Sziasztok!
Hű, visszaolvastam,micsoda parázs hangulat van itt, így Karácsony környékén! Remélem, azért megoldódnak a vitás kérdések és újra egy jó hangulatú topic lesz itt!
Mi jól vagyunk, kicsit nehéz még így az első napokban, próbálunk összerázódni az új helyzetben. Gergő állandóan Zsófi körül sertepertél, mindig vigyázni kell, mikor hazajöttünk, már majdnem sikerült kikapnia az ágyból, még pont időben rohantam oda
.
A szülés nem volt rossz, sőt, pozitív élményekkel zártam, pedig mennyire féltem tőle!
A várakozás volt rossz: délelőtt 11-kor az NST-re már fájásokkal mentem, aztán át a szülőszobára, ott megvizsgáltak, aztán mondták, hogy már 2 cm, 2 körül műtét. Előkészítettek (beöntés, borotválás, katéter), aztán várakoztam. Nem volt anesztes orvos, valahol máshol volt egy műtétnél. Közben szóltak, hogy hoz a mentő Pápáról egy kismamát 220-as vérnyomással, sürgős császár. Na, kezdett izgalmassá válni a dolog. 2 után előkerült az anesztes orvos, bevittek a műtőbe, már elkezdtek előkészíteni, mire berontott az orvos, hogy hol tartunk, mert megjött a mentő. Mivel még nem kaptam meg az epidurált, ezért műtőasztalról le, aztán vissza a vajúdóba. Azt hittem, rosszul leszek, annyira izgultam már, aztán mégse történik semmi
. Na, szépen visszafeküdtem, erre a szülőszobában a reggel óta vajúdó csaj babájának leesett a szívhangja, rohangált mindenki, aztán sürgős császár altatással, ez számomra azt jelentette, hogy plusz egy óra várakozás. Megműtötték a csajt, aztán a magas vérnyomásost, így én 6-kor kerültem vissza a műtőbe. Már mindenki rajtam poénkodott
. A műtétet úgy éltem meg, mintha egy kívülálló lettem volna, semmi rossz érzés vagy fájdalom, egyszerűen történtek a dolgok. Amikor megmutatták a Zsófit, persze bőgtem, pont úgy néz ki, mint a Gergő
. Hihetetlen.
9 óra múlva, hajnali 4-kor kivették a katétert, felállítottak, na az volt ám a kemény meló! A szombat még elég fájdalmas volt, de mászkáltam, meg ugye 3 óránként hozták a Zsófit szoptatni. Vasárnap reggel kivették a csövet a hasamból, onnan már szinte futkoztam. Vettem korábban homeós bogyókat a császáros seb gyógyulására, szerintem az nagyon sokat segített.
Zsófi nagyon sokat eszik - szerencsére van mit - jó kisbaba, de ha éhes, akkor kiereszti a hangját rendesen
.
Szóval ennyi történt velünk az elmúlt egy hétben.
Pár kép:
Sziasztok