2001.03.22 12:45
Szerző: Anonymous
Krisztina!
Azt hiszem, második várandósságnak (a minap felhívták rá a figyelmem, mennyi sokkal szebb szavunk van erre, és hogy a terhesség szó a szocializmus terméke volt, egyébként pl. Erdélyben a "jövõje van" kifejezést használják, szóval van benne valami szerintem is) az ember egy kicsit úgy fut neki, hogy "á, én már mindent tudok, ismerem ezt a dolgot", aztán rájön, hogy minden várandósság más és más, esetleg más jellegû problémák adódnak. Illetve ami még lehet, hogy idõközben rengeteg irodalmat olvas az ember, sok mindenrõl hall, amirõl elsõre még nem.
Viszont újfent azt mondom, próbálj meg kevésbé aggódni, mert megérzi a baba is (még Raffai nélküli esetekben is), és nem tudom, hogy kezeli.
A magnézium port ismerem, jó kis savanyú és egy mokkáskanállal kell vízbe tenni? (és talán 3-szor naponta). Ezek (ez is, meg van a pezsgõtablettás (receptes, nem a sima bolti) is ) lényegesen több magnéziumot tartalmaznak, szerintem válaszd ezt a Béres helyett, ártani nem árt, viszont nem jársz úgy, hogy mi lett volna ha.
Mint másutt meséltem, nekem soha semmi joslófájásom nem volt, csak eleve adta a doki, utáltam az ízét (másodiknál pezsgõtablettásat kaptam, azt még jobban utáltam), és nem tudom, de az, hogy sose voltak joflófájásaim az mennyiben ennek köszönhetõ.
Azért szerintem ha a doki a standard 4 hetes ellenõrzést javasolta vizsgálat után, akkor azért talán nincs annyira vész, ha az lenne, szerintem sûrûbben nézne, avagy befektetne.
Az, hogy ott lennt van a baba és ott érzed a mozgását, azt te is tudod, hogy a méh süllyedésétõl van (ezzel kapcsolatban rémes volt, amit a babanetes doki írt, a te dokid a pihenésen kívül miket mondott róla? értem ez alatt, hogy ténylegesen milyen esélyeket ad, illetve mi lesz vele szülés után?). A méhszájat kell zárva tartani meg a fájástevékenységet kontrollálni, szerintem ennél többet ilyen szempontból nem tehetsz. Az úgy meginduló szülés, ami vérzéssel, burokrepedéssel indul, az olyan, hogy úgyse veszed elõbb észre, és akkor már valószínû mindenképp szülés van belõle.
És legjobban te magad fogod megérezni, ha bármi van, nem kell hozzá se Raffai, se nõgyógyász, észre fogod venni. (azt is meséltem tán, hogy mikor az ikrek születtek és éjjel elment a nyákdugó, az ügyeletes osztályos orvos (egyébként jó doki), úgy vélte, én még egy darabig nem szülök. De én már tudtam. és nekem lett igazam.)
Raffaival próbáltátok a fokozott félelmed, aggodalmad tudatalatti okait feltárni? Szokásos "laikusságommal" "elvárnám" tõle, hogy segítsen ennek a problémának a "megoldásában"!
Egyébként pedig a net, ez a topic is, azért van, hogy ezeket a gondokat megtárgyaljuk, és kibeszéljük magunkból, én hiszem, hogy ha konkrét segítséget nem is tudunk adni avagy kapni, nagyon nagy segítség tud lenni. Úgyhogy csak bátran!
ILdi
u.i:kicsit félelemmel írok neked, a másik topicos vita mennyire marad meg az emberben a másikról alkotott véleményét illetõen (magyarul marad-e harag a másik iránt, és ezért a másik további szövegei mennyire olvashatóak elfogultság nélkül)?