2006.12.11 09:04
Szerző: zsutita
Sziasztok!
Tegnap besz..rt a net meg a TV, és igazság szerint örültem neki, mert csend volt. Néha jól esne egy órát a csndben lenni, de ez nagyon régóta nem sikerült nekem.Ti hogy vagytok ezzel?
Sok mindent írtatok, megpróbálok válaszolgatni.
nszoke: remélem azért sikerül a vizsgád, de nem reagáltál a metak dologra.Agyaltam azóta, de senki ismerős nem jutott eszembe, aki tudna segíteni.De ha valahogy mutatnál tipusfeladatokat, lehet hogy ketten is össze tudnánk hozni a párommal. Egyébként van egy nagyon jó könyv, nekem anak idején rengeteget segített, a Bólyai sorozat.Nem tudom, hogy van-e külön statisztika, de a valószínűségszámítás is elég részletes, és egyébként a kettő ugyanaz.Nézd meg könyvtárban esetleg(én egy vizsga kedvéért nem fektetnék be rá).Nem tudom neked odaadni, mert valakinek régebben kölcsönadtam az enyémet, és hát elfelejtődött.De annak idején nekem is az segített valségből, pedig benn ültem minden órán.Nekem ez volt a mumus az egész főiskola alatt.Írj valamit, ha tudsz.Próbálunk segíteni, de a fizetésről nem szeretnék többet hallani.Igaz, hogy két közalkalmazotti fiuból élünk, de ismerőstől sose fogadok el pénzt segítségért.Csak adj kiindulópontot, hogy kb mi kéne.
mamy: Tökjó, hogy itt laksz a közelben és én is örülnék, ha összefutnánk séta közben.Egyébként elég sűrűn járunk át oda sétálni, mert csendesebb.Remélem össze tudjuk egyeztetni a sétát. Mi minden nap 10-1/2 11 körül megyünk le, mert Bazsi délelőtt csak a levegőn hajlandó aludni, tehát ez a fixebb.Általában dél körül jövünk, de nem ritka az 1 sem. A délután változó, de ha jó idő van, akkor 1,5-2 órát is lenn vagyunk. Nektek mikor jobb inkáb?Írj és megbeszéljük a talit. Zuglóban az utcaneveket nem nagyon ismerem, de a Plus környékére biztosan odatalálok(valami Pláza, könyvtár, meg ilyenek vannak ott).
bárány. van igazság abban, amit a tanításról írsz, de azért hagy mondjak róla pár dolgot. Ugye egy tanárnak egész délelőtt órája van(ez lehet 5 de lehet 8 is), és mire odáig jut, hogy elmenjen magánba tanítani, addigra egyszerűen már leáll az agya.Én legalábbis így voltam vele, 2 évig csináltam, de nem nagyon bírtam.A pénz jól jött volna, de nem mindenáron.Gondold el: letanítottam 7-8 óra matekot(6óra+korrep vagy szakkör) és 3-4 körül indultam el tanítani.Ráadásul én mentem a gyerekhez, mert a suli közelébe lakott, én meg messze tőle, odaértem, és néha már azt se értettem, hogy mit kérdez. Azért 8 órán keresztül számolni elég megterhelő, és amikor igazából a "legfontosabb" órád van, már nem bírsz koncentrálni.Én így voltam. A pénz az jó volt, én is meglepődtem, hogy mennyire pofátlanul sokat el lehet kérni itt Pesten egy óráért. Én is 1500-ért tartottamegy órát, tehát a biznisz az jó, de nekem nem ment. Most meg gyerek mellett nem tudom megcsinálni, mert a férjem 5 körül ér haza, akkor tudnék elindulni, de akkor meg már nem nagyon szeretik a gyerekek a tanulást(és őszinte leszek, meg is értem). Azzal, meg ha csak magán van, nem érek sokat, mert én nem hiszek a nem bejelentett munkában, mert lehet, hogy akkor tök jó, de nyugdíjas koromban mi lesz? Az állásomat soha nem hagynám ot a bizonytalanra.És mi van, ha a kölyök nem jön el, nem nyit ajtót, vagy a szülő megunja a fizetést, és azt mondja, hogy köszöni, elég volt? Nekem volt ilyen tapasztalatom, egy törtető anyuka, aki nem akarta elfogadni, ogy a gyereke átlagos képességű, azért fizetett nekem, hogy készítsem fel a gyerekét 6 osztályos gimibe. Az elején mondtam neki, hogy én nem javaslom, mert a gyerek nem olyan képességű, de ő mindenképpen ezt akarta.Egyébként a kislány bevallotta nekem, hogy semmi kedve otthagyni a régi osztályát. 1,5 évet gyötörtem, teljesen reménytelenül elment felvételizni, természetesen nem sikerült, és ki volt a hibás?Én!!!kirakott.Hiába mondogattam, nem érdekelte.És én lettem az oka.Akinek nincs logikai érzéke, azt hiába gyötröd logikai feladatokkal, akkor sem tudja megcsinálni, ha ezret megcsináltál vele közösen.Hiányzik az összefüggés meglátása, akkor nem megy.
A másik, hogy szerintem jó, hogy az iskolai tanárt nem fogadtátok meg(ha jól értettem), mert az csak komplikációkat okozhat.Nem tud objektív maradni a gyerekkel a suliban, vagy ha nem is saját tanár, akkor is előbb-utóbb kiszivárog, hogy tanítja, és ha a saját mattanára szereti az illetőt, akor irreálisan értékeli, ha nem akkor a gyereket szivathatja, hogy bebizonyítsa, mégse volt jó választás. Sajnos ez mindennapos a pedák között, egymás között elég irigyek tudnak lenni. Igaz én ezt sose értettem miért, de sajna megtapasztaltam saját bőrön.Én akkor megfogadtam, hogy soha többé nem tanítok gyereket magánban saját suliból.
Egyébként én is szorítok neked a dokihoz, bár nem tudom pontosan, mi a baj.
Naszép napot mindenkinek!Pusszanat!