Új privát üzeneted érkezett!

Enikő! Én nem vitatom, hogy a természetes, ételből felvett vitamin a legjobb, de nem elegendő sajnos. Csak a túlélésre.
Vas:
Egy terhes nő napi vasszükséglete 18 mg. Ennyit képtelenség naponta bejuttatni kajával.
A málnának 0,6 mg a vastartalma, azaz 30 kg-t kellene enned belőle egy nap. De 20-30 dkg máj fedezi a szükségletet. 5 dkg mogyoróval jobban jársz, mert arra van esély, hogy naponta meg tudod enni. A sóska is jó! 40 dkg naponta. ...szóval nem tudom.

Kép
zölddisznó

Coca: Hehe ha nem vagy algériás a mogyoróra :lol: :lol:
Amúgy házi májast ettem, málnával és mákos kalácsot is :lol: Sőt a folsav +vas + c-ét azt szedem minden nap :wink:
Én ebbe nem hiszek, hogy egy terhes nőnek mennyi erre meg mennyi arra van szüksége. Nem vagyunk egyformák, más a testünk, van aki 40 kilós van aki 80 vagy 100... A babák sem egyformák, nem egyformán fejlődnek... sztem ez egy hülyeség. A terhesvitamintól születnek a bazi nagy óriásbébik (aszondják a dokik) szal ők sem javasoljáka túlzott művitaminfogyasztást....
Nekem a dokim kifejezetten ellenezte a napi Elevit szedést! Még akkor (2001) amikor a Bogit vártam.... Azt mondta heti 2-3 szem oszt jóvan!
Úgy is szedtem a gyereknek semmi baja :wink: sőőőőőt
Sztem a folsavon van a legnagyobb hangsúly. Abból kell nyomni plusszba...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Melcsi,
nem kérdezel hülyeséget. A lombikot nagyon kevésszer tudjuk megpróbálni anyagi okok miatt. Az örökbefogadás egyrészt mentőöv funkciót lát el, hogy ha nem sikerül(nek) a lombik(ok) akkor se csavarodjak be, másrészről pedig mi mindig is 3 gyereket szerettünk volna. 1 már van, ha volna még 1 lombikbaba+ 1 örökbebaba mi akkor volnánk a legboldogabbak.
Vendég

Ceni!
Ha folsavat nyomsz pluszban, akkor most szükség van vitaminpótlásra, vagy nincs?

Kép
zölddisznó

folsavra :wink: de arra se lenne ha napi szinten ennék főzeléket :lol: (de nem eszek, mert a Zuram nem szereti :( )

a legtöbb fejlődése rendellenesség a folsav hiánya miatt alakul ki, pl nyitott gerinc, szívproblémák, nyúlajak...stb

na ezt elkerülendő....

amúgy mindenki döntse el maga hogy mit szed és mit nem! sztem a "mindent magamba nyomok amit árulnak" elmélet hát hogy is mondjam finoman, beteges.....

nemtom te mint vitamin párti mit fogsz szedni????

ceniko
Szeged

Sok-sok vitamint! :lol:

Kép
zölddisznó

amúgy nem akartam beléd kötni, nem vagyok ám olyan :lol: :oops: :lol: :wink:
csak a másik oldal is hallgatassék meg! sztem mindenki kérdezze meg azt az embert (orvosát, saját magát) akiben a legjobban megbízik.
régebben nem voltak művitaminok mégis születtek gyerekek. most hogy tudjuk, hogy mi mit okoz, mégis születnek beteg babák ugyanúgy. nem kevesebb!!!!!!!! sőőőőőt! több.....
akkor???? hol van az igazság???

sztem borban az igazság :wink: :lol:

ceniko
Szeged

Én kötözködős vagyok!

Szerintem is borban az igazság!!!

Kép
zölddisznó

Coca: hajráááááááá :lol: de konkrétan mit? Elevitet de mivel abban tul képpen nincs is elegendő vitamin, akkor szedsz még plusszba, vasat, c vitamint, E vitamint, nyomelemeket, anyámkínnyát...bakker :shock: :lol: :wink: hát ezekkel jóllaksz úgy egész napra :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Jóéjt, mennem kell apa híííííííííííííííííív hogy hol vagyok már :lol: :wink:

ceniko
Szeged

Kezdődik az Élet az anyaméhben a National Geographicon.

Kép
zölddisznó

Szép jó reggelt!

Nagyon jó volt a tegnapi film. Érdemes volt fennmaradni.
Szívem csücske:
Kép
Kívánjatok nekem szülőmentes fogadóórát! Útálom az ilyen pofaviziteket. Semmi értelme. Brrrrr!

Kérünk gyorsan pozitív teszteket! Most!

Kép
zölddisznó

jó reggelt Kép

Kép
Még fejebb ment :D Kép

Zöldi
Én is csak hétvégén tesztelek, nem tudok most gyorsan + tesztet küldeni, de remélem ami késik nem múlik :wink:

Kép
gaby25

Gaby!
Egye fene! Majd egyszerre rakjuk fel, jó?
Jó görbéd van, vazze! Kép
Az előbb megtapogattam a Kép -szájamat - tök kemény, domború, és zárt. Kép
...önimádó lettem.

Kép
zölddisznó

Zöldi
Én ehhez a méhszáj dologhoz nem értek, csak azt érzem, hogy ott van Kép
Megy a drukk Kép

Kép
gaby25

Jó reggelt!

Robcsi drága!
Hát nem is tudom mit mondhatnék újat, GRATULÁLOK NAGYON NAGYON!! :)

Eliza!
Boldog névnapot!

Lányok én is januári vagyok :) 20-án leszek sok (32)

Próbálom a táblát vezetni, de nem tudom mikor tudom felrakni :(
ha lenne pendrive-m jó lenne, de nincs :(

Zöldi!
Tuti a görbéd!!!!!

Gaby!
A tiéd se kutya :)
sonjus

Mennyi januári van itt :D én 25-én leszek 32 :D párom 4-én 41

Kép
gaby25

Sziasztok!

Nagyon tuti görbék vannak itt :D

Coca, ha a tiéd nem babás, akkor megeszem a kalapom.

Gabi a tiéd is csúcsokat dönt :)

Sonjus köszi :)

Vitaminügyben Enikő álláspontját osztom. :shock:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Gyors görbe:
görbe

Vitamin ügyilek én majd a dokimmal értek egyet! :lol:

Gaby! Leelőztél!

Kép
bettike
Eger

Jó reggelt!

Én is januári vagyok hehe! Szevasztok bakok, vízöntők! :lol:

Kép
babancs

Bettike nagyon ott van az a görbe no para! :D
Megy már a visszaszámlálás, vagy próbálod visszafogni magad?

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi!
Igazság szerint teljesen úgy vagyok vele, mint te, hogy szerintem nem sikerült! De nem tudom megmondani, hogy miért érzem ezt, csak ez van! :roll:
De még az elkeseredettséget sem érzem! :roll:
Furi!

Akartam is tőled kérdezni, hogy a görcsölgetésed egyszer csak abbamaradt? Utána már nem volt semmi?

Egyébként jövő hét keddnél hamarabb nem tesztelnék semmi féle képpen, már ha nem jönne meg!

Kép
bettike
Eger

Sziasztok!

Bettike, ne már, remélem pedig, hogy sikerült! :wink:

Gaby, Zöldike, Bettike, olyan szépek a görbéitek, nagyon drukkolok nektek!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ha kihagytam volna valakit, akkor elnézését kérem, és természetesen neki is drukkhalmaz erőteljesen!

És persze mindenki másnak is drukk-drukk, a kismamiknak meg külön és még pocisimi is!

Athiz

U.i.: ma megyek a védőnőhöz kiskönyvért! :D
Vendég

Bettike
Jó a görbéd :wink:
Én sem ringatom most magam bele a dolgokba, úgy vagyok vele, hogy szép a görbe, de hát ez még nem jelent semmit. Türelmesen várok hétvégéig, aztán majd eldől mi a helyzet.

Kép
gaby25

sziasztok.

nagyon erdekes ez a vitamin tema.Azthiszem en vagyok itt a kakuktojas aki egyetlen vitamint sem szed.
cenivel egyetertek hogy aki ugy etkezik az beviszi a szervezetebe a szukseges vitaminokat.
tavasztol oszig nekem sincs szuksegem bogyokra de telen ugye nincs gyumolcs nincs zoldseg(sajat)ilyenkor lehet kellene szednem valamit.
coca,ha telen szedek vitamint es tavasszal mondjuk abbahagyom akkor az nem rosz a szervezetemnek?
a masik hogy teljesen kesz vagyok attol hogy egyik ezt mondja a amasik azt.ahany emberrel talakoztam mindenki masfele vitamint ajanlott.

Kép
monyoka

Bettike nekem amikor úgy éreztem hogy meg akar jönni az mielőtt meg kellett volna jönnie 1 héttel volt. Utána szurkálódást éreztem.

Athiz gratula a kiskönyvhöz. :D Ide is jöhetnél gyakrabban! :shock:

Kép
Kép
robcsi03

Én is érzek szurkálódást, egyszer kétszer még begörcsöl megjövösen, de aztán elmúlik :roll: És megint többször kell pisilnem. de hát előző hónapban is éreztem pocifeszülést és pisilni is jártam többet. Elkezdett feszülni a cicim, de az menzesz előtt is szokott. Szóval én inkább úgy döntöttem, hogy nincsenek megérzéseim, hogy van e baba vagy nincs.

Kép
gaby25

Robcsi, az az igazság, hogy szívesen jönnék, de nem sok mondanivalóm van. :? Inkább csak olvasok és hallgatok bölcsen :lol: .
De ha közölni valóm van, úgyis megírom, pl. ha gratulálni kell valakinek! :wink:
Remélem, hogy hamarosan legalább 3 emberkének ezt meg is tehetem!

Én a vitaminokkal úgy vagyok, hogy ha érzem, hogy kezdek hízni tőle, mint a malac, akkor inkább abbahagyom, vagy csökkentem az adagot. De amit a kismamiknak szedni kell, azt szedem. Ez inkább csak a folsavra korlátozódik, meg a Magne B6-ra, azt is csak azért szedem, mert hányingerem van. Illetve esetenként, amennyiben megfázás, betegség gyötör, mindenképpen nagyobb mennyiségű C vitamin bevitelre törekszem, attól seperc alatt meggyógyulok.
Kivéve terhesség alatt, mert akkor nagyobb dózis nem ajánlott az esetleges magzatkárosodás elkerülése végett. :D

Pusz
Vendég

Sziasztok!!!

A vitaminokról, csak annyit, hogy az első fiammal elevitet szedtem nem tudom 9 éve mennyi minden volt benne, vagy esetleg változtattak azóta valamit, minden esetre a fiam 36-os fejkörfogattal, ujjbegynyi kutaccsal született. Ez azt jelenti, hogy nem tudott a kis fejecskéje kellő mértékben összenyomódni szüléskor, a D-vitamint pedig csak fél éves korától kezdhette el enni.
A második fiammal terhességi multivitamint szedtem 2 naponta egyet (azóta ez a fajta megszünt) 34-es fejkörfogattal gyönyörű csúcsfejjel született, :lol: ami kisímult 1 hét múlva.
klarissza32

Jó reggelt!

Éjjel alig aludtam, állandóan pisilnem kellett :evil: pedig nem is ittam már este 7 után :shock: reggel alig bírtam felkelni, úgy volt nem is viszem be ma a dógozójukba a csajokat! :oops: Bakker ez az álomkór, meg a folytonos pisilés... :evil: Most intravénásan nyomatom a kávét :lol: :lol:

Monyoka: Sztem kérdezd meg a dokidat mit mond a vitaminokkal kapcsolatban! Meg hallgass a belső hangodra :) És ha valamit kívánsz azt kell enni! Amúgy ilyenkor van még alma (ami a legjobb gyümölcs), meg narancs, mandarin, kivi, banán, avagy a déli gyümik :wink: Sztem éves szinten, azért egész jól el vagyunk látva mikor milyen gyümikkel....

Athiz: Gratula a kiskönyvhöz, kíváncsi vagyok most milyen a terheskiskönyv :D Nekem mindekét csajommal másmilyen volt :) meg vannak az összes leleteim minden :lol: Gyűjtő vagyok :lol: Picifiad hogy van??? És te pocak? Émelygés, hányás, rosszullét?

Coca, Gaby: Teccenek a görbék :wink: +++++++++++++

Cocám: beleszerettél a méhszájadba??? :lol: :lol: :lol:

na mék felporszívózok :?

ceniko
Szeged

Robcsi! Nekem nincs szúrkálódás! :roll:
Én inkább lelkiekben érzem, hogy kész!
Tiszta hülye, hisztis picsa vagyok! Idegesít mindenki, meg minden! Néha nagy jókedvű vagyok, máskor meg alig hiányzik egy kis valami, ahhoz, hogy elsírjam magam! Legszívesebben ellenék magamban otthon! Ehelyett most dolgozgathatok! Úgy irritálnak az emberek! :oops:
A cicifeszülés is elmúlt! (Nekem nem szokott mielőtt megjön, hanem úgy, hogy előtte egy héttel!) Az a feszülés meg már megvolt!
Tehát majdnem minden mensis jelem megvan! :roll:
Kivéve az édesség zabálhatnék! Ha az a héten előjön, akkor tuti, hogy meg fog jönni!
Bár igaz, hogy tegnap este savagyúuborkát ettem magába! :roll: Teljesen rá vagyok kattanva vagy 2 napja! A legjobb, hogy fél 3-kor nem sok hiányzott, hogy felkeljek és egyek még egy kicsit! :lol:

Az a baj, hogy azt érzem, hogy teljes káoszban vagyok! :oops:
Nem tudom, hogy érted-e, értitek-e, amit itt gagyogok! :oops:

Kép
bettike
Eger

Ceniko
Én is rösszul aludtam éjjel, többször felébredtem, éreztem hogy pisilni kell, de lusta voltam kimenni és visszaaludtam :lol:

Kép
gaby25

Bettike
ne stresszeld magad :? én az ubit mindig szoktam magában enni :)

Kép
gaby25

Ceni, köszi, fiam hála az égnek jól van, volt egy kis torokrosszalkodása múlt héten, de igyekeztem gyorsan kikezelni, úgyhogy most jól van! A rosszullétek nem akarnak elhagyni, állandó hányingerem van, és már nagyon ki vagyok tőle! Persze minden drága ember megjegyzi akinek mondom, hogy hányingerem van, hogy "Te akartad"! Hát köszi, babát akartam, nem rosszullétet! :roll: Na mindegy, remélem, hogy egy hét múlva megszűnik mindez, csak a baba marad és a szép további terhesség! :) Te hogy vagy?
Én is minden leletet és sajtcetlit eltettem, ami Szilivel kapcsolatos volt + a terhességgel, nekem ezek fontosak. Úgyhogy mostanában megy a hasonlítgatás Szilivel való és a mostani terhesség között. :lol: Szerintem nem lesz nagy változás a kiskönyvben! De majd elregélem, ha valami csudijó lesz benne, ami még nem volt, mondjuk egy köteg húszezres! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Athiz: :lol: Köteg 20ezres :lol: Ez jóóóóóóóóó :) És Szilivel is ilyen rosszul voltál?? Hány hetes korodban kezdődött most? Csak mert én most 6 hetes vokk és még semmi sincsen. Jó egy kis szagémelygés, ha valaki "bagz"-va elmegy mellettem az uccán le tudnám hányni, de más nincsen...... :D Egyelőre..... pedig ettől be voltam szarva hogy mi lesz, mert Violával ugye nagyon sokáig és nagyon nagyon rosszul voltam :(
Hát reméljük hogy nálad is hamar elmúlik!!!
Örülök, hogy Szilárd jól van! Most ilyen torokgyula járvány van meg fosós hányós vírus :(. Egyik lányom egyikbe volt benne, másik a másikba :lol: :evil:

Gaby: te legalább vissza bírtál aludni, én addig nem amíg nem végeztem el a dolgom :evil: Remélem ma este már menni fog az alvás..nem bírom ezt az éjszakázást.... :?

ceniko
Szeged

Enikő, szinte kezdettől fogva rosszul voltam, úgyhogy már nagyon unom. Szilivel nem volt ennyire gyötrelmes, talán 1-2 hétig voltam kegyetlen rosszul, de a 11. hétre el is tűnt. De így már a sokadik héten iszonyatos, és már csak reménykedni tudok, hogy a jövő hétre varázsütésszerűen megszűnik majd!

Irigyellek, hogy neked most nincs ilyen bajod. Úgy látszik, minden gyerkőccel más. De szerintem ha kukis lesz, akkor kevésbé van rosszul a nő, mintha puncás lesz. :D
Vendég

Athiz! Egy kicsit kötekednék! :lol:
Anyukám velem egyáltalán nem volt rosszul!
Az öcsémmel pedig 9 hónapig rosszul volt!

Kép
bettike
Eger

Hát Bettike, erre írtam, hogy minden gyermekkel más és más a terhesség, meg mindenki más érzékenységű is! :D
Vendég

Athiz: Ezt én is hallottam, hogy lányokkal rosszabbul van az ember lánya. De hát Betti is írja, hogy náluk fordítva volt. Meg Eliza is fiút vár és keményen rosszul volt :( Nemtom, hna :)
Lehet hogy én is rosszul leszek csak majd később kezdődik...nem emlékszem, hogy Violával hány hetesen kezdődött (az elején azt tudom, de pont mikor azt nem), csak azt tudom, hogy a 22. hétig tartott! :evil: :shock:
Akkor ezek szerint neked kislányod lesz :lol: Dejó lenne :wink: Vannak már neveitek???

ceniko
Szeged

Hű Ceni, nevekkel gondban leszünk szerintem megint. Mármint a párom meg az én ízlésem összeegyeztetésével. :lol:
Ami pl. az előző babaváráskor tetszett neki lánynév mondjuk, az most már nem tetszik. Ki érti ezt?
Na majd csak kiegyezünk. :lol: :lol:
Nektek már van név kiválasztva? Igaz, én még eléggé korainak érzem ezeket a dolgokat, de jobb minél hamarabb válogatni, hogy ne az utsó pillanatokban kapkodjunk.
Amúgy én úgy érzem, hogy lányunk lesz, de ez majd úgyis elválik. Te hogy érzed?
Nekem anno mindenki azt mondta, hogy lányom lesz, mert pl. hogy úgy áll a hasam, meg ilyenek. Én nagyon kitartóan modtam, hogy ki van zárva, nekem fiam lesz, és az is lett. :lol:
Vendég

Hahó!

Hát lányok, görbém az nincsen :oops: Tegnap Mikulás-buli egy kicsit több alkohollal, mint kellett volna, reggel meg kétszer jöttem le az emeletről mérés előtt (férj nem talál valamit, majd csörög a telefon), úgyhogy értékelhetetlen. Megmértem, de minek... nem is írom be, mert nincs értelme. Na, majd holnap :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hát ez nem az én hetem lesz!
Bejött egy vadidegen lány, aztán csak nyomta-nyomta a rizsát, mire nagy nehezen kiderült, hogy mit akar! De addigra elmondta az egész életét!
Azt hittem, hogy ha még egy mondatot szól, akkor leütöm! :evil:
Közben meg még szóltak is, hogy szerdán menjek továbbképzésre Békéscsabára!
Pénteken is menjek már! De az itt lesz helyben!
Hát köszi!
És én fáradt vagyok, elegem van! :oops: :oops:
Úgy érzem, hogy ha még valaki hozzám szól ma, akkor azt le fogom szúrni! :oops:
Bocsi, hogy itt nyávogok! :oops:
Egyszerűen ember undorom van!

Kép
bettike
Eger

Bettike
Én nem szólok, hanem írok hozzád :wink: :lol: mindenkivel előfordul, hogy magában akar lenni és nem kívánja a társaságot. Csak hosszú ideig ne tartson :?

Fázom, megkérdeztem a kollegákat, hogy ők is fáznak e de nem :shock: Megmértem most hónaljban a hőmet, és 36,9 szóval nem vagyok lázas és még hőemelkedésem sincs. Lehet azért fázok, mert nem aludtam ki magam rendesen? :roll:

Kép
gaby25

Sziasztok!

Robcsi! Szívből GRATU!!!!! :D

Coca! Tuti a görbéd! :P

Kata! Szörtüsző begyulladáskor a területet körömvirág krémmel kell bekenni! :!:

Szirom és Coca! Nagyon kreatívok vagytok!

Áfi! Gratu a vizsgádhoz! :wink:

Meri! Nagggggyon tetszik a honlap! :o

Gaby! Szép görbe! Férjem és köztem is 9 év a korkülönbség! :wink:

Magamról később!!! :(
snufi

Snufi
Jó volt a wellnes hétvége? Hülye kérdés Kép

Kép
gaby25

Gaby! Nem fog hosszú ideig tartani! Lassan lábalok ki belőle! :lol:
Mert nálam ezek a dolgok eddig tartanak! :lol:
Csak ez a bu...i főnököm ne lenne!
Mikor ilyet mond, hogy hát menjek a továbbképzésre szerdán, mert a munkám úgy is meg fog várni csütörtökön! Hát nem aranyos? :twisted:
De nem is bánom most már! Legalább egy nappal kevesebbet látom! Meg egy másik csajjal megyek, akivel régről ismerjük egymást és tök jó lesz azért is! :lol:

Kép
bettike
Eger

Ja és a lényeget meg lehagytam!
Most mindenből kiokosítanak! Bár az eddigi munkámat is csak én tudtam! :lol: Szóval a helyettesítésem az megoldhatatlan! :lol:
Tehát most minden újdonságból kiokosítanak, mert én már a többit úgy is tudom, akkor ezt is én tudjam már!
És miután mindent én fogok tudni, szépen elmegyek szülni! :lol:
Hogy mekkora pofáraesés lesz itt a főnökömnél! :lol:

Kép
bettike
Eger

Snufi!
Wellness hétvége! Gyere és mesélj!

Kép
bettike
Eger

Szirom! Milyen mikulás buli?

Na jó! Összeszedem a gondolataimat és egyszerre írok, nem mondatonként! :oops:

Kép
bettike
Eger

Ez az Bettike jól b@sszál ki a főnököddel :D

Enikő, akár együtt is éjszakázhattunk volna, bár én csak 1-x voltam kinn, de ha reggel 7-kor felébredek 9-kor már simán vissza tudnék feküdni. Amikor a Rékát vártam alig vártam, hogy hazaérjek a melóból az volt az első, hogy lefeküdtem aludni :D 4-től 6-ig szunya, akkor felkeltem 8-kor meg visszafeküdtem.
Most már kb. 1 hete 8-kor nálam bezár a bazár. :)
Nálam Rékával a 6. hét közepén kezdődtek a rosszullétek, másodszor már akkor állandóan émelyegtem amikor teszteltem, most egyenlőre ott tartok, hogy van 1-2 szag ami nem tetszik, de összességében még jól vagyok.

Snufi köszi, welness beszámolót várunk + görbét :D

Kata amíg el nem felejtem vegyél zöld színű fürdősót, az jó nőgyógyászati bajokra. Ki tudja, lehet, hogy segít, ártani nem fog az biztos :D

Kép
Kép
robcsi03

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?