Új privát üzeneted érkezett!

Jó estét!!

Szemizo,
köszi a kérdésed, már sokkal jobban van a cicim, bár még mindig piros és kicsit gyulladt, de már magamhoz bírom ölelni a kis maszatomat, úgyhogy a kedvem is jobb. Az augmentin nem tudom mennyit segít nekem, de mindenesetre amióta szedem picit kiütéses lett Zoé arca egy két helyen, de csak a gyógyszer utáni szopi után, aztán délutánra elmúlik. Szerintem nekem is amiatt lehet, hogy ennyit kell fejnem, mert én sem vagyok egy nagymellű nő, terhesség előtt 75/B volt a melltartóm.

Beus,
nem is vagy bálna :lol: csak a pocakod kerek rendesen!! :shock: :D Nem tudom mennyire lehet kivenni a képen, de szerintem annyira még nem szállt le a pocakod. vagy???

Ábibaba,
hát nem irigyellek, remélhetőleg ezt a macerát megúszod a mostani babódnál majd!!!! A téglás érzés tökre ismerős :cry: :cry: , olyankor fel sem bírok ülni, Gyula szokott reggelente feltolni. :roll: Nekem is voltak napok még 1,5 hete amikor 3 deciket fejtem Zoé kiadós repetás szopizása után. Szerencsére most már kevesebb azért a tejem. Az igaz, hogy a mellgyulladás volt akinek már elapasztotta a tejét???

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

szemizo!Reméljük semmi komoly!
Vendég

Reni!
Lara eeedes ezen a kepen! Annyira hasonlit Dieterre!
Aput a Szechenyi teri fenykepesz muterembol ismerheted. Regen o jart ki minden soproni ill. sopron kornyeki alatalanos iskolaba fenykepezni, ill. a tablokepeket is sokszor o fenykepezte a muteremben. Eleg sokan ismerik.

Csilla!
Egy kis ho van meg nalunk, a ket unnep kozott esett egy kicsi, de most plusz fokok vannak, igy naprol-napra egyre kevesebb van mar csak.
Azt en is hallottam, hogy otthon iden lesz a legmelegebb nyar. Akkor sok ruhat nem kell vinni magunkkal. :) Mi is megyunk a Balcsira ket hetre, ugyhogy legalabb garantaltan jo ido lesz. Viszont azt utalom amikor allo helyben folyik rolam a viz.

Nitta!
Hogy rohan az ido, mar egy honapos Zoe! Nagyon jo, hogy ilyen rendesen alszik ejszaka! Abban nagyon ki lehet keszulni, ha nem tud aludni az ember. Nekem is par ejszaka volt csak olyan osszesen, es nem is tudom hogy birjak azok akiknek mind ilyen!

Gabi!
Akkor nektek szepre sikeredett a Szenteste! Nem mondom, meg olteni is kellett szegenyke fejet! Most mar minden ok?

Rik!
A Szilveszter elegge lapos volt, de itt mindig az. Mivel az orszagban 5.5 ora elteres van a keleti es nyugati vege kozott, igy 6-szor koszont be az ujev, tehat nincs semmi nagy ossznepi visszaszamlalas. Itt voltak anyosomek nalunk este, es mivel Anyuekkal nem tudnak beszelgetni, ill. csak rajtam keresztul, gondoltam fonduzunk, azzal elmegy az ido. A vegere csoki fondut terveztem, es direkt fondu csokoladet vettem hozza, amire ra volt irva, hogy miutan felolvasztottad ne erje viz (a gyumolcs amit martogatsz szaraz legyen), mert megkemenyedik. Mivel ez csak 20 deka volt, gondoltam meg olvasztok melle csoki tormeleket, es akkor meg meg ontok hozza egy kis tejszint. Na ahogy a tejszin hozzaert azonnal egy gombocca osszeallt a csoki, igy a csokifondut ugy ettuk, hogy szeleteltunk a gombocbol es azt ettuk a gyumolcs melle. :lol:
A Bence is fennt maradt ejfelig, de mar annyira almos volt, hogy mire ejfel utan lefekudt, mar bogott a faradtsagtol. SZegenykem, pedig annyira varta, hogy mi fog tortenni. :)

Kép
Kép
agi

ági
pedig emlékszem(talán egy hónappal ezelőtt) írtad,hogy milyen kutya hideg volt ott,most meg olvad...bár én örülök neki,utálom a hideget,telet,havat.csak az a gond ugye ezzel,hogy mi lesz a gyerekeinkkel,unokáinkkal,meddig lesz világ...

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

nézem,hallgatom a naplót és bőgök (látod anikó,nekem már nagy gyerekeim vannak,de én is nagyon érzékeny vagyok,olyan bőgős).borzasztó,ami a mohácsi kompnál történt

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Néztem a naplót ültem a fotelben kezemben a gyerekkel és folytak a könnyeim!!

Ági!Akkor ez így tényleg nem valami izgi és a fonduvel is jól megjártad!! :( :( :( Majd legközelebb!
Vendég

Hát bazira kezd fájni a torkom meg a tüdőm meg a fülem!
Szal lehet mégsem keveredtem ki belőle!
Na majd meglátjuk!

Szép estét!!
Vendég

Sziasztok!

Én meg se mertem nézni a Naplót...szörnyű, ami történt.

Gabó betegség :? Azt mondják az okosok, hogy az enyhe telet követően nagy járányokra kell számítani, mert minden baci és vírus életben marad. Brrrr! Én meg örültem az enyhe télnek, mert jókat lehet Nyusszal sétálni!

Beus: szép nagy pocid van. De jó is volt terhesnek lenni...Imádtam simizni Nyuszifület a pocin keresztül.

Nitta: én először Infacolt adtam Nyuszi pocakfájására, az nem vált be, ahogy a sabsimplex sem. De homeós bogyók jók voltak, majd reggel leírom, melyiket adtam (a másik szobában van, Kincső már alszik, nem akarok zörögni). Aztán 2 hónaposan és 1 hetesen, mintha elvágták volna a hasfájást. Pedig azt hittem, sose lesz vége...Úgy szenvedett szegénykém, a szívem szakadt meg. Viszont ami mindig segített helyben: melegített textilpelus a pocakjára, néha órákon keresztül, enyhítette a görcsöt és szegénykém így 10-20perceket tudott pihenni, két fájás között.

Azt olvastam a Kismamában, hogy aki választott orvosnál akar szülni, annak fizetnie kell a kórház felé. Viszont az a pénz nem a kórházi költségvetést gyarapítja majd, hanem megkapja az orvos és azok, akik részt vettek a szülésnél (szülésznő, altatóorvos, ha kell). A TB 85.0000 körülit fizet a "síma" szülésért és 170000 körülit a császárosért.
Viszont az gáz,ha igaz, hogy megszüntetik a tandíjmentességet a GYES,GYED mellett . Én jövőre akartam elkezdeni a sulit. Állítólag aki már tanul, ott nincs változás, csak aki jövőre akarja kezdeni. Ennek utána kell néznem, csak még nem tudom, hol.

Megyek, Vasálarcos van, jókat lehet rajta röhögni! Szerdán oltásra megyük, addig legyen jó kedvem. Az a jó, hogy ezután már csak 15 hós oltás lesz!!! :lol:

Egy kis karácsonyi idill:
Anikó [imghttps://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1168201530.87.jpg[/img]

Kép[/url]
quito

Na még egyszer: Kép

Kép[/url]
quito

Aniko!Igen ezt én is hallottam és nem örülök neki,mert valami sulit nekem el kéne végeznem,de GYED-ből sem és GYES-ből sem lehet kifizetni ezeket!
Az orvosost is hallottam csak annyi külünbséggel,hogy a császár 90.000ft!
Szépek vagytok!! :lol: :lol:
Vendég

Ezt a dokim írta a barátnőmnek!!!
[20:59:08] Dr.Gőgös Péter: Januártól a jelenlegi tervezet szerint "maszek" szülést senki nem vezet. A tervezett törvények szerint felkért szülés esetén a szülőnőnek sima szülés esetén 30,000Ft-ot, egyszövődményes császármetszés esetén közel 90.000Ft-ot kellene befizetni a kórház részére.Ezt a kanizsai lakosság nem bírja. Ez a kormány paraszolvencia elleni harcának jegyében született. Nappal és ügyeletben mindenki vezet szülést. Ügyeletben az ügyeletesnél szül majd mindenki. Egyébként az EU-s munkaidő normák sem engedik meg, hogy 24 órás ügyelet után valaki tovább maszekoljon a kórházban. Műhiba esetén erre nem fizet a biztosító, sem a kórház.
[20:59:18] Dr.Gőgös Péter: Üdvözlettel: Gőgös Péter!
Vendég

Jó estét!

Már megint lemaradtam minden hozzászólásról! :(

Az anyatej fagyasztáshoz csak annyit,hogy a védőnő nekem is 4 hót mondott,azt mondta nincs értelme fagyasztani,mert mire főzelékbe kevernéd,már nem is jó.Így én nem is fagyasztottam.

Anikó,nagyon helyesek vagytok!Már úgy várom,hogy találkozzunk.Ne izgulj az oltás miatt,az előzőeknél volt gond?Láz vagy nyügösség?

Gabó,kérd meg Apát jól kúráljon ki!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ági,olyan igazi karácsonyi képeitek vannak.Annyira hangulatosak!Ja és elfelejtettem írni,hogy megsütöttem a mézeskalácsot és tényleg megpuhult!Pedig nem úgy nézett ki.Minden nap megkóstolta egyet,hogy mikor lesz már jó és pont karácsonyra lett puha.Nagyon finom.

Beus,hú,jó nagy a poci!Vivi mennyivel született?Mondta a Berkes,hogy mekkora a pici?

Kép

Kép
hajnus

Katus, Anikó, délelőtt csörgök!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
amica

sziasztok!!

hát basszus, rengeteg van megint. tegnap bekukkantottam, olvasgattam, de írni már... :oops:

viszont látom megvannak ágiék is!! :)

sziasztok!! nagyon jók aképek, tényleg jó volt megint egy kis karácsonyi hangulat is! :)

és anikó, ti is! :) nagyon szépek vagytok a fánál! :) és mindketten csíkosban! :) :wink: bizti egymáshoz öltöztetek! :)

tejcit én nem fagyasztottam le sokat, csak két zacskóval. de eddig azt sem használtam fel. ha itthon hagytam dorkát, fejtem le frisset, főzni pedig nem szoktam neki, üvegeset kap. talán 2-3 alkalom volt, amikor mixeltem, nem is nagyon ízlett neki. de az nem anyatejes volt.

én is néztem tegnap a naplót... hát durva... :(

beus,
hűű, azért a másodikon jöbban látni: hatalmas a pocid!! :) és szép gömbölyű! :) telnek a napok!!! :) :)

reni,
áááááá, nagggyon jó az akép lararól!! :) és tényleg, tiszta apukája! az az igazság én téged most nem is nagyon látlak benne! :oops:

dorkának meg kint van a 3. és a 4. foga! :shock: tegnap hallottuk, hogy vmit roszogtat. hoztuk a kanalat, meg a kislámpát :lol: és felül kettő kijött... :) volt sírás két napja kb 2-3 napja, de a fogára nem gondoltam. nem akarok mindent arra fogni. pedig ezek szerint az volt. és egyszerre kettő! :P :shock: de nem a középső kettő, hanem a jobb 1-es és 2-es. ez lehet? tök látni már őket, csak nem néztük el.

KépKép
viol81

dorka is hasfájós volt, de semmi nem hazsnált... subsimplex, infacol, gripe water. itt megálltunk, mert feladtam a harcot. nem használt és nem akartam tovább beleadagolni a gyógyszert. aztán egyszer csak elmúlt. de még ma is, ha kicsit nehezebben jön egy poki, úúúgy de úgy tud neki sírni... :(

KépKép
viol81

Ägi!

Nagyon-nagyon, jók a kepek :D , csak neztem egyiket a mäsik utänm, es szomoru lettem, hogy vege, nincs több :cry:
Hät ez azert durva, ami a repülö jegyekkel van, mi nyäron akartunk Pärizsba menni, tavaly, Joco nem kapott szabit, aznap mikor olcso repülöjegy volt, csak mäsnaptol, akkor meg mär csak dupla annyiert volt mindenhol :?
Na nem is mentünk Pärizsba :? :evil:

Gondolom, most azert eleg nehez volt mikor eljöttek a szüleid, na de nemsokära jöttök :)
Akkor mär azt is megtudtuk, honnan a fenykepezes utäni szeretett, miert lettel te is fenykepesz. :wink:
Nem emlekszem :oops: most a szakmädban dolgoztäl?

Beus!

Szep nagy a pocid! Jol vagy? Vivi värja mär a kistesot?

Reni!

Lara haläli, mint mindig, en is tiszta apukäjänak lätom. :wink:

Nitta!

Tej kerdesben, csak ugyan azt tudom irni, en is fahgyasztottam, aztän olyan undorito, darabos, büdös volt mikor kiengettem, hogy majdnem en hänytam töle.

Hasfäjäs, ugyan ugy volt mint az Anikoeknäl, Violeknäl, semmi nem hasznält igazän, de 2 es fel honaposan elmult, mint amit elvägtak. :D

Gabo!

Hogy vagytok??? Ufok nem vittek meg el? :lol: :lol: Hät a lottos sztori durva :shock:

Amica!

Irtam Anikonak, hogy menjünk akkor ma hozzätok, äll meg a meghiväs?
Mikor jo nektek? Mate tegnap 4ig :shock: aludt, de ez rendkivüli volt, szerintem 3 utän räerünk.

Aniko!

Szepek vagytok!:)

Viol!

Mätenak össze vissza jöttek a fogai, nem ugy ahogy a nagykönyvben meg van irva :D Ugyhogy bizti jol lättatok!:)

katus78

Sziasztok!Tegnap voltunk Beuséknál :P Beus nagyon aranyos és Vivien meg nagyon édes :P Virág és Vivi olyan jól eljátszottak.Viri nagyon jól érezte magát. :P Még most is alszik úgy elfáradt.Igaz fél11-re értünk haza. :oops:
Viol!Virinek se sorrendbe jöttek a fogai :D
Anikó!Nagyon jó a karácsonyi kép :D

KépKép
kola2

Mi volt a Naplóba?

KépKép
kola2

Sziasztok!!!
Megint termeltetek!!!!De olyan jo volt visszaolvasni!Mindig sok okos dolgot,tanácsot megtudok Tőletek! :wink:

Beus
bizti egy gyereked lesz???Esssszzzméletlen nagy pocid van!!!!Jesssszus!!!!És nincs is lent!!!!!
Vivi várja a tesot??????

Ági
Nem semmi lehetett a fondüs eset.Látod én nem is állok neki effélélknek,kicsi vagyok hozzájuk... :wink: :lol:
Én is irni akartam,hogy tök ismerős apud(irtam is ahogy nézem).Szal már tom honnét,ő csinálta a tablonkat!!!!
De kicsi a világ!!!
A Szilveszterrel a Réka is igy volt,csak ő meg nevetett mint egy idiota,mert" átesett a lo tulsó oldalára"

Ábi Zsani
azt nem irtad vannak-e rosszulléteid,hisz itt a 12.hét!!!!
Ha jol emlékszem ma monod meg a dirinek a jó hírt??????
Be számolot kérünk!!!

Viol
Petrámenk 8 hosan volt elő foga.Aztán mire mentünk a másfél éves vizsgálatra,arra képzeld el az összes foga menvolt.Én is csak figyiztm,mikor a dokinő mondta,mert észre se vettem.Nem fájt neki,én meg nem is figyeltem.... :idea:

Katus
ma mennek az Amicáék???Képeket csinálsz?????

Zsani
merre vagy ?????Keveset irsz mostanában!!Kifestettetek már???

Kriszti
merre vagy???????Te nem jössz a Katushoz???

Katus(mégegyszer)
elférünk????
Vendég

Zsani
épp most kerestelek!!!!
Szal Beusoztál.....ezért nem voltál....

Gabó
hogy vagy ma?????
Vendég

Rik!

Ha minden jol megy akkor igen, ma megyünk Andiekhoz :D

Hät, hogy elferünk-e nemtudom, azt mondjäk, sok jo ember kis helyen is elfer, most majd kiprobäljuk! :lol: :lol: :lol:

katus78

Rik!Szombaton délután Apa kifestett :) Mindig olvasom ám mit írtok csak Viri nem mindig hagy itt ülni a gép ellött.
Tegnap este megállapítottuk,hogy Virinek ,hogy hiányzik a gyerek társaság.Beuséknál nagyon hamar összebarátkozott a két kislány.Vivi a kis édes sírt,hogy eljöttünk.Virág meg úton hazafele mondta,hogy jól érezte magát. :P
Katus!Egyik nap kérdeztem,hogy mi is mehetünk-e? :P

KépKép
kola2

Zsani!

Ezt nem is kell kerdezni :wink:

katus78

Katus!De azért illik megkérdezni :wink: :P

KépKép
kola2

Nitta-Colocynthis 9ch, ez bevált, kezdetben minden kajálásnál 1 szem feloldva műanyag kiskanál anyatejben (20 perc az olvadás, mi 3 óránként szopizunk), majd fokozatosan csökkentettem az adagot, amikor láttam, hogy múlik a pocifájás. Néha éjszakára 2-őt adtam.
Megyek, óóóóóriiiááásssi hiszti van!!! Aludni nem akar, enni nem akar....csak anya kezében jó, apa hiányzik, ma van az első nap 2 hete, hogy nem látja délelőtt.

Anikó

Kép[/url]
quito

Mégis alvás lett, csak most nehezen ment. Kipihenem ezt az ordítást. Majd még jövök.

Anikó

Kép[/url]
quito

[quote="quito"]K írta:quitoipihenem ezt az ordítást

:lol: :lol: :lol: Ez tetszett!!! :lol: :lol: :lol:
Beszeltel Andival?

Zsani!

Hozod akkor szerdän a kockäkat? :)

katus78

Katus!Vigyem? :D

KépKép
kola2

Igen, legyszi, köszi!:)

katus78

Oké viszem :P Van még a Gyikba hétfőnként ahova szoktatok menni?

KépKép
kola2

Hät szerintem van, ma akartunk menni, de ilyenkor Mäte tuti, hogy nem kell fe idöben, utänna meg mär nem erdemes elindulni, mert csak fel 11, 11-ig van.
Viräg meddig aludt?

katus78

Fél 11-ig aludt.Este későn feküdt.Azért kérdezem mert Virit szeretném gyerekek közé vinni legalább egyszer egy héten.Amíg oviba nem megy.Kicsit unalmas neki szerintem itthon.Meg én is szeretek másokkal is beszélgetni.

KépKép
kola2

Sziasztok!

Katus! Beszéltem Andival, 3 után megyünk Nyuszival.

Hajnus, eddig nem volt semmi az oltásoknál, remélem, most se lesz. Csak én mindig ilyen para vagyok.

Viol, gratulálok Dorka fogacskáihoz. Lelki szemeimmel láttam, ahogy a zseblámpával kutakodtok a fogacskák után, miközben Dorka nyitott szájjal vigyorog rátok: hát mim van nekem??!!!

Képzeljétek, Nyuszifül tegnap nem kakilt. Tudom, hogy nem kórós ez még, kimaradhat néhány nap, de aggódtam, mi lesz most? Hát fölösleges volt, ma túltermelés van...

Anikó

Kép[/url]
quito

Zsani, nekem is el kell kezdenem Nyuszit emberek közé cipelnem, mert vasárnap akkkooorrrraaa ordítást rendezett apósoméknál, mikor körülörvendezték, hogy alig lehetett lenyugtatni.
Egyébként is felfedezte ezt a hangszínét, és egyre gyakrabban alkalmazza...

Anikó

Kép[/url]
quito

Anikó!Viri is egy ídőbe ordított mindenkitől.Most meg nagyon nagy szája lett. :P És idegenekkel is szóba áll.Amit nem szeretek :?

KépKép
kola2

Hät Mäte soha nem orditott ha elmentünk emberek köze, söt soha nem zavarta, hogy ha valaki vele foglalkozik! :shock:
Most is bärmilyen idegenhez odamagy, föleg gyerekekhez, de a multkor setältunk, gyalogosan a Pap reten, es idegenekhez odaszalad, ölelgeti a lääbukat :roll: :roll: :roll:
Na en is kivagyok ezen.
Ha en elmegyek a boltba, integet!(de örül nagyon ha megjöttem)
Tegnap itt voltak Joco kollegäi, 2 gyerekkel, orditott mikor elmentek! :shock:
Na ki erti ezt, mondjuk, örülök, hogy nem olyan anyäs, mert ha hazamagyünk gond nelkül elvan bärkivel, alväs sem gond! :D

katus78

Akkor ki jön szerdän, hänyan leszünk? Ki mikor jön???

katus78

Sziasztok!
Nálunk már annyira eluralkodott a költözés előtti káosz, hogy nagyobb társaságot majd az újban fogadunk... :wink:
Várunk mindenkit! Na meg a költözést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A lányokról dobok én is képet!

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!

Ági,
Az biztos szőrnyű lehet ha valaki huzamosabb ideig nem tud aludni. Minden esetre én csak néhány éjszaka virrasztottam, de az bőven elég volt!! Most kb 1,5 - 2 órákat alkszom egyhuzamba, de azért összesen megvan a napi 6 óra alvás, ami nekem elég.
Sajnálom, hogy "lapos" volt a szilveszteretek, furcsa lehet azért magyarként kimenni, még az ilyen apróságokat is másképp éled meg mint a szilveszter. Mondjuk nekem is évek óta lapos ez a nap, nem tudom miért, de valahogy már nem érzem az értékét, mint régen. Most is volt hangulata, csak teljesen más. Éjfélig néma csendbe üldögéltem gyertyalángok mellett a kislányommal a karomban, aztán ahogy közeledett az idő bekapcsoltam a tv-t, kapott hatalmas újévi puszikat meg apa is, aztán mindenki az ágyba.

Én nem tudom mi volt a Naplóban amiről tesztek pár helyen említést, de asszem jobb is ha nem tudom. Már hetek óta nem nézek tv-t, csak este 10 után National-t vagy Spektrumot. És komolyan jobb a lelkivilágom amióta nem nézem azt a sok szennyet!

Gabó,
remélem már kikeveredsz ebből a nyavajából!!!!

Anikó,
KÖSZI a homeosbogyó nevét!!!! Ki fogom próbálni, sokan esküsznek ezekre a készítményekre. Nagyon meghitt a kép rólatok!!!

Viol,
Zoé és bömbizik a pukinak egy picit, de igazán a kaki tudja megsiratni, úgy bőg, hogy közben a cicim a szájában van és valamikor tépi!! Gratula a fogacskákhoz Dorkának, nem semmi: egyszerre kettő!!!

Katus,
Hát most, hogy már ennyien írjátok, hogy undorító volt a tej felengedés után, kezdek örülni, hogy nem vettem több fagyasztó zacskót. Már a csapba megy, egyrészt mert rohadt drága az a kis vacak zacsi. Az viszont felvídít, hogy mindenkinek egyszer csak abbamaradt a pocakfájás hipp-hopp.

Amica,
Nagyon Babák a csajok!!! :lol: :lol: :lol:

Lányok ez most lehet, hogy égő, de akkor is megkérdezem :oops: : tegnap kétszer volt óriási üvöltés kaki közben de olyan szinten, hogy fülsiketítően, és arra lettem figyelmes, hogy mind a kettő készítmény a pelusban zöld pici darabkás volt a sárgás megszokott trutyival együtt. Ez normális, vagy kezdjek el aggódni??????? :roll:

Ja és lehet, hogy csak én vagyok ennyire lökött, de nem tudjátok kb mennyi pelus megy el nektek egy hónapban??? Nálunk kb 180 db körül volt ez a hónap.

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

Köszi kérdésetek jól vagyok hajnalban be kellett vennem egy Algopyrint,mert majd szétrobbant a fejem meg alig aludtam Levitől valamit egész éjjel csak forgolódott,nyűgösködött,de most már jobb csak a tokincám fáj!!

amica!Egyre jobba a férjedre hasonlít Ágnes nem?Gyönyörű kislány Janka!!

Nitta!Nekünk két óriáscsomag megy el!!
A kaki miatt nem kell aggódnod Levinek is volt és más babának is!
Nekem annó azt mondta a védőnő,hogy anyatejes babóknál előfordul (ha jól emlékszem már rég volt)!!

Ma voltunk délelőtt csajozni Lili már készült Levire szépen felöltöztette magát anyájával és szerelmes állandóan a Levikét keresi!!Aztán délután Brúnónál is voltunk szal megvan a mai csavink!!
Vendég

Sziasztok csajok!

tegnap nagyon jo volt hogy Zsaniék itt voltak!olyan rendesek,kedvesek,aranyosak,és a kis Virág egy tünemény!!!
nagyon édesek voltak ahogy eljátszottak!!!
jo volt látni!!
majd rakok fel képeket!

hm.mondtam hogy bálna vagyok!!!igen én is ugy érzem hogy hatalmas a pocim az elsöhöz képest!
de hát ez van!!
ma voltam Berkesnél,de egyszerüen nem igazodok ki rajta!eddig paráztatott teljesen hogy császár meg minden most meg nem akar császárt.meg ki akarja huzni a végsökig!
mindent rendben talált.a baba jol érzi magát bent!még nem illeszkedett be a feje a csatornába de közel van és teljesen zárt vagyok még!pénteken megyek nst-re.meg majd altatoorvosi vizsgálatra kell mennem vmikor.és a kiirt idöpont elött 2 héttel kellene befeküdnöm a korházba mivel az elsö császár olt de azt mondta a jo eredmények miatt csak egy héttel elötte vagy egyáltalán nem is kell,majd meglátjuk :lol: szoval most meg tök pozitiv dolgokat mondott nem mint eddig!ugy örülünk!
jaj csajok ne haragudjatok hogy ilyen sokat irtam magamrol,de olyan jo volt kiirni magambol,remélem nem baj :oops: :oops: :oops:

Gabo:sebaj majd jövö héten elviszitek a fönyereményt :lol:

Aniko:nagyon aranyosak vagytok a Nyuszifüllel a képen!!

Amica:olyan helyesek alányok!és tök jok a nyakláncok is!!bevált?

KépKép
KépKép
beus22

Amica!
Milyen nagy mar Agnes! Ugy rohan az ido! Janka nagyon nocis! :)

Beus!
Mar tegnap akartam irni, hogy jo nagy a pocakod! Es meg egy honap hatravan, juj! :D Egyebkent nekem is sokkal nagyobb volt masodszorra.

Katus!
Megegyszer meg szeretnem koszonni a cd-ket! Nagyon jok, tetszenek a fiuknak! Mar neztem neked magnest, meg meg kitalalok valamit, vagy megjobb, ha megmondod mit szeretnel, akkor biztos olyat viszek ami tetszik! :)

Kép
Kép
agi

Nitta!
A zold kakit, ha jol tudom akkor mondjak, ha nagyon tele ette magat egy anyatejes baba. Nem baj, hogy zold, csak erre utal. Talan Andi jobban tudja, o is csak szoptatott. :)
Az elso honapban szerintem ennyi pelus elmegy, de aztan kesobb kevesebbet kakilnak, es nem kell oket annyit pelenkazni.
En a Bencet anno, ha kellett, ha nem pelenkaztam kb. 2 oranket. Tiszta hulyeseg. Persze minden konyv erre biztatott, hogy mindig tiszta fenek, attol van jo kozerzete. Most mar tudom, hogy egy alig pisis pelust nem kell leszedni, mert meg kibir egy kis idot.
Mi most a Balintnak napi 5 pelust hasznalunk, de o mar lassan 2 eves lesz. Eleg erzekeny a bore, igy a pisibol is kiszedem 2-3-szor egy nap. Most szamolom, hogy ez is kiad havi 150-et igaz? :oops: Akkor meg mit osztom itt az eszt? Nem sok a 180-an! :lol:

Aniko!
Az anyatejes babaknal egyaltalan nem gond, ha akar 2-3 naponta kakilnak. Ha jo a kozerzete, akkor csak annyi tortenik, hogy 100%-ban hasznositja az anyatejet a szervezete. Nalam mind a ket gyerek eljutott erre pontra.

Mennem kell a Benceert az oviba. Mai nappal megkezdodtek a hetkoznapok, es mit mondjak, nem ment tul gordulekenyen a felkeles.....

Kép
Kép
agi

beus!Ez valóban nagyon jó hír!!!Örülök neki!!! :lol: :lol: :lol:

Aniko!Nálunk volt olyan,hogy Levi nem kakilt 4-napig,de aztán úgy telerakott két pelust,hogy folyt ki belőle,de ez előfordul anyatejes babóknál!

Ági!Milyen az idő felétek?Mikorrra tervezed,hogy vissza mész melózni?
Vendég

Ha valakit érdekel írt vissza a TB-s szakértő bemásolom!
Szakbarbár
Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő!Jelenleg GYEd-en vagyok itthon a 19-hónapos kisfiammal és tervben van a következő baba aki eddig nem sikerült.A GYED-em Május 24.-ével lejár tehát mindenképpen már GYES-en leszek ha sikerül teherbe esnem. HA a GYED lejárta után kiveszem a szabadságomat és utánna táppénzre vetetem magam milyen GYED-re számíthatok ha a fizum 74.000 bruttó? Most ezzel a bruttóval kapok 52.000 körül!Megkapom ugyan ezt az összeget?És még azt szeretném,hogy vissza kell mennem dolgozni,hogy a 180 napom biztosítva legyen vagy a táppénz alatt biztosítva vagyok? Válaszodat előre is köszönöm!

Előzetes biztosításod a babázás alatt folyamatosan ketyegett, úgyhogy a jogosultsági feltétellel a következő tgyáshoz és gyedhez mindenképpen rendelkezni fogsz. A meglevő előzetes biztosításon belül irányadó időszaki 180 bérezett napra úgyis csak az hajt, akinek a minimálbér kétszeresénél (lényegesen) több a bére, a többieknek 0 és 365 ledolgozott nappal is ugyanannyi az ellátása. Kivéve, ha táppénzre mész, mert azzal gyönyörűen le lehet húzni az átlagot. Nem a táppénzzel, mert az nem számít bele semmibe, de előtte ott van a munkáltató által fizetett 15 nap betegszabadság - 80%-os bérrel. Ha van is mellette (előtte) szabadság teljes bérrel, a 80% akkor is lehúzza valamennyire a kettőből számított átlagot. Ha csak szabin lennél, akkor bruttó 74.000-ből - de ezt azóta biztosan emelték, mert ha a többiekét emelték, akkor a Tiedet is kell, meg - ha érint, akkor - a differenciált minimálbér is emelkedik közben, szóval bruttó 74.000-es átlagból nettó 52.000 körüli tgyás és 47.000 körüli gyed várható. Ha betegszabival rontod az átlagot, akkor ennél valamivel kevesebb, attól függ, hogy mennyi szabi van előtte, mert minél több, annál kevésbé tud rontani betegszabi.

Én ilyen alacsony bérrel egészen másban gondolkodnék. A fizetős szolgáltatásom ilyen esetekre is szakosodott, ha tudunk konkrétumokról beszéni, vagyis ha már terhes vagy, akkor érdeklődés esetén állok a rendelkezésedre.
Vendég

Gabó
huuuu,ez eléggé aggaszto számomra!!!
tehát ha most terhesek lennénk,akkor kurv@ sok lenen a betegszabink(nekem még több)ami lehuzz az átlagot.Tehát jo lenne melobol mennem ujbol....
Ugye jol vettem ki a szavait?????
Éppen ma adagoltuk a Rékának,hogy még lehet lesz tesoja.(hát mit mondjak nem ugrott ki a bőréből!! :cry: )

Nitta
anyatejes babáknál a leirt széklet bekövetkezik ha " tuleszi" magát.
De nam baj,rossz nem történt.Nálunk is sokszor volt ilyen...
Akkor kell aggodni ha beleivodik a pelusba és büzös,mert akkor virusra kell gondolni.(pl.Rota)

Katus
mi mennénk,kb,negyed ötre leszünk ott(jo esetben negyed négy,ez az alvástol függ)
Többiek??
Vendég

Sziasztok!
Katus Mátéval és Anikó kincsővel nagyon aranyosak voltak :wink:
mivel már tényleg alig tudunk itthon mozdulni mindenkit szerettel várunk majd az új lakásban :wink:

Anikó csokitortája nagyon finom!!!!!!!!!!! :wink:
Csilla, végzetes is...

Gabó, épp ma adtam be a gyed kérvényemet, én tuti megint alig kapok a gyesnél többet :cry:
Azért kíváncsi vagyok miben másban gondolkodna a szaki... inkább ne szülj?

Nitta, nálunk is volt zöldes kaka, de most épp antibiotikumot szedsz, lehet, hogy az is belejátszik talán.
Pelusból az 5egy idő után nálunk is beállt ahogy Áginál is.

Ági, én is emlékszem apukádra, Hegykőre is ő járt ki az iskolába meg talán az elsőáldozásunkra is :wink:

Kép
Kép
Kép
amica

Kincső persze :wink: :roll:

Gabó,
Ágnes Zolira hasonlít tényleg. Most már van némi hasonlóság a két lány között, de mindegyik gyerekünk kicsit más :lol: :lol: :lol:

Rik,
én most 7hónapig voltam táppénzen :cry: , amúgy is kicsi bejelentettről indítok :roll: :shock:

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!

Nagyon jó volt Andival és Katussal és a gyerekekkel! Kincső rettenetesen élvezte. Hazafelé a kocsiban elaludt, de itthon már be nem állt a szája, folyamatosan beszélt az apjának. Jó lenne szerdán is találkozni, minden Nyuszifülön függ.

Nitta-mikor Kincsőnek először volt zöldes kakija, kézremegve lapoztam fel Spockot, aki szerint mindegy milyen a színe, csak bűzős, habos ne legyen. Azóta nem izgat színe, néha Nyusznak is zöld, sokat eszik...

Ez ma készült,muszáj feltennem:
Kép

Anikó

Kép[/url]
quito

Rik!
A hetvegen neztuk a tv-ben a vicces hazivideok musort, es ott volt egy, ahol a mar meglevo 3 gyerekkel kozlik a hirt, hogy ujabb kistestveruk fog szuletni. Eloszor nem akartak elhinni, azt hittek csak vicc (a legidosebb lehetett kb. 6), aztan mind bogni kezdtek banatukban. :) Akkor kerdeztem a Bencetol, hogy o szeretne-e megegy kistestvert (nem lesz, csak gondoltam megkerdezem mit szolna), es akkor azt mondta, hogy igen, o meg szeretne! :shock:

Andi!
Igen, Apu jart Hegykore is fenykepezni, es valoban, az elsoaldozasokat is o fenykepezte mindenhol. Meg most is o szokta bizonyos templomokban (pl. Szentlelek, Szent Mihaly).
Mikor koltoztok? Es hova pontosan? En mar megint lemaradtam ezekrol a reszletekrol.

Kepek keszultek ma Katuseknal? Ha igen, kerunk!

Kép
Kép
agi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?