Zsebi!
Köszi, hogy felraktad a képet, nekem valamiért nem sikerült!
Hajni!
Magamhoz képest, azért elég széppocak, akik ismertek, már a 12.héten kiszúrták, hogy terhes vagyok, de igazából én is mindig kicsinek találom a pocakom.
A visszérinjekciózással kapcsolatban: a problémás érszakaszba beinjekcióznak valami anyagot, (sajnos a nevét nem tudom) és gyakorlatilag elhalatják az eret. Utánna befáslizzák és egy órácskát sétálsz és gyakorlatilag eltűnik, pár hét alatt. Az injekciók száma az ér állapotától és nagyságától is függ. Azért irtam azt is, hogy esetleg érdemes töb dokival is megnézetni, mert az is a visszér súlyosságától függ, hogy lehet-e injekciózni vagy sem. Én először egy idős dokinál voltam aki mindenképp vágni akart (megmondom őszintén kinéztre olyan trancsírozós doki volt), aztán megnézte egy fiatalabb aki mondta, hogy határ eset, de megpróbálhatjuk injekcióval és végül gyönyörű lett a lábam. sehol semmi vágás karcolás. A műtétet én azért nem szeretném mert igaz hogy kis helyen vágnak, de kihúzzák az eret és ezzel jobban megterhelik a mellette levőket és hamarabb kijön újra.
Pompi!
Ha nem haragszol meg leírnám a véleményem az ikerterhességről. Igazából mindenki ugy csinálja ahogy akarja és ami a legjobb neki, én ezt választottam.
A terhesség nem betegség, de más állapot, két babával meg fokozottan más állapot.
Nekem a doki azt mondta mikor megkérdeztem mi a helyzet az ikerterhességgel és a veszélyeztetettséggel, hogy egy ikerterhességnél 10% esély van vetélésre (de nehogy most parázzatok), Föleg a 27. hét felé, amikor már a babák nagyobbacskák a méh nehezebben tágul és esetleg nem bírja és megindul az egyik magzat és viszi a másikat.
Ugyanakkor nem kell feltétlenül feküdni. Én azt és annyit csinálok ami jól esik, igazából a szervezetm ugy is jelez ha tulhajtottam magam és le kell állni, de a párnappal ezelőtti iszonyatos derékfájás után ugy döntöttem, hogy többet nem szeretném megvárni, hogy a szervezetem szóljon hogy lassabban. Egy ismerősöm ikrekkel végig jól érezte magát és a 34. héten még elment kertipartiba ahol el is folyt a magzatvize és koraszülött babákat szült, szerencsére már minden oké, de megszenvedett velük. Egy másik ismerősöm ugy gondolta, hogy jobb az óvatosság berendezkedett a brazilszappanoperákra és csak pihent és 37. hét után születtek a babái.
Szóval nincs két egyforma terhesség mindenki magadönti el, neki mi ajó. Én ugy gondolom ágyban pihenve is el lehet tölteni tartalmasan az időt, most versek, mondókák tanulásával foglalkozom, kreatívkodom, olvasok, és ezenkívül mozgásnak napi 1 órát sétálok a jó levegőn. (szerencsém van, mert gyönyörű helyen lakunk). A felgyült energiáimat, majd levezetem, ha meg lesz a két poronty.
Igazából nem tudom, hogy alakul, de szeretném ha csak a 36. hét után születnének meg.
Ahogy Harcimókus mondta a beülti után, tedd azt ami jól esik, de ugy hogyha bármi történik akkor ne magadat vádold, hogy nem tettél meg mindent.