2006.12.22 11:45
2006.12.22 14:55
[quote="radra"]S írta:radrazia Edit!
Most van egy kis időm! (Tegnap éjszaka fél 1 felé hagytam abba az aprósüti kisütését...)
Omlós diókoszorú: (35-40 db lesz belőle)
30 dkg rétesliszt
18 dkg vaj vagy margarin (hideg!)
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
2 tojássárgája
reszelt citromhéj
Mindent összeöntesz és alaposan összegyúrod! Hűvös helyen kb. 30 percig pihenteted. (Én most 1 napig hűvösre tettem, mert nem volt időm kisütni! )
Ha van -elektromos- húsdarálód (és sokáig bírod a hangját), akkor tedd bele a csillag alakú betétet és fokozatosan hajtsd át rajta a tésztát. Kis karikákat/koszorúkat készíts belőle (én tavaly óta kinyújtom deszkán és különböző formájú kiszúrókkal készítem) és óvatosan tedd át egy kikent tepsire! (Ha van műanyag vagy milyen sütőpapírod , az a legszuperebb!) Melegítsd elő a sütőt 175 fokra és kb. 15 perc alatt süssd rózsaszínre! (Ezt írja a recept, bár én még ilyen színű rózsát nem láttam, legfeljebb ami már elszáradt... A lényeg, hogy ne legyen nagyon barna!)
Aztán ha kihűlt, csokizd le, vagy tegyél diót a közepére - ha formákkal csinálod és nem darálóval.
Remélem érthető amit írtam! (Szólj nyugodtan, ha nem!)
Puszi, Adri
2006.12.23 16:17
2006.12.28 13:46
2006.12.28 18:14
2006.12.29 13:02
2007.01.01 01:41
2007.01.03 16:23
2007.01.05 15:06
2007.01.05 15:51
2007.01.05 16:37
2007.01.06 14:33
2007.01.06 16:18
2007.01.07 21:49
2007.01.09 12:54
2007.01.09 13:18
2007.01.09 13:20
2007.01.09 16:23
2007.01.10 13:44
2007.01.10 18:32
2007.01.11 08:05
2007.01.11 09:18
2007.01.11 13:21
2007.01.11 13:40
2007.01.11 14:52
2007.01.11 15:02
2007.01.11 16:31
2007.01.11 21:56