Kami!
Sajnálom hogy rossz passzban vagy.
Mint kismamatárs és mint ember, csak azt tudom mondani, ennyi azért belefér. Nem lehet minden pillanatban örülni meg boldognak lenni. A terhesség azzal is jár, hogy az ember szembenéz azzal, hogy igenis gyökeresen meg fog változni az élete. És ettől szerintem még azok is megijednek (mint ismeretlentől) akik pedig nagyon-nagyon akarták és tervezték a babájukat. Ettől te nem leszel egy fikarcnyival se rosszabb anyuka vagy partnere a párodnak, mert vannak kétségeid és vannak rosszabb napjaid.
A másik meg hogy emlékszem az első terhességemből, hogy pont így a 20-as hetek közepe felé (oké egy kicsit korábban mint ahogy most állunk) én is megkattantam. Olyan volt, mint az első trimeszteri hormonőrület, sírtam, kiabáltam, veszekedtem. Szóval kibírhatatlan voltam, már magam számára is. Azóta másoktól is olvastam hasonlót, úgy tűnik, ez a labilitás valami oknál fogva a huszas hetek alatt visszatér. De aztán megint elmúlik. Nem tudom mitől lehet, nem tudok semmi olyan hormonhatásról ami ebben a periódusban csúcsosodik ki a terhesség alatt, persze ettől még bőven lehet biológiai oka. Mindenesetre érdekes, hogy mások is tapasztalták.
Babzsák!
Aranyos vagy, hogy aggódsz értem!
Én most tartok 10 kilónál... kb behoztam a súlyomat amennyi Zsuzsával voltam ilyenkor, pedig azt hittem tudom tartani azt a pár kilót amennyivel kevesebbel kezdtem ezt a terhességet. De nem. Hát istenem.
Visszér:
Aki hajlamos rá, készüljön fel, hogy egy igen váratlan helyen lepheti meg őt a visszér, mégpedig a szeméremtesten.
Kika vs. Ikea:
Én eddig meg voltam elégedve a Kikával is, az Ikea minőségétől pedig nem vagyok oda, bár nekünk is sok Ikea bútorunk van mert stílusra jobban tetszik mint a Kikában a bútorok általában. Én meg se próbálom őket magam összerakni, azóta mióta két db polcot és egy ruhásszekrényt végignéztem hogy szerel össze két mesterember. Több mint egy fél nap kellett nekik hozzá, egy hatalmas szerszámosláda mindenféle elektromos kütyüvel és több év tapasztalat Ikea bútorokkal, és még így is volt amit fordítva akartak berakni, persze lehet trehányságból.
Kikában viszont bútort eddig nem vásároltam, az igaz, csak kisebb dolgokat. Helyesbítek, egy komódot vettünk a Kikában, de az kiállítási darab volt, és ilyen keményfabútor, már összeszerelve, hálistennek nem kellett vele mást csinálni mint betolni a helyére.
Monisa:
Ámen.