamar hozzátáplálni, próbáld megpárolni az almát. A banán nálunk mindet visz! Elnézést az off-topicért, tudom, hogy ez várandós topic, nem babázós.
Olvastam a szülésed idejét is itt a fórumon. Tavaly májusban én is hasonlóan szültem: heteken keresztül hittem, hogy na majd ma. Jó volt olvasni a történeted!

Remélem, nem haragusztok, hogy így "rátok törtem az ajtót."
Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Szia Rita!

Nem haragszom a hozzászolásod miatt. Igen, a védőnőm mondta, hogy már lehet neki adni almát, sőt ő még azt is mondta, hogy babánt is. A barátnőm védőnője pedig azt állítja, hogy 5 hónapos korig banánt isten ments adni a babának. Ezzel azt akarom érzékeltetni, hogy mindenki másképp látja. Én most csak próbálkozom, hogy szokja, nem azt szeretném, hogy meg is egyen egy egész almát. Csak, hogy szokja az ízét, + a kanalat. Már a szomszédom is ennyi idősen adott a babájának almát és imádta. Én nem erőltetem. Hetente 1x-2x megróbálom, ha nem kell akkor ő úgyis szól nekem. A védőnőm még azt is mondta, hogy egy pici cukrot tehetek az almához, ha nagyon fintorog tőle. Na azt azért nem. Ahhoz még tényleg túl pici. Mézből csak olyat adok egy ici-picit, amit egy termelőtől vettünk, akácméz. Ezt szabad nekik adni. Most sikerült olyan almát vennem, ami édes, így csak azt kapja, és ízlett neki. Ha nagyon fintorog, akkor hagyom. Én is kaptam mézet, amikor 3 hónaposan ettem almát, mert csak így voltam hajlandó, és semmi bajom nem lett tőle. Amúgy azért szeretném mert sok tápszert eszik, 190-et és már nem szeretném, ha többet enne, inkább gyümivel egészíteném ki a hiányt. Egy hónapig inkább csak szoktatom az ízhez, a kanalazáshoz. Mindenki másképp gondolja. Ahány könyv, annyi vélemény, ahány védőnő annyi vélemény. Egy barátnőm ilyenkor már húslevest is adott a picinek, amibe sok mindent beleturmixolt és szépen felnőttek a gyerkőcei, semmi bajuk nem lett.

Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Bocsi, hogy én is csak úgy beleszólok a beszélgetésbe, de állandóan olvasom a topikot, és régebben rengeteget hozzá is szóltam, amikor aktuális volt.
Nekem 2 gyerekem van már, mindkettő a Dél-pestiben született. Az egyik 2 éves, a másik meg 3 hónapos volt nemrég, és ő is októberben születtett.

Finike! Szigorúan tilos mézet adni a babáknak 1 éves kor alatt! Olyan allergiás sokkot válthat ki az egyik alkotórésze, hogy bele is halhatnak a babák. Nem számít, hogy milyen méz, a termelőibe is olyan van, ami alapból van benne és semmi köze ahhoz, hogy hogyan gyártódott. Cukrot meg lehet adni nekik, már a legelejétől, ha a teát akarod ízesíteni. Nem káros, bár nem ajánlatos, de csak a későbbi fogak miatt, de a méz nagy bajt okozhat. Lehet, hogy Nálad nem volt gond, de nem lehet tudni, hogy kinél, mit okoz. Most is utánanéztem, minden könyv tiltja a mézet 1 éves korig.
Remélem, hogy nem haragszol rám se, hogy ezeket a dolgokat leírtam, de úgy érzem, hogy muszáj volt leírnom, nehogy baj legyen.

Bocsi,
Erika
erika2004

Sziasztok!

Üdvözlöm az újakat és gratulálok a babókhoz.

Finike! én Johanna teájába annak idején szőlőcukrot/nagyobb abc-ben lehet kapni por formájában/ raktam. Nekem is ajánlotta egyszer egy kismamatársam /Johanna nehezen kakilt/ hogy adjak Neki mézet. Én egy éves kora alatt nem adtam neki. És utána is csak óvatosan /kicsit félve/ mondjuk nekem van allergiám /nem tudom mire sosem vizsgáltattam ki, de nem mézre/ A méz allergiát válthat ki. A banánnal tényleg jobb ha vársz még. az alma, répa, meggy, krumpli, ezek már tuti mehetnek meg sztem az őszibarack. Sajna nincs itthon a babás szakácskönyvem mert kölcsönadtam. Abban benne van hány hónapos kortól mit lehet adni. És az is igaz hogy mikor mi gyerekek voltunk 3 hónapig szoptattak, aztán jött a főzelék, gyümölcs és itt vagyunk élünk virulunk.
Persze nekem is van olyan ismerősöm aki a 6 hónapos kislányával megkóstoltatta a pizzát /felesége majdnem elájult mikor megtudta/. meg az egyik szomszéd csajszi már 7-8 hónapos kisfiának tejet adott igaz vízzel felezte. és semmi baja nem lett a kisfiúnak. Én nem vagyok ilyen bátor.
sztem ezeket nem veszed rossznéven. :oops:

És látod 2 állandó olvasónkat bevontad az írogatásba is. :D

Adra! jól vagy? Már csak kettőt kell aludni. /JOhanna szokott így számolni ha már nagyon vár vmi időpontot/

Dóri! örülök, hogy még bírod és minden rendben. csak így tovább!!!

jó éjt mindenkinek Edina
sidney

Sziasztok!

Finike!
Csatlakozom az előttem szólókhoz én is úgy tudom, hogy a méz az fekete mumus. A szőlőcukor az tuti jó móka mert bár édes korántsem annyira káros mint a sima cukkero. A patikában is lehet kimérve kapni, én ott vettem anno. (Szintin csak jószándékú beledumi volt).

Adra, Dóri!
Most olvastam valahol, hogy akkor is kicsi esély van a cici kisebesedésre ha úgy tartod a babát (bocsesz babákat), hogy a feje és a feneke egy vonalban legyen na persze a pocak is mert akkor tuti jó a tartás. Assszem én mindig lentebb tartottam egy kicsit a popót, biztos nálam mindig ez volt az oka a cicibibinek :oops: :( :( .
Na mindegy, jó pap is holtig...........!
Még mindig szorítok nektek!
Adra: régen jelentkeztél! Csak akkor tudok neked felmentést adni ha "esemény" van különben nem ér csak olvasgatni.

Az alvást sajna elkiabáltuk :( . Nem baj végül is mit várok egy ilyen pici manótól :) .

Mindenkinek puszi de befejezem mert ez a fránya gép lemerül és a táp meg kint van. (LUSTASÁG)

Sziasztok

szandrakiss

Csajok!

Dóri ikerkislányai Réka és Blanka tegnap este 9kor megszülettek, mindhárman jól vannak.
Ennyit üzent.

Hát ezúton is sok szeretettel gratulálok nekik és nagyon jó egészséget kívánunk mindannyiuknak :!: :lol: :lol: :lol:

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok Csajok!

Csatlakozom az előttem szólóhoz még annyit tennék hozzá, hogy 2100, 2400 g-mal 48 cm-rel, csaszival születtek a lányok. A babák egyenlőre még inkubátorban, de mindannyian jól vannak.
Ma reggel már beszéltem a Dórival, már felkelt zuhanyozni, és ma felkerül a gyermekágyas osztályra.

Nagy-nagy gratula Dórinak és a lányoknak! :D :D

Magamról annyit, hogy ma még bemegyünk EKG-re és úgy tudom, hogy az anaszteziológussal is fogunk találkozni. Aztán holnap reggel 7-re kell mennem.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Dóri!

Gratulálok a kislányokhoz, tényleg igazad volt a "vihar előtti csenddel"! :) Mostmár teljes a nőuralom! :lol:

Adra!

Én is izgulok érted, no meg egy kicsit irigykedem is, hogy már "csak 1-et kell aludnod". :)

A Garmastan kenőcs nekem is bevált a kisebesedésre, sőt akkor is nagyon jó volt, amikor begyulladt a mellem.

Szép napot!

Dettee
dettee

Dóri!

HATALMAS GRATULA!

Ha lesz egy kis időd, feltétlen mesélned kell! Most már aztán teljes nálatok a nőuralom :lol: :lol:

Adra!
Te még egyben?

Finike!
Sajnos én is csak megerősíteni tudom a csajokat! Mi is nagyon korán kezdtük a hozzátáplálást anno, mert Bence "csak" 3 hós koráig szopizott, aztán kinőtt négy foga, és 4 hós korától ment neki is a gyümi, főzi a tápszer mellé.
Igaz, hogy tápos babáknál 4, szopisoknál 6 hós kort javasolnak a hozzátáplálás kezdését illetően.
Mi almával kezdtük, meg őszibarackkal. No, meg a sütőtök püré volt a favorit (a gyümik frissiben, ill. az őszi anyu féle kompótból - nem volt benne tartósítószer, csak cukros lé), a sütőtök pedig a HIPPes volt. Amit még szintén majdnem a legelejétől kapott Bence, az a paradicsomos-krumpli volt. Semmi extra, sós vízben a krumplit megfőzni, aztán a meghámozott, kimagozott parit a végén pár percre hozzádobni, a levet ha tudod inkább főzd el, jól főjjön szét a krumpli, aztán botmixerrel kiturmixolni, kicsi cukor v. szőlőcukor, és már lehet is hamizni. Nagyon szerette Bence. A paradicsomot a mai napig képes önmagában is megenni.
Szóval, nem szaporítom a szót, remélem egy kicsit segítettem :D 8)

Üdv Mindenkinek: Eszti

Kép Kép
fricky

Nagyon sok vidámságot a csöppségekhez Dórinak!!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Dettee!
Látom tök egyszerre írtunk, és milyen egyformát :lol: :lol:

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Köszönöm szépen a jó tanácsokat, megfogadom őket. Az ember mindig tanul. Nem adok neki mézet, csak 1x adtam egy cseppet, de mostantól nem fogok adni neki. Hál'istennek találtam egy olyan almát, ami nagyon édes és az bejön neki mindenféle izesítés nélkül. Köszönöm, hogy szóltatok. Tényleg a "jó pap is holtig tanul". Tehát répát és barackot is adhatok a picurnak? Egyelőre úgy gondoltam, hogy csak az alma, aztán majd négy hónaposan a többi. Még nem akarom erőltetni. Amúgy annyi véleményt hallottam már, hogy azt sem tudom, kire, mire hallgassak. Jó, hogy Ti itt vagytok nekünk, így több véleményt olvashatok. Látszik, hogy Viki az első babám, még tapasztalatlan vagyok e téren, ezért is érdeklődök több embertől, hogy mikor-mit?

Sid!
Mi a címe annak a babás szakácskönyvnek? Úgy látom szükségem lesz egy ilyen könyvre. :oops:

Dórinak nagyon sok gratula, sok egészséget kívánok nekik!! Várjuk a beszámolót! :D :lol:

Adra!
Nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen Veletek!!! Tőled is várjuk majd a beszámolót! Remélem jó lesz ma az EKG-d is!!!

Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Dórinak én is gratulálok. még a hideg is kiráz.!

Adra! hát te meg jól bírod, ügyi vagy. viszont együtt babáztok Dórival, de jó nektek. Holnap este már jól ki is tudjátok tárgyalni az élményeket. Ti ott fogtok most egy pár napig fórumozni. :D

Finike! utána nézek mert nincs itthon. Egyébként nekem mindig beleokoskodtak hogy miért nem rakok az almához kekszet. Én úgy voltam vele minek tegyek mellé ha anélkül is szépen eszi Johanna!

Szandra! sztem front volt!!!!

Edina
sidney

Helló Csajok!

Megvolt a mai vizsálat: az UH szerint a babók nőttek s úgy becsülik, hogy mindketten meghaladják a 2500 g-ot :D , de ez végül holnap biztosan kiderül.

Hű... szóval holnap reggel megyünk. Most már tényleg izgulok!!! :oops: :) :) :)
Az elmúlt éjszaka nem aludtam vmi sokat, kb. 4 órát, remélem azért ma sikerül egy kicsit többet aludnom.

Judit!
Miután Dóri is bent van, akkor neked is küldök feltétlen sms értesítést. Remélem továbbra sem okoz gondot a hírvivő szerepe.

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?