Sziasztok!
Megérkeztünk,nagy élmény volt,de először a fontosabbak:
Jocinak és Enikőnek nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk!
Amire még emlékszem
:
Timi
Én is gratulálok Csengének és nektek is
!
Az biztos,hogy nincs jobb dolog,mint amikor az ember gyerekét dícsérik
....
Remélem,már jobbultok
!
Orsi
Ügyi Franciska mindenért és szuper,hogy semmi baj nincs
.
Torta szt dögös
!
Móni
Nyugi-nyugi,minden rendben lesz,ezek a pocakbabák már csak iylenek,szerettik nem azt csinálni,amit mi szeretnénk
!
De azért szt feküdj be,ha azt mondták,biztos,hogy nem véletlen...Így a jobb és biztosabb,majd legfeljebb ha jók az eredményeid,hátvágáre hazakéred magad
.!
Andi
Jaj,neked is összejön minden...
Még mi sem kaptunk papírokat,bár mi később jelentkeztünk...
Remélem,anyósod tényleg jól elrendezte azt a nőt...én útálom,amikor úgy tesznek,mintha én lennék azért,hogy nekik munkájuk legyen
!
Azért nyugisabb napokat
!
Szilvi
Viszem ám pénteken a hóembereteket,hátha meghozza a tavaszt
!
Kriszta
Ügyfél
!És még csak nem is moroghatsz...
Remélem,hamar jobban lesztek
.
Útikönyv miatt ne aggódj,kaptam már régebben egy másikat,ezért nem maceráltalak vele
.De tudod,én midneért megbocsátok és nem is vagyok haragtartó
!Puszi
!
Repülésnél szerencsém volt,mert Apa mindig megnyugtatott.És mivel láttam,hogy mások sem tojtak be,gondoltam,ez normális...
És most pár sor Párizsról:
Nagyon jó volt
!Bővebben:szuper volt
!
Fél életünket a matroban töltöttük,ami ott ugye nem nehéz...Nagyon jó időnk volt,16-17 fok,ezért sok meleg holmi nem kellett,pláne a metróban
!
Megnéztünk mindent,amit 1 nap alatt meg lehetett,reggel mentünk,éjejl jöttünk.A szállodában kaptunk reggelit (büféasztal,mint a hajón),ott jól bereggeliztünk,hogy sokáig ne legyünk éhesek
.
Utolós nap délelőtt esett az eső,és bár a könyvünk szt csak szemerkélni szokott,jól bőrig áztunk...
Eleinte elég furi volt,hogy fehér embert nem sokat láttunk,de hamar megszokja az ember.Ami nekem feltűnt (és ne nézzetek hülyének
),de nagyon kevés a nők között a rövid hajú,így eléggé kakukktojásnak éreztem magam
.
A másik,amin megdöbbentem,hogy a 16 fok és szél ellenére alig láttam olyan gyereket,akin sapka is volt.Talán az újszülött vagy egészen kicsi csemcsemőkön,de egy fél évesen már tuti nem
!OK,hogy Párizs időjárása nem szélsőséges,de hát...
És ami bosszantó,hogy a legtöbb látványosságnál,múzeumnál nincs semmilyen idegen nyelven kiírva semmi...Így sokszor hiába néztük a szép képeket,kiállítási tárgyakat,minden franciálul volt kiírva...
Ja,azért a kijárat sok helyen angolul is ki van írva a múzeumokban,pedig talán ez az egyetlen szó,amit az ember tutira megtanul franciául,annyiszor ki van írva a metroban
:D:D!
Viszont pozitív,hogy szinte bki,akit megszóllítottunk,értett minket angolul és még válaszolni is tudott ( a franciákat ismerve ez nagy dolog
).Sőt,egyik bárban a pincér srác még elnézést is kért,hogy nem beszél túl jól angolul
.
Az Eiffel-toronynál kétszer jártunk,mert első nap az orrunk előtt zárták be este 11-kor...másnap azért feljutottunk
.
Voltunk olyan bolhapiacnak nevezett valamin,ami nálunk a lengyel piac, a franciák jó része ott vásárol...
A másik része a LaFayette áruházban (mint régen Diana hercegnő),de ennek már vannak megfizethető részei is...de van 3000 Euros kabát is
!
A közlekedés kaotikus...
Sávok nem sok helyen vannak,annyi autó megy egymás mellett,amennyi éppen elfér.A körforgalomban annak van elsőbbsége,aki befelé megy.Ilyenkor a bent menő autó megáll és vár..ez elég furi helyzeteket teremt...
Volt olyan körforgalom,ahol keresztbe kasul álltak az autók és persze eszeveszetten nyomják a dudát
:D:D!
Na meg mániájuk a piroson átmenni,de még a gyalogosoknak is.És bár piroson mennek át,az autók megállnak nekik és türelmesen várnak...
Na,berekesztem a szövegelést,pár képet dobok fel még
!
Puszi!
Hotel Meridien Montparnasse, ahol laktunk:
A szoba:
A torony (és persze Apa
):
Háttérben a város és a Szajna:
Valami gond volt az Eiffel-toronnyal,éppen javították (
):
A gazdagok áruháza
: