Timi!
Nem fogod elhinni, mit csináltam eddig a konyhában: bekészítettem a tepsibe holnapra egy sajtos-tejszínes csirkét. Jön anyóspajti meg a dédi, és ez lesz az ebéd, már csak krumplikát kell sütnöm mellé. A tiramisut megcsináltam délután, az is ott lapul a hűtőben. És remélhetőleg marad belőle szilveszterre is, amikoris apával itthon fogunk dögleni a TVelőtt, és eszünk-iszunk-mulatozunk..
Na, szóval a recipe nagyon egyszerű:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, esetleg ki is veregetem kicsit, fokhagymás tejbe beáztatom pár órára. Aztán kiolajozott tepsibe reszelt trapista és füstöltsajt keveréket szórok, és a tojásba forgatott husikat ráfektetem. (Jó ha marad rajtuk a fokhagymából kis törmelék. ) Megsózom kicsit, rá a sajt másik fele. 3 dl tejszínt ráöntözök, meghintem szerecsendióval, ráfektetek baconszeleteket, és először kicsit alufólia alatt, aztán anélkül sütöm. Hamar megvan, akkor fincsi, ha már a széle kicsit barna, de vigyázni kell, alulról könnyen leég. Én is azért szeretem, mert előre meg lehet csinálni, nekem már holnap csak rá kell locsolnom a tejszínt, rá a baconök, és ennyi lesz a főzés.
Tünde!
Ha nagyon kivagyok már, én is bevetem a TVt, de mi Mazsola és Tádét nézünk DVDn. Már kívülről fújom az összes epizódot. Bendegúz úgy adja tudtomra, hogy nézné, hogy élénk táda-dáda-táda kiabálásal a távkapcsolót nyomkodja, vagy direktben a DVDt. Persze mindig nem lehet, de ő szeret úgy eszegetni reggel, hogy közben nézi a TVt. Akkor engedékenyebb vagyok. Meg este ha már látom, hogy fáradt.
Ma vacsi közben pont a Frakk ment a TVben, hát az is nagyon tetszett neki, folyamatosan vau-zott, meg mijja-mijja-zott.
Ayse!
Brutál egy nap volt, háromszor hánytam (miközben Bendegúzt etettem kelkápival
), délután múlt el, zöld voltam mint egy rém. De jó kis böjtös nap volt, ma gyakorlatilag az esti egy szelet kenyér, meg egy liter málnaszörp a táplálékom, ami bent maradt. Remélem Téged elkerül.