Sziasztok Pocisok!
Már nagyon régen jártam erre, márciusban szültem, úgyhogy tapasztalatból mondom, hogy a szülészet úgy ahogy van, nagyon szuper.
Ne féljetek!!!
Hú most egyáltalán nem akarok Mirci001-nek tűnni, inkább csak egy segítő jótanácsot szeretnék adni, bár remélem soha sem lesz szükségetek. Ez arra vonatkozna, ha netalántán, véletlenül koraszülött babátok lesz, de ne legyen, ne legyen, ne legyen...!!!
Szóval, ha a babát szülés után elviszik és ott lesz a Korán inkubátorban, és folyton csak alszik, ne boruljatok ki (mint én - sajnos!), mert a korababák nagyon aluszékonyak, alig lehet őket etetni. Egy a nagyon fontos, amit én sajnos nem így csináltam, hogy szoptassátok a babát, annak ellenére is, hogy ott a dokinők kifejezetten azt mondják, hogy fejés és cumisüveg. Én sajnos ennek az áldozata lettem, alig volt tejem, mert nem indult be, 3 hét kihagyás után ciciztünk otthon, kisfiam igazi cicifüggő volt, csak hát a tejem meg alig. Most 9,5 hónapos, a cumisüveget a mai napig utálja, inni is poharazunk már, és annyira sajnálom, hogy akkor anno nem az ösztönökre hallgattam, hiszen NEKI is az a legjobb, és azt félálomban is meg tudja enni, míg az üveges etetéssel én minimum egy órát küszködtem minden egyes alkalommal a kórházban. Ja, és ha van hely, mindenképpen be kell mellé feküdni! És szoptatni, szoptatni, szoptatni...
Ha valamit is vissza lehetne csinálni ebből a közel 10 hónapból, azt hiszem ez lenne az egyetlen.
Azért nagyon remélem, hogy erre tényleg soha nem lesz szükségetek, de ha mégis, akkor tudjátok, hogy tej attól lesz, ha a baba szopizik és nem szopi nélkül a mellszívótól. Sokat sírtam, amikor olyan szomorú szemekkel nézett rám pár hetesen, hogy Ő még éhes, és miért zártam el a csapot, hiába akartam tápit adni neki, belém fúrta a kis fejét, nem engedte el a kezével a cicimet és olyan könyörgően tudott nézni, hogy "légyszi Anya, tedd már le az üveget, nekem a cicid kell!"
Egyébként Fatima! Igaza van Mami-társaimnak, csak arra hallgass, amit Te érzel! Anno kismama koromban én is hallottam az én dokimról egy negatív dolgot, elküldte nekem e-mailen egy lány, nagyon padlón voltam tőle, de a világ minden kincséért sem hagytam volna el. Bíztam benne! Bízok ma is! Bízzál Te is! Az a legfontosabb, a bizalom!
Jó pocakosodást!
Julcsi