Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi: Gyerekkoromban láttam utoljára jégvirágot! Szép lehet!

Edit: Réka jelenleg Milupa tápszert és gluténmentes tejpépet kap, amit tápszerből kell készíteni, ezért döntöttem volna a Milupa gluténes tejpép mellett is. Lehet, hogy csak mézes van vagy elképzelhető, hogy az üzlet készlete volt jelenleg szűk. Szintén egy spanyol terméket választottam (Hero), aminek nagyon jók a bébiételei, 8 cereáliát tartalmaz. A "crecimiente" jelentése növekedés, gyarapodás, a "miel" a méz! Ha ez nem ízlik majd Rékának, akkor megnézem a Nutribent is, köszi az ötletet.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Jelentem Gerynek kijött a 7. és a 8. foga! Most a másik két átlós, a jobb felső és a bal alsó. :lol: :lol: :lol: Étvágy még mindig szar, remélem most egy kicsit pihi lesz fogacska téren!!!!

Köszi a névnapi köszöntést akitől kaptam!!! :-)))
Krisztának boldog hófordit!

Mentem, puszi

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Zsuzsi: Kanadai allampolgarsaggal lehet menni Kubaba? En is hallottam hogy nagyon szep es regen az amcerikaiak is oda jartak de most mar nem, ugyanis ha egy amerikai belep Kubaba azt viszik is a dutyiba (bezarjak) :twisted: :twisted: Szoval en meg mehetek de mar a kedves ferjem nem. Jaj nem is mondtam nektek oktober kozepen ferjem megkapta az amerikai allampolgaragot :lol: En nem is tudom mikor lattam utpljara jegviragot, de nagyon regen, de ez a -30 fok :shock: :shock:

Sudi: Gratulalunk Gery fogacskaihoz. Nem semmi egyes babaknak ha beindul le sem akar allni.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Kepzeljetek, du-n kivittem a szemetet addig Petike az apjaval maradt. Jovok be es hallom az apja enekel neki valamit ami annyira ismeros es hallom is hogy a computerren is megy a zene. Jovok be es hat nezik a Susu a sarkanyt :!: :!: Kisfiamnak meg a szaja is tatva, az ujja felutan a szaja fele megallt es mereven nezi a kepernyot. :lol: :lol:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Emôke:
küldtem a hozzátápist! :D

Andrea:
Ezt nevezem szabad világnak! És még ôk "terjesztik" a demokráciát?????? :evil: :evil: :evil: Biztos jót szórakozott Petike a Süsün! :lol:

Sudi:
Én is kívánok boldog névnapot!!!! És gratula a fogakhoz! :D
zsuzsi 81

Sziasztok!!

Ettreke! De édi vagy!!!! :oops: :oops: :oops: :lol: kösziiiii

Andrea!
Jók a vonalzóid!! Mindjárt kettő is! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi köszi nekd is a köszöntést! :lol: :lol:

Képzeljétek tegnap kaptam egy gyönyörű csokrot a férjemtől, ami Gerynek is annyira tetszett, hogy este sikreült magára rántania az asztalról, vázástól!! :shock: :shock: :shock: :shock: Kis rafkós fiam, egész nap, hogy ott voltunk vele, meg sem próbálta! Erre este mikor kezdtünk a fürihez készülni, 1 percre egyedül maradt a szobában, megyek be, erre látom ahogy elkapja azt a nagy szalagot a virág alján. Már kiáltottam hogy NEEEEEE, meg léptam is oda, de már lerántotta! :? :( 'Anya drága szép virágja!!'- mondta apa!! Hát persze a rémületi sírás megvolt, és még egy két virágocskám bánta a 'sikeres' Gery-akciót. :? :? :roll: :roll:

Etterke! Lassan Te is elkezdheted már a gluténes kajákat. Vagy még vársz vele? Nem eröltetni akarom, nehogy ezt hidd!!!! :lol: :lol: Gerynek 8 hósan már elkezdtem adni. :lol: :lol: Kifilcsücsökkel és persze gluténes tejpéppel kezdtem. :lol: :lol:

További szép hétvégét mindenkinek!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi: Boldog névnapot és sok örömet kívánunk!

Igen, lassan kezdem Rékának a gluténes kajákat. A tejpépet már megvettem, még van egy pici gluténmentes, ha az elfogyott, akkor adom neki az újat terveim szerint. Itt sajna nincs kifli, zsömle, de vlami bagett-félét majd veszek, aztán lassan itt a karácsony és eheti a jó kis magyar kiflit, anya pedig a túrós táskát!

Jó hétvégét!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Zsuzsi, szepek a jegviragos kepek. Nem semmi nalatok ez a tel :shock: :shock: Nekunk is olyan zsakunk van es nagyon szeretjuk. Mielott elkezdtem hasznalni egyszer megprobaltam a Petit feloltoztetni szep sorban harisnya, rovid meg hosszuujju body es igy tovabb es tudod mi lett a vege?! Nem mentunk ki mert olyan hisztit levagott oltozkodes kozben hogy mar rollam is folyt a viz. Igy levetkoztettem aztan egy kis ido mulva mondtam magamba en megprobalom a zsakot es csodak csodaja egy hang sem, fel perc alatt keszen vagyok nem kell a benti ruha ala adnom semmit es ha annyira hideg van meg mindig be tudom takarni. Na meg nem hatrany hogy igy is be lehet kotni a babakocsiba ha kell es a babahordozoba is. :lol:

Sudi, tegnap nem tudtam eldonteni hogy melyik vonalzo a jobb igy felkerult ketto is :D :D Utolag boldog nevnapot kivanok. Bocsi hogy en mindig lemaradok, de itt nem unnepelnek nevnapokat es nekem olyan naptaram sincs. :oops: Szegeny Gery jol megijedhetett, de talan ezutan nem lesz annyira kis kivancsi. Jaj en mar probalok felkeszulni hogy nalunk mi lesz mert a Petike egy kis orokmozgo :)

Edith, hogy alltok a lakas atrendezesevel? Gondolom nalatok is Kriszta a legnagyobb segitseget nyujtja :lol: :lol:

Etterke, nalunk sincs kifli de a netten talaltam receptet ami alapjan meg tudom majd sutni sot meg a turostaska receptje is megvan :lol: Igaz a dagasztast majd a kenyersuto gepem elvegzi igy ram a konnyebbik resze marad. En maskulonben szeretem a bagelt, igaz nem az uzleti elorebecsomagoltat.

CsKati remelem nalatok minden rendben csak az epitkezes legfoglal es azert nem josz mostanaban.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sudi, akartam kerdzni toled csak elfelejtettem, a receptedbe irtad a szarvacskat.Mi a szarvacska es hogyan keszited el? Elore is koszi.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi, van egy fogas kerdesem (bocsi ha esetleg valakit ezzel untatok), ti mit mondtok Alidanak karacsonkor ki hozza az ajandekot? En mar most torom a fejem mert ugye en erdelybe ugy nottem fel hogy az angyal, a ferjem Mo-on hogy a Jezuska. Mondjuk ez a ketto nem gond, meg ossze is lehet egyeztetni de az itteni Santa-val a North Pole-rol aki a kemenyen keresztul jon ejfelkor es raadasul ki kell tenni neki tejecsket meg egy kis sutiket, na meg a Rudolfka, akinek szinten lehet kapni kajat amit kiszorsz a haz ele :shock: :shock: hat azt hogy magyarazom meg majd neki, ez sehogy sem megy az angyal es Jezuska erkezesevel. :roll: :roll: Viszont szeretnem ha a gyerek megtartana a mi szokasainkat es nem amerikaiasodna el de azt sem akarom hogy kesobb meg a kisbaratai kinevessek emiatt. Nalatok hogy lesz ez?

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea:
Mikor elôször megláttam a két vonalzódat, elkezdtem számolgatni, hogy mennyi idôs is Petike, de aztán láttam, hogy mindkettô az övé! :lol: :lol: :lol: A zsák tényleg praktikus, bár én alá is több ruhát kell, hogy tegyek. Azt hiszem volt rajta egy harisnya, vastagabb gatya, hosszúujjú body, kardigán és a zsák. Különben öltözködésnél mindig fokozatosan rányitom az ajtót, hogy ne süljön meg, így is eléggé nyüszög.

Karácsony: Szerinetm bármit is mondunk a gyerekeknek, elôbb-utóbb úgyis rájönnek - vagy be sem veszik elsôre sem -, hogy hogy is van igazából, így nem hinném, hogy a barátaival vita lenne. Szerintem tartsátok a saját szokásaitokat, aztán elôbb-utóbb úgyis megjelenik a szobában, hogy ô is hadd segítsen díszíteni a fát. :lol: Én ezen még nem is gondolkodtam...
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi!
Nálatok nincs védőnő akitől megkérdezheted ezt a kivitelt? Vagy a doki? Az jutott eszembe, hogy Kanadában teljesen más a klíma, ott lehet másképp van.

Cs. Kati!
Az a pár hónap az 13. akkor akarok (hülyeség, nem akarok), inkább akkor fogok visszamenni dolgozni, ha Enéh 2 éves lesz.
Beiratás meg úgy zajlott, hogy felhívtam a bölcsit, hogy mégis mi a helyzet. A vezetővel beszéltem, elkérte az adatainkat, és közölte hogy felvettek. Gondolom azért ment így, mert a melóhelytől el tudja kérni az adatunkat. Ez céges bölcsi, azért iratom oda. Kb. 5 percre van a melóhelyemtől.
Skype-mikorfon-kamera. Általában az összes kompatibilis a sz.géppel. Általában mindenhez van illesztőprogram. Itt már csak az a kérdés, hogy milyen operációs rendszer van a gépeden.
Csomók-vérvétel! Inkább szúrják meg, és mondják azt hogy semmi baja, minthogy későn derüljön ki, hogy van valami gáz. Tudod a családban volt nyirokmirigy –daganatos megbetgedés. A védőnő szerint nincs jelentősége, de nem vagyok nyugodt.

Emőke!
Ha az vígasztal, néha én is úgy érzem hogy korán vállaltam gyereket, pedig már 27 éves vagyok. Ahogy Sudi írta, senki sem tökéletes, mindenki követ el hibákat.
Írd le légyszi a címed, és küldöm a táblázatot!
Mászás! Enéh is hátrafele indult el először! Szerintem úgy könnyebb nekik. Majd elindul előre is! Ne aggódj!

Etterke!
Én nagyritkán használok még olajat. Olyankor mikor masszírozom Enéht. De csak azért ritkán, mert ritkán hagyja magát. Hintőport a nagy melegben használtam, de csak a hajlatokra, meg a hasára. Fenekét, nemi szervét sose hintőporoztam.
Enéhnek foltokban szárad a bőre a lábán. Általában a bokáján van egy olyan 5 forintos nagyságú folt. Azt mondta a védőnő, ez normális élattani jelenség, a fogzással függ össze. Ha látok rajta olyat, akkor célszerűbb a gyógyszertári fürdetőt használni.

Mölli!
A tejet nekünk is mondta a védőnő, de azt is mondta, hogyha anyagilag megengedhetjük, akkor másfél éves koráig inkább 3-as tápszert adjak neki. Én inkább azt adok, és majd szépen, fokozatosan szoktatom át a tejre.

Sudi!
Gratula a fogakhoz!
Virágokat Enéh is szereti!
Nálunk a szülinapi virágnak volt nagy sikere.

Andi!
Bocs hogy beleugatok, de nekem van egy tippem!
Mindhárom verzió!
Mondd el Petikének hogy Te Erdélyből jöttél, apukája magyar. Ott Hívják angyalnak, Jézuskának, de amerikában meg santa, de végül is egy és ugyanaz
Én úgy oldom meg, hogy a fát majd közösen díszítjük fel, mondván hogy a tálapónak nincs ideje, és megkért minket csináljuk meg, de az ajándékot ő hozza. Biztos élvezni fogja a fa díszítését, de azért ezzel még van pár évünk.

Nah! Megyek, lassan ebédidő!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Nah! Mi történt itt :?: :?: :?:
Mi ez a nagy csend? :shock: :shock: :shock: :shock:
Kihalunk? :roll: :roll: :roll: :roll:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!!

Sudi!!Gartula a fogakhoz!!
Én nem tudom Mirának mikor bújik már ki legalább egy mert már 2 helyen is be van duzzadva az inye,viszont fogak nincsenek:-(

Csajok én már annyira várom a karácsonyt ez lesz az első igazi családi karácsonyunk.Gondolom ezzel ti is igy vagytok.

Andrea33!!
Próbáltam neked e-mailt küldeni ,de valamiért nem megy át a levelem :roll:
Képeket megkaptam nagyon édes a fiad a mikulás szerkóban:-)

Megyek,mert vasalnom kell még.
Sok puszi mindenkinek.

Babócáknak nagyon szép mikulásnapot kivánok,remélem a télapó nem visz senkinek virgácsot!!

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sudi: Ég a pofám, mert múlt hét végén eszemben volt, hogy írjak a névnapodra, de így csak szerényen, utólag kívánok boldog névnapot!

Sancsi: Én most úgy vagyok vele, hogy amíg szopizik Ákos nem erőltetem sem a tehéntejet se más hasonló dolgot. Mivel elég sokat szopizik még mindig, elég tejhez jut.

Amúgy Ákosnak még csak 6 foga van, Enéh is és Gery is beelőzte. Bár ennek ellenére nem panaszkodom, mert nagyon ügyesen tud rágni.

Egész hétvégén nem pihentem, szombaton vendégek voltak, vasárnap meg karácsonyi ajándékokat vettünk, Ákos addig anyámékkal volt. Hál' Isten az ajándékoknak már több mint a fele megvan. Nem akarunk az utolsó héten pánikszerűen vásárolni. :D

Kép
mölli

Sudi így utólag kívánok boldog névnapot!!!JObb később,mint soha.
Gratulálok a fogacskákoz,keményen dolgoznak nálatok a fogmanók!

Andrea nagyon szépek a vonalzók!Nálunk is Krisztián olyan cirkuszt rendez az öltöztetéskor,hogy csak na!Míg öltöztetem,addig a nagyanyja meg az apja bolondot csinálnak magukból míg bebugyolálom.

Zsuzsi nagyon szépek a jégvirágok...már alig várom,hogy nálunk is legyenek.
Megpróbáltam a játékos dolgot,amit e mailben tanácsoltál,eddig még eredménytelenűl...de nem adom fel. :lol:

Edith hogy áltok?biztos szép már a lakásotok...

Sancsi szerintem is inkább most egy szurás,mint később valami más.De a doki megmondta,hogy semmi komoly.A vérvétellel legalább megnyugtadhatod magadat és kész.

Jaj anyukám,már előállt a bilis témával,de eddig még sikerűlt lebeszélnem arról,hogy bilit hozzon a Mikulás.
Elmagyaráztam,hogy még szegény gyerek még ülni sem tud egyedűl,nemhogy még pisilni.
Mondtam,hogy inkább tegyük át névnapi meglepinek.

Megyek...jó éjt mindenkinek

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok,
csak gyorsan benézek, atomfáradt vagyok. Péntek óta iszonyú felfordulás van, mert csináljuk Tomi szobáját. Már az utolsó simításoknál tartunk, de még az elkövetkező pár napban lesz mit csinálnom, mert jól széthordtuk a koszt, nemkellett vigyázni, úgyhogy egy baromi nagy nagytakarítás is következik, de ez már a KArácsony előtti lesz, de ahogy elnézem, eltart Karácsonyig.....
Ugye Tomi alvásidejében minden nap valamennyit halad az ember...
Szóval majd rakok fel képeket,
Sudi holnap írok tuti!!!

Mindenkinek

Rita & Tomi
Kép
ritike

Ja, majd' elfelejtettem:

Kijött Mókus második fogacskája!!!! (végre)
Pontosan egy hónap telt el az első óta. Érdekes nem?

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Tominak nagy gratula a fogacskajahoz. :lol: :lol: Nagyon varjuk a kepeket a szobarol, biztos jo lesz es Tomi imadni fogja.

Kati28: Nem tudom miert nem jott at a mailed hisz eddig mindig megkaptam. Probald meg ujra hatha pillanatnyi hiba volt. A karacsonyt mar mi is nagyon varjuk hisz vegre harmasban, igazi kis csalad, amirol mar regota almodoztam.

Sancsi, koszi a tippet. En is valami ilyesmire gondoltam de meg raerek gondolkodni (vagy csak en gondolom ugy :lol: ). mindenesetre en megprobalom amig lehet titokba disziteni a fat es az ajandekokat ala helyezni :D :D

Zsuzsi, merre vagy? Mar keszulodsz a nyaralasra es azert nincs idod?

B.Eszter mar regen nem jelentkeztel remelem minden jol van es remelek Enikoek is jol vannak. Talan mar nalluk is kialakul szep lassan a rend es akkor lesz ideje ujra jonni.

Nalunk most nagyon jol bealt mar tobb mint egy honapja (remelem nem kiabalom el) Petike 3/4 6-kor furdik es utana mar el is megy alukalni, aztan fel 10-kor felkoltom eszik es megy vissza alukalni reggel6-ig, de mar 3-4 napja alszik reggel 7-ig es aztan meg egy fel orat elvan egyedul az agyikojaban beszelget magaval. Igaz napkozben nem sokat alszik, kb 10 orakor majd del-1 orakor es du-n 3kor, de ezek az alvasok nagyon rovidek fel ora vagy max 1 ora. Maskulonben nem nyugos, egesz nap elvan szepen mondogat, hangoskodik foleg ha meglatja hogy en mashoz beszelek pl. a skype-n vagy telefonon. Ma megfigyeltem hogy mar reagal a nevere is. Na most mennem kell mert kajalni kell a picuromnak.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea:
Ááá, nem készülôdöm még... délelôtt fôztem, délután tanítottam, közben Alida lógott rajtam (na nem tanítás közben), most meg már hullafáradt vagyok. Örülj, hogy ilyen szépen alszik a kisfiad! Alida már nagyon régóta legalább egyszer, de általában kétszer fölkel enni az éjjel. Nálunk nem jött be, ha felkeltettem, mielôtt én lefeküdtem, ugyanúgy felkelt az éjjel is. :( Olyan csodálatos, mikor kezdenek kinyílni a világ felé, ugye? :) Alida pl imádja nézegetni magát a tükörben! Ma egész nap be nem állt a szája és képzeld belémkapaszkodva feltérdelt, majd felállt vigyorogva! :shock: :shock: :shock:

Rita:
biztos nagyon szép lesz Tomi szobája. Nekünk sem ártana kicsit átalakítani a lakást, de azt sem tudjuk, hol fogjunk bele. :( Szerintem tavaszra marad. Gratula a 2. fogacskához! :D

Emôke:
Az az igazság, hogy egyáltalán nem emlékszem arra a játékos dologra, amit tanácsoltam... :oops: :oops: :oops:

Sancsi:
Itt tényleg máshogy lehet (remélem legalábbis), minket a józan eszünk vezérel: Csak babakocsiban, széltôl védve visszük ki, a kocsira hidegben rá lehet takarni egy meleg takarót (mások is így teszik) és természetesen rövid idôre. Vagy pedig méginkjább az elôre bef?tött autóba visszük, össz-vissz fél percet ha kint van így. A nagyon-nagyon nagy hidegben pedig mi sem megyünk ki, ha nem muszáj. Azt tudtad, hogy itt bedugják az autókat a konnektorba éjszakára? :D

Lányok, szerdán egyedülmaradunk! Férjem elutazik és csak hétfôn jön vissza! :cry: :cry: :cry: Már elôre hiányzik!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Rita!
Gratula a foacskához, és a szobához is!
Nagytakarításhoz sok sikert! :lol:

Zsuzsi!
Konnektorba? :shock: :shock: :shock:
Gondolom azért hogy fagyjanak xarrá.
Kiatrtást az egyedülmaradához.

Képzeljétek!

Enéh tegnap este 7-kor bealudt, és azóta alszik (most fél 8 múlt). Márazon gondolkozom, hogy bemegyek megnézem él-e még.

Emőke!
Az én anyum biliztetőszkkel baxogat. Mondtam hogy feleslegesnek tartom, mert úgyse kaja közbenk kakil Enéh, akkor meg minek. Meg nem is tudom hogy lehet-e kapni egyáltalán.

De ha már biliztetésnél tartunk. valahol olvastam, hogy nem szabad a bilit a gyerek jelenlétében kiönteni. A saját tulajdonának tekinti a pisit-kakit (végül is az övé) :lol: , és ha "elvesszük" tőle, akkor majd nem akar bilizni. Érdekes.

Nah! Mentem!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Egy ne kimaradt!

Tehát: ne fagyjanak xarrá.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok.

Látom nőnek a bébik,egyre több foguk is van hát levagyok nyűgözve.

Mesi még alszik ,gondoltam benézek.

Jól vagyunk,csak nincs forgalom ,csupán nézelödő emberek vannak.

Lépek is ,mert indulnom kell.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!!

Mindenkinek köszönöm mégegyszer a névnapi köszöntést! Biztos nem lehet nektek olyan egyszerű, mivel a Melinda nevet sosem használom, sosem látjátok. Szóval nem ciki, aki nem egyből vágta le a névnapom!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi köszi a képeket! Gyönyörűűű, így képen!!!!! (szigorúan!!) Jók a jégvirgik is, nem is tudom láttam e Én már valaha igazit...... :roll: :roll: Azért a hókotró jár néha felétek?????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Autó koniba???????????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez is viccesen hangzik, bár biztos hasznos!! :lol: :lol:
Hát azért elég szomorú, ahogy folyton beszélnek a globális felmelegedésről. Lehet, hogy pár év múlva ilyen nagy hóval már tényleg csak a képeken találkozunk itt Mo-on........ :( :( Szerintem siralmas ez a dolog a bolygónkkal. :( :(

Sancsi ma igyekszem levelet írni, Rita várom a tiedet!!!

Mi vasárnap tettük rendbe a szekrénysort, ami az akvárium megszüntetésének indult..... egész nap elment vele, jó sok szar ki lett dobálva, de nagyon jó lett! :lol: :lol: Minden le lett takarítva, polcok, por stb... ez is már elmegy a kari elötti takarítás egy részének! :lol: :lol:

Andrea! A szarvacska csak egy tésztaféle elnevezése. Biztos láttál már, olyan mint egy makaróni, csak vastagabb, és kis félholdra van hajlítva. Ez is csőtészta vagy hogy mondják, mint a penne tészta is, csak az egyenes. Szóval Én csak azt főztem ki hozzá. :lol: :lol: Nem vagyok olyan nagy konyhatündér, hogy különösebb hókusz-pókuszoknak nekiáljak!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll:

Geryről raktam fel új kisvideókat a honlapra, amit igértem!!! A bal oldali Gerymenünél az ÚJ VIDEÓK alatt!!! :lol: :lol: :lol:
Most csak linkeltem, mert rájöttem mint Sancsi, így hamarabb megnyitja, nem kell arra várni, hogy az egész oldalra betöltse.
Remélem mindenkinek lejátsza a gépe! Jó nézelődést! :lol: :lol:

Na megyek, mert Gery már dörömböl, hogy vegyem ki az ágyából..... :roll: :roll: és dobál mindent, a popskrémet, meg mindent amit talál a pelenkázón! Aztán az egész szivacsot is le szokta verni!! :twisted: :twisted: :twisted:

Na jók legyetek!!!

Holnap MIKULÁÁÁS!!!!! :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Az autót azért kell bedugni a konnektorba, mert különben az akkumulátor (?? :roll:) megfagy, vagy mi... Olyan jól néznek ki mert minden autó elejébôl lóg ki a kábel. :lol:
Az éjszakák egyre katasztrofálisabbak! Már minimum kétszer kelünk, én meg már nem bírom. :( Szerintetek lehet almába tejpépet tenni tej nélkül? Túlságosan leves lett az almapüré és ezzel sürítettem egy kicsit. Alidának nagyon ízlett, de nem tudom hogy nem csináltam-e hülyeséget.

Alida mostanában folyton dumál, de olyan hangon, amit nem néznék ki egy kisbabából, pláne egy kislányból! :shock: :shock: :shock:

Kriszta:
Ne aggódj, biztos megnô majd a forgalom! Ilyenkor az emberek még csak nézelôdnek, de jövô héttôl már mindenkit elkap a láz!! Én nagyon szeretem a karácsonyi vásárokat!!! :D

Sudi:
Igen, járnak hókotrók, de csak a nagyobb utakon és középre tolják a havat. A keresztutcákat már leszarják, így babakocsival nem lehet közlekedni. :evil:

Puszi Mindenkinek!
zsuzsi 81

SZIASZTOOOOOOOK!!!

Én is itt vagyok, bár a dolgunkat korántsem fejeztem még be. Dehát karácsonyig még van! :oops: :oops: :oops:

Csak vagy 3 hozzászólást olvastam vissza, hátha sikerül mindet elolvasni, amíg Kriszta alszik! :) Még mindig csak 50%-os üzemmódban leszek ezen a héten, a netet is csak én kapcsoltam vissza úgy, hogy megpróbáltam idehúzni a szálat és ideért. Hurrá. Mert áthelyeztük a sz.gépet egyik szobából a másikba. Most lett IStvánnak "zenészszobája" és Krisztának külön babaszobája. Eddig is külön vaolt, de nemcsak az ő szobája volt. Képeket nem mutatok, mert még nincs kész. A falak díszítése, függöny, még ezután lesz. HA teljesen kész leszek vele, akkor majd mutatok képet is. A lakás nagytakarításával úgy állok, hogy megvan a 3 szoba, hátravan még egy nagy hajtás: a konyha majd a két fürdő a kamra és az előszoba, bár ez már feleannyi sem annak, amit megcsináltam.
Krisztát az este hoztuk haza, 2 teljes napig volt az IStván szüleinél. Nagyon hiányzott. MIndenesetre, a lehető legkevesebbre szabom az ilyen Krisztanélküliségeket! :P Üres volt a ház, minden kis sarka rá emlékeztetett. MOsogatás közben (ne nézzetek hülyének, mert azért egész vagyok még) azt hallottam, mintha felsírt volna, a kis edénykéit pedig tudatosan elérhetően pakoltam az öblítés után, hogy ne kelljen a többi alól kihalásznom, amikor főznöm kell neki. :lol: :lol: :lol:
Láttátok volna azt az örömöt, amikor meglátott. Én mentem be elől, ő anyósomnak az ölében: megnéz nagy komolyan, aztán ránéz a mamájára, mintha azt kérdezné tőle, ez valóság vagy csak a szemeim kápráznak? És amikor ismét ránknézett, akkor már fülig ért a szája és "repült". Nem kellett hívnom magamhoz, úgy jött hozzám, hogy csak na! Elvettem, körbeforogtam vele, és máris ropogósan kacagott. Aztán az apukájával, ugyanígy, és egy jó darabig még nagyon sokat nevetett. :)

Ne haragudjatok, hogy ezt ilyen részletesen ecseteltem, de ez akkora hatást gyakorolt rám! A kicsi drágánk nélkül mi már nem tudnánk meglenni. A lakás, az érzéseink és maga az életünk is szörnyen sivár lenne.

Na, próbálok még olvasgatni, aztán meglátom, mennyi sikerül. :) Szép napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj, Boldog Mikulást, sok-sok ajándékot :lol: :lol: :lol: és annak, aki rossz volt közületek sok-sok virgácsot!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Próbálok rendre válaszolgatni.

Zsuzsi: Nem törtünk-zúztunk a lakásban (mármint a falakra gondoltam), csak bútorok helyét cserélgettük, akár egyik szobából a másikba akár csak a szobákon belül. A nappalink az ugyanúgy maradt, mert azt másképp nem igazán lehet variálni. És egyelőre nem is akarjuk, mert így tetszik, ahogy van. Ami hatalmas munka volt, mármint nagyon időigényes, az a könyvek és a virágok voltak. A könyvekkel hétfőn pepecseltem fél du-nt, a cserepes virágokkal meg tegnap fél délelőttöt. De ki tudja, mikor lesznek még egyszer így megcsinálva? Egyhamar biztos nem. :oops: :oops: :oops:

Emőke: Kriszta is a hátratolatással kezdett, kialakul ez náluk, ne félj, ha jól tudom, Alida és Rékus is így csinálta először. Ezen nem kell aggódnod, inkább gyönyörködj benne, hogy milyen édes, mert ha megtanul mászni, akkor már nem csinálja többé.
Szeméyles véleményem szerint (bár lehet, hogy már mások is válaszoltak, csak én még nem olvastam mindent) a husit nyugodtan adhatod más Morzsikának (csirke-, pulykamell) a májjal még egy picit várj és a tojássárgával még többet várj. Én Kriszta 6 hósan kapta a husit, valamikor 6 hó 2-3 hetesen a májacskát és a tojássárgáját jövő hónapban szeretném bevezetni, amikor 9 hónapos lesz. 7 hósan adtam túrót, most 8 hósan pedig elkezdtük a gluténes dolgokat.
Én egy ilyen sorrendet állítottam, fel, de te úgy csináld, ahoyg jónak látod. Valóban, mindenki kicsit másképp csinálja. Végül Danoninót nem adtam neki, mert ismét elkezdte jól enni a tápszert, és nincs szükség rá. Egyelőre.

Tápszerről ju eszembe, Zsuzsi, itt nálunk nem tápszernek hívják a tápszert, hanem babatejpornak. Természetesen van háztartási tejpor is, aminek teljesen más az összetétele, de mi ezt is tejpornak hívjuk, és szerintem a kanadai tejpépnél sem arra gondoltak, hogy a Rafaello-hoz szükséges tejport használd, hanem a tápszerre, de lehet, hogy nincs külön kifejezés a babatejporra. Őszintén, én itt a fórumon hallottam először a tápszer szót, azt is hittem eleinte, hogy valami speciel bébikaja :oops: :oops: :roll: :roll: :P :P , de rájöttem, hogy nem.

NA, ezt elküldöm...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

-30 fok nem semmi, de nekem, ne haragudjatok, nem annyira ijesztő. És jégvirágokhoz nem is kell ennyi, Míg otthon laktam, voltsk az alblakainkon, mert volt olyan szoba, amit nem főtöttünk. Én már nagyon várom itt is a telet, hogy legyen hó, és kivihessük Krisztát szánkózni! :) egyik évben, talán tavalyelőtt itt is volt -25 fok, és bár a lélek is belefagyott az emberbe, azért mégis "szép" volt. Én azért szeretem, ha hidegebb van, mert akkor nem oylan latyakos az út. otthon mindenhol fehér volt, még az úttest is, és nekem nagyon furcs ez, hogy a városban mindig eltakarítják. Jó, persze, hogy ez természetes, hisz a forgalmat másképp el sem lehetne képzelni, de megmaradt bennem ez a gyerekkori élmény és így a fekete úttest télen, nekem nagyon csúnya és hangulattalan.

Zsuzsi, közben most néézem a képeket, amiket küldtél, és nagyon édi Alida a kis felszerelésében! :) Mint egy pici hóember! :) És a jégvirágok is gyönyörűek. (Most nyitom a harmadik képet! :))

Ettreke: Nem tudtam, hogy a Hero márka is spanyol, azt hittem török. :roll: :oops: :oops: :oops: Igaz, meg sem néztem, de itt lehet kapni valami ugyanilyen márkájú kekszet (nem babakekszre gondolok) és az biztos török. Na, akkor én is megnézegetem. Kösz a tippet én is!

Sudi, Gratula Gery fogacskáihoz! Láétom nála is úgy beindultak, hogy nem akarnak leállni. Mi továbbra is 6-fogúak vagyunk, de biztos, hogy van még készülőben, mert Kriszta továbbra is sokat rág, nyálzik, meg minden. Az éjjel pedig hirtelen és olyan élesen felsírt, hogy még István is meghallotta, pedig igazán nem szokása! :lol: :lol: :lol: Aligtudtam megvigasztalni, sem a víz, se a cumi, se a foggél nem segített, csak vagy 5 perc után. Aztán szépen visszaaludt. De azért elég sokszor keltem hozzá vagy 4x, de többet nem sírt már, csak nyöszörgött.

Ismét elküldöm.. és megyek megnézni Krisztát. remélem, hamarosan jövök...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, befejeztem az olvasást (nagyon rendes a lányom! :P ), de most már nem tudom, kinek mit kell írni.

Rita, látom, ti is babaszobarendeztejk, hajrá, nálunk is ez már karácsonyi nagytakarítás. Hisz úgyis csak addigra fogom teljesen befejezni. Amikor alszik Kriszta csak akkor dolgozhatok (ez a mostani alvása kivétel, hisz itt is annyi bepótolnivalóm lett! :oops: )

Zsuzsi, szerintem természetes, hogy valamennyi egérfarknyi időre kiviszitek Alidát, bár egy jó félórás sétát nem tudnék elképzelni 30 fokban, mínusszal.

Andrea: Szerintem még korai Petikénél ez az angyal-Jézuska-Santa téma, bár jó előre gondolkodni rajta, hogy akkor majd, amikor rákérdezz, ne csak pislogj!
Nekem is van "magyaráznivalóm", hisz nálunk, tényleg, az angyalka szokott járni, de a "szomszédba" a Mos Craciun jár, ami a Santa-nak az erdélyi változata! :lol: :lol: :lol:
nekünk ez sosem okozott problémát, valahogy úgy voltunk vele, hogy nálunk az anygyal jár, a románoknál meg a Mos Craciun és ezt valahogy íyg elfogadtuk. Szerintem is amit Sancsi mondott, az lesz a jó. Elmondod, hogy ni, nálunk ez így lesz, de ne lepődjön meg, ha majd a társai mást mondanak. Inkább a jó oldaláról fogd fel a dolgot, örülj, hogy a gyereknek dupla, esetetekben tripla örömöt lehet szerezni. És már mennyivel gazdagabb lesz Petike, akibe tudatlanul is beleivódik, hogy a világ más részein más szokások vannak, és nem olyan "korlátolt", mit az átlagamerikai gyerek, aki csak a Santa Claus-t ismeri, nem?

NA, mentem, ennyi jutott eszembe, de Kriszta is már mocorog. NAgyon rendes volt, hogy hagyott ennyit vétkezni :oops: :P

kellemes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Remélem mindenkinek szép Mikulása volt!
Ákost meg akartik lepni, apja beöltözött komplett Mikulás-ruciba reggel, és jött be az ajándékaival, de látszott a ygereken, hogy abszolút felismeri az apját.... Elég vicces volt. Szerintem nem tudta miért van ebben az idétlen ruhában.

Jövőre egy szomszédot kérünk meg talán.....

Kép
mölli

Sziasztok!

Edith:
látom, bepótoltad az elmaradásaidat! :lol: :lol: :lol: El sem tudom képzelni, hogy Alida nélkül hogy lennék meg két napig. Szerintem csak úgy lehet, ha az ember csak dolgozik és még gondolkodni sincs ideje. :roll: :roll: :roll: Csodálatos lehetett az a pillanat, mikor a nyakatokba repült!!

Nekem duplán is jött a Mikulás... ugyanis ma délután megjött a menszi... hát, meglettem volna még nélküle egy ideig, az biztos...

Sudi:
Isssteni lett a citromos csirke!!! :P :P :P Kár, hogy csak én ettem belôle.

Edith:
Ti már ebben az évben szánkóztatjátok Krisztát? Igaz, tud már ülni. Lehet, hogy a tél végén még mi is szánkózunk majd! :D Az utakat hiába "takarítják" le, minden fehér marad! Szegény Gyula most éppen úton van (7 órás autóút), remélem szépen odaér!

Itt a tápszert formula-nak hívják és a tejpépre milk powder volt írva! :shock: Ma kóstoltunk édeskrumplit és nem szerette! Ez az elsô étel, amit elutasít! Viszont: amint Gyula kitette a lábát, Alida feltérdelt és felállt!!!! Az ágyában is elkezdte, ami természetesen még nincs lejjebb állítva és egyedül nem is tudom megcsinálni, úgyhogy kétpercenként nézegettem be hozzá és elrámoltam a pelenkázóról minden csábító elemet! Nem korai ez még???

Mölli:
Lehet, hogy majd a Kisjézussal is befürödtök Karácsonykor? :) És mit hozott a "Mikulás bácsi"?

Többiek HOL VAGYTOK???
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi, gratula Alidahoz. Lattom mar o is szepen fejlodik. Nektek bonyolult a kisagy leengedese? Nekunk kampok vannak es kulonbozo fokozatok igy csak kiakasztom es lejebb teszem. Nem semmi mennyit kell autoznia GYulanak. Remeljuk hogy szerencsesen megerkezik. Milyen kocsit vezet? Remelem 4 kerek meghajtasos. En telen nem is akarom a 2 kerek meghajtasosat vezetni igy mindig a Jeepel rohangalok peddig itt nagyon jol takaritjak a havat. Meglepdotem hogy nalatok csak a foutakat takaritjak es azt is ugy ahogy. Nalunk ahogy lehull a ho mar a hokotrok indulnak, par ora alatt a foutak tisztak es masnapra mar a kisebb mellekutak is, csak a parkolas a nehez igy ezert szeretem a 4kerek meghajtasost. Kepzeld nekem is ma jott meg a menszim, igaz nekem ez mar a 3-ik szules ota :lol: Mi meg elfelejtettuk hogy tegnap este jon a Mikulas es ma reggel kerdem a ferjem mikor is jon? Na szepek vagyunk igaz? :oops: :oops:

Edith, hidd el en sem tudnam mar a kisfiam nelkul meglenni. El sem tudnam mar kepzelni az eletem. Igaz en meg azt sem hogy masnal legyen hosszabb ideig :roll: :roll:

Mennem kell kisfiam megetetni majd alukalni.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Hű, milyen sok írás született a regényeim óta! :P :P :PHogy is bírtatok ennyit írni!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mölli, érdekes, hogy Ákos felismerte az apukáját! Annak idején én a szomszéddal jártam úgy. Előző évben én is felismertem Tatát (nagypapa), ezért a szülők a szomszédot kérték meg. Dhát én már nagyobbacska voltam, "éleslátású", és mivel kestyűt elfelejtett húzni a Mikulás, egyszer csak mondom, 'sze ez Pityu bácsi, ni, a csonka ujja!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: TAnulság: A Mikulásnak okvetlenül kesztyűje legyen!:) :) :) Tényleg, mindenre figyelni kell, mert a gyerkőcök azt is észreveszik, amit a szülők nem is gondolnának! :)

Zsuzsi:Akkor nálad tényleg "pirosba" öltözöt a Mikulás! :evil: :evil: :evil: Sok szerencsét kívánokGYuláak, hogy épen-egészségesen hazaérjen! Alidánk pedig nagy-nagy gratula! (Kezd ismét vacakolni a billentyűzetem. :evil: :evil: :evil: ) Hát, még Krisztánál is gyorsabb. Valóba, kicsit korai, de úgysem tehetsz semmit ellene. :roll: Szerintem minél többet tartsd járókában, babakocsiban, földön, míg Gyula hazaér, nehogy kiessen a kiságyból. Kriszta először akkor áltt fel, amikor másnap töltötte volna a 7 hónapot.

Elküldömm,,,,... mert már nagyon idegesítő ez a tasztatúra. HA tudom, foytatom mg!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Mölli!
Sajnálom ezt a mikulás dolgot. Szerintem jövőre jobb lesz.

Zsuzsi!
Gratula Alidának az álláshoz. Nem tudom hogy korai-e, szerntem teljesen más ütemben fejlődnek a babák, így nem lehet azt mondani hogy nem. Nekem annó azt mondta védőnő, hogy inkább előbb csinálja, minthogy ne.
Most gondolj bele, Enéh 11 hónapos, és már megy. Tegnap a zobájából kijött az ebédlőbe( kb 7 m).
Azért picit(nagyon) irigyellek a hó miatt!

Edith!
További jó munkát! :lol:
Én még bele se gondoltam a karácsonyi nagytakarításba.
Majd lassan. Bár most itthon van anya, szerintem 2en megcsináljuk.
Jó lenne 18-áig, mert Sanya szabin lesz, és mehetünk csavarogni!

Megyek, keresek valmi boltot, ahol becserélik a telefonom. :?

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Zsuzsi, Andrea, higgyétek el, hogy nem könnyű otthagyni, főleg egy babát valakinél, és főleg több időre, de vannak esetek, amikor kénytelen az ember. Az sem lett volna dolog, hogy amikor én itthon pucolom az ablakokat és tárva-nyitva mindegyik, akkor Kriszta is ugyanott tébláboljon (mert ő a kiságyban nem szokott lenni napközben, csak amikor alszik.), vagy amikor az ágyat vittük át a másik szobába, és egy csomót kínlódtunk vele, akkor az lett volna a legjobb, hogy ő nekikezd nyűgölni valamiért. Ezek részéről természetes dolgok, persze, de akkor mi nem haladtunk volna, illetve én, mert délutánig egyedül csináltam mindent. Szinte óránként hívtam vagy hívtak telefonon, "beszéltem" vele is. :D
Annyi a szerencse, hogy anyósomban abszolút megbízok, és tudom, hogy ott nagyon jó helyen volt, és az égvilágon semmiben nem szenvedett hiányt. Az már mellékesemény, hogy amikor hazahoztam és vetkőztettem, látom, hogy a harisnyája a két csíkkal volt elöl! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nektek biztos nehezebb, főleg neked Zsuzsi, hogy valakire rábízd, mert nincs ott a közelben családtag, de adódnak/adódnának olyan esetek, amikor ott kellene hagynod valakivel.

Én különben is amondó vagyok, hogy jobb egy babának már most megszoknia egy-két "idegen" környezetet is, mert a későbbiekben is jobban tud alkalmazkodni szerintem, és nem lesz annyira saját szobája-ágya függő. De ez szerintem van. Nekem sosem volt ilyen elalvási problémám, bárhol is lettem volna, de bizony volt olyan szobatársam a kolleszben, aki 15-16 évesen sírt a paplana alatt, mert el kellett jönnie otthonról. Dehát ez már megint más téma, és biztos, ahányan vagyunk, annyiféleképpen vélekedünk róla.

Ez most extrém eset volt, hogy éjszaka is ottmaradt, de szerintem az sem bűn, amikor néhány óráig a nagyszülők vagy bárki más megbízható személy vigyáz a gyerekre csupán azért, hogy a szülők, anyuka kicsit kikapcsolódhasson, hisz az a gyereknek sem jó, ha egy fásult, örömtelen, begubózott anyuka viseli gondját, nem? Hát, mi most éppenséggel nem igazán kapcsolódtunk ki, nem mentünk sehova, hisz estére már túl fáradtak voltunk ilyesmihez, de az a zavartalan filmnézés, a reggeli ismét zavartalan felkelés, beszélgetés számomra nagyon sokat jelentett.

NA, megyek, mert Kriszat megtámadta és legyőzte a barikádot és máris itt van! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Barikádügy intézve, most egy nadrágom zsinórjával játszik! :)

Amit szerettem volna elújságolni, elfelejtettem. tegnap adtam Krisztának kenyeret. NAgyon szereti. Evett kenyérbelet falatonként, és adtam kenyérhéjat is a kezébe. Olyan ügyesen elnyammogott rajta, hogy csuda! A kenyérbelet szépen rágta, és addig nem tátotta a száját a következő falatért, amíg le nem nyelte mindet. A héjat pedig szopogatta-rágta, de azt is ügyesen elfogyasztotta. Szerintem nem lesznek gondjaink az evéssel továbbra sem, legfennebb csak amolyan átmeneti dolgok!

És még valami. A nagy takarítás közepette nem tudtam adventi koszorút készíteni időben, ezért az este fogtam neki. Hát koszorú nem lett, mert nem tudtam szép jkerek formát adni neki, de készítettem egy szép falidíszt. Száraz virágokból, fenyőből és buxusból (ez olyan simalevelű örökzöld) És amit még készítettem és nektek is nagyon ajánlom, egy narancsba szegfőszegeket szúrkáltam tetszés szerinti mintázattal. Pillanatok alatt meglett. Hirtelen ötlettől vezérelve rátettem a forró radiátorra, és amikor kb 10 perc után visszamentem a Kriszta szobájába, istenien karácsonyi illat terjengett benne. Még most is ugyanúgy illatozik. NAgyon kellemes. melegen ajánlom mindenkinek! :)

NA, egyelőre búcsúzom, fogjak neki a napi munkáimnak. MA a kamrát szeretném ostrom alá venni. Másra nem is számítok, hisz most sokkal lassabban haladok. :)

Kellemes napőot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Latom mindenki takaritgat. :lol:

Edith, en nem is azt akartam mondani hogy rossz hogy 2 napra othagytad a nagyszuloknel. Jo hogy teljesen megbizol bennuk. En sajnos nem annyira az anyosomban mert mar tobbszor volt az hogy mondtam neki ezt nem akarom vagy azt nem szeretnem de o egyett gondolt es megis csinalta, sot volt hogy a gyerekkel is es amikor hazaertunk akkor lattom :evil: :evil: Szoval mondtam is a ferjemnek hogy nem igazan orulok neki, sot ezzel azt erik el hogy mindenhova visszam magammal mert ha nem akkor azon jar az agyam hogy vajom mit csinal mar megint vele :roll: :roll:

Tegnap este mondom a ferjemnek hogy ugy irigyellek titeket akik mar a babaszobat keszitik, erre azt mondja a ferjem miert hisz ez meg nalunk nem lesz egyhamar meg ha elkoltozunk is, nem? :shock: :shock: O nem tudja meg elkepzelni hogy egy ilyen pici baba kulon aludjon :roll: :shock: Hat ezen meg dolgoznom kell. Az igaz hogy mi is szeretnenk minel hamarabb megvetni a labunk es sajat lakast venni, de elotte berelnunk kell valamit es ha 2 halost berlunk akkor az bizony par szar dolcsival tobb es amig kicsi a gyerek addig ugysem marad a szobajaba napkozben mert ott a napali.

Ti mivel kenitek fogzasnal a babaitok foginyet? Ha valaki tudja leirja hogy mi van benne, ugyanis az ittteni kremet nem hasznalhatom mert a dokim azt mondta rengeteg gyereknek alergiaja lesz. Meg akartam nezni hogy mi az osszetevoje a mienknek de most nem talalom :x :x Peti keresztanyja jovo het vegen jon vissza es anyuekat meg akarom kerni hogy kuldjenek hatha az nem okoz alergiat. Zsuzsi, ti mit hasznaltok?

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Ma reggel Petit betettem az agyba mellem de mivel egy kicsit fajt a fejem igy hosszabb idore behunyogattam a szemem. Erre a kisfiam mit csinal, elkezdi utogetni az arcom. Ahanyszor hosszabb idore behunytam a szemem o annyiszor elkezdte. :) :D Jo koran tanul mar :lol: Delbe amikor hazajon az apja es Peti meglatja ot mindig nagy szeles vigyorral fogadja, meg a kajat is kepes kilokni a szajabol csak hogy vigyoroghasson az apjara. :lol: :lol: Ja mi lesz ha visszamegyek dolgozni ami mostmar nagyon kozeleg. A dolgozoi engedelyemet varom, mert ami most van azzal nem tudok mindenfele munkat elvalalni csak ami a szakmammal kapcsolatos de azt meg egyelore nem akarom hiszen nem szeretnek reggel 9-tol este 5-ig melozni, igy reggel se es este se latnam a kisfiam.

Ne mentem en is egy kicsit takaritani

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Sajnos nekünk meg eddig nem volt időnk takarítgatni. Évvégi pörgés van, gyerek meg mindig akkor nyűgös, amikor a legtöbb dolog lenne és épp 3 telefon van a fülünkön. Tegnap ki is borultam, de ma nyugodtabb vagyok. Tegnap még meló után szaladtam el hugommal Westendbe (tőlünk nincs messze) szüleinkek ajándékot venni.

Ákos is fog szánkót kapni nagyszülőktől karira, de egylőre hó sincs..... Én azért még tartanék a szánkóztatásától, de nagyapjával elég vagányok :D

Mikulás-téma: Mi nem fogtuk fel tragikusan, hogy Ákos felismerte az apját, mókás volt inkább.

Kép
mölli

Sziasztok Lányok!

hát elszoktam én már ettôl a fáradt, levert, derékfájdogálós dologtól. :roll: Nincs is nagyon energiám, pedig most kéne fôznöm valamit, ha jót akarok, mert Alida (talán) alszik, de legalábbis csöndben van. Én is elhatároztam, hogy ma kialakítom neki a nagyszobai kis játszószônyegének a folytatását, hogy le tudjon róla mászni. Ébren már be sem merem tenni az ágyába!

Andrea:
én eddig nem használtam semmi krémet a fogzáshoz. Az orvos nem ajánlotta, mert lenyelve a torkát is elzsibbaszthatja. Kamillateás vattát olvastam valahol. Én masszíroztam az ínyét és harapdált szorgalmasan. A borostyánnyaklánc (vagy karkötô, fülbevaló) állítólag nagyon beválik fogzásnál. Úgy tudom, hogy nem egy olcsó mulatság és nem tudom, hol lehet beszerezni. Már dolgozni fogsz???? És ki lesz addig Petikével? Nem akarok beleszólni, csak vigyázz arra, hogy ne vállalj túl sokat! Nekem néha már a hátam közepére sem kellenének a növendékek, pedig pénzt hoznak a házhoz és még a "szakmám" is (csak kicsit alacsonyabb fokon, de hát nem lehet mindent). Úgy örülök, hogy ebben az évben nem kell többet tanítanom! :)

Edith:
Alida is nemsokára 7 hónapos lesz!! :D Nagyon ügyes Kriszta, hogy ilyen szépen eszi a kenyeret! Milyen kenyeret adsz neki? Alida ma körtét (jobbanmondva inkább csak a levét) evett, nagyon szerette! Jó, hogy neked van kire hagynod szükség esetén, én nem is tudnám kire, mert senkit sem ismer. Most pl azért nem tudok tanítani, mert Gy nincs itthon és egyszerüen nem tudom megszervezni a dolgot. Na nem mintha annyira bánnám! :lol:

Most már tényleg mennem kell, mert visszaszámlálás megy!
zsuzsi 81

Molli sajnalom hogy neha igy felporog nalatok minden, de lehet hogy Akos erzi azt es azer nyugizik pont akkor. Probalj meg pihenni habar tudom most az evvegi hajtasban nem nagyon lehet. Vagy esetleg egy par orara valaki vigyazhat Akosra gondolok nagyszulo vagy testverke. Nem megoldhato?

Zsuzsi, hogyan boldogulsz egyedul? Gyula megerkezet, minden rendben? Ha szabad kedeznem miert kellett elmennie olyan hosszu idore?

Na befejeztem az ajtok lemosasat is es mar a Petike kormeit is levagtam. Nem tudom ti hogy vagytok de en 3-4 naponta kell kormot vagjak. :?

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi latom beeloztel :D

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi, en anyostol kaptam (orokoltem) egy borostyan nayaklancot, karkotovel, O akkor kapta amikor a ferjem szuletett. Hat nem tudom hogy mit szolna hozza ha Petike szajaba latna :lol: :lol: :roll: Igaz en ezt majd tovabbadom amikor majd Petinek is meglesz a gyereke :lol: :wink:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea:
nem a szájába kell tenni!!! Csak a nyakába akasztani! Próbáld ki, hacsak Petike nem szeretné mindenáron szétszerelni. Férjem most ül a repülôre és jövô kedden érkezik haza. Egy zenei fesztiválra ment Los Angelesbe. Szerintem jól fogja érezni magát egyedül, tud majd aludni is végre! :) Persze már most hiányzunk egymásnak, de ez igy van jól.

Sancsi:
Anyósomtól ma tudtam meg, hogy a kedves férjemuram 11 hónaosan járt és beszélt! Persze csak ôk értették, hogy mit, mert a mássalhangzókat teljesen véletlenszerüen használta! :lol:

Már elpakoltam, felnyaltam Alida meghosszabított birodalmát, már csak az kell, hogy felébredjen. És már én sem fogok éhen halni! :wink:
zsuzsi 81

MAMÓCA!!!!!!!!!!!!!!!

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KíVÁNOK KICSI DÁVIDKÁDNAK, HOLNAPRA!!!!!!!!!!!!!!!! (Azért írtam most, mert eszembejutott, és holnap nem szeretném elfelejteni! :oops: )
ÉS íME, AZ ELSŐ TOPIKOS BABA BETÖLTÖTTE AZ 1 ÉVET! MÖLLI, NEHOGY FÉLREÉRTS, EZZEL CSAK AZT AKAROM MONDANI, HOGY A RÉGI FÓRUMON MAMÓCA VOLT AZ ELSŐ, AKINEK MEGSZÜLETETT A BABÁJA, ÉS A BABÁT VÁROK-NAK Ő VOLT AZ INDíTÓJA.

MAMÓCA, KÖSZÖNÖM NEKED, HOGY INDíTOTTAD A TOPIKOT, ÉS ISTEN ÉLTESSE A KIS SZEMETEK FÉNYÉT!!! VÁRUNK MAJD SZÜLINAPI BESZÁMOLÓT ÉS KÉPEKET!!! FELTÉTLENÜL!!!!!!!!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!

Sedith te aztán bepotoltad amit kimaradtál.Nehogy félreérts nem rosszból írtam..szeretlek olvasni,.
Menéztem volna a nagy találkozást,biztos szép lehetett.
Én is csináltam naranccsal is,citrommal és grapefruittal szegfűszeges díszt,bár én tálba tettem és tettem melléjük még fahéj rudacskákat.Imádom az illatát.

Irigyellek benneteket...én még hozzá sem fogtam a takarításhoz,de szrintem csak 20.-a körül lesz esedákes,mert azért kell rá egy nap és egyenlőre nincs kire hagynom Morzsikát.

Zsuzsi hát azthiszem mátol nem lesz könnyű dolgod Alidával.Különben gratulállok a felálláshoz.

Nem tudom,de én még örülök,hogy nálunk ez egy kicsit odébb van.De hát sosem lehet tudni.

Rita gratula a fogacskához!!!!

Ha valakit érdekelnek Krisztián képei az megnézheti a következő címen: okrisztian.kepeim.hu

etterke merre jártok????

képzeljétek ma nálunk 14fok volt!!!!
már azért kezdek pipa lenni...hullhatna már a hó

jó éjszakát...pussszzziiii

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok

kész vagyunk! Hamarosan teszek fel képeket, csak most lusta vagyok. De Tomi még nem alszik ott, csak napközben vagyunk ott játszani.

Sudi írt, hogy nagyon betegek, hasmenés, hányás :(

GYógyuljatok!!!

Rita & Tomi
Kép
ritike

2300!!!!!!!!!!

Kép

Kép
emoke1

Mamőca csatlakozom Setithez és én is kívánok Dávidkának boldog szülinapot!!!!Isten éltesse sokáig!!!!puszi

Sudi gyógyuljatok meg mihamarabb!!!!!

Rita várjuk a fotókat

Kép

Kép
emoke1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?