sziasztok,
Julcsi tegnap óta tud integetni!!Illetve ez még csak halvány kézemelgetés, de a pápá-ra csinálja. Este mikor megyünk lefeküdni, akkor mindig végigköszönjük az egész családot, akik integetnek, ma pedig szerintem leesett neki, hogy ezt ő is tudja...
Kedden voltunk a dokinéninél egészséges rendelésen, de ma jutottam odáig, hogy kiakadjak rajta. Sztem már gyűlt ez régóta, csak most elkezdtem kattogni, és odáig jutottam, hogy nem is akarok én többet hozzá menni (most, hogy "újra" szabad orvosválasztás van
)
Ami eddig volt: egy: ő volt aki Dadának, olyan durván viiszahúzta a letapadt bőr, hogy utána 2 napig nem kukija volt, hanem pingpong labdája ás nem tudott csak langyos kamillás vízben pisilni úgy fájt. Sokáig nem is nagyon jártunk hozzá, csak a kötelező dolgokra, mert a kistarcsai kórházban a gyerekosztályon volt ambulancia, és éppen akkor lettek az én gyerekeim mindig betegek,
amikor a kedvenc dokink (6 gyerek apukája, amúgy az ov. főorv.) vagy ott volt vagy ügyelt. Aztán ezt a rendszert sajnos nemrég megszüntették (biztos boldog-boldogtalan odahordta mindennel a gyrekét)
Azóta feltűnően sokat( kb egy év alatt kb 3x
)kellett menni a 3 gyerekkel a körzetihez. A drnő ugyanazokat írja fel+mondja még mindid, mint Zsó kicsikorában, néha jön vmi újítás - múltkor mikor julcsi 1 hete már taknyos volt és köhögött és visszamentem másodszor, hogy hallgassa meg a biztonság kedvéért, az előttünk várakozó 2 ember úgy jött ki, hogy a gyógymód: ab-s szemcseppet kell a gyerek orrába csepegtetni. meg sinecodot bevenni.
Mi is így jöttünk ki
. persze nem csepegtettem .Biztos ennyire egy kaptafára betegek a gyerekek.
De kaptunk már Claritint (allergiagyógyszer) is őszi köhögésre.
Kedden az eg. rendelésen mikor bementünk, én köszöntem, ők nem (ez már máskor is így volt). Megvizsgálta J-t aki addig tök vidám is volt, míg a száját nem kezdte feszegetni. Mikor sikerült ledugnia szinte a torkán a spatulát (mert az egészeéges gyereknek meg kell ám nézni a torkát!!), megállípította azt is, hogy foga még nincs (vajon miért nem kérdezte tőlem??). J meg bömbölt.
Következett a tűzfolt J karján. Kb 1 hónaposan egy fóliára körberajzoltam, hogy később lássuk mekkora volt eredetileg. Most is mint minden hónapban eddig hozzámérte (azt az 5 hónappal ezelőtti mintát
) , és megállította, hogy növöget (JÉÉ!! ezt tudtuk, Julcsi ugyanis több mint 4 kg-al és kb kb 20 centivel nagyobb mint újszülöttként, a tűzfolt vele nőtt, tehát ez sem volt meglepő)
Van egy kis foltnyi terület J hátán ahol száraz és kicsit piros a bőre. Kérdeztem mi ez, mit csináljak. Nem mondta mi ez, de kenegessem a popsikrémmel vagy a fürdetővel. Hogy meddig, mi legyen, ha nem múlik vagy ha növekszik (egyébként növekszik, úgyhogy bőrgyógyász lesz lehet a vége), arról semmi.
Jó, végeztünk, megkérdezem, hogy akkor mikor jöjjünk legközelebb. Az asszisztense már nem tudom mit mondott pontosan, de szinte azt kérdezte, minek akarunk mi még ide jönni?? Máskor is elég undi, de ez csúnya volt. (gondoltam a tűzfolt meg a kancsiság miatt mennénk még, nekem egyébként nem hiányzik, púp a hátamra, Danival csak a kötelezőkön voltunk, semmi többön) Az egyik védőnő próbálta utána ezt tompítani, kérdésemre, hogy jövünk mikor nem zavarunk, de mikor is: hogy sosem zavarunk. Végül beírtak januárra, de az is durva: oltásra vagy BEMUTATÁSRA? (ezt egymástól kérdezték a beírásnál, nekik kéne a legjobban tudni, hogy 8 hónaposan nincs semmiféle oltás!!Meg mi az, hogy bemutatásra??
egyszóval, olyan darab-darab szinten megy a dolog és ebből most elegem lett (milyen érdekes, hogy így 2 nap után csapódik le, kicsit tompi vagyok lehet)
Megkérdezem majd a védőnőt (vele jóban vagyunk), hogy ez a váltás hogy megy, nem akarok az itteni másik orvoshoz menni, mert az kettőjük között kellemetlen lehet, hanem a szomszéd faluban rendelt 1 éve még a kórházas kedvenc dokink, megvan a száma, majd felhívom, ha lehet inkább átjárok hozzá.
Huhh, de jól esett, hogy ezt kiírhattam magamból (pedig Zsnak már kipuffogtam magam korábban). Kösz, hogy meghallgattatok.
És lehet, hogy kedden már lesz egy szipi-szupi fényképezőm és akkor nem menekültök!
Ma megint korán akartam lefeküdni...