2007.01.18 21:47
Szerző: ren_25_nĂĄdaskay lilla
Sziasztok!
Boldog szülinapot minden szülinapos babának!!!
Nálunk nagy változások vannak, mert a férjem is elkezdett dolgozni, úgyhogy Roncsi a nap nagy részét a Margit nénivel tölti. Egyrészt örülök, hogy végre találtunk neki állást, de azért rossz, mert így Roncsi kvázi egy idegennel fogja tölteni a hétköznapokat. A férjem 2 műszakban fog dolgozni, így legalább felváltva többet fog velünk lenni, mintha mindketten ugyanakkor dolgoznánk, viszont együtt jóval ritkábban leszünk, mert hétvégén is kell majd dolgoznia. Még szerencse, hogy itt lesz a melóhelye 5 percnyire, de most kb. 1 hónapig még be kell járnia a városba. Nagy élmény volt az 1. munkás reggel, mert 6-kor kelt, persze Roncsi is felébredt, és nem aludt vissza, pedig még egy órát szundizhattunk volna. Úgyhogy olyan voltam, mint egy alvajáró a munkahelyemen.
Képzeljétek hétvégén megvolt az első rendesen átaludt éjszakánk: 9-től ½ 7-ig aludt. Sajnos azóta visszatért a régi kerékvágásba, azaz 2 körül felkel, és át kell vinni magunkhoz, különben balhé van. Aztán olyan, mint egy sajtkukac, gyanítom a foga miatt, mert ha bekenem az ínyét, akkor kicsit jobb. Alul van csak egyelőre 2 foga, de be van duzzadva felül az ínye. Már nagyon várom, hogy végre kijöjjenek a fogai.
Most új taktikát tesztelünk: nem fürdés előtt, hanem utána kap enni. A tegnap éjszaka alapján talán beválik, mert 9-től ½ 5-ig aludt egyfolytában.
Roncsi próbálkozik az állással, egy-két másodpercig el szokta engedni a bútorokat, de még billeg egyelőre. Viszont a lépcsőn villámgyorsan mászik, seperc alatt fent van az emeleten, úgyhogy megvan a napi tesiórám, mert kb. 10x biztos megmásszuk a lépcsőt esténként.
Megtanult integetni is, ha mondjuk neki, hogy pápá, úgyhogy reggelente így szoktam elbúcsúzni tőle.
Az első tudatos szava a nem, ami jellemzi a mostani időszakot. Elkezdett akaratoskodni, és nagyon tud balhézni meg feleselni, ha vmi nem úgy történik, ahogy ő szeretné.
Eleinte nagy balhék voltak az esti lefekvés miatt, de amióta minden nap pontban ½ 8-kor fürdés van, aztán ¾ 9-től mese, és 9-kor könyörtelenül lerakom, szinte egy perc alatt elalszik. Mondjuk ehhez az is kell, hogy max. 4-ig alhat, aztán felkeltjük.
Kis mini Morris: 70 cm és 7,4 kg, mondjuk aprónak is született. Viszont amilyen apró, olyan fürge, egy percig nem tud nyugton maradni. Az egész lakást gyerekbiztossá tettük, így szerencsére nyugodtan garázdálkodhat, csak ritkán kell rászólni. Kezd a haja göndörödni, és a nagy kék szemeivel mindenkit levesz a lábáról.
Még mindig nem nagyevő, a tápszert és a tejpépet egyre ritkábban hajlandó megenni. Viszont a krémtúrót, a túró rudit (csoki nélkül), gyümölcsjoghurtot nagyon szereti, na meg a virslit. Kis válogatós, ha a péksütemény nem friss, nem eszik belőle.
Böske, le a kalappal, hogy már a következő babán gondolkodsz. Bár ha nem kellene mással foglalkoznom, csak gyerekezhetnék egész nap, én is biztos már bevállalnék hamarabb legalább még egy gyerkőcöt. De a jelenlegi helyzetünkben majd csak Roncsi oviskorára tervezzük a tesót, addig meglátjuk, hogy tényleg tudunk-e még egy bébit vállalni. Meggyógyultatok? Hogy sikerült a vizsgád? És miből vizsgáztál?
Sudi, milyen szépen ballag Gery! Gratula az új autóhoz, nem is csoda, hogy örültök neki! Mi is élvezzük Apa új autóját. Roni is már rendes ülésben utazik, és azóta nincs vele gond, élvezi, hogy lát rendesen.
Szilpa, Kende mennyire hasonlít rád! Nálunk senki nem tudja eldönteni Roncsiról kire ütött, annyira keverék baba. A kukucsozást mi is nagyon szeretjük.
Ludmilla, nem próbáltam, de ez a max. 4-ig alvás úgy tűnik, hogy egész jól működik. Boldog szülinapot Annának! Remélem meggyógyultatok.
Dzsú, nem jön a foga Emmának? Van, hogy Roncsi is nyűglődik éjszaka, de ha bekenjük az ínyét nyugodtabb lesz, és könnyebben visszaalszik.
Ildikó, üdv a csapatban. Szegény Flávió, nagyon rossz lehet a bárányhimlő. Mi szerencsére eddig nem kaptuk meg, és be is fogjuk oltatni Roncsit ellene.
Hanimana, Roncsi kicsit darabosakat ehet, mert csak 2 foga van még. Egyre ügyesebb, bár néha még mindig előfordul, hogy félrenyel, és akár ki is hányja a kaját, bár ez szerencsére egyre ritkább.
Mimi boldog szülinapot Szabolcsnak!
Roni holnap lesz 1 éves, úgyhogy kivettem egy szabinapot, hogy vele lehessek egész nap. Mivel nálam a főzés megáll a rántottánál, ezért rendeltünk neki túrótortát. Délután nagy zsúrozás lesz, jönnek a barátnőmék Roni kis barátjával, meg még egy barátnőmék, meg a nagyiék is, úgyhogy jól meg lesz ünnepelve a kisasszony.
Na befejezem, mert a férjem már itt hortyog mellettem, szerencsétlen ma is 5-kor kelt.
Üdv:
Lilla