Sziasztok!
Mi még nem vagyunk refluxosak, remélem nem is ez a baj...
Kérdezném a tapasztaltabb anyuciktól, hogy a reflux hogy kezdődött el?
Az én kisfiam 3 hónapos. Kb.1- 1,5 hónapja kb.6-7szer megesett, hogy evés után, vagy már közben is, erős görcsök kiséretében(hányási görcs), kihányta az összes tápszert. De szerintem többet is amit megevett!
Egyébként is bukós baba volt már az első perctől kezdve...
Nem eszik sokat, 1 hónapos korában kezdett el többet enni, mint ami a súlyához képest előírás. Ez engem mondjuk nem zavart. Aztán 2 hónapos korában radikálisan visszaesett az étvágya... Van olyan most már, hogy 500-600 ml -t eszik meg naponta. (Egyébként 1000-1100-at is megevett) Hányós napokon van úgy, hogy jó ha 450-et evett.
2800 grammal született, most 5200 gramm. Súlya elvileg normális, gyarapodása mindig megvolt 10 dkg.
Nem parázom még annyira, de ti tudjátok a legjobban, hogy a hányás mennyire felkavaró, milyen rossz látni gyermekünket aki hány, és görcsök közepette kijön az összes ennivaló
Dr.nőnk azt mondta, hogy néha megeshet, ne aggódjak. De miért esik meg, nem nagyon hallottam, még arról, hogy kisbabák néha hánynának.
Inkább attól félek, hogy majd sűrűbbé válnak ezek a hányások...
Szörnyű lehet reflux-szal együtt élni. Tele aggódással, hogy megint mikor hány
Az is lehet, hogy a szülő anyuka (örökbefogadtuk) dohányzott mikor terhes volt, ez is okozhatott nála valami elváltozást...
Mondjuk ezen meg annyira kivagyok akadva, ha megyünk ismerősünkhöz kórházba, látom, hogy mennyi terhes kismama dohányzik a kórházban is!!!
Nme szól rájuk senki, nyugodtan métgezhetik a gyermeküket...
Szívesen olvasnék róla, ha esteleg írnátok arról, hogy nálatok hogy kezdődött, mi volt az erre utaló jel, és esetleg mi az ami egyértelműen jelzi.
Tudom, hogy sokszor tévesen gondolnak refluxra, nem akarok ebbe a hibába esni...
Köszönöm előre is a segítségeteket!