Golyó, Kata!
Ne betegeskedjetek már, gyógypuszik mennek!!!
Golyó az osciloccinum pont ilyen esetekre jó, megelõzésként is, illetve még a betegség elején is jó, és akkor is ha már kifejlõdött a nyavalya, csak akkor már több kell belõle. Húzós az ára, de ez homeopata szer és nagyon jó. Én megelõzésként szoktam minden gyereknek adni, és ha sikerül akkor magunknak is.
Kata, ez bizony az a hányós-fosós vírus, általában három napig tart, ez volt nekem úgy egy hónapja,isszonyú rossz volt, de a gyerekek nem kapták el! Pont emiatt drukkolok hogy így legyen nálatok is, mármint hogy ne kapja el a családod többi tagja.
Na akkor folytatom, mert nem ért ám ezzel véget a mai nap!
(Rémregény jön, gyenge idegzetûek, kéretik ugorni...)
Felébredt az alvásból ami alatt az elõzõeket írtam, megjöttek a lányok (Anyukám hozta el õket az oviból), és akkor egyszercsak megint elkezdett dõlni a vér a szájából (megpiszkálhatta, gondolom zavarta szegényt, mert eléggé fel volt duzzadva).No ez jópár percig tartott, a legnehezebb volt a kezét távoltartani a szájától, maszatolta, sírt (gondolom a vér íze miatt is, meg láthatta hogy én is ijedt vagyok). Szóval végre elállt a vérzés, erre kb. 10 perc múlva ismét valahogy hozzápiszkált, ismétlés az elõbbiektõl... És csak az én kezemben akart lenni, egy vizes pelussal törölgettem ami kifolyt, a javát azért csak lenyelhette szegénykém. Na ekkor már sürgetett az idõ, én meg a férjemet mobilon keresztül, hogy lehet hogy a homeopata elõtt még az ügyeletre is be kéne ugranunk.Na valahogy felöltöztettem, én is felöltöztem, közben állandóan vigyázni a kezére nehogy piszkálja a sebet, a szája kívül is véres volt, már nem mertem törölni sem nehogy még jobban felsértsük, amikor elmentünk az SZTK-ba. Úúúúúúgy ám, nem ám olyan egyszerû, hogy csak úgy bemegyünk a sebészetre, ááááá. Elõbb beutaló a gyerekorvostól. Oda beestem, két óra volt, közli a kartonozó nõ, anyuka már két óra, nem kéne jönni, mire én már enyhén felhúzott állapotban mondtam neki hogy ne viccelõdjön, nézzen a gyerekre és szerezzen egy beutalót rögvest. Erre immel-ámmal beküldött. Ketten várakoztak, én meg kopogtam és már bent is voltam. Kicsit tartottam tõle hogy egy heves vitám lesz az éppen rendelõ dokival, de nagyon kedves és aranyos volt, idõsebb, de tényleg kedves nõ.(Nelly a Ti dokitok milyen? Nem õ lehetett az?) Gyorsan megnézte, és mikor bekukkantott a szájába, akkor esett le a kõ a szívérõl, tényleg látszott hogy megkönnyebbül, mert arra számított hogy súlyosabb a helyzet. Mondta hogy a napokban volt egy kisgyerek az úgy ráesett valamire, hogy a foga teljesen visszament az ínybe, szegény az már nagyon durva lehetett. Ahogy nézte a Bánk foga nem sérült, azt mondta hogy a felsõ szájpadlás, ott a két fog között, meg az íny sérült, és hogy elõször az SZTK-s sebészettel próbálkozzunk, utána ha szükséges, akkor menjünk el a Heim Pálba. Na felmentem, hát ha ötvenen nem voltak, akkor egy sem. Mind öregember, öregasszony akik aztán tényleg ráértek volna délelõtt menni, de nem, ott ültek, és vészesen nézegettek mikor az ajtóhoz startoltam. Mivel nem volt kiírva hogy sürgõs esetben soron kívül be lehet menni, meggondoltam a dolgot, és úgy döntöttem hogy hagyom a fenébe az egészet, úgyis gyerekdokihoz megyünk (homeopata), ha õ azt mondja, akkor legfeljebb elmegyünk majd utána a Heim Pálba. Szóval homeopata dokihoz el, rögtön belevágtam a közepébe, hogy az elõzményeken kívül nekünk van ám még ez a bajunk is. Kaptunk is egy elsõsegély-szert, és jó is volt egy darabig minden, egészen addig amíg szintén megpiszkálhatta (ez óhatatlan ha egyszer állandóan a keze a szájában) mert elkezdett vérezni. Már nem olyan szinten mint itthon, de a doki is láthatta legalább hogy mirõl van szó. Kis szünet, majd újra, de szerencsére ott volt a macskája, azzal egy kis ideig megint elvolt. Addig el is állt, újabb két elsõsegély-szer! A lényeg, úgy néz ki hogy megvan a megfelelõ alkati szere is. Ja, és az agyhártyagyulladás elleni oltást is lebeszéltük, hogy ha megkapja majd jövõ héten (remélhetõleg) akkor kaptunk egy bogyót amit közvetlenül utána kell beadni neki, és ez az oltás esetleges mellékhatásaitól is megóv minket. Ami nagyon jó, mert elõfordul ha nem is sûrûn, hogy magától az oltóanyagtól kapja meg az illetõ a betegséget, ha gyengébb formában is.
Na ennyi, azóta (kopp-kopp) nem vérzett, és teljesen normálisan eszeget is, meg iszik is, szopizni is fog mindjárt remélem!
Ja, a homeopata mondta hogy azért vérzett így, mert a nyelvfékkel nagyon rokon valami sérült meg fent a felsõ ajaknál, jól meg is duzzadt, van már valamilyen vérhólyag is ott, így remélhetõ hogy az már megfogja a további vérzést.
Na "csak" ennyi volt a mai nap, viszont utána hazahoztunk, Anyukám volt a pesztra, mi meg elugrottunk a Metróba (oda ugye gyerekkel nem lehet menni) mert akciósak voltak többek között szánkók is. Van kisebb is, mi egy háromszemélyeset vettünk, meg karfát hozzá, nagyon klassz, úgy néz ki hogy tényleg rá fog férni mindhárom! Ha valamelyikõtök szánkót akar venni, érdemes oda menni, mert olcsóbb jóval mint máshol.
Na most már tényleg elbúcsúztam, köszi a drukkolást, meg a puszikat is, és örülök hogy Ti nem vagytok olyanok mint ott azok a "kiváló" anyukák voltak a téren!
Jó éjszakát, és nagyon jó hétvégét kívánok!
Puszi: Norcsi