huh csajok,
nem vagyok én sem táv-gyerekorvos, sem semmiféle gyógyító szaktudással nem rendelkezem
ericha
igen, porszívó-orrszívót használunk. én gyerkőceim sem szeretik, de tudják, hogy muszáj
inkább fél perc rugkapálás, mint homlok- és/vagy arcüreggyulladás
nemtom nálad mit jelent a kis köhögés
de nálunk alapból citromos zöldtea van, este mézes tej
köhögésre nálunk első szer a stodal szirup (szintén homeos), de most már ott járunk, hogy doki írt fel mucoprontot (naggyon finom), de ugyanúgy köhögnek
viszont meghallagatta a tüdejüket az tiszta, tehát a váladék a légcsőben van --- ez azért a jobbik eset (így két hét köhögés után)
adagolás:
valójában mindegy, hogy napi 3x5 bogyó vagy napi 1x3 bogyó
én pl hármat adok mindenből fejenként
és ha a megfelelő szert választottam, annak egy órán belül mutatkoznia kell (de legkésőbb 24 óra múlva) ha pici babának adod, ruházz be egy kis barna üvegbe + hozzá tartozó kupakba (gyógyszertárban nagyjából 50Ft-os beruházás), és kevés vízbe tett bogyókat rázd össze. A rázás a homeopátia alapja, jobb, mintha "csak simán" feloldanád --- és gyorsabb is
használat után alapos tiszta vizes kimosás elegendő
sőt akkut esetben csináltam már olyat, hogy fél deci vízbe (üvegben) tettem 5 bogyót, és abból adagoltam óránként a kiskanálnyi vízet. és hatott, mivel hasonlót a hasonlóval, és minél magasabb a szer potenciálja, annál kevesebb benne a hatóanyag, mégis hatékonyabb --- ez mondjuk paradoxon, de tények igazolják a valóságot.
szal kísérletezgessetek, mert a homeopátia nem olyan, mint a "hagyományos" értelembe vett gyógyszer, hogy felfájásra naponta 3x1 algopyrin
sokkal fontosabbak a tünetek, és hogy mitől köhög? hideg széltől? nedves időben átfázott? lázas influenza miatt? felszakad? száraz? hasa megy? könnyezik? orrát kicsípi a váladék? ha felköhögi, a köpet milyen? nyálszerű vagy nyúlós zöldes?
ezek fontos kérdések, csak minden részlet ismerete után tudod megtalálni a megfelelő szert