Hehe, én nyertem, mert én csak 3 órát aludtam, azt is több részletben. Mondjuk mostmár túl vagyok egy kávén, úgyhogy megmaradok.
A tegnapi bulit én is nagyon élveztem, akár reggelig maradtam volna még! Akkor a köv. mikor esedékes? Január... ?
Ja, és a fenti kis eszmefuttatásom még bennem ragadt, csak nem akartam tegnap a kocsiban még fejtegetni, mert már hangos volt az ásítozás hátulról...
Aztán nem hagyott aludni, hát leírtam ide.
Azért vettem az adást, eztán nem firtatom a témát itt tovább (noha még mindig nem értek 1-2 dolgot, de valszeg én látom túl fekete-fehéren ezt az egészet épp a múltamból adódólag), ha akarunk beszélünk még majd róla, ha nem hát nem.
Nikcsi
Voltam börzén, kevesen voltak, nagggyon cuki picurka rózsaszín plüss-rugikat vettem 600 Ft/db, meg egy jó meleg kezes-lábast! Annyira jó volt válogatni!!!
Laga
Mijaza gazebó?
Keresztelő: az evangélikusoknál nem szentség a házasság, a katolikusoknál az. Ezért támaszthatta feltételként a szülők katolikus házasságát a pap a gyermek katolikus keresztelése előtt. De pl. az öcsémet simán megkeresztelték anno, pedig anyuéknak is csak polgárija volt.
Gyors válasz a "Ja bocs még egy gondolat: biztos hogy Jézus egyházat alapított?" c. kérdésedre, mert veled tuti soká találkozunk
Utánanéztem a szakirodalomban!
Szent István Társulat: Hitünk és életünk (kb. katolikus hittankönyv) azt írja:
"Hitünk fő igazságai:
...
7. Jézus Krisztus Egyházat alapított, és ennek legfőbb pásztora a római pápa."
Aztán...
Teológia szakos barátnő válasza (és Zs. is súgott kicsit
): Jézus nem akart új egyházat alapítani, "csak" megreformálni a zsidó hitet. De a zsidók elutasították, és ezért alapította az Újszövetségre alapuló egyházát.
És végül:
Mt 16, 17-18: "S én azt mondom neked: te Péter vagy, és én erre a sziklára építem egyházamat..."
Elég körültekintő a válasz?
Szilvi
Köszönöm én is a fuvart!!!
Boglárka
Hú, az a reformcuki érdekesen hangzik, hátha Sebinek tudok vmit venni ott?!
Hogy áll a kégli?