Annyit tudok tenni, hogy leírom, nekem mit mondtak ugyanilyen értékre, sajnálom, hogy ilyen sokáig nem foglalkoznak veled
Szóval: 150 g CH-t ehettem egy nap az alábbi elosztásban:
reggeli 30g CH
tízórai 20g CH
ebéd 50g CH
uzsonna 20g CH
vacsora 30g CH
Be kell szerezni egy tápanyagtáblázatot, én ezt a diabetológián kaptam, de talán internetről is letölthető valahonnan, és minden kajának számolgatni a szénhidráttartalmát. Ne aggódj, hamar bele lehet jönni!
Kerülendők természetesen a cukros, mézes dolgok, néhány kivétellel, én pl. túró rudit rendszeresen fogyasztok...Ja, és reggelire nem tanácsos a tej, mert az nagyon emeli a cukrot. Minden nap ugyanazokban az időpontokban kellene enni. A teljes kiőrlésű kenyér jó, de annak is számolni kell a CH tartalmát. Sok zöldség ajánlott, ezek közül néhánynak egész elenyésző CH tartalma van pl. karfiol, brokkoli. Gyümölcsöt is lehet, de számolni kell, tízóraira, uzsira pl. egy alma vagy 2 kivi bőven belefér, de banán nem javasolt. Hát röviden ennyi. A diabetológián gondolom majd meg fogják mérni a reggeli utáni cukrodat, és ebből lehet majd látni, hogy hogyan működik a diéta. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj! Már a második terhességemet csinálom így végig (ezúttal inzulinnal), úgyhogy tényleg van tapasztalatom...