Hahó!
Barbi: A gyertyaöntéshez elsősorban viasztáblát kell beszerezni valamelyik hobbiboltban. Van, ahol reszelék formájában is lehet kapni, az drágább szokott lenni. Én inkább lereszelem, a sima reszelő legnagyobb-lyukas oldalán. A fehér viasz a legolcsóbb, de szerintem a legszebb is. A viaszt egy edényben fel kell olvasztani, célszerű gőz felett, ott az "alkotás" teljes ideje alatt használható állagú marad. Egy alkalmas formát kell hozzá kiválasztani, egy ujjnyit beleönteni a viaszból. Ebbe állítom bele a fahéjrudakat a fal mentén, a szárított narancskarikát, citromkarikát pedig egy-egy csepp viasszal ragasztom a falára. Lehet színesíteni csipkebogyókkal, ha nagyot csinálsz akár fenyőágacskát is lehet tekerni az aljába. Egy nehezebb kavicsot kötök a kanóc aljára, az edény közepébe eresztem,s a tetejét felcsavarom egy ceruzára (ha nagyobb az átmérő, fakanálra). Keresztbe teszem az edény tetején (a madzag középen legyen és kifeszítve lógjon a pohár aljáig). Ekkor kell felönteni lassan a viasszal, majd hagyni kihűlni. A kivételnél pár pillanatra forró vízbe kell állítani a formát, ettől könnyen kicsusszan a formából, s már csak a kanócot kell rövidre vágni...
Ezek a gyertyák inkább díszítés céljából készülnek, de ha elég széles a forma, a közepe olvad csak meg, s akkor "üzemelhet" is...
Gyártáskor lehetőleg picibaba ne legyen a közelben, de jobb, ha más sem látja az okulási folyamatot (pl. első kísérletkor a túl vékony falú üvegpohár-forma szétpattanása a forró viasz beletöltésekor...
))
Virág: Boti naggggyon cuki...
Nyuszika: Annával a finishben épp lakásátépítettünk, s csak azon imádkoztam, ne a cementrakás tetején szülessen
... Hallgatott is ránk, tíz nappal a kiírt időpont után bújt elő, s mire hazaértünk, minden csillogott-villogott, már virág is volt a vázában...
Tünde: Csináltam egy "extra fiókot" bilis ülőmagasságban, amibe csupa kedvenc játékot tettem ( Playmobil minibútorok, fésűk, babák, Kinder-tojás bizgentyűk). Ha láttam az esemény közeledtét, kihúztam a fiókot, s odatettem a kisasszonyt. Imádott ott játszani, s ripsz-ropsz maga húzta oda a bilinyót, ha nagydolga volt...
Na megint el vagyok üldözve... Zoli dolgozni szeretne... Háááááááát...
Sziassssssssssssssssssssszzzzzzzzzzzz.............................