Juca!
Nya, mivel pipikém akkorát alszik, hogy már lassan unatkozni kezdek, ezért bepötyögöm a recepteket. Nem mailben küldöm, hátha mást is érdekel. Akit esetleg nem, az most tekerjen egy nagyot lefelé az oldalon
Kókuszos nyaflaty
Összedolgozunk 50 dkg drált kekszet, 30 dkg porcukrot, 25 dkg Ramát, 1-3 evőkanál kakaót és 3 ml rumot, és apránként hozzáadunk kb. 1 decinyi (de hülye szó ez
) tejet. Lehet belőle pl. golyókat formálni, közepébe meggyet nyomkodni, de amit én csináltam, ahhoz piramisos forma kell. Ha szeretnéd, akkor szerzek neked is
Sajtos sütike
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg Rama, 3 tojás sárgája, 35 dkg reszelt sajt (trappista és füstült vegyesen), 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 mk törött bors, 1 tk só, kis fokhagyma (nekem a kicsi 4-5 gerezd
)
A tésztát előző nap kell összegyúrni, és egy éjszakát a hűtőben kell hagyni gondolkozni.
A lisztben morzsoljuk el a margarint, majd keverjünk hozzá 20 dkg sajtot, adjuk hozzá a pirospaprikát, borsot, sót, fokhagymát, majd a 3 tojás sárgáját. Alaposan gyúrjuk össze, és lefedve tegyük a hűtőbe.
Másnap kb. 3-5 mm vékonyra nyújtsuk ki, tetejét kenjük meg tejjel, szórjuk rá a maradék sajtot. Rudakra vágjuk, majd forró sütőben világosra sütjük, kb. 15-20 perc alatt.