Sziasztok lányok!
A kukorékoló brigád jelentkezik - fél 7 óta fent vagyunk a Lénával, de egyébként is ultraszar éjszakánk volt, még a Márk is felébredt kétszer, pedig ez mostanában nem fordul elő szinte soha, a kiscsaj meg úgy szopizik éjjel, mintha közben az életéért kűzdene, kiabál, mint akit nyúznak, ki kellett hoznom a hálóból, mielőtt mindenki felébred rá...
Előszöris: nagyon köszönöm mindenkinek, aki nyugtatgatni próbált, meghallgatott, véleményt mondott, stb... Tudom én is, hogy nyügisebb vagyok az átlagosnál, hiányzik az alvás, nappal pörgök, holott néha inkább pihenni kéne, de valamelyik gyerkőc mindig jelzi, hogy a világon van, szóval nehéz. A jó hír, hogy apával persze semmi gáz, tegnapelőtt éjjel hajnali fél 2-ig beszélgettünk, megbeszéltünk mindent (most két hétig megint nyugi lesz
) Én őt is tök megértem, sok volt ez a 6 hét itthon, a dolgos mindennapokból való kizökkenés, a monotonitás, amit a férfiak egyébként sem túl jól bírnak, a szülés, előtte a végeláthatatlan várakozás, utána 6 nap egyedül a Márkkal - rosszkor voltunk rossz helyen, jól belém lehetett kötni, csak most nagyon a lelkemre vettem a dolgot, hiába, még nem vagyok az a harcos amazon, aki szoktam, nem tudok kiállni magamért, egyenlőre örülök, hogy élek, és életem nagy kihívása, hogy mikor tölthetnék 5 percet nyugiban a zuhany alatt...
Tegnap voltunk csecsemőgondozáson, és a doktornéninek meg a védőnőnek leesett az álla, az én mellem meg dagadt a büszkeségtől: a csajszi 10 nap alatt laza 60 dekát bírt magára cuppantani a cicim tartalmából, hipphipphurráááá!!! Mondjuk látszik is rajta, lett olyan kerek feje, hogy csak na!!!:-))) Valamelyik nap üvegből adtam neki a tejet, mellbimbókímélésképp, és azt figyeltem, hogy rendszeresen benyom 110-140 ml között egy kajálásra - két és fél hetesen! Mi lesz itt később???
Na egy kicsit rólatok:
Adri: én ugyan majdnem 6 hónapig kizárólag szoptattam a Márkot, de nem azért, mert a Kismama magazin azt mondta, hanem mert nekem is, neki is jó volt. Ahogy láttam rajta, hogy kigúvad a szeme egy szelet kenér láttán, elkezdtem a hozzátápot, és 4 hónap alatt teljesen le is jött az anyatejről - szép fokozatosan, de viszonylag mégis gyorsan. És meg kell mondjam (egoista dög vagyok, tudom), aznap, amikor először nem szopott, én ennek örömére megittam egy nagy pohár bort (csak azért nem pálinkát, mert nyár volt, hőség, féltem, hogy agyonvág majd két év absztinencia után) és elszívtam hozzá gyors egymásutánban 2-3 cigit. Nem hiszem, hogy egoista vagy, amiért nem akarsz csak szoptatni, pont itt írtam asszem, hogy számomra az a jó felfogás, hogy szopi, amíg a babának ÉS A MAMÁNAK IS jó...
Frusi: hát igen, a családok többségében ez a két felfogás található meg, vagy kis sorkülönbség vagy 4-5 év. Én azért szültem gyorsan a Márk után újra, mert szerettem volna, ha 3 évesen a fiam már tud játszani a tesójával, meg azért, mert azt mondtam, hogy ha a Márkkal lejár a gyes és visszamegyek dolgozni, egyáltalán nem biztos, hogy ezt az itthoni monoton taposómalmot, az éjszakázásokat, a szoptatást, stb. elölről kezdem újra, inkább legyünk túl rajta egyben, és ha már ovis mindegyik (ugyan még nem tudom, lesz e harmadik), akkor még mindig elég fiatal leszek ahhoz, hogy a saját életemmel is foglalkozzak, de többet nem kell terhességgel, szüléssel, szopival, önmegtartóztatással foglalkoznom. A másik, hogy van egy ismerősöm - nem merem azt mondani, hogy barátnőm, mert a néni 76 éves, de istenieket szoktam vele néha beszélgetni, kár hogy ritkán, mert Angliában él, és a telefonra ingünket-gatyánkat kifizetnénk, ha gyakran beszélnénk és hosszan -, szóval neki 3 gyereke van, 5-5 év különbséggel és váltig állítja, hogy ha újra kezdené, hamarabb szülné a tesókat, mert így 15 évig mindig volt kisgyereke és a végén már nagyon tele volt a púpja az egésszel. Persze ez mástól is függ, sokan a pénz miatt mennek vissza két gyerek között dolgozni, én is szívesen csinálnék sokszor mást, mint hogy itthon vagyok, háztartást vezetek és gyereket nevelek, de úgy fogom fel, hogy most jópár évre ez a munkám, aztán majd meglátjuk. Egyik gondolkodás sem rosszabb a másiknál szerintem.
Pellém, nem is baj, hogy nem hívtál, itthon maradt tegnap a párom, ma viszont késő estéig hármasban leszünk a gyerekekkel, ma hívhatsz, szerintem az az 5-6 óra megint jó lesz. Délután terveim szerint én is lefekszem a törpékkel, ha hajlandóak lesznek egyszerre aludni, mert már most hulla vagyok!
Tündi, drukkolok, hogy Biankának ne legyen semmi nagy baja!!!
Judit, én, ha érzem, hogy nem elég a tejem, rá szoktam erősíteni a a fejésre, nem baj az sem, ha üvegből pótolsz (ha van miből), egyébként meg estére mindig kevesebb a tej, de állítólag más az összetétele, sűrűbb. Léna egyébként leszokott a 2 óránkénti evésről nappal, de este óránként szopizik vagy háromszor, úgy megy aludni. Babája válogatja, én mindig úgy érzem, hogy semmi nincs már a cicimben, ő mégis kéri, aztán szétszopizza a mellem, és elégedetten bealszik. A tegnapi nap egyébként horror volt, egyszerre hidegfront és telihold - ezeket a dolgokat is érdemes figyelni, a gyerekek nagyon megérzik.
Na befejezem az okoskodást, iszom egy KV-t, aztán felébresztem a nagyobbik gyerekemet, mert különben még du. 3-kor is pörögni fog alvás helyett.
Tettem fel tegnap fotókat a képtárba.
Puszi mindenkinek!