Akkor folytatom a "kotyogást":
Dzsini, igen, a kétágyas fizetős szoba = két anyuka + a babáik. A babák ilyen kis tologatós kocsiban vannak kint Nálad, amiben szükség szerint be tudod tolni a babát a csecsemősökhöz.
Sajnos itt családtagnak való pótágyak nincsenek (az egyágyas fizetősben sincs), de a fizetős szobákba bemehet a látogató is, persze a kétágyas fizetősben ez nyilván a szobatárs "tűrőképességén" is múlik, de nálunk mindkettőnknél ott lebzselt a boldog Apuka, meg a többi látogató is, jó sokat, szerencsére egyikünk sem bánta.
Fürdetni nem kell a babát, ezt a csecsemősök intézik. Olyannyira, hogy én az utolsó este megkérdeztem, hogy megnézhetek-e egy fürdetést, hogy majd tudjam, otthon hogy kell, erre mondta a csecsemősnővér, hogy "óóóó anyuka, ha akarja, ugyan megnézheti, de mi máshogy fürdetjük a babákat, nem ám úgy, ahogy maga otthon fogja..."
Szóval ők ugye ezt nagyüzemben csinálják (gondolom, csap alá be, aztán kész), nem úgy, mint mi itthon.
A pelenkázás nálunk úgy volt, hogy azt hiszem, a második napon (vagy talán első nap este) (én hajnalban szültem) bejött az egyik csecsemősnővér, és korrektül elmutaogatta a pelenkázást, a köldökcsonkkezelést, stb. Szóval ezzel nem volt gond. Minden "kelléket" adnak a popsitörlő kivételével. Azért erre kérdezzetek rá, hogy továbbra is így lesz-e, de most nyáron így volt: CSAK popsitörlőt kellett vinni, minden mást kapott a baba.
Ja, a napirend kb. így néz ki:
-3/4 6 körül jönnek a nővérkék, hogy mérjetek lázat, stb. (sose értettem, miért kell ezt ilyen korán?!?)
-ha nem volt kint Veled a baba, 7 körül kihozzák szoptatni, egyébként olyan fél 9 körül be kell tolni őket a csecsemőosztályra, mert akkor vizitel a gyerekorvos
-közben vizitelnek a nődokik is, ez kb. abból áll, hogy ránéznek a papírodra, és hümmögnek egy kicsit, esetleg megkérdezik, hogy jól vagy-e. Aztán jön egy fiatal dokibácsi (mondhatni srác), ő kérdez ténylegesen
-ha ennek vége (és rooming-inben vagytok), szólnak, hogy kihozhatjátok a babákat /vagy kitolják a csecsemősnővérek/
-napközben "elvagytok" egymással
illetve ha nem rooming-inben vagytok, akkor 3 óránként kihozzák szopizni a babát
-este azt hiszem, 7-8 körül kell betolni a babákat fürdetésre
-rooming-in esetén csak akkor tolhatod be éjszakára a babát (ha esetleg aludni szeretnél "rendesen") ha nincsen épp szülés folyamatban, mert kevesen vannak a csecsemősök...