Új privát üzeneted érkezett!

Íme a WHO javasolt és ellenjavasolt beavatkozások szülés alatt (hosszú verzió)... még az otthonszülés tanfolyam alatt írtam róla, de aztán nem jutottam el odáig hogy bemásoljam... most megtaláltam a Kismama weblapján:

http://www.kismama.hu/cikk.php?id=1&cid=11921

Kami:

Tudom mire gondoltál, de szerintem akkor sem reális... nem ebola fertőzése van a kislánynak! :) Gondolj bele, ha Gedeiapu hazaállítana a fosós-hányós vagy bármelyik más téli vírussal, te magadra tennél egy ilyen maszkot? És nem nyúlnál hozzá?

Szerda:

Én is nagyon szívesen taliznék, David azt mondja, bevállalja Zsuzsa altatását, úgyhogy ha minden rendben lesz vele/velük, akkor én is csatlakoznék. Hol is?

Mindenkinek boldok új évet kívánok! Mi csendesen fogjuk tölteni, valószínű megnézünk egy DVD-t és rumos kakaót iszogatunk mellé...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hat Roki, ha Gedeiapu barmilyen VIRUSSAL / FERTOZESSEL jonne haza, tuti elkulonitenem!Most, hogy babat varunk. Amugy nem erdekelne. Persze, csinalnek neki teat meg minden, de nem valoszinu, hogy smaciznek vele, vagy sokat tartozkodnek a kozleben. De mivel felnott, meg is ertene, sot, ahogy ismerem, o maga szolna ram, hogy aludjunk kulon. Namarmost, a gyermekkel nyilvan ezt nem lehet megtenni, ezert gondoltam a maszkra. Nem kell ebola ahhoz, hogy a magzat megbetegedjen - eleg egy baranyhimlo vagy egy rubeola vagy akarmi. A piros pottyok miatt gondoltam a maszkot, amirol irtal Zsuzsinal - de ha nem, nem :)

En most mindjart kipukkanok. Jo kis korhelyleves utan ketten megettunk egy nagy zacsko Haribot Gedeiapuval es hat elegge balnaerzese van most...

Ha nem jonnetek ma mar, mindenkinek BUEK es egeszseges, szep kisbabat 2007-re! :)

Kam + Zseb
kami

Boldog új évet estére! :D

Pann, elfelejtettem válaszolni a szülésznős kérdésre. Szóval én is agódtam, h mi lesz, ha nem lesz szimpi, mert csak nem fordíthatok hátat, h na szevasz, ebből nem kérek, pedig persze tudom, h ez az én szülésem, én vagyok a fontos stb. A dokit kérdeztem, h kit ajánl, ő adta a telefonszámot. Mielőtt felhívtam rákerestem a neten, és mindenféle vélemény volt, de főleg nem szerették, merthogy katonás. Felhívtam egy barátnőm barátnőjét, aki nála szült kétszer, és kikérdeztem, ő meg volt elégedve. Végül arra jutottam, h még sose szültem, fene tudja mi lenne jó nekem, és a telefonban szimpi volt a nő hangja, úgyhogy reménykedve odamentem a találkozóra, és eddig ok. Aztán persze majd a szülésnél kiderül, de akkor úgyis annyi bajom lesz...

Találjátok ki hova ültök be szerdán, hátha oda tudok menni!

Jó "bulizást" estére! :D
Ági

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Nagyon Boldog Új Évet és Egészséges Babócát kívánunk Mindannyiótoknak! Jó kikapcsolódást Mindenkinek ma estére! :D

Puszi Nektek!

Barbi, Emma, Gábor
Vendég

Nagyon sok boldog új évet kívánok mindenkinek!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Nagyon Boldog Új Esztendőt Kívánunk Nektek!!!

Móni, Gergő és Krisztián

Kép
móni23

Mi is kívánunk csodálatos 2007-es évet minden kedves fórumozónak! :D

Timi, Balázs és a kis Lilla

(ugye látjátok a változást a vonalzómon?) :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Lilllaaaaa! Megszuletett a nev! Nagyon jol valasztottatok! :) Gratula! :)
kami

Éljen-éljen Lilla baba!! :D Timó! Nem dukálna egy tábla frissítés a kis hölgynek? :wink:

Képzeljétek, Emma tegnap először csuklott! Olyan kis édes volt :P És azóta is csinálta már egyszer! :D
Vendég

Barbi!
Kérésed számomra parancs! :P :P

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Boldog, Egészséges Új Esztendőt Kívánunk mindenkinek!!!

Tali:Az Erzsébet krt-on van a rendelő ahová a Timoval megyünk.Mi onnan egész mobilisak vagyunk,úgyhogy szerintem nekünk mindegy-igaz Timo?Valami jó kis cukrászda lenne a legjobb,nem??? :wink:
Vendég

Ági!
Arra gondoltam, hogy pont ott van (a címet nem tudom) az Erzsébet körúton a Mozart Kávézó és cukrászda. Oda mehetnénk. Ha ez jó, akkor felhívom asztalfoglalás miatt, mert ki tudja, hogy hirtelen 6-7 kismamival mit tudnának kezdeni?
Akkor, akik jönnek:
- Sági
- Pann
- Barbi
- Deako
- Róki
- Ágiboldi
- jómagam
Holnap pontosan megírom, hogy mit sikerült intéznem! :)

Azt hiszem, mostanában én is éreztem, hogy a bébi csuklik odabenn! Apró ütemes mozgások voltak..
:roll:

Még nagyon fura, hogy van igazi neve Buksinak... :D Még le sem tudom írni... :oops: :oops: (lökött vagyok, mi?)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Nagyon szép név mellett döntöttetek. A Lilla nálunk is a befutó lánynevek között volt.

Olyan szívesen mennék én is a talira, de csütörtökön vizsgázom amire tanulnom kéne és szerdán még dokihoz is megyek. De érezzétek nagyon jól magatokat!!!!!

Puszi: Móni

Kép
móni23

Timocska,
Betennél engem is a táblába? (feb. 28, kisfiú, 2. kisfiú, Szent Imre kórház).

Kami,
Nekem az a bajom a maszkkal, hogy sztem olyan intenzív kapcs-ban, mint anya-gyereke nem hiszem, hogy működne. Legalábbis nálam. Néha leveszed ha náthás vagy, főzöl a kölyökre... Ráadásul engem nem igazán zavarnak az apróbb (bár roppant idegesítő és kétségbeejtő) betegségek. Meg ugye a legtöbb betegség már a lappangási időben fertőz.
Viszont a gyerekemre adhatnék, nem tudom kis méretben gyártanak-e - ő még soha nem kapott el semmit tőlünk, viszont már megfertőzte apját egy hányásos vírussal (valószínüleg, bár ezt nem lehet tudni járvány idején) és egy barátunkat bárányhimlővel (ez már biztosabb - barát nem sok bárányhimlőssel érintkezett).

Móni
Kép
Kép
monisa

Timocska!

Köszi szépen a szervezést! :) És gratula a névválasztáshoz! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Café Mozart info:

http://www.kavehazak.hu/kavehazak/kavehaz.php?id=121

Jól néz ki! :) Én még asszem nem voltam itt...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Először is Boldog Új Évet kívánunk minden kismaminak és családjaiknak:
Bea+Ati+Szofi

Én is szívesen elmennék a talira, de sajna nem pesten lakom.
Így csak kívánom, hogy minél többen legyetek, aztán majd meséljetek a fórumon, milyen volt....:)

Timi, gratulálok a nevetekhez!

Rókica, remélem Zsuzsával minden rendben. Nem is tudom, hogy csináltad végig az ünnepeket....
:shock:

Bea

KépKép
babzsak27

Jóreggelt! :)

Ma van az első olyan nap, hogy nem kell dolgoznom menni és Bali sincs itthon... kicsit fura, de biztos tök jó lesz! :P

Móni!
Egy kicsit sem tudsz jönni? Egy fél órácskára? :wink:

Róki!
Köszi a linket, majd felhívom őket 9 után.

Monisa!
Beteszlek szívesen a táblába, légyszi írd meg, hány éves vagy, hogy hívják az elsőszülött fiad, illetve a tesónak mi lesz a neve (ha már tudjátok).
Ja, nem csinálsz vonalzót? :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jóreggelt!

Pocakos kép a 32. és 33. hét között...

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Timo!
Klassz az ötlet és köszi a szervezést!!!Gratula a Lilla választáshoz!!! :P Nekem nagyon tetszik!Nem mintha ez számítana,az a lényeg,hogy neketek és Buksinak tetszedjen! :lol:
Mai program így "munka"nélkül?

Móni!
Tényleg eljöhetnél legalább egy rövid időre.De ha hozod a könyved akkor ki is kérdezhetünk és akkor kiderül,hogy már mindent tudsz és nem is kell már tanulnod!

Kami!
Neked nem jó az este 6?
Vendég

Róki!
Szerintem nagyon csini vagy! :D

Ági!
Egyenlőre élvezem az édes semmittevést! :) Nemrég reggeliztem, most kávét kortyolgatok. Aztán el kell mennem a háziorvoshoz a táppénzes papírért, holnap beviszem a melóhelyre. Aztán lehet, hogy nekiesek "fészketrakni" (szekrénypakolás, kis takarítás stb.) :D Na, ez az, amitől Balázs már előre tart! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Csajok!
Az asztal MÉRŐ névre van lefoglalva este 6-ra a Cafe Mozart-ba! (link feljebb Róki hozzászólásánál)! :)
Ha Sági és én késnénk a doki miatt, a névre hivatkozva nyugodtan üljetek be! :P
Jujj de izgi, várom már, hogy talizzunk! :D És jöjjön mindenki, aki tud!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Jaj de jó, holnap tali! :D
Kami, Móni tuti nem tudtok jönni egy picit legalább? Naaaa!!! :P
Timi, köszi a foglalást! :D
Róki, jó nagy már a pocid! Azt hiszem nem lesz nehéz felismerni, hogy ki tartozik hozzánk :D

Én anyumnál vagyok, ma még nem dolgozik, úgyhogy együtt töltjük a napot :D
Próbálok olyan antisztatikus gyöngyöt szerválni a szopipárnához, holnap meg akartam varrni délelőtt, de sehol sem lehet kapni :( Már telelfonon beszéltem a fél Parkikerrel (Bigsis írta anno, hogy ott lehet kis kiszerelésben is kapni), de egyik sem az illetékes osztály, visszakapcsolni meg nem tudnak, úgyhogy mindig újra kell hívni őket :evil: Csak legalább járnék már sikerrel :( Röltexben, Hobby boltban nincs, úgyhogy kezdem feladni...
Vendég

Ja, a cukiban mondtam, hogy nagypocakos kismamik leszünk! :D Úgyhogy biztos jó helyet kapunk! :D

Barbi!
De jó neked, hogy anyud a közeledben van és csak így együtt tölthettek egy napot! Az enyém Eger mellett lakik, úgyhogy nekünk nem olyan egyszerű! :(
A gyöngyöt fogalmam sincs, hol nézhetnéd meg, talán a szoptatas.lap.hu -n találsz róla infot. Vagy valami hasonló oldalon!

Voltam házidokinéninél a táppénzes papíromért, aztán jól ott fogott, mert túl szapora volt a szívverésem. Még EKG-t is csináltatott. Eszerint minden okés, valszeg a terheléstől van. Senki nem tapasztalta még rajtam kívül? Néha rámjön, aztán tart vagy 10 percig... a vizeletemben pedig fehérje van! :( Jól kezdődik az újév! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!

Nekem is gyorsabban ver a szivem,de csak terhelésre.Sőt most alapból is gyorsabb,azt mondta anno a kardiológus,hogy ez ilyenkor rendjénvaló és Hábi és a védőnő sem szólt még érte.Szerintem ne izgulj emiatt,de meg is említheted Hábinak.
A fehérje a vizeletedben az meg lehet,hogy csak a hüvelyváladék ami "belekerült",ami ilyenkor egy kicsit több.Nekem is volt már,de mivel semmi panaszom nem volt ezért erre fogtuk,meg egy pár nap múlva a melóhelyen gyorsan megismételtük és ott negatív lett.na ezt jól elmondtam. :lol:
Vendég

Hát az Uzsokiban valakit elérni...nem egyszerű.Ide-oda kapcsolgatnak! :evil:
Vendég

Kit keresel az Uzsiban? :)
Amúgy már én is akartam telefonálgatni a szülésfelkészítő tanfolyam ügyében, de lehetetlen azt a nőt elérni. Azt, hogy mikor van benn, elfelejtettem felírni! De gondolom úgyis megint kell menni uh-ra, akkor majd felírom! :oops:
Nekem majd 17-én kell mennem a védőnőhöz, ahová kell vizeletet vinni, majd kiderül, hgoy tényleg csak egy kis hüvelyváladék! Annyira nem izgulok, mert nekem sincs semmi panaszom.

Timi
Kép Kép
timocska

A pszichológust kerestem,de csak az 5. ember tudta megmondani,hogy szabin van.Akkor mondták keressem a védőnőt,de őt sem találták,hívjam később!Ja,igen a szülésfelkészítő miatt.
Vendég

Na, beszéltem a gyártóval, és kiderült, hogy csak 2 budapesti forgalmazójuk van, az egyik, ahol Bigsis is vett anno, de csak nagyo kiszerelésben :( Egyébként semelyik barkácsáruház nem forgalmazza ...

Bigsis! Írtad anno, hogy lehet veled üzletelni a maradék gyöngyöt illetően :D Ez áll még? Engem érdekelne! Azt olvastam, hogy kb 1 kg kell 1 párnához! Légyszi írj ha áll még az ajánlatod! :D Mennyibe került egyébként?
Vendég

Szülésfelkészítő az Uzsokiban februárban indul,de még nincs pontos dátum,január végén kell érdeklődni! :(
Vendég

Ági!
Na, akkor még duzzogva beleférünk! :evil: Vajon szülőszobát meglehet csak úgy nézni? Én mindenképp szeretnék Balival ellátogatni, hgoy hol fog megszületni a bébi! Meg jó lenne, valaki illetékessel is beszélni, hogy mit lehet, mit nem...

Timi
Kép Kép
timocska

Olyan furi, hogy egy csomó kórházban nem folyamatosan mennek az előadások, hanem 2-3 sorozat van egy évben... Így egy csomó kismama lecsúszik róla :evil:
Vendég

Hát igen, mert úgy gondoljuk, hogy 10-12 hetesen minek vágjunk bele egy ilyenbe, aztán a következőről meg majdnem lecsúszunk. Itt is, ha pl.február közepén vagy végén indulna, jól lemaradnánk! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Én is szeretnék majd szétnézni,hogy merre hány méter,szülőszoba egyebek...Lehet az Uzsokiban szülésznőt választani?Őket is jó lenne megismerni!Húúú lehet,hogy későn kezdek el pattogni?
Ha más nem egy este amikor a barátnőm ügyeletes akkor lebeszélem vele és bemegyek szétnézek!
Vendég

Ági!
Én úgy tudom, szülésznőt nem lehet választani, csak valami igazgatói engedéllyel! :( Én egyszer-kétszer beszélgettem kismamákkal, akik már szültek, egy szülésznőről sem hallottam rosszat. Az egyik mondta, hogy ő még gátmasszázs olajat is vitt be a szüléshez és a szülésznő masszírozta neki a gátat, hogy ne kelljen vágni!
Azt hiszem meg kellene kérdezni Hábit, hgoy mikor, hogyan lehet bemenni szétnézni.. :)

Timi
Kép Kép
timocska

Az lesz a legegyszerűbb,megkérdezzük holnap!
Átnéztem Petike cuccait,hát van még egy-két dolog amit be kell szerezni!De szerencsére már csak a nagyobbak vannak...Lehet elmegyek egy kicsit nézelődni a Mária babacentrumba,ott még nem voltam és jókat mopndanak róla.Csak nehéz az indulás... :?
Vendég

Sziasztok. Most ebredtem fol. A delelotti alvasbol. Kicsit meg kaba vagyok :)

Tali: nekem jonnek a tesomek es nemtom meddig maradnak. Ha meg birom szusszal (2 orult kiscsaj), es a pocakom is ugy akarja, megprobalok elmenni. Vegulis szalma leszek pentekig, a parom megy Angliaba... meglatom, oks?

Kepzeljetek, nagyon raindultam a kengurura. Sportos kismama akarok lenni, na meg jo lenne dolgozni is neha, ha lehet (forditas), ahogy anno Roki irta - ezekhez meg elengedhetetlen egy kenguru. De amit kineztem, azt seholdesehol nem lehet kapni. Illetve a gyarto tajekoztatasa szerint a KIKA-nak adnak el... asszem pentekre betervezek egy KIKA-setat... vagy mar csutortokre...

Szuleselokeszito: remelem nem feb vegen kezdik el a tanfolyast - bar asszem ugyse megyek, mert engem igazabol maga a szules erdekel, meg az Uzsokis lehetosegek - lehet, hogy az a 3. eloadas lesz vagy utana, en meg mar akkor lehet, hogy babazom :) A szuloszobat egyebkent elvileg barmikor megmutatjak, ha nincs epp bent senki. Nekem a multkor majdnem igy volt - de mire odaertunk, mar besurrant egy no vajudni :) Az elokeszitot lattam eddig csak ott a zuhanyzo es egy ilyen szulos vagy kezelos agy... gondolom ott adjak a beontest...

Megyek, nyomok egy kis linzert. Reggel sutottem... el kene meg mosogatni de ANNYIRA lusta vagyok...
kami

Kami!

A Baby Björn kengurut nézted?Azt mondják az a legjobb,frankón tart és neked is kényelmes.A barátnőmnek az van,ők nagyon szeretik úgyhogy én is ilyet fogok majd beszerezni!
Vendég

Aha, azt :) Nekem is az a legszimpibb... de persze miert is lehetne rendesen kapni Magyarorszagon...
kami

A Kikában tényleg van,már láttam,fogtam,igaz 25 körül van az ára.De ha két gyerekben gondolkodunk.... :P
Vendég

Lehet h rendelek valahonnan. Amerikabol 80 dolcsi + postaktg (azt nemtom mennyi mondjuk), meg megkerem tesomat is, nezze meg Olacban. O ugyis jon segiteni, hozhatna magaval es meg postaktg-et se kellene fizetni... meglatom. 25 kicsit soknak tunik, tekintve, hogy minden ami kaphato itthon 13-20 kozott mozog nagy altalanossagban... de ehhez ragaszkodom, az teny, nem veszek gyengebb minoseget... vegig kiszolgalja a kolkot, mar amig te birod cipelni (max 10 kilo, az kb 1-1,5 ev, gyereke valogatja...)
kami

Timocska,
Elsőszülött:Péter, második fiú valószínüleg Márton lesz. 33 éves vagyok.
Hát, vonalzót biztos nem olyan nehéz csinálni. mint én gondolom, de néha Petitől, meg persze a saját fáradtságomtól még azt se tudom végigolvasni, amit írtatok.
Köszi...

Móni
Kép
Kép
monisa

Jó reggelt!

Ma kezdjük a 3. trimesztert :P Elképesztő, hogy hogy repül az idő!
Nem tudom, hogy front van-e vagy mi lehetett, de Emma hajnali fél 5kor olyan tornát levágott a hasamban, hogy nem bírtam aludni tőle. Elkezdtem simizni a pocakom meg beszélni hozzá, ami hatott addig, amíg csináltam, aztán onnan folytatta, ahol abbahagyta :lol: Szóval ez nem az az éjszaka volt, amikor hú de kipihentem magam...
Nekem ez az első napom itthon, úgy hogy Gábor már dolgozik. Kicsit furi, bár én voltam hasonló szituban az elején, amikor itthon voltam!

Megyek, rendet rakok kicsit, mert egy kicsit fut a konyha :oops:
Vendég

Sziasztok. En is eppen rendet csinalok. Gedeiapu pentekig haza sem jon, ugyhogy athuzom az agynemut, kiporszivozok, del korul jonnek tesomek (elotte meg hazidokihoz is elszaladok tappenz miatt). Ma megint aktiv napunk lesz...

Barbi, szerintem front van, mert tegnap meg tegnapelott Zsebibaba is uberelte magat es rengeteget mozgott. Gedeiapunak meg a feje fajt. mondtam is neki: ma vagy piszkosul hideg lesz, vagy ho, vagy meleg. Ugy erzem az utobbi jott be... de ennek orulok is, mert igy hatha csendes repcsiutja lesz... Eloszor megy Amsterdamba es onnan Manchesterbe es hat nem volt felvillanyozva a repules gondolatatol... meg a Schipoltol :) Nya, csak tuleli :)

Ja es meg valami, Barbi: Cafeteriat adtal le? Mert a tappenz kezdetetol meg 3 honapig jogosultak vagyunk. Seres Ildinek probalj meg telozni vagy emilezni, ha erdekel a dolog! Nekem epp most irt felvilagosito emilt. Ha jol tudom, meg a heten le kell adni... nekunk se volt infonk hamarabb (mert Diener b...ott valaszolni), igy leadta Gabor a nevemben ugy, mintha egesz evre kerne....

Na jo, var ram a porszivo. Edes szerelem a mienk... Meg jovok! nektek szep napot!
kami

Sziasztok!

Tegnap olvastam a januári Anyák Lapjában, hogy a babák 5%-a érkezik időre, 3%-a később, a többiek pedig ált. 15 nappal a kiírt időpont előtt! Nem térek magamhoz....így 92% az esélye, hogy március közepe helyett már február végére hármasban legyünk!!!:shock: :D :D
Vendég

Jaj, Panni, nekem mar igy is csak 51 napom van a szulesig :) Szoktam en is ezen filozni, hogy most akkor vajon mikor jon tenylegesen ez a kis Makika, neha mikor olyat fordul, hogy asziszem bepisilek, azt gondolom, azonnal... olyankor mindig megijedek... mostanaban megint vannak uj, eddig nem tapasztalt erzesek a pocakomban es mindig attol felek, na, most megszuletik... De meg egyben vagyok :)
kami

Kami! Pont most írtam egy levet Orsinak, hogy akkor az én helyzetemben most hogy is van ez, mert ha minden igaz, akkor ahogy Te is írtad, fél évre jár még idén, de én nemcsak havi elszámolásút szeretnék kérni, és a többinél, nem tudom, hogy ez hogy megy :?:
Remélem válaszol ma! Ja, meg akkor nekem be kell mennem a héten emiatt...

Pann, érdekes amit írtál! Nem tudom mi lehet az oka, de nekem folyamatosan olyan érzésem van, hogy nem fogjuk mi kihúzni a végéig, hanem előbb jön majd Emma :shock: Megmagyarázhatatlan, hogy honnan jön ez az érzés, de én mindennel így is készülök: március közepére vagyunk berendezkedve. Aztán lehet, hogy 2 hétig még malmozni fogok :lol:
Képzeljétek, a barátnőm, akiknél szilvesztereztünk, és aki mára (!!) van kiírva, mondta tegnap este, hogy pénteken még zárt volt a méhszáj, de hétfőn már 1 ujjnyira nyitva volt, úgyhogy a doki azt mondt, hogy szerinte a héten kibújik Zsombor :D Persze ezzel ilyenkor már nem vállal nagy kockázatot, de olyan izgi! :D Ha mégsem indulna el, akkor jövő kedden befektetik és szerdán megindítják a szülést :o
Vendég

Sziasztok! :)

Mi is érezzük a frontot, elég rossz éjszakám volt: Bali nagyon frontérzékeny, olyankor fáj a feje, és olyan hisztis, hogy bármelyik kislány megirigyelhetné! :D Mindezek tetejébe egész éjszaka úgy horkolt, hogy hajnal 2-kor ki kellett mellőle költöznöm, hogy tudjak aludni... a nappali kanapén meg már nem férek el túl kényelmesen... :shock:

Nekem is olyan érzésem van, hogy március 18 helyett már 10-e körül kibújik Lilla! Persze, ezt nem lehet pontosan tudni, minden uh-n azt mondták, hogy pont akkora, amekkorának lennie kell. :roll:

Kami!
Gyere hozzám is porszívózni! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Hú, nekem is kéne porszívóznom, de előbb le kéne szedni a fát, meg elvinni... Lehet, hogy leszedem ma, Gábor meg este elviszi és akkor holnap én is takarítok :?
Azt tervezem, hogy pénteken délután elmegyek nézelődni, mert még kell egy csomó cucc Emmának, és szeretném szűkíteni a hiányzó dolgok listáját :D
Vendég

Barbi!
Nekünk is egy csomó minden hiányzik még, de annyira nehéz az elindulás! :?
Én szombaton bontom a fát, nálunk szokás, hogy vízkeresztig áll a fa! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?