Helló Kópékám!
Mizújs? Na jó, ne offoljunk, mert kikapunk
Csak a vizitdíjjal kapcsolatban egy pár mondat:
Nemtom' miért vannak úgy kibukva rajta olyan sokan...Mi '88-ban költöztünk egy lakótelepre és még abban az évben hallotuk, hogy van egy rendes doktornő, aki kimegy házhoz, ha megbeszélik Vele. Anyuék felkérték, hogy jöjjön fel a mamámhoz havonta. Ez a mai napig így is működik, bár a Mamikám lassan 4 éve meghalt, de a doktornőt változatlanuk kérjük a vizitre és havonta egyszer bemegy hozzá valaki. A látogatásért akkor adtunk 500,-Ft-t. Aztán amikor terhes lettem a Szaszával, és a doktornő javaslatára betegácsiba mentem szülés előtt, akkor emeltünk 1000,-Ft-ra.
Ami ebben a "vizitdíjban" benne van: még 18 év alatt egyszer sem kellett a zsúfolt körzeti rendelőben ülnünk órákig a beteg emberek között. Ha extra sürgős gyógyszer felírás kell, akkor anyu vagy apu lemegy, és amikor az asszisztens kinéz, már kérdezi is, hogy mit írjon a doktornő. Mi a korrekt ellátás, ha nem ez?
Természetesen itt Érden is azonnal kerestem egy gyerekorvost, aki ugyanezeket a szolgáltatásokat nyújtja, szintén ennyiért.
Most akkor hívhatomezt a pénzt vizitdíjnak is. Csak ha bevezetik hivatalosan, akkor el kell a dokiknak könyvelni, nem?
A szülészválasztásban viszon nem voltam hajlandó fizetni, mert a terhesség nem betegség: és nyugodtan végigvártam minden alkalommal az én aranyos orvosomat (vastag regényekkel és kajával felszerelkezve). Merem kockáztatni, hogy ugyanolyan ellátást és kedvességet kaptam, mint aki kicsinget egy profnak ki@szott nagy pénzeket minden alkalommal és a drága doktor úr esetleg meg sem ismeri a folyosón a kismamáját.
Szóval, szvsz: ideje lenne egy kicsit megfogni a hálapénzes (ami már nem is biztos, hogy hála) szülészeket, szívsebészeket és társaikat, akik ugyanúgy a feketegazdaságot növelik.
Lehet, hogy ez nem is csak az én véleményem....
Az meg nálam az értetlenség csúcsa, hogy egy olyan retek kórházban, mint a miénk
, miért fizet egy-két nő annyit, mintha az 5 csillagos Telkiben szülne....... Ezt érti valaki?
Na, látszik, hogy alszik a Panka, ráérek költői kérdéseken töprengeni
.
Millió puszi Mindenkinek, Ildi.