Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jelentem, 2 órát aludtam délután Kép A dolog apró szépség hibája, hogy elõször elaludtam altatás közben (Balu a kiságyban, én a franciaágyon), majd arra ébredtem, hgoy valaki sír a kiságyban. Balut magam mellé vettem, és 2 órát aludt mellen csüngve. Mikor el akartam tõle venni, jobban összeszorította a fogát, úgyhogy most fáj rendesen Kép

BMárti: pelenkázási õrületet átérzem. Nálunk most már csak az állva pelenkázás jön be. Ami persze nem azt jelenti, hogy Balu áll, mert pelenkázás közben mindig össze akar csuklani a lába Kép, hanem hogy tartom egy kézzel a levegõben, és bugyipelenkát hord.
Nekünk is ABC Design Pilot kocsink van, de azt a tipust most nem találtam a honlapjukon. Lehet, hogy megszûntették???? 6,9kg, és én nagyon szeretem Kép Na, újra megnéztem, és mintha a Parade nagyon hasonló lenne. [url=http://www.abc-design.de" TARGET="_top]http://www.abc-design.de[/url]

Norci: Vilinek jobbulást! KépKépKép

Szila: gratula Hangának a foghoz KépKép

Borcsa: további javulást KépKép

Márti, BMárti: kitartás! Kép

BSzilvi: mikor menjünk? KépKép

Márti: jobbulást Árminnak is Kép Ha ugyanaz, mint nálunk volt, akkor egy nap az egész, de készülj fel, hogy akkor 1-2 napon belül rajtad is kitör Kép

Új kép van a profilomban Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!
Nagyon édes Balu a banánnal! Kép

Akiket érdekel a kocsink: a Cory által írott címen a sport kategórián belül található az új kocsink képe, a miénk kék-sárga színû. Az nincs odaírva, hogy 4,2 kg - egyáltalán, nagyon kevés gyártó tünteti fel a kocsi súlyát (fizikuslelkûek kedvéért: tömegét), holott szerintem az egyik leglényegesebb info!

Ármin még mindig alszik, én nem merek Kép, negyedóránként megyek megnézni, nem hányt-e, nem lázas-e, stb, stb. KépKépKép A francba, úgy utálok egyedül lenni!!!! Kép Még jó, hogy ti itt vagytok KépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Rakok megint egy táblázatot.

BMárti,
a Váci úti Bébikerben vettem az ABC Design Pilot babakocsit. Amikor kinéztem magunknak a kocsit, egy db kék színû volt, két nap múlva már az sem. De azt mondták majd jön szállítmány, és lesz benne. Végül a mackómintásat vettük meg. És nem is volt drága.

Lányok,
mi ez az egyéves kontroll? Mindenkinek van? Esetleg ez az egyéves státuszvizsgálat, amit a sajátdokinéni csinál?

Cory,
de jól eszi a banántKép. Hanga még a hajára is felkente, meg az etetõszéken is jól szétmaszatolta, ügyelve arra, hogy egy apró rész se maradjon kiKép, a szájába viszont nem sok mentKép.

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Zsuzska(Mazsi) Bence 2001.június 16 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIV. ker.
Sophi Robert 2001.június 18 Budapest, Szent Margit Kórház tesó(3 múlt)
Zsorka Zsófi 2001.június 20 Budapest, Szent István Kórház Budapest, Soroksár
Katus Peti 2001.június 30 Budapest, SOTE II. Üllõ
ÉvaIII Máté 2001.július 18 Budapest, SOTE II. Budapest, Óbuda
Goanna Andris 2001.július 25 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XVIII. ker. Peti(1998)
Moni Viktória Kitti 2001.július 31 Szombathely
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi(sz.: 1998. december 25.)
MancsiManó Dorka 2001.augusztus 17 Budapest, Szet István Kórház Budapest, Rákoshegy
JéJé Panna 2001.augusztus 30 Frigyes (7), Kamilla (4)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Peni Benedek 2001.szeptember 23
Remama Réka 2001.szeptember 25 Debrecen, Kenézy Kórház Debrecen
Ági Bálint 2001.október 1 Budapest, BM Kórház
Momo Timi 2001.október 8 Budapest, Szent István Kórház Albertirsa
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Lara Hanga 2001.október 24 Szeged, Nõi Klinika Szeged
Ildianyu Lili 2001.október 28 Szeged Szeged
Orsi Sziszó 2001.október 29 Pécs Budapest
Norcsi Bánk 2001.november 1 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, Kispest Annus(6), Julcsi(3)
Bencemama Bence 2001.november 1 Budapest, Kútvölgyi Kórház Diósd
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Christi Bálint 2001.november 9 Nagykanizsa Nagykanizsa
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
BGabi Noémi 2001.november 18 Nyíregyháza Nyíregháza Flórián(2000.január 24.)
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker.
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Kata Sári 2001.december 17 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, Gazdagrét Dani (2)
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Ádimami Ádám 2002.január 3 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XIII.ker. Dani (majdnem 5)
Sylvike Bence 2002.január 9 Budapest, SOTE I. Budapest, Kelenföld (XI.)
Pocaklakó(Andi) Liliána 2002.január 21 Cegléd Nagykõrös Dávid(3múlt)
Jucusmamus Soma 2002.január 22 Budapest, Budai Honvéd Kórház Budapest, Kelenföld
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Jandora József (Kisjósti) 2002.február 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kelenföld
Szabó Borbála (Borcsa) Bátor 2002.február 25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Eszter Ádám 2002.március 7
Kuga Balázs 2002.március 14 Budapest,
Virág Ráhel 2002.március 14 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Ruben (5), Rebeka (4), Abigél (2)
Annamari Balázs 2002.március 20 Budapest, SOTE II. Budapest, VI. ker.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002.március 25 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Zkati Máté 2002.március 27 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Gábor(14), Barbara(8)
Lola Ákos 2002.április 7 Budapest, SOTE II.
Teno Bálint 2002.április 12 Budapest, BM Kórház Budapest, XVI. ker. Nóri (3)
Edit Henrik Sándor 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Nõi Klinika Budapest, XIII.ker.
Zsunya Peti 2002.május 8 Budapest, Szent János Kórház Budapest
Dojika Máté 2002.május 10 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budaörs
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Kanga-Zsebibaba Blanka Flóra 2002.május 27 Budapest, Szent István Kórház Budapest, VII. ker. Gergõ Tibor(3)
Kata007 Dóra 2002.május 29 Miskolc, Megyei Kórház Miskolc Anita(15), Daniella(7)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.
Ildikó(Áfonya) Réka 2002.június 6 Gyõr Gyõr
Csics Peti 2002.augusztus 8 Budapest, SOTE I. Budapest, XIX. ker.
Évi Csongi 2001. Március
</pre>

Üdv
Szila
szila

Ja, és BMárti,
én azért ilyet vettem, mert ez ledönthetõ, ha netán elalszik Hanga a kocsiban.

Márti,
Árminnak ezerrel küldjük a gyógyokatKépKépKépKép

Szila
Szila

Sziasztok!

Nekünk is Szila féle babakocsink van Kép A kékhez még annyit, hogy annak mikor én néztem, nagyon gáz anyaga volt. Egy csepp esõt is rögtön átenged, én azért nem azt vettem. Balu nagyon szereti. A talis rekordalvásait is abban alkotja Kép

Márti: a vicc az az egészben, hogy a honlap elõzõ verziójánál még ott volt a súlyuk. Ha jól rémlik, a Haucknál is vannak kilók.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Cory, megnéztem a képet, tetszik! Kép

Márti! Itt is küldök szegénykének pár gyógypuszit! Kép Remélem, holnapra tényleg jobban lesz. Nem irigyellek, hogy András pont most nincs otthon. Rajtam is akkot tört ki múlt héten, amikor egyedül voltam itthon a lányokkal. Kép
Szólj, ha tudok valamiben segíteni (tényleg!!!!) és vigyázz Árminra, magadra meg a babucira! Kép

Megkaptuk az oltást, Luca egész jól viselte. Egész nap elég nyûgi volt, de nem az oltás, hanem a foga miatt. Nem is evett semmit, csak cicit egy kis cicivel... Most is fel-felsír.
Megint férfi nélkül van a ház Kép, de legalább festegethetek Kép.

Szila! Foghoz gratula! Kép
Még nem tudom, hogy lesz idén a karácsony. Szerintem 24-én itthon leszünk, 25-én megyünk a szüleimhez, akkor tartjuk Zsófi szülinapját. Elkülönítve a karácsonyi ajándékoktól, torta, miegyéb. (Apukámnak másnak van a szülinapja, és ráadásul János, a hugom meg Viktória Kép) Ha sikerül, akkor elutazunk Szovátára a férjem rokonaihoz szilveszterezni, ezért nem tudok még biztosat.
Azt már az elején megbeszéltük anyukámékkal is, hogy külön van a szülinap, és külön a karácsony. Erre õk: úgysem érti még az a gyerek...., de azért belementek, és azóta is így van.

Jövõ héttõl megint megyek táncolni!Kép Elhatároztam, és azt hiszem, nagyon rámfér már. Ha apjuk kap rendszeresen kimenõt, nekem is jár. Nem?? (Aki nem tudná, ír sztepp...)

Azt hiszem, megszáradt a kontúr, megyek, kifestem.
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Tiszta boldog vagyok, Ancsa meg tanult fordulni, hétfõ este óta tud bal oldalra magától minden segítség nélkül megfordulni, és ha kedve van és sikerül akkor vissza is tud fordulni. ma voltunk kontrollon a kórházban,ahol született, teljesen rendben van, csak egy kisit kell tornáztatni mert állásban nem támaszt ki rögtön.Olyan kis ügyes a forgásban.

Cory. Köszönöm a címet, pénteken fogok elmenni a könyvesboltba.

Henke! Sajmos az arcocskákat nekem nem sikerült elõvarázsolni, lehet, hogy a férjem aki jobban ért a géphez, talán tud segíteni. Az oktatót valószinüleg a jövö keddi vizsga után fogom lecserélni.
Az ELTÉ-n tanulok történelmet, a fõiskolai diplomához kell a kiegészítõt elvégezni. Még a mostanival együtt két félév van hátra.
Te is tanulsz valamit?

Szila! gratulálok a fogacskához, lehet, hogy eddigre már a másik kibújkált. Hogyan bírta Hanga a fogzást?

Zsu!Köszi a javaslatokat, természetesen mis is közösen dolgozzuk ki a tételeket, de van néhány olyan forrás vagy régebbi kiadvány amit csak könyvtárban lehet elolvasni és feldolgozni. Neked mikor lesznek a vizsgáid és mibõl?

A hétvégén teszünk fel képeket Ancsáról és Jucusról.

Sziasztok.
Sztike
sztike

Sziasztok!

Marti! Jobbulast Arminnak! Remelem, nem lesz beteg!
Megkaptam az e-mailt, valaszoltam par sorban. Visszajott, hogy keslekedeik a kezbesites. Megkaptad?

BMArti es Marti!
Teljesen egyutterzek veletek parotok taovllete miatt. A ferjem csak heti egy alkalommal jar haza 10 utan - suli miatt - de nekem mar neha az is nagyon sok es faraszto... Kép

BMarti!
Nalunk is gond a tisztabatetel - vagyis talan nagyobb gond volt korabban, mindig meg akart fordulni es ha nem engedtem akkor visitott - ilyenkor a cumit a kezebe adom, o azt mar ugyesen betesi a szajaba (azzal is idot nyerek) es a kezebe adok olyan dolgot amivel kulonben nem jatszhat. Pl. a vitaminjanak az uvege, vagy doboza... ilyenkor azt nezegeti es en gyorsan oltoztetem.

Zsuzsi! Akartam irni, hogy tenyleg ne izgulj Dorka sulygyarapodasa miatt. Dani 10 honaposan volt 7.65 kg es fiukent ez kulonosen alacsony. A dokinenki viszont megnyugtatott, hgoy o ilyen alkat. Ha Dorka kulonben vigkedelyu es fejlodik akkor biztos nincs aggodalomra ok! Kép

Szila! Gratulalunk az elso fogacskahoz! Kép

Minden betegeskedonek jobbulast!

Mi kulonben szerencsere jol vagyunk. Dani tegnap ota midenre mutogat es nagyon tetszik neki uj tudomanya! Annyira edes! Ilyenkor ram vigyorog, hogy o milyen ugyes volt! Kép
Mar o is egyre tobbet all sot mar ha nem akar aludni akkor is allva kiabal a kisagyabol...

Danimama
danimama

Remélm, már elmúlt éjfél .... Kép

Tikk:
Hannának NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Rebi+Csengus

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

nem múlt el még éjfél... de épphogycsak! Kép
Rebi

BOLDOG SZÜLINAPOT HANNA!!!!KépKépKép
Puszi
Andi+Luca+Zsófi

Andi
andi3

Hanna (Tikk)! Boldog szülinapot! Kép

Cory! Igazad volt Kép, én is elkaptam! Ármin szerencsére sokat alszik, mikor felébred, jókedvû, csak bágyadt - ami most nem is baj, mert én meg teljesen széthulltam KépKépKép Arra ébredtem, hogy hányok (boics, a naturalisztikus részletekért), sikerült az elõszobát, WC ajtót, WC-t, mindkét elõzobát, konyhát, fürdõszobát teljesen taccsra tenni néhány perc alatt (mert én hülye az elsõ roham után nekiálltam vízért menni, takarítani) - most is nagyon szarul vagyok, teljesen felesleges lefeküdnöm, csak Ármint zargatnám az örökös felugrálásokkal Kép Nyugtassatok meg, hogy hamar lezajlik ez a dolog, mert nagyon nehezen bírom KépKépKép

Márti
márti

Tikk! Boldog szulinapot Hannanak! Kép
Danimama
danimama

Sziasztok!

Tikk,
Hannának boldog egyéves szülinapot!
Kép

BMárti,
megpróbálok a babakocsiról betenni egy képet.
Kép

Márti,
neked is gyógyokKépKépKépKép

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Látom, újabb és újabb babák és mamák betegednek megKép Mikor lesz már tavasz, jó idõ és betegségmentes topic??? Gyógyuljatok mihamarabb babókák és mamák!!!

Bálint már javulgat, az antibiotikumot már nem kell szedni, viszont ACC 100-at és köptetõt még a hét végéig igen, elég csúnyán köhög még. Az étvágya még egyáltalán nem a régi, képzeljétek, tuti lefogyottKépKép, mert össze lehet csippenteni a bõrt a combján, karján, (régen olyan kis kemény volt) és a csuklójáról is eltünt az a bizonyos "karika"KépKép Na jó, még mindig nem egy szakadt gyerek benyomását kelti, de akkor is...
Viszont már én is beteg vagyok 2 napja, torokfájás, hasmenés, egyebek. Viszont én igazán fogyhatnékKép Most már csak azt remélem, hogy Bálint nem kap vissza semmit.

Gorsi, nagypapád miatt KépKép.

BEKE HANNA, nagyon sok boldog születésnapot kívánunk, nõjj nagyra!!!

Megkésve bár, de BGabi NOÉMIjének is boldog szülinapot kívánunk!

Megyek, mert az utóbbi röpke 3 perc alatt Bálint kipakolt két teljes fehérnemûs fiókot... Minden esetre érdekes látványt nyújt a tangámmal a szájában...

Cupp mindenkinek,

Beja + Bálint
beja

Minden esetre helyett Mindenesetre

Jééé, a babakocsinkKép

B.
Beja

Fenti babakocsihoz:

Lányok, akinek ilyen van! Nekem az az egy furi benne, hogy valahogy a bolygókerekek nem bolyognak olyan jól, mint kéne. Pl. egy bolt járólapján nem bolyog, nem forog, hanem csak csúszik a kövön. Nektek is van ilyen? Asszem azért van, mert mûanyag a kerék és elég szoros a bolygós rész, és inkább csúszik, mint forog... Már jóideje megvan ez a kocsi, de még mindig nem tudtam ezt igazán megszokniKép A régi jó Pierre C.-nál ilyen nem volt.

cupp, B.
Beja

Beja,
most nekem is van valami a bolygójávalKép Apa azt mondta, megszereli. Amúgy nálunk bolyog Kép rendesen. Megszokással én is így vagyok, fura a GRACO után, de majd meglátjuk 7-8 hónap múlva mi lesz.

Szila
Szila

Sziasztok!

Hanna: boldog szülinapot!!!

Szila, Beja: kövön nekem is van ilyen a kerekével, de szerintem ez nem a bolygón múlik, hanem, hogy a kerék nem tapad eléggé bizonyos felületekre, pl köre. Engem nem zavar.

Márti: nálunk fél nap hányás volt, utána bágyadtak voltunk, másnap már semmi gond. Jobbulást!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Hú, alig gyõztem olvasni, de olyan jó volt hallani rólatok Kép

cory: Balura milyen hatással volt a séta??? Nagyon jó az új kép!!!

Zsuzsi: apropó súlyhelyzet: Tomi tegnap a medence szélén ülve úgy nézett ki, mint egy kis Buddha Kép De azért nem fogyókúráztatom Kép

BMárti: pedig úgy szorítottam az alvásotok miatt Kép A takarítást ajánlom buli utánra hagyni Kép
Köszi a bókot a gyerkõceimre!

Norci: sose szabad visszafagyasztani. Bár szerintem, ha valamit "átalakítottál", pl. megfõztél, akkor azt vissza lehet tenni. Köszi a gratulációt!

Szila: gratulálunk a 2 fogacskához Kép Kép Szerintem az 1 éves kontrollt a házidoki csinálja csak, semmi extra.

bszilvi: köszi! Nagyon jó a kép!!!

Tikk: BOLDOG SZÜLINAPOT, HANNA!!! Kép Kép Kép

Beja: Nem lehet, hogy Bálint csak besegített a karácsonyi rendcsinálásba??? Kép

Karácsony: nálunk még nem tudom, hogy lesz. Mindig a bátyámékhoz igazodunk, mert õ orvos, aztán attól függ, mikor nem ügyel. De eddig általában úgy volt, hogy szenteste szûk család, itthon; másnap anyósoméknál óriási összeröffenés (nagynéni, nagybácsi, sógornõmék a 4 gyerekkel, Dédi és mi), aztán meg a bátyáméknál v. nálunk a család másik fele.

A nagy gyerekeim elirigyelték Tomitól a fogzást: Zsófinak kibújt a bal alsó 7-ese, rá 1 hétre pedig ugyanaz Daninak is. Ráadásul Daninál már dudorodik a másik oldali 7es is! Így aztán mindenkit kenek Dentinox-szal. Juli meg jókat vigyorog, mert neki már az összes foga kint van Kép

Kellemes szép napot mindenkinek, gyógy Kép minden betegnek!
Megyünk sétáááááálni!!!

bogancsi és Tomi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Kicsi Hanna! Nagyon Boldog 1. Szülinapot!
Kép

Márti! Gyógyuljatok meg gyorsan! Mondjuk ma estére már kutyabajotok legyen! Kép

bSzilvi, Cory! Mindkettötök fiacskája nagyot nõtt és nagyon kis helyes legények!

A karácsony nálunk is ciki! Pont mint Norciéknál: az anyósomék itt laknak egy köpésre és persze tavaly iy átjöttek és most is át akarnak jönni. A vicces az egészben, hogy pont a férjem akarja ezt a legkevésbé, pedig nincs velük rosszba vagy ilyesmi csak szerinte is a szenteste az szûk családi körû kéne, hogy legyen. Tavaly elõször megajádékoztuk egymást és csak utána hívtuk át õket. Már azon is megsértõdtek. Most nem tudom, hogy hogyan lesz konkrétan, de szerintem át fognak jönni. Megpróbálom úgy felfogni, hogy a szenteste elvileg a szeretet ünnepe is és akkor ne bántsuk már meg õket. meg aztán ki tudja meddig jöhetnek még át?

Ja! Mindig elfelejtem megírni, hogy vasárnap Helenának is kijött végre az elsõ fogacskája: a bal fölsõ 1. Kép

Menta
menta

Sziasztok!

Márti! Köszi az infót a babakocsiról! Nagy gyógyKép Árminnak, és jobbulást neked is!
Én is utálok egyedül lenni, az este alig tudtam elaludni, és többször felébredtem arra, hogy jaj, milyen egyedül vagyok. Kép De a reggel volt a legrosszabb. Kép Átvittem Lacikát magam mellé hajnalban, õ meg oda akart fordulni az Apjához, ahogy szokott, de persze nem találta. Erre mint az õrült elkezdte átkutatni az ágynemût, elhúzkodta a párnát, banyúlkát a takaró alá, szinte bemászott, és egyre elkeseredettebben hisztizett. Úgy sajnáltam. Õ szegény még nem érti, hogy Apa péntek este jön, csak azt fogja fel, hogy APA NINCS ITT!!! Kép De mi legalább nem vagyunk betegek, úgyhogy egy panasz szavam se lehet.

Cory! Hogyan tudod így megtörölni Balu popsiját? Lacika bármeddig ellenne úgy, hogy belém kapaszkodva áll (neki még újdonság, hogy tud Kép), de úgy nem tudom megtakarítani és bekrémezni, úgyhogy végül mindig hanyatt kell döntenem.
Köszi a linket a babakocsikról. Akkora disznóság, hogy a Brendonban vannak ugyan ABC kocsik, de senki nem mutatja meg õket. A multkor bementünk, és a babakocsik környékén unatkozó srácnak elõadtuk, hogy kicsi, könnyû, lapra csukható kocsit szeretnénk. Megmutatta a PegPerego-t (40K), és otthagyott vele bennünket. Hosszas szerencsétlenkedés után elõkerült a Chicco kocsikhoz tartozó eladólány is, de olyat, aki az ABC-Design kocsikról tudott volna mondani valamit, nem találtunk. Kép A Chicco kocsik között volt egy, ami nagyon tetszett formára, súlyra is szuper volt, de a háttámlája max. 20 cm. széles. Lacika válla simán megvan ennyi már most, bundazsák nélkül is. Azon a kocsin dilémázok azóta is, mert nagggggyon tetszett, de nem tudom, milyen ütemben vállasodnak a gyerkõcök a következõ 1-1,5 évben.
Nagyon jó az a kép Baluról a banánnal! Kép Most jöttem rá a profilodat nézegetve, hogy Balu anyakönyvileg Balázs. Én szentül hittem, hogy tényleg Balunak hívják. Kép Szörnyen hülye vagyok?!?! Kép

Szila! Köszi a képet, nagyon tetszik a kocsi, a hétvégén irány a bababolt! Kép Mennyiért vettétek? Jó lenne összehasonlítani az árát a Brendonéval, mert ott azért jó nagy a választék, és nem is biztos, hogy drágább. Teljesen megdöbbentem rajta, hogy a Chicco babakocsi, ami annyira tetszett, 20K volt a Brendonban, és ugyanannyiért lehet kapni a Cora-ban is. Illetve 19.999 Ft, ahogy az lenni szokott. Kép

Tikk! BOLDOG SZÜLINAPOT HANNÁNAK! Kép

Andi! Hogyan lehet ennyi egymás hegyén-hátán lévõ ünnepet elkülöníteni?!?! Nálunk már a dec.23.-i szülinap és a Jánosok névnapja is neccesen oldható meg, hogy 3 külön ünnep legyen. Szegény "fogadott öcsém" névnapját (István) már csak úgy különböztetjük meg, hogy amikor az ünnepek környékén találkozni tudunk, akkor két ajándékot kap, egyiket karácsonyos, a másikat meg nemkarácsonyos csomagolásban.
A táncolásért nagyon-nagyon irígy vagyok!!! KépKép

Danimama! Nálunk is így mûködik általában a tisztába tevés, öltöztetés, hogy adok a kezébe valami izgalmasat, de tegnap mindent azonnal eldobott, ami a kezébe került. Nem tudom, mi volt vele.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

BMárti: hát fenék törlés: Balu fekszik az egyik karomon hason, a másikkal törlöm a fenekét, és utána be is kenem ugyanígy.
A kocsit mi 19-ért láttuk a Brendonban nemrég.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Most csak roviden. Hannanak, (na persze gratula Tikknek es a boldog apukanak is)

BOLDOG SZULETESNAPOT HANNA!

Kép

Andysj
andysj

BOLDOG SZÜLINAPOT, HANNA!!
Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Hanna!

Boldog szülinapot!

Vilinek még hõemelkedése van Kép és nagyon taknyos Kép kihívtam a dokit, egy után kijön, akkor meg is beszélem vele, hogy máskor is inkább õ jöjjön. Szerintetek mi a tarifa?

Norci
norci

Sziasztok!

Boldog szülinapot kívánunk Hannának!

Márti: remélem már túl vagy a hányós idõszakon (a vírus okozta), ha nagyon gyenge vagy, kérj segítséget, ilyenkor nagyon rossz lehet egyedül! Anyukád tud segíteni?

Köszönöm mindenkinek a súlyproblémánkra a reagálásokat, szerintem az a baj, hohgy Dorka nagyon keveset alszik, ezért nem hízik. Most is elaludt, de 10 perc után fel is kelt. Délután is max. fél órát alszik, de inkább semmit. Mit csináljak, hogy többet aludjon? Most szegénykét hagyom sírni, hátha visszaalszik...De nem bírom sokáig hallgatni a sírását, megyek is érte.

sziasztok, majd folytatom
zsuzsiék

ja, feltettem egy vicces montázst: Dorka teletubbie-val
zsu26

Kezdek megnyugodni. Vilibe kezd visszaténi az élet, már nem olyan kis bágyadt, a járókájában püfföli a macit és kacag Kép persze a dokit nem mondom le.

Márti, Beja és az összes breteg! Gógyuljatok hétfõn talizni akarok mindenkivel gyógyultan. Punktum.

Vili tök okos, soha sem sír az orrszívás miatt és nem is hadonászik tartja a fejét hozzá, mint aki tudja hogy utána könnyebb lesz.

Norci
norci

Kezdek megnyugodni. Vilibe kezd visszaténi az élet, már nem olyan kis bágyadt, a járókájában püfföli a macit és kacag Kép persze a dokit nem mondom le.

Márti, Beja és az összes breteg! Gógyuljatok hétfõn talizni akarok mindenkivel gyógyultan. Punktum.

Vili tök okos, soha sem sír az orrszívás miatt és nem is hadonászik tartja a fejét hozzá, mint aki tudja hogy utána könnyebb lesz.

Norci
norci

Jaj! Norci, akkor feltétlen taliznunk kell! Ezt Vili igazán elmagyarázhatná Lucának is. Õ lehetetlen kívánalomnak tartja, hogy a) nem kaphatja be az apparátot, b) végig mozdulatlannak kell maradni.

Luca egyre emeli a pocit négykézlábra, és hintáztatja a popsiját.KépKép Teljesen imádnivaló!!!KépKép

Sajna van Kép is. Ma sikerült lefarolnia az ágyrólKép. (Ahova csak a fránya betegség miatt került föl megint.) Nagyot bõgött, de aztán jó nagyot szopizott. Most alszik.

GyógyKépKépKép minden bretegnek!
Norci, írd meg, mit üzent a doki!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Ismét panaszkodni jöttem Kép
Kitaláltuk a fickómmal, hogy próbáljunk ki egy kajaszállító céget. Tegnap a fickóm a munkahelyérõl el is faxoltam a megrendelést mára, holnapra és a jövõ hétre. Elvileg reggel 8 és 1/2 2 között szállítanak.
Ma vártunk. Nem mentünk sétálni sem, mondván ma kitapasztaljuk, hogyan szállítanak, és majd ahhoz igazodunk. Vártunk fél 2-ig, semmi. 2-kor elkezdtem tárcsázni õket. Fél 4-ig folyamatosan foglalt volt. Közben írtam egy negatív hozzászólást az internetes Vendégkönyvükbe, ami 20 perc múlva eltûnt. Fél 4-kor végre sikerült elérnem õket. A csaj azt mondta, a faxom nem ért oda, biztos el sem küldtem. Majd mikor rákérdeztem, hogy miért tûntetik el a Vendégkönyvbõl a negatív hozzászólásokat, akkor egyszerûen közölte, hogy nem mondok igazat, ilyet õk nem csinálnak. Hát az biztos, hogy tõlük soha többet semmit, és akit lehet, lebeszélek róluk. Szóval az Ála Gastroyaltól ne rendeljen senki semmit!

cory

cory
Budapest

Most ment el nemrég a doktornéni, azt mondta lehet háromnapos láz lesz belõle, vagy vírus és a fogzás. Én már megint hadilábon állok a doktornénikkel. Viliért oda van, ma azt is mondta hogy elfogadná unokának, azt mondta adjak Vilinek az eddigiekekn kívül panadol szirupot, meg viburcol homeopátiás kúpot tartalékoljak a fogzáshoz, ez eddig okés. Amiért mégis a hadiláb, hát mondogatta hogy ugye szokott a gyerek egyedül is lenni a kiságyba, meg a járókába? el van-e nélkülem is, mert ha nem, akkor nagyon anyás lesz, stb. Kép No nekem ez megint u.az a kategória, mint "a hagyjuk a gyereket a kiságyban ordítani mert nem éhes szopi csak reflex nála azért kéri még, stb." ezt is õ mondta. Amúgy Vili el van egyedül is, de ha sír mindig odamegyek, mert tuti baja van, ja meg ha túl nagy a csend akkor is, az mindig gyanús Kép Nem magyaráztam el a dokinak, hogy ettõl még nem leszek az a tipusú anya aki túlzottan rátelepszik a kisfiára. Ismerek ilyet, hintõporozta a 8 éves gyerekét, szappannal mosta meg neki az almát, 8 éves volt a gyerek és mindig vele aludt nem a férjével,stb, (orvos az illetõ) Kép. Azt sem mondtam, hogy már pedig ha rossz napja van Vilikének, akkor elég sokat a kendõben van és annyit van cicit amennyit akar. És persze a doktornõ csodálkozik, hogy Vilike a rendelõben sose sír (kivéve ha szurit kap), milyen nyugodtan tûri, hogy megvizsgálják, szinte kommunikál, és ilyen gyerek szerinte nincs is. Talán még nem látott, mert megfogadják az õ tanácsait?
A másik kérdés, Vilike szokott-e találkozni más gyerekekkel? Mire mondtam, hogy igen, hát szeinte õsszel-télen azt nem kellene. Erre nem meséltem el, hogy a talikon egymás játékait rágják Kép, meg azt sem, hogy szerintem ha valakit hermetikusan nevelnek abból semmi jó származik, meg hát beszállunk liftbe, buszra stb. ott is vannak bacik, no meg az óra várakozás a rendelõbeKép

Megyek, Vili hív meg már uralom a topicot, egyszer majd reagálok is nektek.

Norci, és Vili akimár nem lázas, drukkoljatok, hogy ez így maradjon.
norci

Szia Norci!

Valamelyik nap volt egy mûsor a TV-ben az allergiáról, és ott azt mondták, hogy a szupertiszta városi lakásokban jó körülmények között felnövõ gyerkõcök közül sokkal több lesz késõbb allergiás. Egyszerûen túlóvjuk õket, így nem fejlõdik rendesen az immunrendszerük. Bezzeg a szurtos putriban felnövõ "nemzetiségiek" azt se tudják, hogy mi az az allergia, és a falusi gyerkõcök, akik pusziban vannak kutyával-macskával, és kinn eszik a földet a virágoskertben, is sokkal ritkábban lesznek allergiásak. Lehet ebben valami, az én Életem Párja igazi városi, tüchtig, rendszeretõ anyukával, allergiás is egy csomó mindenre. Én falun nõttem fel, volt kutyám, macskám, iszonyatos mennyiségû mosatlan gyümölcsöt ettem, dagonyáztam a homokozóban, a Tiszában fürödtem, stb., és legfeljebb egy-két embertársamra vagyok allergiás. Kép

Drukkolok, hogy Vili láztalan maradjon, és csakazértse zárd magatokra az ajtót! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

KépHANNA!Kép
Boldog szülinapot kívánunk!

Szila!
De jóKép Gratula az elsõ fogakhoz! AKkor ezek szerint van remény, hogy mi sem maradunk fogatlanokKép
Nekünk azért volt az egyéves kontroll, mert Donci nagyon koraszülött volt, ezért kb. 3 havonta megyünk kontrollra (doki+ vérvétel) Ma volt az egyéves, legközelebb március elején megyünk, mikor igazából egy éves lenne Donci. Azt mondta a Doki, ha akkor is minden rendben lesz, elfelejthetjük az egész koraszülöttséget, többé nem kell menniKép Szóval nem hiszem, hogy normál idõre született bébiknek van ilyen 1 éves kontrollKép

Márti!
Vigyázz nagyon magatokra! Nem lehet, hogy nálad a hányás a bébi miatt volt??? Szeretném tudni, hogy nem betegszel meg!!! Ezért küldöm ezeket, jó?KépKépKépKépKép Ármin hogy van??

Norci!
Vili képe tündéri. Nagyon ügyes vasgyúró legénykéd vanKép Mekkora is most Vili??? Hogy van Vili???? Kapott valami gyógyszert (antib.) a köptetõn kívül??? Mekkora volt a láza???

Szóval a mai napunkról. Minden tökéletesen rendben vanKépKépKép El voltak képedve a dokik, mi mindent tud Donci. Látta a gyerekorvosunk, a gyerekklinika fõorvosa, aki még a kórházban kezelte 1 hónapig Doncit az elején, ill. voltunk fizioterapeutánál (ortopédo.+mozgásfejlesztõo.) Meg kell jegyezzem, Doncit úgy kell kezelni, hogy õ most 9 hónapos lenne, szóval ezért képedtek el, hogy már ül, áll, mászik, térdel és hogy milyen ügyesen játszik. Mikor meglátta a fizioterapeuta az elsõ 5 perc után röhögve közölte, hogy mars haza, mit keresünk mi ittKépKép Aztán végül fél órát maradtunk játszani, beszélgetni: elfogadnám a dokinénit bébiszitternekKép Donci hihetetlen jót játszott vele meg az aszisztensével, fel se tûnt neki, hogy mi is ott vagyunk. A gyerekdokik is totál elképedtek, hogy milyen ügyi. Én meg híztam a boldogságtólKép Olyan büszkék vagyunk rá.KépKép
Amúgy Donci 8.5 kiló és 72cm, állítólag pont jó (9 hónapos!!!!! normát tekintve)
Amúgy a vérvételrõl is nagyon jó élményem van. Nem tudom otthon hogy mûködik, ezért el kell mesélnem.
1. Bármikor lehet menni du3-ig. (Nincs sorbanállásKép)
2. öledben fogod a gyerkõcöt a vérvétel alatt.
3. Vérvétel elõtt kb. 2-3 percig játszik a laboráns meg az aszisztense a bébivel, elterelõ hadmûveletKép Pl. Donci folyton azzal a szerkentyûvel játszhatott, amivel a karját szorítják elKép
4. Vérvétel kb. 10 másodperc. (Otthony fél óráig!!!!!! szurkálták Doncit, már izzadt az ordítástól, szinte magán kívül volt) Itt épphogy felsírt, mert mire sírni kezdett volna, már vége volt az egésznek. HIHETETLENÜL PROFIK!!!
5. Vérvétel után egy matricás dobozból választhat a gyerkõc magának matricátKép
6. Másnap van eredmény, felhívnak vagy emilben értesítenek. Ja és a leleteket kipostázzákKép

Így is lehet csinálniKép Szerintem mi Magyarországon ettõl még fényévekre vagyunk, holott a fentebb leírt dolgok nem pénzigényesek. Csak egy kis törõdést, odafigyelést igényelnek.

Na eldugulok. Megyek Jóbarátokat nézniKép
Nyuszimanó és Donát baba
nyuszimano

BMárti!
Én is vidéken (kisvárosban) nõttem fel, egész napomat a kertben töltöttem: földön hancúroztam, a fákról, bokrokról ettem a gyümiket.... És lõn, allergiás asztmás lettemKép Igaz csak 16 éves koromban egyik napról a másikra ( ill. egyik éjjel fulladás kíséretében) jelent meg. De érdekes módon csak Mo.-on vagyok beteg. Itt Finno.-ban semmilyen gyógyszert nem kell szednem, nincsen semmilyen tünetem. De ahogy leszáll a repülõgép, muszáj bevennem a gyogyit. Ja és ahogy Nyugat felé átlépem az országhatárt, már szintén kutya bajomKép Lehet hogy utó-szocialista allergiám van?? (lévén Romániában, régi Jugoszláviában uugy fulladtam)

Jó kis történet, mi??
Már most félek, hogy fogom átvészelni a mostani 1 hónapot otthonKép

Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

Annyi mindent írtatok alig bírom követni!

Betegeskedöknek gyors gyógyulást KépKépKépKépKépKép

Tikk Hannácskájának nagyon boldog születésnapot!

Kép

"Apátlanok"
- én csak annyit mondok ehhez a témához hogy ha megkérdezem a lányomat hogy hol az apa, élbQl vagja hogy, PÁ! PÁ!
Ilyen gyakran van vele!
Vagy dolgozik vagy alszik!

Panaszkodhatok egy kicsit neketek??????
Ma kiderült hogy az anyósomnak akit nagyon utálok, mert gusztustalanul viselkedett szinte mindíg velem és a gyerekeimmel, már nincs sok hátra. A tavasszal mütötték tüdörákkal ami után kemotherápiát kellett volna kapnia. Ezt nem vállalta mert egy pasit össze szedett és félt hogy le lép ha kihullik a haja. A fazon már persze sehol sincs azóta! Az após már nem él. A gyerekeimet ki küldte a csapra vizet inni miközben az asztalán állt az üdítQ, egy tálca sütibQl ki vett egy darabot amit elosztott kettöjüknek mert a többi kell a pasijának. Hát ilyen a drága. Vagy amikor a kicsik levelet írtak neki hogy ök szeretik és ne haragudjon már rájuk össze tépte és kidopta azt. A rezsiét mi fizetjük de számonkéri rajtam hogy mi villanyt használok. A saját fia is megmondta neki hagyja öt békén, eddig, most persze minden megváltozott ö lett a drága anyuka! Én meg tisztára ki vagyok! A híusága miatt nem kezeltette magát a a faszija miatt -meg mert ilyen -mindenkit el mart maga mellöl most meg elvárnák tölem hogy én segítem. Sok mindent le nyelek bárkitöl de ha a gyerekeimet piszgálja azt nem, és az hogy beteg nem érdem egy állapot! Már szinte minden belsQ szervén megjelentek a rákos sejtek, sQta az agyában is daganat van. Tehát teljesen leépül. mindíg mellette kellene valakinek lennie. Mi egy házban lakunk de egy teljesen külön álló részben felette. Csak az udvaron át lehet be menni, tehát nem hallom mi történi lent. Most mindenki azt várná el hogy én rendezzem mert gyenge és a jobb oldala már rozoga. Három gyerek mellett? Ráadásul így hogy mindíg is utált! Elkeserítö, attól félek mi lesz ha leépül annyira hogy ránk gyújtja a házat vagy efféle ? A férjem meg persze mivel tudja hogy ez már a vég, ami lehet egy két hét vagy akár egy év is, most felé fordult, és bár én neki nem mondom hogy milyen szemét anyja van, mégis mindenrQl én tehetek.
Azt hiszem he sokáig húzodik ez a dolog végleg búcsút mondhatok a házasságomnak.
Bocsi de nekem csak Ti vagytok, ugorjátok át ha túl OFF volt!

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Szia Cory!

A Foodexpress-tol mar rendeltetek?, mert azt tudom ajanlani, abszolut minden rendben volt nalunk eddig. Es a Dailyfeast is OK, csak egy kicsit menzasak az izek.

Kati
katkamano

Sziasztok!

Norci!
A karacsonyt mi az elso idokben nem tudtuk kettesben, majd csak harmasban tolteni, mert akkoriban anyosomeknal laktunk. De miutan kulon koltoztunk megmondtuk mindenkinek, hogy a szentestet csak harmasban toltjuk es csak masnap johetnek a rokonok. Eleinte nem igazan tetszett neki, de ez volt. Majd miutan kijottunk ide valtozott a helyzet. Az elso evben hazamentunk es ugye akkor a nagy csaladdal toltottuk. Tavaly csak harmasban toltottuk (na meg a kis pocaklakoval) Iden december elejen megyunk haza es karacsonyra mar itt is vagyunk (igaz ennek tobb oka van), de ugy gondolom hogy a szentestet mi mostantol kezdve csak 4-esben szeretnenk eltolteni.

Szila!
Gratula Hanganak a fogacskakhoz! KépKépKépKépKép:

Bszilvi!
megneztem a profilod nagyon aranyos a kis Peti, es gratula neki az uj mutatvanyaihoz!KépKépKép

Marti!
Jobbulast Arminnak es neked is! Kuldok sok gyogyKépKépKépKépKép

Sztike!
Gratula Ancsanak a forgolodashozKépKépKép

Beja!
jobbulast neked is, kuldok gyogy KépKépKép:

Menta!
Gratula Helena elso fogacskajahoz!KépKépKépKép

Zsuzsi!
nagyon jo a kep Dorkarol!

Nyuszimano!
Gratula Doncinek! Emlekszem egy eve hogy izgultunk erte, de megmutatta mar akkor is hogy o milyen kis legeny Kép es hogy mire kepes. Nem csodallom hogy hiztal a boldogsagtol! Gratula megegyszer KépKépKépKép

A vervetel meg orvosi vizsgalat itt is hasonloan tortenik. Most is hogy voltunk dokinal hetfon, mikor bejott a doki bacsi a vizsgaloba eloszor el kezdett jatszani Madikevel es a vizsgalat alatt is szorakoztatta.

Allergia: azt hiszem anno Virag is irta amirol mar en is sokat olvastam, es tetejeben tegnap volt a TV-ben szo rola, hogy egy tiszta lakasban akar 100-szor 1000-szer tobb allergizalo anyag van es a csak otthon tartott, elszigetelt gyerekek gyakrabban allergiasak.

En is csatlakozok ahhoz amit Nyuszimano irt, miota itt elunk (tobb mint 3 eve), szinte csak kotelezo vizsgalatokkor latunk orvost. A nagyobb lanyom most lett 3 ev alatt masodszorra nathas, de semmi egyeb.

Szerencsere Madike is gyogyulo felben van, azaz mar alig folyik az orra. KépKép

Jut eszembe hova tuntek paran? Regen surun jottek es most nem hallani feloluk. pl. Virag, Zkati, es meg sokan

Andysj
andysj

Sziasztok!

Hanna!Boldog szülinapot kivanunk neked!Kép

Ennyi uj képet!Hat akkor kezdjük:

Peti:Mekkorat nôttél!
Vili:Azok a szép barna szemek!
Dorka:Aranyos vagy a Teletubbie-kal.
Balu:Nagyon szeretheted a banant!
Hanganak gratulalok a fogacskakhoz!

Ha valakit kihagytam,akkor bocsanat,de mentségemre szolgaljon,hogy nem voltam egy par napig és azallatt sokminden történt.Kép

Martinak és Agcinak köszönöm a valaszokat a homeos szerekrôl.
Azota megérkezett anyukam és sikerült beszerezni az emlitett dolgokat.
Képzeljétek észrevettem,hogy Rikinek lent oldalt jön a foga.Azt hiszem a 3.-3.Legalabbis ott dudoros neki és oldalra rakja a ragokakat is.Erre anyukam ma mondta,hogy nekem is azok jöttek ki elsônek.Kép

Nyuszimano!
Reméljük nem lesz nagy gond veled az otthon töltött idô alatt.

Minden babanak és mamanak gyogyokat küldök!KépKépKépKép

Cory!
Ez a kajaszallitos sztori nem semmi!Még volt képe azt mondani,hogy te hazudsz!Vicc!
Amikor otthon voltam,rendeltem telefonon kajat.
Rendesen levest is és masodikat is.Persze a szoptatas miatt gondoltam,milyen jol fog esni a leveske.A lakas pont a lépcsôhaz mellett van,igy hallottam egy nagy durranast,miközben jött föl az ürge a kajammal.Kinyitom az ajtot,erre közli velem,hogy sajnos lemaradt a leves,mert elfelejtették odaadni neki.Persze a papiron fel volt irva.Elment,lenéztem és ott pihent a levesem a lépcsôfokokon szétfolyva.Felhivtam ôket és elmeséltem a történetet a csajnak,aki a rendelést vette fel.Tudta is,hogy ki volt az és elnézést kért.
Mondtam,hogy nem lett volna baj,ha elmondja,mert barkivel megesik,hogy elejt valamit.Nem kellett volna ekkorat hazudnia!!

Edit
edith16

Sziasztok!

Két napig nem voltam és annyit írtatok! Kép

Elõször is: Bogancsi, BGabi Noémije, és Tikk Hannája: NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK NEKTEK!

Én is elkaptam a betegséget! Kedden már szédelegtem, azt hittem, éhes vagyok, aztán a nagyik névnapi vacsoráján jól teleettem magam... Éjjel aztán minden visszajött, elöl-hátul... KépKépKép Be is lázasodtam, egy szemhunyásnyit sem aludtam, a köztes idõkben meg nagyi fürdõszobáját takarítottam... Szerencsére senki más nem kapta meg nálunk! Remélem, ez így is marad, fõleg Barnikát elkerüli.

Márti, ti hogy vagytok? Kilábaltatok már belõle? Fontos, hogy sokat igyatok!!!

Én de. hánytam utoljára, és este 6 körül már tudtam enni egy fõtt krumplit, és a víz is megmaradt bennem. A legrosszabb az volt a sok rossz között, hogy fájt a hátam (?!), és se feküdni, se ülni nem esett jól. Hál'Istennek az éjjelt átaludta Barni, délelõtt pedig apuék elvitték egy pár órára, így valamennyit tudtam pihenni.

Borcsa Lucájának, Zsuzsi Dorkájának, Norci Vilijének, Rebi Csengéjének és Menta Helenájának is jobbulást kívánok!!! KépKépKép

Menta! Köszönöm a felajánlást, még lehet, hogy élni fogok vele! Most ugyan jobbnak tûnnek a cicik, de nagyon hullámzó az állapotuk.

Szila! Gratulálok a fogacskához! Egy vagy kettõ jött ki egyszerre? Köszönjük a reklámbabás dícséretet, már nem olyan hurkagyurka Barnabás, többen is mondták, hogy fogyott, pedig nem (remélem), csak nyúlt és izmosodott.

Most nem tudom megnézni az új profilokat, de amint lehet, pótolom.

Csengének is gratulálok a fogacskához, Rebi, ti aztán jól megküzdtök vele! Tényleg az összes láz és nyûg a fogzás rovására írható? Nem irigyellek!

Sztike! Szorítok a vizsgádon! Rutinból mész? Most melyik autósiskolában tanulsz? Jól emlékszem, hogy ti laktok a XVI. kerületben?
Én is kiegészítõ szakra járok, csak angolra. Nem tudom, idén el fogom-e tudni végezni!?

Norci! Szerintem nem baj, ha 23-án ünneplitek hármasban a Szentestét, nem a pontos dátum a lényeg!
Apropó, mintha azt hallottam volna, hogy idén 24. egész nap is munkaszüneti nap? Igaz ez?
Még valami: kertes és ha lehet, tanyás könyvet is szeretnénk, de nem biztos, hogy hétfõn megyünk talira!
Dokinéni: szerintem nagyon jól csinálod, hogy az ösztöneidre hallgatsz, és nem a sok "okos" tanácsra! Kép Az, hogy Vili olyan nyugodt, kiegyensúlyozott és boldog baba, mind téged igazolnak!

Megyek, még azért elég fáradt vagyok.

Még egyszer jobbulást mindenkinek!

Puszi,
Henke+Barni
gesztenye

Sziasztok!

Dzsili: nem egyszerû a helyzeted, az biztos! Kitartás! És ha valami nyomja a lelked, nyugodtan mondd csak el nekünk! Kép

Katkamanó: köszi, a Foodexpresszt tavaly próbáltuk, csak egy rettenetes csaj lett a futár, és mi a lakótelepi kismamák bojkottáltuk, és lemondtuk. Meg õk csak délben szállítanak, és én sokszor nem tudom elõre egy héttel, hgoy mikor leszünk itthon dél körül.
Megszületett az elhatározás, hétfõtõl fõzök. Drukkoljatok ezerrel, mert ilyet még sohasem csináltam Kép

Nyuszimanó: nagyon ügyesek vagytok Kép Nálunk az oltásnál van ez a matricás dolog. Vérvételrõl nem tudok nyilatkozni, mert azt eddig szerencsére kihagytuk Kép

Allergia: nekem 18 éves koromban kezdõdött, és 23 éves koromra teljesen eltûnt. Idõnként, ha olyan helyen kell aludnom, ahol kutya szokott lakni, akkor nehezen kapok levegõt. Én budapesti vagyok Kép A férjem falun élt 4 éves koráig, kint játszott az udvaron, majd bekerült egy kisvárosba, de rengeteget járt ki a nagymamájához a faluba, és allergiás lett. 27 évesen. Márciustól októberig muszáj gyógyszert szednie Kép

Márti: hogy vagytok???

Kaja sztori folytatódik: Bedühödtem, akkor rendelek pizzát, lesz ami lesz. Interneten rendeltem az Il Trenotól. Azt írták 50-60 perc múlva szállítják. 70 perc múlva felhív a Matáv üzenet közvetítõ szolgálata (vagy hogy hívják), hogy a Pizzériából üzenik, a futár ott áll a ház elõtt, vagy menjek le, vagy telefonáljak be a pizzériába. Gondoltam, le nem megyek gyerekkel, pénztárcával a hónom alatt a földszintre, hogy a harmadik kezemmel megfogjam a pizzát, a negyedikkel meg nyissam a liftet... Felhívtam a pizzériát, ahol mondják, hogy hát nem tudja a futár, hogy hanyadik emelet. Megkérdeztem, hogy ez ok, de miért nem csöngetett fel, akkor talán meg tudnám neki mondani. Ez jó-jó, de a futár fülkébõl telefonált, menjek le. Mondom, én nem megyek. Vagy jöjjön fel, vagy vigye vissza a kaját (ekkor már nagyon ideges voltam). Végül mégis csak sikerült elérniük a futárt, és csodák csodájára, fel tudta hozni a pizzámat. Akkor már üvölteni tudtam volna. Egy dolog miatt nem üvöltöttem, hogy a srác simán letegezett, és ettõl mostanában teljesen elszoktam. A gyerekek a lépcsõházban csókolomot köszönnek.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Zsuzsi: nagyon édes Dorka a teletubbies-zal (val,vel???)

norci: Egyetértek veled! Nem kell búra alatt nevelni a babákat, attól csak nehezebben alkalmazkodnak a környezethez. Nekem anno Zsófinál mondta a védõnénim, miután már egy csomó mindent elmondott, amit jónak látott, hogy de hát "tudja azt az anyuci" - azaz amint megismerjük a babáinkat, mi tudjuk a legjobban, mire van szükségük! Persze nem árt meghallgatni, amit a sok okos (köztük én is Kép ) mond, csak nem mindent kell megfogadni Kép

Nyuszimanó: Ezer bocs és egy anyamedve!!! Elfelejtettem Donci szülinapját. Kép De most utólag millió puszi neki és sok vidámságot vele együtt a szülõknek !!!
Én is nálatok akarok vérvételre menni!!! Van szíves matrica is? Kép

Dzsili: Megijesztettél a házasságodról szóló mondattal Kép Bírd ki, próbáld meg, gondold át, mit vesztenél!!! Bocs, hogy beleszóltam, de ... szóval türelem!!!

Henke: gyógyulj ezerrel !!!

cory: õrületes ez a pizzás történet! Úgy látszik totál megõrült a világ. Lehet, hogy neked kellett volna elmenned a pizzáért??? Kép

Nálatok is esik az esõ? Kép

pusz
bogancsi és Tomi, akinek tegnap este szétszedtem az amúgy is szétesett járókáját, azaz volt - nincs Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Még aközben is sokat írtatok, hogy tegnap este pár óra alatt megszültem a levelem!

MÁRTI! JELENTKEZZ! NAGYON AGGÓDUNK ÉRTETEK!

Nyuszimanó! Donci fantasztikus fejlõdéséért sok-sok gratula!!! Nem csoda, hogy híztok a büszkeségtõl!!! A finn és amerikai egészségügyi ellátásért pedig nagyon irígy vagyok... Valóban, fõként a hozzáálláson múlna itthon is.

Cory! Ezt a pechsorozatot! A pizza legalább finom volt? Kép Fõzéshez sok szerencsét, ne aggódj, ha egyszer rákapsz, nem akarod abbahagyni! Kép Csak ne add fel, ha egyszer-egyszer nem sikerül valami... Kezdd a legegyszerûbb dolgokkal, és utána bonyolítsd... Szívesen adok ötleteket!

Dzsili, nagyon nehéz a szituáció, amit leírtál, és nincs is jogom hozzá, hogy ítélkezzek vagy tanácsot osztogassak ezügyben. Csak annyit szeretnék mondani - és tényleg nem tanácsolni, vagy figyelmeztetni, - hogy egyet ne tegyél: ne hagyd, hogy a házasságod rámenjen erre a dologra!!!

Megyek "uralkodni a káoszon"! Képzeljétek, lehet, hogy este színházba megyünk! Persze ha semmi nem jön közbe! Valami viselhetõt is keresnem kell... Egy elõnye volt a betegségnek: tuti, hogy fogytam Kép

Puszi,
Heni

Ui: Barni mondja, hogy bá (mint bácsi), és ba, illetve bab (annyi mint baba), és ez utóbbinál mutat magára! Megtanult lemászni az ágyról is! És kezd rájönni, hogy a tükörkép nem egy másik baba, hanem õ maga! Na de meg kell szakadni, amíg ezt kikísérletezi...
gesztenye

Cory!
Kajarendelés: KépKép
Fõzéshez sok drukk és gratula. Ötletekhez tudom ajánlani a Mindmegettét: [url=http://www.mindmegette.hu/main.php" TARGET="_top]http://www.mindmegette.hu/main.php[/url]
Norci!
A doki lehet szaktekintély orvosi ügyekben, de gyereknevelésben csak annyit számít a véleménye, mint bárki másé. Nem is kell vele sokat foglalkozni. Gyógyuljatok hamar! Nekünk azt mondta tegnap dr. MaciLaci, hogy gyógyulunk szépen, úgyhogy remélem a hétfõi taliról már nem maradunk le. (Csak egyet nem értek: hogy dohányozhat egy gyermek tüdõgyógyász??)

Nyuszimanó! Ez igen! Ügyik vagytok! KépKép

Dzsili! KépKép Nem is tudom, mit írjak. Mindenesetre itt panaszkodhatsz bátran.

Minden betegnek gyors gyógyulást!!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

SZiasztok!

Még mindig mindketten pocsékul vagyunk Kép, de azért úgy tûmik, már túléljük! Kép

Bocs, nem tudtam olvasni és írni sem többert, ezt is csak azért, hogy köszi az aggódást!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Nyuszimanó! Ezek szerint ez is csak egy elmélet allergia ügyben... Kép Mondjuk amióta hallottam azt is, hogy a sokáig szoptatott kisbabák kevésbe hajlamosak az allargiára, és azt is, hogy sokkal hajlamosabbak, na, azóta nem hiszek semmiben. Életem Párja se volt allergiás, amíg kisvárosban élt, bármilyen rendszeretõ is az Anyukája. Amikor Bp.re került kollégiumba, akkor érte utol õt is egy nagy befulladásos, rohammentõs mostmeghalokkal. Kép

Dzsili! Nem irígyellek apátlanság ügyben, de azért ennek is megvan a maga elõnye. Olyan torokszorító, ahogy Lacika az Apját keresi... Kép Persze nekem egy szavam se lehet, Életem Párja már szerencsésen földet ért Ferihegyen. Kép
OFF: Anyósodnak viszont sajna semmi jó oldalát nem látok, úgyhogy semmi vígasztaló nem jut az eszembe vele kapcsolatban. Most, hogy rád van szorulva legalább kicsit normálisabban viselkedik veled? Ne hagyd, hogy a házasságod rámenjen, annyit akkor se érne, ha a világ legtündéribb nagymamája lett volna. Lehet, hogy most különösen sokat kell majd nyelned, és egy csomó olyasmit meg kell tenned, aminek az ellenkezõjéhez lenne kedved, de gondolj arra, hogy már nem sokáig, és ha addig kitartassz, akkor örökre megszabadultál. (Ez most durván hangzott, bocs.) Biztos, hogy 3 gyerek mellett idõd se sok lehet, és az is érthetõ, hogy ilyen elõzmények után kedved se sok van hozzá. De ha most helyt tudsz állni, és a párodnak is támaszt, erõt tudsz adni, óriási jópontot kaphatsz tõle, és megszilárdíthatod kettõtök kapcsolatát. Nagyon nehéz lehet neki haldokolni látni az Édesanyját, még akkor is, ha olyan, amilyen. Természetes, hogy most lelkiismeret furdalást érez, amiért megromlott a kapcsolatuk, és kompenzálni akar, amíg még lehet. Hiába nem te vagy a hibás, bûnbaknak pont kéznél vagy. Biztosan nem tudná most elviselni azt a gondolatot, hogy õ (saját elhatározásából) elfordult az anyjától. Tarts ki, nyelj nagyokat, és gondolj arra, hogy a férjed lelki terhén könnyítessz azzal, ha most bünbak vagy. Anyósod hamarosan meghal, és akkor csak te maradsz a férjednek, meg a gyerekek. Gondolj arra, milyen egyedül maradna a Párod, ha titeket is elveszítene! Meg néha (irulva pirulva) arra is gondolhatsz, hogy milyen jó lesz, ha a férjed túl lesz a gyászon is, és eljön a családi béke kora. De most rajtad áll (óriási teherként), hogy együtt legyen még akkor is családod. Néhány hétig, vagy max. egy évig ki kell tartanod az elkövetkezõ évtizedekért. Tarts ki, és panaszkodj nekünk bármikor, ha ez könnyít a lelkeden!

Henke! Igen, 24.-e szabadnap, helyette szombaton (28.-án) kell dolgozni.

BMárti

BMárti
bmárti

Dzsili! BMárti leírta helyettem is a véleményemet! ha összeszorított fogakkal is, de tarts ki! Biztos, hogy megéri! És gyere nyugodtan bármikor, bármennyit panaszkodni!!! Kép

Márti! Az jó ha túléltek! Gyógyuljatok!!! Kép

Cory! Próbálj mindig annyi adagot fõzni, hogy 2 napra elegendõ legyen. Így mindig csak másnaponta kell fõzni. Én imádom a fõzésmentes napokat! Kép A mindmegette tényleg jó!

Képzeljétek! Vettem Helenának neonhalakat (6db-ot) magamnak meg cinegeetetõt. A cinegék még nem találták meg az etetõt, de Imhotep (a cicánk) már megtalálta a halakat. Kép
Jó hétvégét mindenkinek! Kép
Menta
menta

Sziasztok!

Dzsili:
csak annyit fûznék hozzá a többiek tanácsaihoz, hogy sajnos a rákos beteg vagy egyáltalán egy beteg ember igencsak kitud fordulni önmagából. A rákos daganat több éven keresztül alakul ki, az is lehet, hogy anyósod azért volt ilyen érzéketlen veletek mert már akkor beteg volt, csak nem tudott róla. Az eddigi viselkedését könyveld a ráknak és bocsáss meg neki és segíts neki és férjednek, na és a gyermekeidnek szépen elbúcsúzni tõle. Sajnos az elkövetkezõ idõkben az is lehet, hogy anyósod a betegség végére még rosszabbul lesz lelkileg (elviselhetetlen). Nem tudhatod, hogy dolgozza fel a betegségét és a véget. Készülj fel rá és gyermekeidet is készítsd fel, ne érje õket váratlanul bármiféle kirohanás, hisztéria vagy rosszullét.
Biztosan nehéz lesz, de okos feleség vagy és meglátod a végén még szívesen fogsz neki segíteni! De azért próbáljátok a kezelésre rábeszélni, vagy valami enyhítésre, ne legyen annyira fájdalmas neki a betegség.
Sajnos engem is érintett ez a betegség a családomban, de szerencsére idõben elment kezelésre és 3 éve tünetmentes. A betegség kiderûlése elõtt szinte elviselhetetlen volt a beteg rokonom, állandóan veszekedett, hisztériázott, nehezen viseltük el. Aztán kiderúlt a betegsége, elmagyarázták neki, hogy emiatt lehetett annyira ignerült és agresszív. Szerencsére a kezelés és betegség okainak feltárása megértette a rokonommal, hogy hogyan is kell élni, hogy kell másokkal viselkedni stb... Most jár egy alapitványhoz (Rák ellen az életért, a holnapért, Óbudán van), ott több hasonló sorsú emberrel ismerkedett meg és ott sok lelki és praktikus tanácsot kap. Ezzel a családot is kicsit tehermentesíti.
Próbáljatok felvenni a kapcsolatot egy alapítvánnyal, aki tudna neked segíteni, mivel 3 gyerek mellett nagyon nehéz lesz lelkileg és fizikailag is segíteni az anyósodnak (pl: nõvért igényelhetsz, orvost, bármilyen segítséget).
Sok energiát kívánok!

Cory:
ajánlom Nemere Ilona:Szakácskönyv kétbalkezeseknek c. könyvét. Nagyon jó tanácsokkal ismerteti meg az emberlányával a sûtés-fõzés rejtelmeit. Kép

Nyuszimanó:
mikor mi is kint éltünk sokkal jobban voltam lelkileg és egészségileg. Ahogy átléptük a határt Magyarországról Ausztriába, rögtön megnyugodtam (ég veled gondok, problémák, család). Szerintem mint mindennek az allergiádnak is lelki eredetû oka lehet, vagy pedig kint annyira nyugodt és normális világban élsz, ami neked teljes kiegyensúlyozottságot ad, ezáltal az immunrendszered is erõsebb. Próbálj rájönni, mi okozza neked itthon a stresszt, amitõl rögtön beteg leszel és mikor újra itthon leszel, kerüld azt a szituációt, embert, környéket.

Márti:
Remélem most már túlvagytok ezen a fránya víruson! Most már nemsokára veletek lesz András, meglátod, gyorsan megy addig az idõ! Milyen neveken gondolkoztok a kis babócának?

Heni:
mit néztetek meg a színházban?

bogancsi:
köszi gratulát a fotóhoz, egy hátránya van, hogy elkészítettem és háttérképnek betettem a számítógépemen, mert így ha Dorka meglátja a képet, nem tudok netezni, mert csak azt hajlandó nézni. Én sem tudom, hogyan kell írni teletubbie-val vagy teletubbies-sal...? Melyik a helyes?

Na befejezem, mert naggggyon hosszú lettem, bocsi

Üdv mindenkinek és remélem senki sem vette a hozzászólásomat okoskodásnak!
Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Két napig nem volt netünk...Kép
Az elõbb, miután már a mondókám végén jártam a Réka rádobott egy labdát a billentyûzetre és elszállt az egészKép
Aztán miután eddig eljutottam megismételte a produkciótKép és mikor ezt a mondatot írtam, újból sikerült nekiKép
Mondta mindig, hogy van gömbérzéke, kosaras leszKép
Most elvittem a szoba másik sarkába és útközben talált valami szórakoztatótKép

TIKK! Hannának boldog szülinapot kívánunk!KépKépKépKépKép

Betegeskedõknek további sok gyógyKépKépKépKépKépKépKép

Dzsili!Kép Bárhogy is alakulnak a dolgok, a házasságodat ne add semmiért!KépKépKép

GorsiKép Nagypapád miattKépKépKép

Voltunk bõrgyógyásználKép Maszek. Nem ekcémás a Réka, hanem atópiás bõrgyulladása van, amibõl késõbb alakulhat ki az ekcéma. Nagyon jó esélyei vannak, hogy néhány éven belül kinövi. Kaptunk mindenféle kenõcsöt, krémet, a tünetekre külön és állandó hidratálásra, testápolásra megint külön. És még nem is volt olya vészesen drága!Kép Viszont a babafürdetõ és a sampon annál inkább!Kép
De aminek még nagyon örültem, ehet bármit, mert tuti hogy nem kaja okozza a balhét! - jut eszembe, elfelejtettem felhívni a MÁV-ot, hogy meg van-e a vérvétel eredményeKép
És mehetünk úszni is, ha majd elmúltak a tünetek!!!KépKépKépKépKép

Szóval most már nem vagyok ideges a bõre miatt, csak a szeme miatt aggódom.
Cory! Az ötleted jónak tûnik!Kép KösziKép

Norci! Szerintem hétfõn megyünk talira. Tudsz hozni tanyás könyvet? Köszi!Kép

Ja, voltunk méreckedni még a múlt héten, Réka 10,2kg! Hosszt most nem mértünk, de szerintem nõtt, úgyhogy majd mindjárt meg is mérem. És egyre többet lépeget! Ma már 10-et lépett!KépKépKép

Na, eldugulok, mert közelít a labdájával...

Pussz,
Zafi és Réka
zafi

Bogancsi!
De aranyos vagyKép Nem késtél még le ám semmirõl, mert csak hétfõn lesz a szülinap, csak a kontroll volt tegnapKép Hiába ezt teszi veled az öregségKépKépKép Igaz, Bogancsi néni?Kép

Zsuzsi!
Ja, már én is gondolkoztam, miért vagyok otthon beteg, Valószínûleg a légszennyezettség... miatt is, de valóban lehet lelki eredetû oka is. (anyós téma, ill. 2 család fele megfelelni, nehéz dolog 2 család igényeit kielégíteni úgy, hogy az esküvõn elõtti héten a szüleim és anyósomék (inkább anyósom) örök haragba kerültek, állandóan megy a másik marcangolása. Na mindegy, ez inkább az anyóstopicba mehetne, de még oda nem írtam, pedig sajna lehetneKép És tuti, hogy eléggé vele van bajom, mert mikor itt voltak szeptemberben, ismét esténként éreztem, hogy nehezebben lélegzem, mondjuk nem volt annyira vészes, hogy gyógyszert menjek keresni, de megijedtem, hogy már itt is elõjön. De mikor 10 nap múlva elmentek, már szintén kutya bajom volt. Csak az a gond, hogy otthon õket nem lehet kiiktatni a vakációból, hiszen miattuk megyünk hazaKép

Köszi a gratulákat Doncival kapcsolatbanKép Ma viszont majd meghaltam az ijedtségtõl. Kint sétáltunk délután az erdõben kb másfél órát -8fokban. Hazajöttünk, bébi evett és elkezdett játszani. Mikor mászott vagy állt, szóval mikor mozgott, akkor sipolva vette a levegõt. Nyugtatgattam magam, hogy csak játszik. De aztán a párom is arra ébredt fel, hogy Úristen, hogy veszi a levegõt Donci, mindjárt megfullad. Közben a bébi vigyorgott, semmi nem látszott rajta. Mégis úgy határoztunk, hogy irány az ügyelet, nem várjuk meg a hétvégét. Ott mindent megnéztek, makk egészséges, és csak kitalált egy új hangot, és nagyon élvezi ezt a sipolást. A száján veszi a levegõt, közben csücsörít és tiszta erõvel szívja be és ki a levegõt. Akkor már csak röhögtünk az egészen, de nagyon megijedtünk mindketten. Persze az ügyeleten majdhogynem közölték, hogy "hülyék" vagyunk, az ügyelet vészhelyzetre való. Na mindegy, legalább megnyugodtunk, monst már tudjuk, hogy van egy nagy csibész, huncut gyerekünkKép

Puszi, aludjatok jól!!!! Nekem mostanság nem megy, de azért nem panaszkodom. Majd máskor.
Nyuszimanóék
nyuszimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?