Én is mindenkinek nagyon boldog karácsony kívánok!!!
Zsu
a vérszegénységre vasat nem kell szedni???
remélem, csak a foga volt a ludas az hajnali kelésben.
Fanninak már 4 foga van, és már mindjárt áttöri az ötödik is az ínyét!!!
és nem nyügös, ahhoz képest, és éjszaka is alszik végig, 12 órát!!!
jaj, úgy örülök, hogy visszajavult az alvása!!!
Én karácsonyra harcsapaprikást fogok főzni, életemben először, ami azért is jó, mert nagyon egyszerű, és nagyon gyorsan készen van, ami nem elhanyagolható a helyzetünkben.
sima pörköltalap (hagyma, paradicsom, zöldpaprika, pirospaprika), 10 percet főzöd benne a harcsát, amit előtte besózol (szeletekre vágod, vagy kockázod), ha szeletelted a halat, akkor ki kell venni, és úgy belekeverni a tejfölt, ha kockáztad, akkor még a hal előtt belekevered a tejfölt, és úgy főzöd a hallal 10 percig. és kész is!!!
ja és persze harcsa filét vettem, úgyhogy halat sem kell pucolni, mert azt sem idén szeretném elkezdeni, de szerintem soha nem is fogom elkezdeni...
egyébként mi anyuékhoz megyünk szenteste, azaz du., és oda viszem a harcsapaprikást, a másik nem tudom hány fogás mellé.
meg sütök még túró-rudi muffint, ami szintén nagyon gyors, és barátnőmnél esténként összeállított mini ishlert is viszek még.
a többi napra, meg elhozom anyuéktól a kuktát, és gyorsan összedobom az elmaradhatatlan töltött káposztát. amit imádunk!
ennyi, és mást nem csinálok.
képzeljétek, Fanninak ekcémás lett a lába!!!
azt hittem, hogy csak a hurkái között kipirosodott, de nem akart elmúlni, úgyhogy tegnap még gyorsan elrohantam a dokihoz így karácsony előtt, és ez a rémes dolog derült ki...
kaptunk krémet rá. kérdezte a doki, hogy adtam-e neki valami új kaját, mert lehet, hogy azt hozta elő, de én nem emlékszem, hogy bármi újat is evett volna mostanában... szerintem nem.
egyedül ugye a joghurtot esszük, ami a legújabb, de azt is már több, mint egy hónapja... sőt másfél...
meg néha kap kekszet, de azt is már régebben kezdtük el
szóval nem tudom, pedig anyukám azt mondta, hogy az allergiás ekcéma a jobb, mert azt meg lehet előzni, ugye, nem adok neki olyat, amire allergiás, és akkor nem jön ki. de ezt nem tudom, hogy fogom tesztelni, hogy mire lehet...
szeleteltem grapefruitot, meg citromot és szárítom a radiátoron, ez is megy a fára dísznek, tök jól néz ki...
de lehet, hogy bevágom a sütőbe, hallottam a rádióba, hogy úgy is lehet, és úgy gyorsabb, mert még nem teljesen száraz.
mindenkinek jó készülődést!!!
puszi