megint csak epp olvasni van idom mostanaban. Azet itt is gratula robcsi.
es mindenki aki meg azota pozitivat tesztelt csak lemaradtam rola.
A vitamin temahoz szeretnek hozzaszolni, mert ezt nem allhatom meg.
A folsav szedeset mindenkinek erdemes megfontolnia. A taplalkozasunk nem tartalmaz eleg folsavat sajnos, ami a babanak eleg, mindenkeppen kell mar terhesseg elott is potolni, mert a nyitott gerinc es egy csomo mas rendellenesseg mar akkor kialakulhat folsav hiany miatt, mielott meg kiderul, hogy terhes valaki. Amerikaban mar a lisztet dusitjak folsavval pont ebbol az okbol. Ez nalunk nincsen, ezt egyszeruen potolni kell! A terhesek folsav igenye sokszorosa egy nem terhes nonek.
A terhesvitaminrol meg szerintem foleg oszi-teli terhessegnel felelotlenseg barkit is lebeszelni. Ilyenkor nem tud az ember bio friss gyumolcshoz es zoldeghez jutni kello mennyisegben. A terhesvitamin mellett is kell kiegyensulyozott taplalkozas, a ketto nem zarja ki egymast. Hacsak valaki nem minden friss zoldseget es gyumolcsot bio boltban vasarol, marpedig gondolom nem ez az atlag, a legtobb piacon es szupermarketben itt-ott kaphato zoldseg-gyumolcs mar regen nem tartalmaz annyi tapanyagot, mint nagymamaink vagy edesanyaink idejen. A termeles teljesen maskeppen zajlik, sokkal kisebb tapanyag ertekkel rendelkeznek a frissen vett dolgok is. A sokkal kisebb, az azt elenti, hogy akar a fele, de meg ennel is kevesebb is lehet, mint 10-20-30 eve. Marpedig nem eszunk ketszer annyit, foleg nem, amikor a terhesseg elejen, amugy is allandoan hany es emelyeg az ember. Lehet nagyon egeszseges babaja szuletik valakinek ezek nelkul a kiegeszitok nelkul is, de szerintem ez egy olyan biztonsagot adhat a babanak, ami nem hinnem, hogy art neki. A legtobb vitamin, ami a terhesvitaminokban van vizben oldodo naponta rendszeres bevitel szukseges belole. Szoval en mindenkinek nagyon javaslom, hogy ne bizza a mai elelmiszerekre a dolgot, mert az nem valami biztos. A terhesvitaminokat meg pont ezert fejlesztettek ki... Ha valaki nagyon nagyon ellenzi, legalabb az elso 12 hetben szedje!