Hello!
Gabi.
Már nem vagy itt.
Nagyon jók a képek!Ügyi vagy. Ezek akkor üvegmatricázással készültek, ugye? Amikor lehúzod a fóliáról, akkor felragad az adott helyre vagy ragasztani kell?
Tegnap találtam itt a Babaneten üvegfestés topicot, azt olvasgattam. Itt is felejtettem magam a számgép előtt.
Ennek a folyománya, hogy este 8-kor mosogattam el.
Sajnálom, hogy ilyen komoly problémáid vannak a visszérrel.
Van nekem is, de nem (mindig) fáj. Ha jól emlékszem kaptál rá gyógyszert v. kenőcsöt , nem használ?
Érdekes, úgy néz ki, hogy a gyerekek 3 éves kor felé a papírvágást kedvelik. Dávid nekem is szokott vagdosni, ha van mit, ha nincs, akkor talál.
Ezért inkább én adok neki és utánna meg szedem össze a szemetet, de addig is elfoglalja magát.
Én már volt, hogy játékot ledobtam a pincébe, mert az ígérgetés, hogy ha nem szedik össze kidobom, nem használt. Megtettem, mind a kettő zokogott. Úgy megsajnáltam őket, dehát a türelmem véges és ha már 5x szólok és mégsincs foganatja, na akkor mérges tudok lenne rájuk. Persze a játékot visszakapták, amikor a többit összepakolták végre.
Engem annyira nem zavart a rendetlenség, amíg a szobájuk megvolt( most Dédikeé), volt, hogy csak odébb túrtam a kacatokat, hogy este el tudjanak menni az ágyig. De most, hogy a nappaliban játszanak, már nagyon zavar a széthagyott játék. Általában azért összeszedik, de csak bedobálják a polcba vagy a sarokba.
Azt is eldöntöttem, hogy amivel nem játszanak, pl a pluss állatok, azokat elrakom zsákba, vagy nem tudom, de eltüntetem. Mert játszani ugyan nem játszanak vele, de szétszórni azt szét tudják.
Igen, én is egyetértek azzal, hogy nem baj, sőt jó is, ha többféle vallással, életfelfogással találkozik a gyerek. Persze elsősorban az otthoni minta a domináns és azt szeretné a szülő, ha az ő értékrendjét követné a csemetéje.
Csak nekem az a problémám, hogy Beni még olyan kicsi (4 1/2) neki nem tudom megmagyarázni, hogy igazából az óvónéni sem hiszi el, hogy a jézuska hozza az ajándékot és ő is csak "úgy" mondja. Tavaly is probléma volt belőle, persze nem komoly, hogy a gyerekek többsége karácsonykor jézuskától kapja az ajándékot, Beni meg tőlünk. Aztán megkértem az óvónénit, hogy egyszerűen csak hagyják rá Benire, nem kell őt a földbe döngölni amiatt, hogy nem vallásos.
Egyébként nálunk már a középsőben is van hittan.
Beni az egyedüli a 25 gyerekből, aki nem hittanos. De nem érzem, hogy bántaná őt a dolog, hogy esetleg kimarad valamiből. Az éveelején megkérdezte az óvónő, hogy fog e járni Beni hittanra és mondtam, hogy nem, kicsit csodálkozott. Itt nálunk falun szinte mindenki katolikus. Kicsit nehéz annak, aki esetleg nem az.
Ja, és mondtam az óvónőnek, ha tényleg meg tudják tanítani a hitet, akkor én is beíratkozok, mert arra nekem is szükségem lenne.
Erről ennyit. Végülis nincs probléma, csak az zavar, hogy a szabad-vallásgyakorlás alatt a katolikus hitet értik még az óvónők is.
Nagyon elment az idő, mennem kell ebédet főzni, de majd jövök és még reagálok, mit reagálok, regélek.
Bocsi a sok olvasnivalóért.
Szép napot!
Mókuska, ha tudsz gyere te is.
Timi