Sziasztok!
Nszoke, megy a drukk ezerrel a lakáshoz! Bárány, soha ne mondd, hogy soha!
Esti mese a gélről: aloe vera gél. A tökéletes gyümölcs az emberi szervezet számára. Az ember úgy jön világra, hogy 150 évig képes lenne élni. Csak tesz róla, hogy még a felét se érje meg. Hogyan? Most szándékosan nem említem a dohányzás, alkohol és társait. Manapság már nem tudunk úgy vásárolni a boltokban - még ha akarnánk sem - ,hogy az ételeink, alapanyagaink ne tartalmazzanak vegyszert, tartósítószert, mesterséges anyagokat. Ezek a szintetikus anyagok lerakódnak a bélbolyhainkban, amelyek azért felelősek, hogy a táplálékból a hasznos anyagokat felszívják, és így ezek a sejtekhez juthassanak. A bélbolyhaink eltömődnek ezekkel az anyagokkal, a tápanyagok hasznosulása csökken. Emésztési zavaraink, és egyéb - ennél súlyosabb - betegségeink lesznek. Az aloe vera jelentése: az igazi aloe. A földön több mint 300 féle aloe növényfaj található, de csak 3-4 faj leve tartalmazza az élettani hasznosságú anyagokat. Az aloe vera vírus, baktérium, csíra és gombaölő hatású, természetes immunerősítő. Kipucolja a szervezetünkből a lerakódott mesterséges anyagokat, emésztési zavaraink elmúlnak, közérzetünk javul, immunrendszerünk erősödik. A növény 1,5 méterre nő meg, az érett leveleket leszüretelik, a külső héjtól megtisztítják (mert ezek hashajtó anyagot tartalmaznak), és a levet leszűrik. ez maga az aloe vera gél, ami 1l-es flakonban lehet megvásárolni. az íze kesernyés, fanyar, én utálom, de van aki szereti pl. a férjem és anyukám is. viszont bele lehet keverni gyümölcslébe, teába, de csak hidegen, sem a forrót, sem a szénsavat nem szereti. Azért mesélek róla, mert a gyerkőcök is kaphatják, és immunerősítő hatása kiváló! Orvosok úgy ajánlják, hogy megszületés -9hónap lehet elkezdeni az alkalmazását.
amíg azonban a baba anyatejet kap csak, addig én feleslegesnek tartom ezt is adni, mert az anyatej mégiscsak a legtermészetesebb, de amióta Elcsinek megy a hozzátápi is, én is adtam neki (nem ízlett neki
). Alkalmazása felnőtt embernek: napi 3-5 cl éhgyomorra, tehát a flakon egy havi adag (kb. 6000 Ft). Viszont a hatását úgy kell elképzelni, mint a szappan. Tehát ő kipucol, viszont sok-sok vízre van szükség, hogy az a sok piszok ki is tudjon jönni belőlünk. Ergo nagyon sokat kell inni, különben a szappan dolgozik, összegyűjti a piszkot, de az nem tud kiürülni! tehát minimum 2l folyadék naponta. na, még órákat tudnék róla regélni, még csak annyit, hogy Kolumbusz négy növényt vitt magával mindenhová, az egyik ez volt, úgy hívta, hogy a cserépben lakó doktor. Nagy Sándor pedig aloe verával kente be a harcosait, mivel sebgyógyító hatását már akkor is ismerték. az ellenség körében pedig elterjedt, hogy Nagy Sándor seregén nem fog a kard, ezért nagyon féltek tőle! Nagy Sándor hódító hadjáratokat indított az aloe földekért. Elcsinek nem volt 3 napig kaka, adtam neki, egy óra múlva gyönyörű sok kaka volt a pelusban. persze nem ezért adtam, hanem immunerősítő hatása miatt! na, befejeztem.