Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

mindjárt visszaolvasok, csak előbb ezt:

Kép

ayse

Andris ma látott akváriumban halakat, nagyon örült nekik és mondta, hogy CICCCC :lol:
A télapóünnepség számára a büfáasztalt jelentette, meg a tornateremben való le-föl menetelést a műsor után.
És olyan de olyan büszke vagyok, mert a Télapó megkérdezte az összes gyereket, hogy akar-e énekelni vagy verset mondani neki, de senki se akart, mígnem Lili elsőként elénekelte a Hull a pelyhest. Azután már többen is nekibátorodtak :D (és nem mellesleg kristálytiszta hangon, meg is jegyezték a tanárnők).

Ma volt egy jó húzásom. Néztünk egy műsort a tévében, aztán mondta a férjem, hogy kapcsolgassak. A dunatévén épp egy riporter állt a focipálya szélén és a következőt mondta:
- Viszontlátásra kedves nézőink, legközelebb tavasszal találkozunk! (vége van a szezonnak) :lol:

Jucc!
Olyan de olyan szép kisfiaid vannak! :D
A teáskészlet is nagyon aranyos! (rajzoltam régen paszttellkrétával egy fokföldi ibolyás képet, arra emlékeztet)
Hosszútávon nem bírok olyan anyukákkal lenni, akinek mások a nevelési elvei, mint az enyémek, mert ebből nagyon sok konfliktus van. Illetve ez így nem igaz, mert a szomszédasszonyom az a típus, akit a gyereke megeszik reggelire, és velük mégiscsak sokat vagyunk együtt. És szeretem őt is meg Lilit is (a szpmszédkislány is Lili). De azért nem egyszerű...

Tünde!
Vásárlás :(
Szemüveg :(
Apa :(
Zitaebéd :(
Holnap legyen ilyen napod :D:D:D:D !!!!

Buli nem volt sem torta. A boltit nem szeretjük, én meg magamnak nem sütöttem, mert Lilivel sütöttem minipizzákat, ami már napokkal azelőtt be volt ígérve, csak mindig halasztódott valami miatt. Ajándék volt. De az az igazság, hogy nem szeretm ünnepelni magam, ez így volt jó, ahogy volt.

Davallia!
Nagyon csinos kismami vagy! Az a budapesti fotó, amit egyszer felraktál, az is egy nagyon csinos lányt mutat. Most meg egy igazi gyönyörű nő és anyuka!
(Nekem is nagy pocim volt, azt mondta a doki, hogy van ilyen típus. Ráadásul Neked még le is megy majd a szülés után.)

ayse

Sziasztok,

Sikerült egy oldalt elolvasnom. :) Persze nem biztos, hogy mindenre emlékszem.

Tünde, Holnapra sokkal jobb napot kívánok neked. Evés: a Barnus soha nem volt nagy evő, de mostanában a főtt kajából max 2-3 kanállal hajlandó megenni. Ráadásul ő nem is nagyon hízik, ezért én is minden evésnél tiszta idegbeteg vagyok. Nálunk a köles golyó jött be nagyon. Én napközben mindig rakok ki neki tányérra, mert arra rájár. De hát azért csak nem nőhet fel köles golyón :( Mikor a dokinéni kérdezte, hogy akkor mit is eszik, és soroltam, hogy reggelit aztán alvás előtt szopi és 3 körül ebéd teljesen kiakadt, hogy az nem lehet, hogy 3-ig nem éhes a gyerek. Pedig ha tudná, hogy sokszor tovább is bírja kaja nélkül. Zita sem eszik semmit vagy csak az ebédet finnyázza ki?

Ayse, Utólag is Boldog Szülinapot! :lol: Konyhátok hol tart?

Jucc,
Nagyon jók a képek. Mi is voltunk kint a Vörösmarty téren még szerdán, de sajnos a télapó épp rossz passzban volt. A hivatalos program szerint 10-12-ig lehetett meglátogatni. Mi 1/4 12-re értünk oda, mikor is közölték, hogy mi már nem mehetünk a télapóhoz. Amikor kérdőre vontuk őket, hogy mégis miért, a biztonsági hölgy nem is mondom milyen hangon így válaszolt: "Hát talán csak elmehet a télapó is ebédelni, nem???" :shock: :shock: :shock: Ezután a kezünkbe nyomott egy szórólapot a programról, amiben kerek-perec ott állt, hogy szerdán 10-12-ig van ott a Mikulás. Szegény Marci olyan kis elesett volt, nekem hasadt meg a szívem érte. Nem is értette, hogy mi van. Akkor odamentem vele a kordonhoz, hogy legalább onnan lássa a Mikulást. Ekkor érkezett egy másik család, szerencséjükre egy másik biztonsági embert kérdeztek meg, hogy hol is kell bemenni a Télapóhoz. Az egy kicsit kultúráltabb hangon mondta, hogy már tulajdonképpen el kell mennie a Mikulásnak, de gyorsan bejöhetnek egy kézfogásra. Na, gondolhatjátok, amit akkor én ott mondtam. :oops: Mindegy, végül kb 2 másodpercre bejutottunk. Persze fényképezni már nem tudtunk. Viszont a vásár tényleg klassz volt bár mi csak egy perecet vettünk. :wink:

Nálunk itthon már vasárnap reggel érkezett meg a mikulás. A fiúk még úgysem tudják hányadika van, viszont apa reggel 3/4 6-kor indul a munkába és ő is szeretett volna itt lenni amikor megkapják az ajándékot. Már előző este beharangoztuk, hogy jön a Mikulás, cipőt pucoltunk stb. Ehhez képest reggel csak 1 órás célozgatással sikerült észrevetetnünk az ajándékot az ablakban. Viszont nagyon örültek neki (főleg a Marci :lol: ). A Barnus kapott egy duplo rendőr autót. A Marci pedig egy Playmobilos adventi naptárat. Azóta olyan édi. Reggel mikor kinyitja a szemét megkérdezi: "Anya, reggel van". Mire én: "Igen". Erre ő kipattan az ágyból és "Akkor nyithatok egy ajándékot" felkiáltással már indul is le. Sőt van, hogy este is arról beszélgetünk az ágyban, hogy vajon holnap mi is lesz a dobozkában. :lol: :wink:

Hétfőn meg Andiékkal voltunk a Zenebölcsis télapón. Azt is élvezték nagyon.

Pocakosok, Kitartás. :) Nekem is jóval nagyobb hasam volt másodszor, meg emelgettem is a Marcit és keményedett a hasam rendesen (ami a Marcival soha nem volt) ezért tuti biztos voltam benne, hogy a Barnus idő előtt meg fog születni. Végül még + 3 napig váratott minket. :wink:

Megyek alszom egy kicsit, mert a Barnus hamarosan ébred és mostanában onnantól nincs megállás. Van, hogy nem alszik egy órát sem át :( Kezdem a végemet járni. :cry:

Brigi
b_brigi

Ayse :) Köszi a dícséretet :) Lilire meg tényleg büszke lehetsz, nem tudom, az én nyuszi Balázsom mikor fog egyáltalán beállni az éneklők közé, nemhogy ő kezdjen énekelni egyedül...
Örülök, hogy jó volt a Télapó ünnepség.
Azt a képet azért tetted fel, hogy Tünde ne legyen ilyen apróságokon fennakadva, hogy kajás lett a fal egy kicsit? :lol:

Tünde :) Ma Gergő sem evett, akármivel kínáltam, határozottan és megingathatatlanul rázta a fejét. Egyedül a vacsi kellett neki, nem vitte túlzásba, de evett legalább. Reggeli, ebéd, és minden gyümis próbálkozás is cicizésbe fulladt :)
Sajnálom a mai napodat!

Délután Gergő akkorát aludt, hogy már nem is volt kedvem, sem időnk lemenni, szerencse, hogy délelőtt nagyot levegőztünk. Tesóm jött fél hatkor, hozott nekem csini ruhákat. / kitalálták a férjemmel, hogy felöltöztetnek, mert sosingy egy rongyom, és ami van, az is felejthető. Hónapok óta tart ez a projekt, tesóm hordja a cuccokat, én válogatok, ami kell, azt Apa fizeti :) Nem értek hozzá, hogy a Zagora mennyire ismert márka, mindenesetre a cég, ahol dolgozik, ezekkel foglalkozik, és féláron tudja nekem hozni, ami még így sem olcsó/.
Aztán Apa is hazajött, de előre telefonált, hogy tudjak róla, másfél órája van ránk, aztán megint meló. Már nem is csodálkoztam, csak leszaladtam végre vásárolni. Sokat nem találkoztunk, de talán jobb is, nem a legjobb a hangulat most itthon :(

Jó hétvégét mindenkinek!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Szia Brigi :) !

Kitartást Neked az éjszakákhoz, tuti,hogy lesz jobb is! / engem is ez éltet/.
Mikulás :( Szegény Marci! Ez tényleg szomorú történet. Ha ma nem lett volna megbeszélve a tesómmal, hogy eljön, lehet, hogy visszamentünk volna a kiírt időpontra Mikulást lesni, de akkor lehet, hogy potyára mentünk volna, ki tudja...
Édes lehet a várakozó Marci az adventi naptárral :)

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Lányok, köszi az együttérző szavakat!
Különösebben nem akadtam fent Zita mai produkcióján, sztem én vagyok a ludas a dologban. Egész héten ezt művelte a kajával, elég csúnya az ínye, végülis mi a frásznak erőltetem, éhenhalni nem fog. Amit megeszik, az a tejbedara és a Sinlac, és tőlünk is kunyizik pár falatot. A falon meg lemosható festék van. :D
Ott baltáztam el, hogy mostanában szinte minden nap kapott itthon nasinak babapisit és kekszet, és ha még látta is a dobozt, akkor addig sírt, amíg nem kapott belőle. Na, ez mától beszüntetve, nasi eldug, és csak akkor kap, ha vhol vagyunk, vagy esetleg itthon, ha vendégek vannak és olyan süti van, amit Ő nem ehet.
Meg sztem Őt is kicsinálja ez a hülye decemberi tavasz.
Kb 2 hétig jól aludt, most éppen a 2. éjszakáját készül a mi ágyunkban tölteni. Biztos fáj a foga is, mert tök fájdalmasan sír, legalábbis én különbséget vélek felfedezni a hisztis és a fájdalmas sírás között.

Ayse, Lili szuperügyes-okos, án csak halványan reménykedem, hogy Zita is ilyen lesz. :)
Ezt a képet én már ismertem.

Judit, basszus, még oda is viszik Neked a ruhákat!!! Amindenit, de naggyon irigy vagyok!!!!

Brigi, hát nálunk is kb ez van, hogy reggeli, ebéd nuku, és alvás után vmi lecsúszik.
Zita jó evő volt, az ebédadag a nagy üveges bébikaja volt. Eddig... :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Jucc!
Csak azért tettem fel, mert én annyira jót nevettem rajta a férjemmel. Szegény szülők, azt hitték van végre egy selóra nyugalmuk... És a két kis pusztító közben tökéletes munkát végzett: a pelus, a kezük, még az ágyra is jutott, elég egyenletesen terítettek. Olyanok, mintha kis gipszangyalkák lennének....

Brigi!
Szörnyű hülye biztonsági p... Ilyenkor meg kell kérdezni, hogy hol van a főnöke. Ez a mondat általában hatni szokott...
Playmobil kalendárium :D Tök, jó nem is hallottam róla!
Marci alvás.... én nem tudom, hogy hogyan bírod!!!! Asszem ez már olyan minősített eset, amibe én is beavatkoznék!

Ma volt egy halvány kísérletem Andris alvásának meghosszabítására, mely teljes kudarccal végződött. Nyöszörgött, ahogy szokott, úgy éjjel kettő magasságában. Mivel a melegfronttól kissé élénkebb vagyok, úgy éreztem, hogy lesz erőm 3x odamenni a kiságyához. Megsimogattam a buksiját, mondtam, hogy sssss, aluszikálj szépen. Vissza is aludt. Úgy 3 percig. Kezdte előről. Úgy csináltam, mint aki nem hallja, de nem nyugodott. És hát tudom, hogy milyen akaratosak a gyerekeim, még 6x simogathattam volna buksit, akkor is nyöszörög. De azért egy jó félórát kivártam. Végül átraktam az ágyamba és egy nagyon nagyot szopizott. Ezt semmiféle simivel nem tudtam volna pótolni...

ayse

Ikea Rádió:
Itt van az ikeaember :D Nagyon érti a dolgát :D És tök szerény :D
De csak 4-ig tud maradni :(. Egyébként a haverok nem jó lyukakba fúrták a síneket, de szerencsére ráadásul a fiókelőlapokat is fordítva tették fel, így a lehorzyolódott részek most lefelé néznek és egyáltalán nem látszanak :D. Az asztalos szerint mégis a haverok voltak a jobb választás, mert ha egy heliy erőt kértünk volna meg, az nekiállt volna fúrni-faragni.... így meg nem olyan nagy volt a baj....

ayse

Ancsi!
És a foto express progit kellett letölteni?

ayse

Hoppsz! Ez rossz helyre ment :oops:

ayse

Andi!

Natinak nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!
Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok Lányok!

Először is nagyon jó hírrel jövök: augusztustól nagycsaládosok leszünk. :lol: :lol: :lol: :lol:

Szerencsére siker koronázta a próbálkozásainkat. Bár én már kicsit beleléltem magam, hogy akkor most egyenlőre nem jön össze és akkor várunk egy évet, de nagyon-nagyon örülök. Azért van egy kis félsz is bennem, hogy mi lesz a három kicsivel, de igazából már a gondolat is csúcsszuper, hogy jövő ilyenkor már eggyel többen leszünk a fa alatt.

Kicsit vaciláltam, hogy ilyen korán megírjam-e itt, de igazából nem voltam babonás a másik két fiúnál sem és amúgy is sokan tudják már, akkor meg miért pont itt ne merjem megírni.

Szóval most lebegek a föld felett, ráadásul úri dolgom van, mert amióta megcsináltam a tesztet apa úgy bánik velem, mint a hímes tojással. :lol: :lol:

Duda

Natikának nagyon sok boldog névnapot kívánunk.

Bécs:
Nagyon jó volt. Szinte minden úgy kezdődött, hogy 30 % rabat. Vettünk Andival egyforma kabátot magunknak prémes kapucnival, meg a gyerekeknek karácsonyra ünneplő rucikat.

Natika rózsaszín barnában fogja nyomni, amihez Lacinak (csak hogy passzoljanak egymáshoz) vettünk egy rózsaszín inget, szürke rózsaszín barna csíkos nyakkendővel.

Bazsikának egy szürke inget türkiz nyakkendővel. Dórikának, hogy passzoljon Bazsihoz vettünk egy szürke(ezüst) rózsaszín, retro stílusú meg anyagú rucit, ugyanolyan hajpánttal és csillogós rózsaszín nájlonharisnyával. Nagy volt ithhon az öröm, amikor előadtam a szajrét.

A játékbolt is nagy élmény volt. Bazsi kapott egy Thomas-os pulcsit, meg egy nagy műanyag Thomas formájú táskát, amiben belül rekeszek vannak és abba lehet belepakolni a kis vonatokat, ha el akarjuk vinni valahová.

Lacikának megvettem a nagy Duplo vonat kistestvérét. Így aztán játszhatnak majd együtt Bazsival, aki a nagyot kapja majd.

Vettem a gyerekeknek két egyforma kis norvég mintás pulcsit karácsonyra.

Meg Parndorfban apának két szép inget. (ott is minden akciós volt)

A Shoping City is nagyon szép volt, bár elég sokan voltak, alig találtunk parkolót. Valahogy az egész hangulat más, mint itthon, a választékról és az árakról nem is beszélve. Amit vettünk, az minden akciós volt. Ráadásul ha kártyával fizet az ember, akkor olyan jó a keresztárfolyam, hogy olcsóbb sok minden.

Meg valahogy sokkal udvariasabbak, de nem tolakodóak az eladók. Nem egyből azt nézik, hogy lopni akarsz-e.
Szóval azért hiába van nálunk is minden (ami a H&M-es választékra pl. nem is igaz), azért le vagyunk még jócskán maradva. Főleg mentalitásban.

Tünde
Bocs, de lemerült a telóm, miközben dumáltunk.
Visszaolvastam, és tényleg jó szar napod volt.
Azért reméljük, hogy gyorsan jön az a hideg front.

Davalia
Nekem Bazsikával 4,5 hónapos terhesen volt az esküvőnk és aki nem tudta (1 ilyen ember volt, a nőgyógyászom felesége :lol: :lol: :shock: :shock: ), az nem is vette észre. Lacikával, meg 18 hetesen azt kérdezte a dokim, hogy nem írták-e el és nem 28 hetes terhes vagyok-e. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike! De NAGY hír!!! :lol: GRATULÁLOK! :wink:

Ja, egyébként sok-terhes anyukák...meg szeretném kérdezni, hogy a terhességi tünetek ugyan úgy jöttek, mint az 1. terhességnél?
Gondolok itt pl. mellfeszülésre...vagy az már nem annyira volt/van?

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi

Én pont azt mondtam tegnap Andinak, hogy most semmi tünetem nincs, az ásítozáson kívül. Picit érzékenyebb a mellbimbóm, de annyi.
A mellem az nem feszül egyáltalán.

Csak nem Te is csatlakozol a klubbhoz? :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi, óriási gratuláció itt is! :wink:

Prüntyi, nekem a cicim sosem volt mérvadó, én a sírásból tudtam, hogy baba van. Mikor tesztelsz?

Ma egészen jó napunk van, mármint Zitának. Evett rendesen, gondolom kinövesztette a fogát (még nem hagyta megnézni), és biztos hatott a nasimegvonás is.

Davallia, hát sokkal naygobb most a hasad!
Majd tedd fel a 3. babánál is, hogy mennyivel nagyobb, mint az első két csemeténél. :) :D

Én is lefotóztattam magam apával. A hasam tuti nagyobb, de a tokám (még) kisebb, mint Zitával volt. :D
Kép

És hát Zitát is próbáljuk fotózni...
Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sildike! Szívből gratulálok!!! :D:D:D:D:D

Natinak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Tünde, Davallia!
Hűha!!!

Ikea Rádió
Holnap jön befejezni, azt mondta, még 6 óra munka van vele. Pedig már majdnem késznek néz ki és hát valami álomszép :):):).
Ezt soha az életben nem raktuk volna össze így, tehát a legjobb, amit tehettünk, hogy megbíztuk az emberünket :). Szóval az ezer sz,rból végül is így lett konyha....

ayse

Ayse, és akkor végülis az alkatrészek stimmeltek így, hogy szaki csinálja?
Ennyi híradó után kérjük ám a fotót is!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Ayse, és akkor végülis az alkatrészek stimmeltek így, hogy szaki csinálja?
Ennyi híradó után kérjük ám a fotót is!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde, Sildike,
igazából azért kérdeztem, mert kicsit furcsa a dolog...mert annó, Tüncsi előtt, mikor megjött, két PMS tünetem volt...nagyon érzékeny volt a cicim (feszült, fájt) és iszonyatosan fájt a derekam...a terhességet annó azért nem vettem észre elsőre, mert csak ezek a tüneteim voltak, és kicsit meg is jött az 1. hónapban (inkább csak pecsételt egy hetet...aztán persze többet nem)....de most a szülés után, észre sem venném, hogy megjön...ha nem számolnám, hogy na kb most kéne jöjjön...tehát igazából a derékfájás maradt meg, de azis a mensi alatt...és ezért félek attól, hogy esetleg nem lesz "tünete" a terhességnek...és nem veszem észre "időben"....

sajna most is megjött...de már nagyon szeretnék csatlakozni!!!! :lol: de nem stresszelek...jön-ha jön...

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt Lányok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a gratulációkat. Egyre jobban kezdem beleélni magam, hogy itt augusztusban megint lesz egy kismanó.
Tegnap voltam a Buy-way-ben a Kenguruban Bazsinak venni egy szövetgatyót karácsonyra és alig tudtam megállni, hogy ne vegyek valami pici ruhát is. Tiszta bolond vagyok.

Prüntyi

Majd belépsz Te is.
Nekem az első két fiú rögtön elsőre összejött ezzel a babával 3 hónapig próbálkoztunk.
Szerintem a szervezte érzi, hogy mikor áll készen egy újabb terhességre.
Nekem a két fiú között is volt egy, amikor Bazsika 9 hónapos volt, de akkor nem is maradt meg a baba. Szerintem még túl gyenge voltam hozzá.

Ayse
Konyha éljen éljen éljen. Végre, végre. :lol: :lol: :lol:

Tünde
Jó kis pocid van már.

Zitamiki :lol: :lol:

Nálunk
Bazsika tegnap már teljesen láztalan volt, viszont nagyon kis hisztérika, úgyhogy apa ma délelőtt kivitte őket a Hajúgyári szigetre tombolni egy kicsit. Amúgy is tiszta kis sápkórosak. Jó lesz nekik a friss levegő.
Nekem már fő a fincsi fácánlevesem (a beteg Balázsaimnak) és készen van a töltelék meg az öntet is a hortobágyihoz, már csak a palacsintákat kell majd kisütni. Ma a tesóm is nálunk ebédel, mert anyuék Nürnbergben vannak a karácsonyi vásárban és ilyenkor én szoktam főzni a család itthon maradt részének.
Délután meg szerintem kinézünk a Vörösmarty térre a tesómékkal, meg Balázs tesójáékkal.
Ha esetleg van kedve valakinek jönni, akkor ott összefuthatnánk. Bár nálunk totál attól függ, hogy mikor lesz délután ébredés.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, benéztem, és láttam a nagy hirt. Gratulálok!!!
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Tegnap Apáztunk, be se kapcsoltam a gépet...

Ildi :) Én is gratulálok mégegyszer!!!!

Prüntyi :) második terhességnél nekem sem feszült a mellem, még szoptattam, nyilván egész más olyankor a helyzet. Hajrá baba-projekt! :)

Ayse :) Nagyon kíváncsi vagyok a konyhára :) Örülök, hogy ma kész lesz végre!
Andris-alvás: az én gyerkőceim is nagyon kitartóak, mindig így járok én is az elhatározásaimmal :)

Davallia :) , Tünde :) Micsoda gyönyörű pocakok!

Szerintem nem tegnap volt Nati névnapja, vagy tévedek? / Natália nap volt, de Nati Natasa, nem? /

Ildi :) Örülök, hogy jó volt Bécsben. Mi végülis nem megyünk, pedig mára terveztük, de aztán kimentünk tegnap a Vörösmarty térre, és ennyi elég is volt. Rájöttem, hogy Apa ott is csak morogna minden miatt, ezért nem sok értelme van ennyit utaztatni a gyerekeket.
Amúgy jó volt a vásárban, Apának is tetszett, de borzasztó tömeg volt. Péntek délelőtt simán szaladgálhattak ott a gyerekek, bárhova odafértünk, még azt is meg tudtam csinálni, hogy lefényképeztem a teáskészletet, amit kinéztem, elküldtem tesómnak, ő megnézte, és eldöntötte, melyiket vegyem meg. Na, tegnap a közelébe se fértünk a bódéknak. Kígyózó sorok a kürtőskalácsosoknál, kajásoknál, forralt bornál, mindenhol. Nem beszélve a Mikulásról, akit egy pillanatra láttunk ugyan, de én el nem tudom képzelni, hogy bírt az a sok gyerek annyit várni rá, többórás sor állt nála is. Tulajdonképpen mi azért mentünk ki tegnap is, hogy lássuk az esti fényeket, és a hangulatát az egésznek, és az megvolt. :) De a végén már menekültünk a tömeg elől.
Azt baromira bírom, amikor vadidegenek beszólnak, hogy biztos marhára élvezi az a baba ezt a tömeget! Csak akkor ültettem be a kocsijába Gergőt, amikor kicsit tempósabban akartunk haladni, amúgy kézben vittem, hogy ne rémüljön meg az emberáradattól. De ő végig a fényeket nézte, nem is törődött mással, boldogan mutogatott, meg magyarázott. Ezek azt gondolják, hogy ha gyereke van az embernek, akkor ki sem mozdulhat, üljön vele otthon? :evil:

Pár tegnapi kép:

Kép
Kép
Kép
Ezek maiak:
Kép
Kép

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Közben látom a másikban, hogy mégiscsak most volt Nati névnapja, bocsi, akkor hülye vagyok :oops:

Nagyon boldog névnapot kívánok Natinak :D

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Davallia, dehogynem marad felesleg, most súlyban ott vagyok, ahol Zitát szültem. :(
Milyen nevek szépek? Ildinek írtad. :oops:

Judit, ezek az apák már csak ilyen morgósak ha vásárolni, nézelődni kell.
Ma mi is elemntünk az Árkádba, Zitának akartam cipőt vagy csizmát venni. Ami tetszett, az 10 rugó lett volna, így nem vettünk. Holnap mehetek vele megint bevásárlókörútra.
Magamnak vettem málnalevélteát, szerdán, a 34. héten elkezdem inni, a dúlám javaslatára.

Az éjszakánk megint iszonyatos volt. Zita olyan 11 körül ébredt, 2 után valamivel aludt el újra. Nem tudom, mi történhetett, de ha lekapcsoltuk a lámpát, üvöltött-sikított, mint a sakál, pedig ott feküdt kettőnk között. De ezt se mindjárt akkor kezdte, amikor átvittük, hanem olyan 1,5 óra múlva. De annyira bömbölt, hogy muszáj volt felkapcsolni a lámpát; kicsit később felhúztam a redőnyt, hogy jöjjön be fény, és mi is tudjunk aludni.
Eddig semmi baja nem volt sötétben.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Lányok, holnap megyünk kehidára, és péntek este leszek legközelebb!!!

Megyek pakolok ezerrel...

Kép

Kép
prüntyi

Majola, Davalia, Jucc

Köszönöm szépen a gratulációkat.

Jucc

Mi ma délután szerettünk volna kimenni, de Bazsika megint belázasodott. Pedig már tegnap egész nap láztalan volt. Szerencsére alvás után megint láz nélkül ébredt.

Na ezért szeretem én a bécsi vásárt, mert ott már akkor feltűnt, hogy mennyi babakocsi van, amikor még nekem nem is volt gyerekem. Ott a gyerek szerves része a programoknak. Ráadásul nagyon figyelmesek is. Ha meglátják a babakocsit kettéválik a tömeg, hogy tudjál menni.

Prüntyi

Jó kehidázást Nektek. Mi majdnem oda mentünk szilveszterezni, de aztán inkább Bükfürdőt választottuk.

Kép
Kép Kép
sildike

Jucc!
Boldog névnapot Neked! :D

Sildike!
Nagy nagy GRATULA! :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Tünde!
Nézd csak meg Ildi vonalzóját alaposabban!

Képzeljétek, mi történt! Voltunk Kaláka Betlehemi koncerten ma este. Tanítottak egy dal. Aztán kérdezték, hogy van-e valakinek kedve elénekelni a mikrofon előtt. Senki se jelentkezett. Megkérdeztem Lilit, hogy neki van-é kedven. Na mit gondoltok mit válaszolt? Persze, hogy azt, hogy igen! Úgyhogy kimentünk, mert bátorításnak én is kiálltam mögé. Mellétérdelt a lantos és vele énekeltünk. Lili azért megszeppent és nagyon-nagyon halkan énekel, szerintem sokat nem hallottak belőle :). Aztán a végén kaptunk egy cd-t :).

Ikea Rádió
A konyha majdnem kész :)
Még le kell vasalni egy élet (elfogyott az anyag)
Takaróléc kell egy helyre (elfogyott az anyag)
Ki kell találni egy megoldást a szagelszívóra, mert ferdén kell föltenni a falra (sarokban van a tűzhely)
Bárpult fölé kell egy spotsor.

Ja és a szomszéd tönkretette a (konyhai) melegvízbojlerünket, űgyhpgy újat kell venni, és felszerelni (jót akart). :?

ayse

Sziasztok!

Végre én is idejutottam!
Nagyon sűrű hetünk volt, minden napra jutott valami program, jól el is fáradtunk!

Köszönjük szépen a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok! :D
Tegnap volt a buli, ebédeltünk egy jót, majd baráti körben átadtuk az ajándékokat. Nati kapott egy babát is, nagyon édes volt, rögtön tudta, hogy kell etetni-itatni.
Ma pedig családi körben ünnepeltünk. :)

Délután elvittük fodrászhoz! :lol:
Nagyon féltem, hogy fogja viselni, de teljesen jól ment a dolog! :lol:
Az ölemben ült, miközben a fodrász vágta a haját! Nagy változást nem lehet látni, mert csak hátul vágott belőle többet, ott olyan 2cm-t, elől és oldalt csak igazította, hogy szépen nőhessen tovább.
Most végre nem olyan torzonborzi! :lol:

Bécs: Háát, tényleg nagyon jó volt, felért egy rövidebb nyaralással! :lol:
Jókat beszélgettünk, vásároltunk!:lol:

Ildi!
Bazira bántam volna, ha mégis ott hagyjuk a kabátot! Már fel is avattam, eddig mindenhol sikere volt és már nekem is nagyon tetszik! :lol:
Natira picit nagy még a gatyó amit vettem, gondolkodom, hogy beszerzek egy 80-ast is belőle! :oops: Egyébként felpróbáltuk a ruhákat és zabálnivaló benne! :lol:
Sajnálom, hogy Bazsika még lázas volt, tök sokat gondoltam pedig rá, reméltem, hogy jobban van! :?

Tünde, Davallia!
De szépek vagytok! :) Tényleg nem semmi, hogy a 2. babánál már mennyivel nagyobb a poci! :roll:

Jucc!
De szép képek! :)

Ayse!
Éljen! :D Éljen! :D Kérünk szépen képet!!!!!!!!!!! :lol:

Tünde!
Nati is vacakul eszik mostanában. Ő is finnyog, mutogat, elfordítja a fejét. Engem is sokszor kiidegel! Valamelyik nap is szinte csak joghurtot és sajtot volt hajlandó enni. :shock:
Lehet, neki is a foga jön, ráadásul most kicsit taknyizik is. :?

Ja és képzeljétek, olyan kis áruló! :evil:
Pénteken, amíg én Bécseztem, Apával volt itthon! A FÉL napot átaludta!! Nem hittem el, akárhányszor Apa hívott, Nati mindig aludt. Már komolyan attól féltem, hogy valami gáz van vele, vagy beteg lesz! Nem szokott ennyit aludni! Legalábbis velem nem.. :?

Apa elolvasta, mit írtam, erre azt mondta, írjam meg, hogy az ő lánya nem "evil" és nem is áruló, hanem az ő kis hercegnője! :lol: :lol:
Nna tessék! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Jesszusom! :oops: :oops:

Judit!!!
Nagyon boldog névnapot kívánunk neked! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi, Márti :) Köszönöm szépen! Andi, nem kell frászt kapnod, nem is most tartom... / de azért mindig tudom, hogy ezen a napon is van egy névnapom :oops: /

Ayse :) Lili nagyon bátor, még ha halk volt is, azért nem semmi. És még cédét is kapott, ez is mutatja, milyen ügyes! Andris is ott volt? Tetszett neki? / ha ott volt.../
Nem semmi, mennyi balszerencse ér Benneteket ezzel a konyhával :(

Andi :) Nati, a kis áruló :D Örülnék, ha ilyen kis árulóim lennének, akik mellől lazán leléphetek egy napra :) És milyen ügyes, hogy a fodrászt is tűrte. Te nem lettél tiszta haj?

Ildi :) Bazsinak végre már gyógyulást kívánunk!
Meséltem Balázsnak, hogy Bazsinak nyárra lesz mégegy tesója, erre ő:
Pedig ő kisebb nálam, és már két tesója lesz? :shock:

Prüntyi :) De jó lesz Nektek! Jó pihenést!!!!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Duda!
Lili is ugyanezt csinálta, mint Nati :). Úgy értelmeztem, hogy a nélkülem töltendő órákat tanácsosabbnak látta átaludni :lol:

ayse

Ayse!
Tetszik ez a megközelítés! :lol: :lol:

Jucc!
Na, nem baj! :D
Engem is letakart a fodrász, ennek ellenére azért bőven hajasak lettünk. :? Ahogy hazaértünk mentünk is fürdeni! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Már látom, Ildiék lekoppintották a neveket a Fehér famíliáról. :wink:

Judit, sztem Balázsbna felébredt a versenyszellem kistesó ügyben, nehogymá' lemaradjon! :oops: :lol:

Ayse, Lili tényleg szuperügyes és BÁTOR!

Képzljétek, Zita egy hang nélkül aludt éjjel, juhhéjj!

Este apának sikerült lecsapnia a biztosítékot. Elemlámpánk nincs, gyertyát megtaláltam a mobilom segítségével, de gyufa egy szál sincs itthon. Erre apa mondja, hogy milyen izé vagyok, hát gyújtsam meg a gázról... na ja, de a gázt is árammal tudom meggyújtani, ilyen elektromos szikragyújtós... :D:D:D:D

Ma megyünk védőnőhöz, de csak én állok a mérlegre, Zitát se kedvem, se erőm annyit öltöztetni, fejlődik rendesen.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Jó reggel Lányok!

Kezdek sárkányosodni. Rohadék hormonok. Pedig tutira vettem, hogy harmadszorra már kordában tudom tartani őket, de nem. Totál erőt kell vennem magamon, hogy legalább a gyerekekkel ne legyek ingerült. Annyita nem gáz, mint pl. Bazsikánál, de azért bennem van a feszültség.

Tünde
Ja már anyósom is mondta anno, amikor Bazsika Balázs lett, hogy nincs bennünk semmi fantázia. Aztán Lacinál már nem is mondott semmit.
Mentségemre legyen mondva, hogy már Bazsika is Lili lett volna, ha lánynak születik. :D

Andi
Még jó, hogy hó hogy nem hagytuk ott a kabátot. Nálunk Apának nem ighazán tetszik, de ő már nyáron is bebizonyította, hogy semmit nem ért a divathoz, amikor egy türkiz, barna ruhát visszavitetett velem.
Tényleg jó kis kikapcsolódás volt a bécsi út.
Fiúk szuper aranyosak a szerkókban és Dórika annyira, de annyira édes a kis retro ruhában.
Natika kis áruló. :lol: :lol: :lol: :lol: Gondoltam ám rá, hogy nincsen-e semmi baja.

Judit
Én tudtam, hogy nem most ünnepled a névnapod. :D
Tessék gyorsan ügyködni valamit, nehogy mán Balázsnak 5 éves létére, csak 1 tesója legyen. :lol: :lol:

Ayse
Lili milyen ügyes és bátor. Mondjuk nekem eleve a Lili név az olyan kis "művésznős". Tuti ha nekünk lányunk lesz, akkor benne is lesz szereplési vágy. Főleg, hogy Oroszlán lesz a drága, mint az anyukája. Én is mindig énekeltem az iskolai ünnepségeken is, vagy verset mondtam.
Konyha: éljen, éljen, éljen.
Mikor mész Juccék felé?

Márti
Köszönöm a gratulációt. :D

Nálunk:
Ma összeszedem az össze játékot, amivel nem játszanak a gyerekek és egy részét odaadjuk a védőnő barátnőmnek, hogy adja oda olyan családoknak a körzetében, ahol nem telik annyi mindenre karácsonykor. Másik részét meg bevisszük az oviba, hova Bazsika járni fog. Már beszéltem az óvónő barátnőmmel és ő beharangozta a kicsiknek, hogy karácsonyra kapnak új játékokat.
Szóval ez a mai napi programunk. Majd amíg alszank a fiúk, addig szétnézek a padláson, mert szerintem pár zsák nem használatos játék tuti van ott.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Na, az aztán nem kívánságműsor, hogy mikor lesz mégegy tesó :)
Nem vagyok még felkészülve rá, és most nálunk különbenis kertesház-projekt lesz, nem gyerek :)
Tesóméknál volt ezzel kapcsolatban egy aranyos történet: amikor már a két nagyobb közül a kisebbik sem volt baba, elkezdte meondogatni a nagylány, hogy szeretne tesót. Mondta neki a húgom, hogy dehiszen már van tesód! Erre ő: de Petinek még nincs kistesója. Amikor Zsófi is megszületett, szinte egyszerre kezdték el a nagyok, hogy na, most meg a Zsófinak nincs kistesója :)
Így aztán ennek sosem lesz vége...

Tünde :) Éljen Zita alvása! Az utóbbi éjszakák nálunk is jobban telnek, persze szó nincs hang nélküli alvásról...

Ildi :) Én is próbálom leselejtezni a játékokat, de Balázs nem hagyja. Olyan, mint az apja, mindent eltesz emlékbe, meg olyan címen, hogy valamire biztos jó lesz. Én meg lassan megőrülök a kacatoktól. Tavaly karácsony előtt a Food Express-nek is volt egy akciója, ők is gyűjtöttek játékokat, ruhákat, könyveket, néhányat sikerült titokban összeszednem, és odaadnom úgy, hogy Balázs nem vette észre, de sokszor kiszúrja a "kincseit" a kukában, és akkor ki kell venni :( Arra is gondoltam, hogy a töménytelen mennyiségű Kindertojásos játékok egy részét leviszem a fogorvoshoz, mert ők ilyenekből adnak a gyerekeknek jutalmat. De még nem volt olyan alkalom, hogy meg tudtam volna valósítani. Ma meg akartam Balázzsal beszélni, hogy vannak szegény gyerekek, stb., de közölte, hogy ő mindennel játszik, és majd csak 1000 év múlva unja meg a játékait...
Szóval irigyellek, hogy tudsz selejtezni.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc

Amit más családnak adunk oda az kb. 1 éve a padláson van és azt nem Bazsikával együtt fogom elvinni a barátnümhöz. :lol: :lol:

Az ovinál meg nagy vonzerő az, hogy ha majd megy , akkor a játék barátai már várni fogják. :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Ja és rájöttünk Lacika ekcémájának az okára:

Apa szombaton csinált tenger gyümölcsei spagettit és Lacika babapopsi bőre estére olyan lett mint a rinocéroszé.
Valószínűleg allergiás lehet a tengeri dolgokra. Jajj pedig annyira imádja.
Azért remélem az édesvízi halakat fogja bírni, majd kipróbálom.

Azért szerintem a mosószer váltás is jót tett.

Kép
Kép Kép
sildike

Halihó!

Ildi!
Apa a többi cucchoz mit szólt? :)
Szegény Lacika! :? De legalább már tudjátok, mi a ludas!

Tünde!
De jó, hogy Zita megint jól alszik! :)
Nati nagyon nyüglődött éjjel, nemtom mi lehet, de szerintem a foga. Forgolódott, nyöszörgött, sírdogált. Apa éjjel 3-kor kivonult a nappaliba és meg magam mellé vettem a lányt, így aludtunk valamicskét. Reggel totál keresztbe feküdt az ágyon, nekem alig maradt 10cm. :lol:
Most viszont 3 órája alszik! :shock: Lehet, áttérünk nappali alvásra?! :roll:

Teszek fel egy torzonborzi képet:
Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Lányok!

Már napok óta akartam írni Nektek egy programról. Móltkor mondta nekem Kornélia, csak mindig elfelejtettem megírni:

http://www.kiralyikastely.hu/index1.htm

Kép
Kép Kép
sildike

sziasztok!

Jucc!
A Foodexpress idén is szervez ilyen akciót. Jó is, hogy írtad, már én is hívni akartam őket, csak elfeledkeztem róla ebbben a nagy konyhaprojektben :oops:
Mi a hugommal anno úgy selejteztük a ruhákat, hogy á, ne dobjuk még ki, kirándulni jó lesz! Aztán egyszer csak rájöttünk, hogy de hiszen mi nem is szoktunk kirándulni! AZóta ezzel a felkiáltással válunk meg a már nem használt tárgyaktól: KIRÁNDULNI JÓ LESZ!!!

Sildi!
Érdekes, amit a Lili névről írsz, én is ezt érzem (művésznős), de még eddig nem tudatosult bennem a szavak szintjén.

And!
Nati cukorfalat!!!

Köszönjük a gratulációkat Lili és a konyha nevében :D. A legjobbat nem is írtam a konyhával kapcsolatban: most derült ki számomra, hogy a pultmagasságot illető svéd szabvány magasabb, mint a magyar. Nekem pont jó magasságon van így, és végre nem kell görnyedben!!! :):):) (úgy látszik a svédek magasabbak, pedig nem is vagyok az a nordikus típus)

ayse

Andris ma végigaludta az éjszakát. És megint az elméletemet támasztotta alá. Úgy éreztem tegnap este, hogy még az életben ennyire fáradt nem voltam és fogalmam sincs, hogy mi lesz, ha nem pihenhetek! Pedig már késő délután elaludt, és mégis... :):):)

ayse

Andi :) Nati annyira édes!

Ildi :) Szegény Laci! Bosszantó, hogy még szereti is a tengeri kütyüket.

Ayse :) Nekem is feltűnt már, hogy ebben a konyhában nem görnyedezek :)
Nálunk a férjem ilyen, évek óta nem engedi kiválogatni a ruháit, mondván, hogy otthonra még jó lesz dolgozni. Csak az a bökkenő, hogy évek óta nem ér rá otthon segíteni :( Valamikor mostanában azt mondta, hogy oké, jótékony célra felajánlja, de nem válogathatom én, csakis ő. Na, azt várhatom...

Tagnap összefutottunk az egyik játszótéri ismerőssel, szombaton kijött a nagyobbik gyerkőcön a bárányhimlő. Mivel találkoztunk velük mostanában, megvan az esélye, hogy Gergő is elkapta. / Balázs már volt/. És hát a kölök tegnap is velük volt, úgyhogy az is lehet, hogy tegnap kepta el. Innentől asszem két hét.

Vannak megint képeim, ha nem bánjátok. / az új telefonomat úgy választottuk, hogy jó fényképezője legyen, videózni is tud, igaz, azt még nem tudtam a gépre átrakni. Délelőtt voltunk játszón, ott kísérleteztem. Sajna vakut még nem kaptam hozzá, így a benti képek nem igazán jók/.

Tegnapi gyertyagyújtás:
Kép

Kópé kilógott a lépcsőházba:
Kép

Ezek mai játszóteresek:
Kép

Kép

Kép

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse :) Lehet, hogy állandóan ezt kellene éreztetnünk a gyerekeinkkel, hogy nem bírjuk tovább, ha így folytatják? Valahogy ki kéne őket cselezni...

Kép

Kép
jucc33
Érd

hol vannak a vonalzóim???? :shock:

Kép

Kép
jucc33
Érd

hááááááát lányok, nem indul fényesen a pihenés... :(

Tüncsike belázasodott du.-ra és már hétkor kidőlt, alig evett...csak a tápi kellett neki :(
remélem csak a oga...semmi komolyabb...

ja, pa hozta a laptopot, mert munkája van...így be tudok kukkantani esténként :wink:

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Judit,
megint nagyon jó fotókat tettél fel! Micsoda szuper játszótér, tőlünk sajnos naygon messze van ilyen. :(

Andi,
Nati csudaszép, mikor látjuk a megfodrászolt frizkóját? Nem félt? Nem forgatta a fejét a csattogó olló irányába?

Ayse,
hajrá konyha, most már biztosan kész lesz Karácsonyra! :)
Az elméleted pedig nagyon tetszik nekem is! :)
Én éppen ma mondtam Anyukámnak, hogy ha megyek szülni, legalább 2 nap és 2 éjszaka ne jöjjön, mert nekem ugye here-vere és nyaralás az itthonlét. Így legalább Apának is jut belőle. :oops: :twisted: :twisted:

Prüntyi, hirtelen azt hittem, el se mentetek! Vuduk mennek Tüncsinek, és remélem azért jól érzitek majd magatokat!

Ildi, tengeri herkentyűk: :(

Ma sütöttem buktát (rizstejjel és Liga margarinnal), öröm volt nézni, ahogy a két Bank ette. Ezt azért írom így, mert Apa nem egy nagy sütievő, ált. mindet nekem kell felfalnom annak, amit sütök.
És juhhéj, végre itt a hideg, jobban is érzem magam!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Ma tüzijáték volt a hegyen, épp amikor a férjem belépett az ajtón (gondolom valakinek szülinapja van). Mondtam is neki:
- Figyi, mostmár tüzijátékot is lőnek, hogyha végre hazaérsz!

Tünde!
Én felfalnám, hidd el.. :)

ayse

És a kis boszorkányom mai sztorija:
Holnap megyünk a bőrgyogyóhoz, szemölcsöt leszedeti. Azt tudta, hogy megyünk, csak azt nem, hogy konkrétan mikor (nem akarom, hogy napokkal előre rettegjen). Holnap reggel mondtam volna meg, hogy ma van a napja, de megyünk nagyihoz, meg fájdalomdíj stb.... Erre azt kérdezi egyszercsak, minden előzmény és átmenet nélkül:
- Holnap megyek oviba???
(bocsi, ha sok a Lili sztori :oops: , legfeljebb ugorjátok)

ayse

Sziasztok!

Bakker! Lili éjszaka kakilt ma reggel meg hányt. Tuti biztos vagyok benne, hogy ez nincs, ha nem tudja, hogy ma megyünk a bőrgyógyászhoz. Ezért nem akartam elárulni. Még nem fújom le, mert hátha jobban lesz. De nehéz döntés, mert ha meg elindulunk, akkor képes és bebizonyítja nekem útközben, hogy képes még fosni meg hányni!
Andris viszont megint aludt éjszaka, dehát egy gondos anyának mindig van egy olyan gyereke raktáron, aki éjjel műveleti területté változtatja a lakást. Brrrrrrrrr :evil: :evil: :evil:

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?