Szia Vica!
Keverni nem nagyon ajánlatos, mert könnyen "habosodik" olyan pici buborékok lesznek benne és az nem nagyon szép ha megszárad.
(Ez a normál üvegfestékre is érvényes, nagyon óvatosan kell keverni az ecsettel és akkor nem lesz buborékos. Sõt a legjobb ha enm is kevered.)
Matricafestéket vettél vagy üvegfestéket?
Persze azért próbáld meg két pici pöttyel, és utána valami fogpiszkálófélével felvinni. Matricafestéket nem szabad ecsettel "piszkálni" és csak azonos minõségû és típusú festékeket szabad keverni.
(saját káromon tanultam meg hogy 2 különbözõ márkájú üvegfestéket próbáltam összekeverni és ráadásul nem is a tálkában hanem már a majdnem kész mûvön. Kicsi árnyékolni akartam.
borzasztó lett.
)
A télapó szakállát gyöngyházfényû fehér matricafestékkel színeztem, a télapó arca nekem sem lett pont ilyen, de van olyan erõsebb barackvirágszínû festékem és azzal csináltam a papírtekercs pedig gyöngyház bézs.
Jó munkát
, remélem tudtam segíteni.
Míra
UI. tudom hogy költséges beruházás a sokféle festék, de pl. most a mikulás ajándék java-része is matricafestékes ajándék lesz. Meg babalátogatóba is szoktam vinni pl. kis bárányokat...