2007.01.22 10:09
Szerző: bee73
Kedves Zsuzsa!
Gondolom az én hozzászólásom volt ami annyira rosszulesett Neked, és ha így van, nagyon sajnálom! Nem azért "jöttem vissza" a topicba, hogy dicsekedjek, vagy lenézzem a Jónás módszert, csupán az észrevételeimet, tapasztalataimat szerettem volna leírni, hátha segítek vele másoknak. Megtették már előttem többen is ld. Stöpszli, Edi5..., hogy beszámoltak a tapasztalataikról, s még ha nem is volt köze a Jónás-módszerhez, voltak akiket érdekelt a dolog. ( Ha jól emlékszem, Stöpszli módszere Téged is érdekelt!!) De hisz erről szól az egész. Ezért írogatunk ide, hogy tapasztalatot, ötleteket cseréljünk, aztán mindenki kimazsolázhatja a neki tetszőt.
Visszatérve a Jónás módszerhez... Én hiszek benne. Hiszek abban, amire a jó öreg Jónás prof. rájött. Olvastam a módszer alapján íródott "Bébikontroll" c. könyvet, és a Fogamzáskontrollt is. Kérdőjelek ugyan vannak még bennem, mint ahogy Te is találtál ellentmondásos részeket a könyvben. Az internetről letölthető naptárral kapcsolatban viszont erős kételyeim vannak. Biztos van , akinek bevált, hisz olvashattunk róla, hogy volt aki az ott megjelölt napon esett teherbe. De sokan vannak, akik állítják, hogy nekik nem a naptár által adott időpontban fogant meg a babájuk, hanem pár nappal előtte v. utána. Nekem sincs peteérésem a naptár által jelzett időpontban és sajnos nem is érzem, hogy vajon mikor lehet a másik ciklustól független pém. Én csak a "rendes" peteérést érzem, mert az erős napokig tartó hasfájással jár nálam. Szóval szerintem nem mindenkinél stimmelnek a naptár által jelzett napok, a baba neméről meg már ne is beszéljünk! Jónás doki - meg minden asztrológus - mindenhol hangsúlyozza, hogy csak a szül. idő percre pontos ismerete után lehet olyan számításokat végezni, mely a baba nemét garantálja. Akkor hogy lehet jó ez a naptár? Hisz Te voltál az, aki letesztelted, és rájöttél, hogy 24 órán belül akár 0 óra 2 percet, akár 23 óra 58 percet írunk be, a naptár ugyanazt adja ki. Ez alapján MINDEN azonos napon és helyen született , egy időzónában élő nő ugyanazon a napon tud ezzel a módszerrel teherbe esni és azonos nemű gyerekük születik. Ezt kissé szkeptikusan fogadom, mert ez nem egyénre szabott. Visszaolvastam a hozzászólásokat a kezdetekig és többen írták, hogy a naptár által jelzett gyerekkel ellentétes nemű született. Ha viszont vagy bejön vagy nem, akkor ugyanott vagyok, mint a hagyományos módszerrel!
Én egyébként nem istenítem a hagyományos módszert sem, de a Jónásra sem vennék mérget! Pontosabban arra, hogy ez a naptár működik. Márpedig engem a fiaim után egy kislány reményében kezdett érdekelni a módszer. És lehet, hogy túl korán feladtam, de én már nem vagyok huszonéves, hogy akár évekig próbálkozhassak, hogy talán egyszer mégis lesz pém a naptár szerinti időben. A gyermek nemére se nyújt számomra elég garanciát ez a naptár, mert a hozzászólásokat összegezve kb. 50-50 % az arány azok között, akiknek bejött ill. nem jött be a naptár által jósolt nem. Ennyi esélyem hagyományos módszerrel is van - sőt dr. Czeizel szerint ez az esély bizonyos praktikákkal 75% -ra tornázható fel - és akkor legalább tudtam, éreztem ,hogy van pém.
Összegezve: nem nézem le a módszert, sem azokat akik így próbálkoznak, sőt értékelem a kitarásukat. Hiszek J. elméletében is, de ettől különválasztanám ezt a naptárt, ami nem győzött meg.
És még egyszer, nem akartalak megbántani sem Téged, sem mást.
Sok sikert kívánok, remélem mindenkinek összejön a - kívánt nemű - baba.
Üdv: bee73