Sziasztok!
Hogy szép befejezése legyen a topiknak, leírom hétvégi élményemet:
Volt osztálytársnõimmel találkoztam, fele-fele arányban babásak és szinglik. A találka nagyon jól sikerült. A szinglik mínusz pontokban számolták a babavárás és szülés negatív élményeit, amelyekrõl beszámoltunk mi családosok. A végére már -28-nál tartottak, de ennek ellenére, természetesen õk is szeretnének majd babát. Mi pedig vénasszonyok nagyokat nevettünk és ámulkodtunk a szinglik élményein, mivel õk pedig bejárták és bepasizták a félvilágot. Érdekes beszámolókat hallottunk, de egyikünk sem volt a másikra sem irigy. A szinglik elmesélték aktuális becserkészõ programjukat, melyhez mi is tanácsokat osztogattunk. Volt igaz olyan szingli is, aki kijelentette, hogy õt egyáltalán nem bántja, hogy egyedül él, hiszen nem akar gyereket, független szeretne maradni. Ezen nem is mi családosok csodálkoztunk, hanem inkább a többi szingli, akik inkább nagy keresésben vannak, kisebb-nagyobb sikerrel. Tehát a többség családot akar, férjhez akar menni, nem pedig önzõ módon- ahogy néhányan fent írták- egyedül akar élni. Megjegyzem, az a lány, aki független akar maradni, teljesen kiegyensúlyozott és boldognak tünt, úgy éreztem, õ neki tényleg ez az életmód passzol.
A családosok között volt már elvált és újraházasodott, és ifjú lelkes kismama.
Így mindenki megtapasztalta, hogy lehet rosszul választani, aztán végre jót választani, hogy lehet túl sokat várni és ezért elszalasztani a nagy lehetõséget, hogy lehet szerencsésen jól dönteni és hogy mindenkinek a sorsa egyszer egyenesbe kerül, és nem kell ezért stresszelni magunkat.
Amit még észrevettem, hogy a szingli lányok nagyon félnek a gyermekvállalástól, a szüléstõl. Lehet, hogy egy rossz tapasztalat vagy elrettentõ példa miatt nem mernek babát vállalni és ezért belemenni egy komolyabb kapcsolatba?
Ami még szomorú volt, hogy a férfiak borzasztóan elkényelmesedtek, nem hajlandók kezdeményezni. Azért elég nehéz ilyen passzivításra bármit is reagálni. És nagyon sok pasi, valahogy a társaséletben nem tud viselkedni, ezért vagy bunkó vagy egyszerûen visszahuzódó vagy béna.
Megnéznék szívesen egy statisztikát, hogy hogy van most a nemek aránya elosztva a 20-30 éveseknél. Szerintem túl sok a nõ és kevés a pasi, vagy láthatatlanok
üdv, köszönöm, hogy társalogtatok velem!
Zsuzsi