Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

XCsak egy gyors bekukk!
Rékus:
Nagyon boldog 8!! Hófordulót kivánunk!! :D

Képzeljétek kibújt az elsô fogacska :!: :!: :!: Jobboldalt alul!!
Majd késôbb jövök és olvasok!

Pussz
zsuzsi 81

Köszönjük a köszöntést!

Alidának gratulálunk a kis fogacskához!

Jó hétvégét!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Jó estét mindenkinek!!!

Valahogy az álommanók nem jöttek még el értem,azért kuruttyolok!!!Meghát Krisztiánnal 10:15ig aludtunk,de azért felkelt előtte fél 7kor,evett és visszaaludt.

Sudi nagyon szép kis járgányotok lessz.Gratula.Imádom a fekete kocsikat.sajna én Esztergombtől 500km-re lakom,úgyhogy ott nem tudom milyenek az árak.Szerintem magasabbak,mint itt.Mi a Sátoraljaújhelyi határtól lakunk 40km-re.
Ha esetleg leírod az elképzelésed a rucikat illetően szétnézek,fényképezek és elküldöm...

Zsuzsi jaj ,de j nektek,hogy avokádót ehettek,nálunk egy darab is marha drága.Bizti ízlik alidának.
Ja és gratula a fogacskához.

Andrea mi is almával kezdük és mai napig MINDEN ételében benne kell,hogy legyen.A sütőtöktől kezdve a spenótig.Apropó spenót már két napja eszi,de csak úgy nyeli,mint kacsa nokedlit.
Ha jól emlékszem akkor Petike eléggé hasfájós volt,ezért én várnék a sárgabarackkal.Morzsi imádja,szerencsére nem okozott eddig nálunk problémát.Na alma után jött a répa,krupmli,sütőtök,banán,körte,sárga és őszibarack,brokkoli,és most a spenót.
Most vasárnap kap egy kis csibehusit is,remélem ízleni fog.

Sedith gratula a babatalihoz,remélem egyre többen lesztek.Gyógyulást kívánok neked.

Sancsi sok szorgalmat,kitartást kívánok a tanuláshoz és sok sikert a vizsgához.Gratula az egyedül menéshez Enéhnek.

Rita remélem sikerül megszerezned a kódot és,hogy az ajándékot is megkapod,ha már ilyen szorgalmasan gyüjtögettél.Tominak meg üzenem,hogy meg kell zabálni.
úgyveszem észre,hogy a férjrink egyformán cikiznek minket a fórummal kapcsolatban...

jó éjt mindenkinek...jöttek a manók

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Lányok, el sem hiszem!! Megyünk Mexikóba két hétre!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D December 15-én indulunk!!! na persze mi sem a zsebünkbôl fizetjük, hanem egy nagyon alacsony kamatú hitelkártyára. :mrgreen: Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy nem kell megfagyni itt! Most filózunk, hogy hogyan lehetne minél kevesebb cuccot vinni Alidának (no babakocsi, mózeskosár, minimális ruha, de ott úgyis meleg van). Kicsit félek, hogy nem tortúra-e neki, de szerencsére a cicik velünk jönnek :wink: és majd viszek konzervkajákat.

Emôke:
Szia! :D De jól el vagy kényeztetve, 10-kor kelni!! 8) Jó sok mindent eszik már Morzsikád! Itt szerencsére nem olyan drága az avokádó mag szépet is láttam, azért kapott Alida is. Nálunk a tök lesz a következô, de ez nem olyan mint az otthoni, édeskésebb.

Etterke:
Alida is folyton megfordul tisztábatétel közben, alig lehet valamivel lekötni a figyelmét. Legutóbb egy kisméret? pelus vált be, de mi lesz, ha azt is megunja? :? Köszi a tanácsot a sárgabarackkal kapcsolatban, majd figyelem a hatást.

Edith:
Na végre sokan eljöttek a talira! :D Most már biztos mindig legalább ennyien lesznek. Jól érztétek magatokat? Meg ne betegedj, Istvánnak pedig jobbulást!

Jaj úgy félek, hogy felfáztam, vagy petefészekgyulladásom lesz! Olyan érzékeny lett az alhasam. Fel is hívtam az orvosom, kaptam idôpontot két hét múlvára! :? Nem tudjátok, hogy a fürdô jó-e vagy rossz neki??

Szép hétvégét
zsuzsi 81

Zsuzsi: Juj de jo nektek de meglatod hogy o lesz. A cuccokert ne izgulj. En amikor Floridaba relultem vittem a babakocsit, a kocsiulest es az aljet hisz maskepp nem lehet utazni. Ezeket mind beviheted a repcsi ajtajaig ott majd elveszik toled es berakjak a csomagok koze, majd ha megerkeztek a repcsi ajtajahoz leteszik a kocsikat. Ez nem szamit plusz taskanak, de azrt felhivhatok a legitarsasagot is.

Etterke, boldog hofordulotRekusnak.

Molli, en nem kaptam kepeket. Valaki kuldene nekem beloluk? Koszi elore is

Holnap jovok, ma egesz nap maszkaltunk, egy csomo mindent vasaroltunk, majd meselek
Jo ejt.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Na, itt vagyok, és megvagyok. Reggel és este szokott kissé fájni a torkom, de enyyi. István már szinte teljesen jól van, olyannyira, hogy ma elmegy Sanyikáékhoz (remélem) befejezni a villanyszerelést! :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x Szép szombatom lesz, de bizisten többé hétvégén nem engedem sehová. Kisajátítom magamnak/magunknak! :oops: :oops: :oops:
Kriszta is jól van, fél 8-tól már nyomja a sódert. :D
Tegnap végül voltunk szülinapozni, jó későn is értünk haza. De jól telt.

Zsuzsi: Jujj, de j' nektek! Tudd meg, hogy irigyellek is! Én Mexikóba talán soha az életben el nem jutok! :P :P :P :P :P :P :P
Avokádo itt van, és nem olyan vészesen drága darabja, de én egyszer vettem, és csak fanyalogtam tőle. Meg sem próbáltam azóta. Van valami mód, ahoyg an fincsin el lehet készíteni, mert végülis ez nem egy tipikus gyümölcs. Sőt, talán nem is az.
Gratula Alida első fogacskájának! Gondolom, csak úgy pikk-pakk jött, mert nem írtad, hogy szenvedett vele! :)

Emőke: Boldog félévességet a nagy fiadnak!!!! Biztos már igazi kis vasgyúró! Jó sok minent eszik már! A husit is nyugodtan adhatod ezentúl neki, biztos az is ízleni fog. Nem beleszólás, de spenótból nem jó túl sokat adni, sok helyen egyéves kor előtt nem is ajánlják. Bár én is adok Krisztának kb. 1-2x egy hónapban!!! és elég hamar is kezdtem adni a vastartalma miatt. Csak nem kell túlzásba vinni.

Andrea, megkaptam Petikéről a képeket, igazi pasas lett már belőle! Ó mit beszélek, már igazi Mikulás! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Várom a beszámolót a tegnapi napotokról! :)

Sancsi: Gratula Enéhnek az egyedül járáshoz! Valahol el kell kezdeni! :) Sok sz..rt a holnapi zh-hez! :)

NA, megyek, mert a kávé már rég lefőtt, de elfelejtettem kitölteni! :)

Kellemes napot, szép hétvégét mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

JA, még, Eszetr: Nagyon örülök, hoyg jelentkeztél, és hogy jól vagytok!

D.Kati, Jó, hogy te is írtál, hiányoztál!

Csa. Kati, sajna, tegnap nem hallottam a csörgést, de nem is lett volna időm jönni. Ne haragudj. Talán a jövőhét valamivel nyugisabb lesz, és akkor aztán. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!

MINDEN Katalinnak Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk Geryvel együtt!!! Sok Boldogságot!!! Legyen szép napotok!!!
KépKép KépKép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

A kis Rékusnak meg utólag nagyon Boldog hófordulót kívánok!!!!
Ő is kap egy kis virágot, hisz már egy komoly kis hölgy!!!! :lol: :lol:

KépKép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Sudi: Neked is és Gerynek is köszönöm szépen a köszöntést! :D
Meg persze a gyönyörű virágokat! :D Nem én kérdeztem a napokban a körtét, hanem Zsuzsi. Ezt csak azért hozom szóba, mert emiatt tőlem kérdezted, hogy adok-e már Jocinak sütőtököt. Igen, régóta és nagyon szereti!

Andrea: Én Jocinak egyszerre több pár harisnyát is vettem egy bevásárlóközpontban, nem kimondottan bababoltban és itt csak számozás alapján lehetett válogatni. Lehet, hogy ahol nagyobb a választék, ott egyéb alapján is van, mint pl. hosszúság. :roll: Amit most Joci hord az 00-s. De igazából csalóka, mert hiába ugyanaz a számozás, mégsem biztos, hogy egyforma a méret. Ahogy összehasonlítgattam őket, volt amelyinek a szára és a dereka egyforma volt, de az egyiknek a lábfej része rövidebb volt, mint a másiknak. Szóval jobb szemre is megnézni, nem csak a méretezés alapján. De mondom, ha te küldeted, a 00-s a legkisebb bébi-méret és az biztos jó lesz Petikének, hiszen Jocira is jó még. :D Ha meg véletlenül a lábfejnél rövidebb lenne, mint kéne, attól még tudja hordani, csak nem néz ki olyan jól.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Örülök, hogy végre beindult a baba-mama klub. Mondtam én, hogy csak a reklám hiányzott múltkor. És lehet, hogy ezek az anyukák a következő alkalomra még beszerveznek néhányakat. Ma sajnos az én férjem is dolgozik, úgyhogy nem "árválkodsz" egyedül! :cry: :D

Mölli: Köszi a képeket Ákosról! Olyan szép gyerek! Látom, hintalovat is kapott! Én is azt tervezem, hogy Jocit meglepjük eggyel majd az első szülinapján. Én a Kikában láttam Budaörsön egy olyat múlt szombaton, ami nem fából, hanem plüssből volt. :D

Etterke, Emőke: Boldog hófordulót Rékának és Krisztiánnak! :D

Rita: Tegnap feladtam a postán a vonalkódot. Remélem te nagyobb sikerrel jársz majd a beváltásnál, mint szegény Sancsi! Kérdezted, hogy hogyhogy adok már Jocinak brokkolit. Nos azért, mert a védőnő legutóbb mondta, hogy kaphat.

Zsuzsi: Nagy gratuláció Alidának a fogacskához! Én is minden nap nézegetem Joci ínyét, de még sehol semmi! De jó lesz nektek Mexikóban! És hol fogtok ott lakni? Szállodában?

D. Kati: Boldog névnapot! :D

Most elköszönök, mert fel kell tennem főni Joci kajcsiját!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jujj, el is felejtettem, hogy ma KAtalin napja van! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

MIndkét Katinknak nagyon boldog névnapot kívánok, és képzeletben nagyon sok puszit és egy-egy szép csokor virágot küldök nekik!

Ismeritek a Ha Katalin locsog, Karácsony kopog mondást? Nos, itt nem esik az eső, de nem volt fagy, tehát akkor Karácsonykor Hideg és fagy lesz,. Remélhetőleg hó is! Nincs rosszabb, mint a fekete karáécsony szerintem! :(

NA, legyetek jók! Én épp sütöttem egy sütit. Megyek, készítsem el a krémjét. Ha jó lesz, megmutatom nektek is, és ha érdekel, le is írom, hogyan kell készíteni, jó? :)

Kellemes délutánt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, és mindjárt elfelejtem: Krisztának látszik az ínye alatt mindkét kettes foga felül. Szerintem 1-2 nap alatt áttörnek... :cry: :cry: :cry: :cry:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

CsKati, DKati BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK Nektek!!!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Nem így akartam,

CsKati, DKati BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK Nektek!!!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Emőke, igen, a spenóttal vigyázni kell, én is nagy slunggal elkezdtem adni Tominak,hogy milyen egészséges, mire kiderült,
hogy nem is olyan jó sűrűn adni.

A qrva szomszédban tüzelnek tök rég óta nyers gallyakat, és jön befelé a füst szép lassan. Marha jó!!!

KAti tök rendi, küldött nekem vonalkódot! Mégegyszer köszi.

Rita & Tomi
Kép
ritike

NA, itt a süti!!! Mit szóltok hozzá? :wink: :wink: :wink: Szerintem fincsi lett! :) :) :)

Kép Nyam-nyam! :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Fű de jó kis süti, küldj fénypostán lécci!!! Nyitom az ablakot.... :D

Rita & Tomi
Kép
ritike

Én már repítettem, Rita, vigyázz, nehogy leverjen a lábaidról! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Látom, nem volt túl nagy a termés, mióta délelőtt írtam! :? :)

Edith: Maradt még a sütiből.......nekem is?! :lol:

Rita: Mégegyszer szívesen! :D

Mindkettőtöknek köszönöm a jókívánságot! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati, még épp időben szóltál! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

JGHJG[/b]

Kép

Kép
emoke1

katijainknak boldog névnapot kívánunk mi is!!!!!!!!

Etterke kívánunk Rékának boldog hófordulót!!!

Csajok köszi,hogy még idejében szóltatok...a doki ezt elfelejtette mondani.

Sedith nagyon jól néz ki a süti,én is nyitom az ablakot....(csak ne,hogy megfagyjak)

TOVÁBBI KELLEMES HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!!!

Kép

Kép
emoke1

Szaisztok!!

Cs Kati:BOLDOG NÉVANPOT KIVÁNOK NEKED!!!

Mindenkinek köszönöm a köszöntést nagyon aranyosak vagytok,hogy gondoltatok rám is pedig alig -alig járok már fel a fórumra időhiány miatt.Olyan aranyosak vagytok.
Sudi!
A virágcsokrokat külön köszönöm!!!
Edit!
Igy a képeket nézegetve nagyon gusztusos a süti,biztosan nagyon fincsike is.Ügyes vagy,és nagyon rendes is,hogy ilyeneket sütsz.Én a szülés óta semmit nem sütöttem és egy darabig még nem is fogok.

Sok puszi mindenkinek.

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Edit!
Neked is köszi a virágcsokrot!!:-))
Puszika

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntést. ezúton kívánunk mi is

BOLDOG NÉVNAPOT ÉS SOK ÖRÖMET A KATALINOKNAK!

Kép
Kép
etterke

Szia Zsuzsi!

Gratulálok a mexikói úthoz! Biztos szuper lesz és garantált jó idő! Én is repültem már Rékával, ha tudok valamiben segíteni akkor szóljál! A szállodákban lehet kérni babaágyat, etetőszéket stb, vedd fela kapcsolatot a guest relationnel. Bár ti gyakran útra keltek Alidával, így biztos ő is jól érzi majd magát.

Sudi: Nagyon köszönjük a virágot! Nagyon kedvesek vagytok!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Na most folytatom amit este irni akartam csak petike a karjaimba volt es nagyon nehezen ment az irogatas. Csak mar emlekeznek hogy meg mit is akartam irni :? :?

Emoke: koszi a tanacsot hozzatapi ugyeben es boldog hofordulot Krisztiannak. El sem hiszem hogy mar igy nonek a babak :!: :!:

Minden Katalinnak boldog nevnapot kivanunk

CsKati: Koszi a segitseget harisnynanadrag ugyeben, majd szolok anyunak hogy nezze is meg amikor megveszi.

Zsuzsi: Gratula Alida fogacskaihoz.

Szoval tegnap egesz nap egy bevasarlokozpontban csavarogtunk. Tudjatok itt pulykanap utani penteken nagy learazasok vannak, emberek mar reggel 5-6kor sorba allnak az uzletek elott. Most biztos mosolyogtok de ez az egy nap amikor az amerikai is sorban all :lol: :lol: Mindenkinek megvan az ajandeka csak anyos-aposnak nincs. Szoval Petike is kapot kissapkat, magasnyaku rugit es tok jo arban volt $5/db mig maskor kb duplaja, kapot ket disney-s pizsomat. Annyira elvezte az egesznapos kintletet hogy csak. Meg se szolalt csak nezelodott jobra-balra. Meg karacsonyra furdeto szeket akarunk venni hogy mar a nagykadba pancsolhasson. Tudjatok ez olyan hogy beteszed a kadba es van egy karja amivel rogzodik a kad oldalahoz, ot meg bele kel ultetni es nem tud kiesni. Kepzeljetek Petikenek az agyara fel van szerelve egy akvarium feleseg (persze muanyag) amibe halformak vannak es zenel, lehet a halakat is mozgatni es meg buborekoltatni is lehet. Na ezen az akvariumon van egy piros karika valami es mostanabam mindig azzal jatszadozik, odanyul es forgatja. A masik fekvo helyzetbe fogja az ujamat es felhuzza magat es olyan egyenes hattal ul hogy csak majd szeles vigyorral korulnez hogy mindenki latja-e. Hat zabalni valo kisgyerek.

Edith: Orulok hogy jol sikerult a baba tali, latod beindul. Mindenkinek jobbulast kivanok a csaladba, vigyazzatok Kriszta nehogy elkapja

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Mar akartam kerdezni egy parszor akiknek csaszarmetszes volt nem viszket a varas helye? Nekem a mutetem utan neha ugy tud viszketni hogy majd meg veszek, pedig minden nap kenegetem e vitaminnal.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Edith, az avokadot itt nagyon sokan a salataba teszik, tudod vegyes: salata, sargarepa, pari, ubi, paprika stb. A mexikoiak csinalnak valamilyen szoszt de azt nem tudom hogyan kell. Ha esetleg erdekel utanna tudok majd nezni, csak a neve jutna eszembe :)) Amikor peddig egy zsido csaladdal laktam akkor ok a pita kenyerre kentek az avokadot es ugy ettek. A delamerikai baratnom peldaul szereti a paradicsomos fasirt tesztaval melle enni (na ez jo magyaros mondat lett :shock: )

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Elôször is Krisztiánnak nagyon boldog féléves szülinapot!! Légy mindig vidám és egészséges!! :lol: :lol:

Katiknak pedig nagyon boldog névnapot kívánok!! :D

Edith:
Guacamole!! Isteni!! :P :P :P Csak chili-paprika kell hozzá, sôt az sem mindegy, hogy milyen! Utánanézek, egyszer az interneten találtam egy receptet, ami nagyon fincsi lett! Mi natúr is szoktuk enni borssal megszórva és citrommal lelocsolva. Vagy csak úgy! Salátába is jó. Alidának pedig almával keverve adtam és nagyon ízlett neki. Fincsi lehet(ett?) a süti!

Etterke, Cs-né Kati:
igen, szállodákban leszünk, de isten tudja, van-e kiságyuk és hogy abba beletenném-e. Úgy gondoltuk, hogy magunk mellett aludna a nagyágyban, csak majd vissza is kéne szoktatni utána! Különben elég sokat mozgunk majd és sok helyen alszunk, de majd meglátjuk hogy lesz.

Andrea:
Bizony, ebben a korban minden nap kitalálnak valami újdonságot! :D És olyan fantasztikus látni, ahogy egyre jobban résztvesznek a család életében és mindent magukba szívnak, amit csak látnak!
A hordozót valószin?leg elvisszük, de a kocsit tuti hogy nem. A repülô nem is lenne baj, de ott lesz, hogy buszra pattanunk az összes cuccunkkal és nem akarunk málhás szamarak módjára cipekedni, meg aztán nem tudom, milyen lesz a terep. Viszem a hordozókendôt.

További szép hétvégét!! 8)
zsuzsi 81

Zsuzsi koszi hogy eszembejutattad guacamole-t. Ez az Edith amirol en is irtam.
Pusz

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Képzeljétek, hogy becsapott tegnap a férjem! :evil: Úgy tett, mint aki elfelejtkezett a névnapomról. Látta rajtam, miután hazaért, hogy valamiért duzzogok és ártatlan képpel megkérdezte, hogy mi bajom van. Erre közöltem vele, hogy ma van a névnapom. Erre úgy tett, mint aki elszégyellte magát, hogy nem jutott eszébe. Aztán kisvártatva elővarázsolta a kedvenc virágomat, egy szép szál vörös rózsát. A kis huncut eldugta mikor hazaért, hogy aztán jól "megvicceljen"! :lol:

Andrea: Örülök, hogy tudtam segíteni! Az az akvárium-féleség nagyon jópofa lehet! Nagyon ügyes már Petike is, hogy ücsörögni akar! Joci is szeret.

Zsuzsi: Nem tudom, hogy a helyetekben én hogy csinálnám Alida altatását. Mert abban igazad van, hogyha magatok közé szoktatjátok - 2 hét elég hosszú idő - azalatt valóban nagyon hozzászokhat és utána nehéz lesz visszatérni a régi kerékvágásba. Nálatok nem lehet kapni ilyen összecsukható, úgynevezett "utazóágyat" a babáknak? Vagy nem akartok annyit cuccolni!?

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Azt még nem is meséltem, hogy péntek este, amikor vacsora után Jocit az ölembe vettem, meglátta, hogy az asztalon van a vizes-cumisüvege. Elkezdett nyúlni érte, de nem érte el, ezért közelebb húztam az asztal széléhez. A kupakját is levettem. Erre Joci két kézzel megfogta, nagyra tátotta a száját és bekapta. Szépen megitatta magát! :lol: Imádnivaló! :D

Na most mennem kell, mert megfőtt Joci kajcsija és már eléggé "mondja is a magáét", úgyhogy ideje megetetnem.

Mindenkinek további szép és kellemes vasárnapot!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!!

Krisztiánnak nagyon Boldog Hófordulót!!! Sok puszi neki!! :lol: :lol: ( képeket mikor látunk róla??? )

Zsuszi!! Hmmm, Mexikó!!!!!!!!!!!Az nagyon klassz!!!!!! Irigyellek érte Titeket!! És akkor a Karácsonyt is ott fogjátok megünnepelni? Vagy ez hogy lesz?
Én is javaslom az utazóágyat, nagyon praktikus és elég kicsire össze lehet csukni, nem foglal olyan nagy helyet! Tudod, mi szeptemberben voltunk Geryvel 'nyaralni', hát Én is az alvástól féltem a legjobban, hogy mi lesz. De Én előre olyan szállást foglaltam, ahol volt kiságy, pont ilyen utazóágy. Szerencsére minden gond nélkül alukált benne Gery, ugyanúgy végig egész éjszaka, mint itthon!!! :lol: :lol: Viszont nálunk szóba sem jöhetett volna az, hogy köztünk alszik, mert az nem megy! Most már ott tart Gery, hogy a saját ágyán kívül, nem nagyon alszik el sehol!!!! Se a nagyágyban velünk, vagy este ha eszik, utána is inkább még ugrál egy sort, de alvás az nem! Meg anyuéknál sem képes elaludni, pedig már jól ismeri az ottani utazóágyat is, ami direkt neki lett véve, de nem! Csak a saját ágyikója!!! Mondjuk nem is bánom, mi már nem tudnánk úgy aludni, hogy köztünk van Gery, szerintem egyikünk sem pihenné magát kis 100%-ig, hisz azért csak figyel az ember, hogy nehogy ráforduljon vagy valami. Nekünk ez nem menne. De hát nem vagyunk egyformák. Azért próbáljatok majd olyan szállást, ahol adnak gyerekágyat, biztos van rá mód, szerintem azért manapság ez már nem egy nagy elvárás....... NEM??!! :shock: :shock:
Mindnesetre nagyon jó uatat előre is és érezzétek majd nagyon jól magatokat!! És képeket ezerrel tessék készíteni, hogy legalább az alapján csurogjon a nyálunk Mexikóra!!!!! :lol: :lol: :lol:

Edit guzti a tortád nagyon!! Ügyes vagy!
Én is csináltam tegnap tortát, de ilyen hiper egyzserű és hiper gyorsat! Vettem kész tortalapot ami ráadásul még be is volt vágva három részbe! ( qrva kényelmes vagyok!! ) és csináltam tejbegrízt, picit sűrűbrre, megfeleztem az egyik felébe csoki került és az alsó réteget a simával a második szintet csokis tejbegrízzel kentem meg! Aztán a torta tetejét és körbe az oldalát baracklekvárral kentem meg vékonyan és egy kis "csokihangya" a tetejére!! Be a hűtőbe és kész!!! Egyszerű, de nagyon fini!!!!! :lol: :lol:
Még a párom keresztanyja csinálta mindig, és eszébe jutott Andrásnak, gondoltam kipróbálom! Fincsi lett!!! :-))
Na megyek, felkelt a kishercegem!!!

Ja majd elfelejtettem! Már 4-6 másodpercre megáll egyedül Gery, és persze nagyon ügyesen lépeget már, elég ha csak az egyik kezemet fogj, és Ő húz hogy merre menjünk!!!! :shock: :lol: :lol: Annyira édes!!! A küszöböket szépen átlépi. Meg tudnám zabálni!!!!! :lol: :lol:

Puszi mindnekinek és további kellemes hétvégét!

Rita megpróbálok írni ma!
Gyönyörű virágot kaptál!!!!! :lol: :lol: :lol: Énszerintem a nő egyik gyenge pontja egy gyönyörű csokor vagy szál virág!!! Egyszerű és mégis csodás ajándék, minden nő imádja szerintem!!! :lol: :lol: :lol:

No páááá

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Hello!

Krisztának kibújt az 5. fogacskája!!!!!! A csücske már kitapintható! Mondhatni simán jött! Szerencsére! :roll:

Bővebben + recept holnap!!! Jó éjt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Mindenkinek küldtem friss képeket Jociról! :D

Sudi: Nagyon ügyes Gery! Most már csak győzd vele a sétálgatást! :)

Edith: Gratulálok Krisztának az 5. fogacskához! :D Örülök, hogy különösebb nehézségek nélkül kibújt! Ha lesz időd, majd csörgess meg!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

KAti, már akartalak csörgetni, amikor anyósom telefonált, hogy nemsokára itt lesz. Bármelyik percben érkezhet. MOst megyek, hogy főzzek még kávét! :) De ha később mégiscsak lesz időm, akkor Kép Oké?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Gratulálok Krisztának a fogacskához!

Jocis képeket megkaptam. Nagyon édes! Büszke lehetsz Kati rá!

Űgy tűnik Rékának is lassan kibújik még egy foga. De alul! Az alsó kettő után felül vártam és úgy láttam azt dörzsöli és a hétvégén vettük észre, hogy alul valami fehéredik! Érdekes! Vagy ez nem szokatlan?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Boldog névnapot,hófordulót és születésnapot kívánok mindnekinek utólag!
Még nem sikerült benneteket visszaolvasnom de egy-kettőre válaszolok.
A bébidesszertbe semmi olyan nincs amit ne lehetne adni,pl most pár napja esszük a FRUTAPURA gyümölcspépet,ez 100 % gyümi.
Ebben: alma 76 %,banán 20 %,almalé 4% és c-vitamin van.
4- es csomagolásban van,mintha joghurtos dobozok lennének.
Egy doboz 100 grammos.Nagyon fini,ma már megette mind a 100-at.
A többi az a kecskeméti,humana hipp stb pépek,de ebben sem látok semmi olyat ami rossz lenne.
Ti csajok nem adtok nekik ilyet?
Szoktam persze lereszelni almát,de már nincs ugye barack,és akkor szoktam neki adni ilyen desszertet is.
A héten szeretném elkezdeni a főzelékeket,már evett 70 gramm répás kruplit,igaz ezt még cumisüvegből,mert akkor még nem nagyon ment a kanál.
Hát mára már sokkal jobban eszik kanálból mint üvegből,a cumisüveggel mindig 10 percet játszik.
Este 10 körül alszik el és már jó pár napja 7 és 7.30-között kel fel.
Én előbb felkelek mint ő.
Ja és már egyedül a szájába teszi a cumisüveget és egy darabig tartja is.
Most a sikitozós korszakát éli,őrülten sikongat :o :D
Ja és képzeljétek,egyedül elalszik,már nem kell vele járkálnom és ringatnom,úgy már el sem aludna.
Igaz hogy cumi kell a szájába és ne nevessetek,pelenkát vagy valami rongyot kell rátenni a fejére és már alszik is.
Na most megyek

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Na, sziasztok!

Ayós elment! Jót dumáltunk, rendeltettem vele az Avon-katalógusból, mgepótolta azt a pénzt, amiből 3-unknak (én, ő és sógornőm) karácsonyi ajándékot kell vennem :roll: kávéztunk közben, aztán elment. Megbeszéltem vele, hogy jövő hét hétfőn és kedden elviszik Krisztát, míg én nagytakarítok a lakásban. A csajszi mellett nem jutnék semmire. De már most hiányzik a drágám!

Kriszta többször és elég rövid időközönként felsírt az éjszaka, volt egy nyugisabb időszak 2 és 6 között. Már vagy 4 éjszaka egymás után mindig meg kellett etetnem. MOst is 2-kor evett, és utána nyugodtabb volt. Tehát biztos éhes volt. Szerintetek ez nem baj, hogy éjjel is eszik ismét? Vagy most megint egy növekedős időszakában van, amikor több táplálék kell?

Volna még egy kérdésem. Ugye tehéntej simán nem mehet egy évig. De mi a különbség a tejtermékek és maga a tej között, hogy az előzőeket mégis hamarabb el lehet kezdeni? VAlahol olvastam már, de elfelejtettem, hogy mivel magyarázzák! Nekem meg ezzel eszik a fejemet más anyukák, hogy ha már adok túrót, akkor miért nem adok tehéntejet is, hiszen uganaz. Pedig én tudom, hogy nem ugyanaz, de itt leblokkolok, nem tudok érvelni. Pedig én úgy szeretem, ha valami mellett kiállok, azt tudjam meg is indokolni. Köszi előre is.

NA, még akartam valamit?

Persze, Kati, megkaptam JOci képeit! Hááát, te, a fiadnak még a szemei sem állnak jól!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Képzeld, Krisztával együtt néztük. :o És amikor azt a huncutkodós képet nézegette csak nevetett hangosan. Mindegyiket megnevette, de azt a másodikat különösen. Hiába váltogattam a sorrendet, azt mindig felismerte és nagyon élvezte. Gyönyörű a fiad. Hiába, na, anyja fia! :lol: :lol: :lol:
Most megyek ebédet készíteni a nagyoknak, mert a Krisztáé már kész van, aztán lehet, hogy megcsöröglek, ha nem jön közbe semmi! NAgyon remélem.

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Eszter!

Pont most gondoltam Rád, hogy rég írtál. Örülök, hogy minden rendben nálatok. Én is adok ilyet "desszertet" Rékának, csak nem tudtam hogy így hívják. Ma babán-körte-mandarin vegyes gyümölcsöt evett. Nagyon szereti!

Kép
Kép
etterke

JA, és a recept. Szerencére már megírtam, most csak bemásolom. :oops:

Sütőtökös süti

Kell hozzá:
A laphoz: 20 dkg liszt, 1 ek. darált dió, 3 tojás, 3 dkg lágy vaj vagy Rama margarin, 2 ek. tejföl, 3-4 ek. porcukor, 1/2 cs. sütőpor.
A krémhez: 30 dkg főtt sütőtök, 2,5 dl tejszín, 1-2 cs. vaníliáscukor.
A díszítéshez: főtt sütőtök, esetleg pörkölt dióbél.

Elkészítés: A tojások sárgáját, a vajat, a tejfölt és a porcukor felét mixxerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a dióbelet és a sütőport, majd végül a tojások keményre vert habját a maradék porcukorral. Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Közepes lángon sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A sütőtököt turmixoljuk, a tejszínt felverjük a vaníliás cukorral (ha nem édesített, akkor ízlés szerint cukrot is teszünk bele) majd belekeverjük a tökpürét is. Rákenjük a megsült tésztára majd tetszés szerint díszítjük főtt sütőtökkel és/vagy pörkölt dióbéllel.
Jó étvágyat hozzá!

(Őszintén, én féltem, hogy hogyan fog ízleni a társaságnak, nem is mondtam el egyeseknek, hogy miből készült, csak amikor megkóstolták, és azt mondták, hoigy finom. És mindenki csodálkozott! :oops: :oops: :oops: )

Eszter, örülök, hogy írtál. Nem nevetlek ki, sőt örülök, hogy Lilike már ilyen ügyes lett az elalvás terén is. És azért nem nevetlek ki, mert egy nap én is azt fedeztem fel, hogyha ott a rongypelus az arcánál, Kriszta is hamarabb elalszik. És valóban, ez nem hiszem, hoyg később gondot okozna, mármint a leszoktatás, mert sosem kell neki napközben, csak ha elaludni akar. Nagyün ügyes a kiscsajod az evésben is! Gratulálok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit, szerintem sem ugyan az a túró és a tehéntej! Kerestem neked egy kis irományt, de annyira nem merültem el, azért ez talán hasznos lehet, találsz benne valami jó kis indokot! :lol: :lol: :

Tejet vagy tápszert?

Az anyatej négy-hat hónapos korig minden szükséges tápanyagot tartalmaz. Az egészséges fejlõdés, az egészség megõrzése érdekében az anyatej mellett más ételre, italra nincs szüksége a csecsemõ szervezetének. Féléves kor után hozzátáplálásnak gyümölcs-zöldségpürét, baromfihúst és kásafélét kínáljunk. A tehéntej nem azonos értékû az anyatejjel, több ok miatt is kerülendõ. A nõi tejhez viszonyítva magas a fehérje- és ásványianyag-tartalma. A fehérjéket túlsúlyban a nehezen emészthetõ kazein alkotja, ez megterheli az emésztést, és allergizáló hatású. Nagy sótartalma miatt megnõ a folyadékigény, károsodhat a vesék mûködése. A kalcium és a vas felszívódását segítõ enzimek hiányoznak a tehéntejbõl, ezért vashiányos vérszegénység alakulhat ki. A tehéntej csak hígítva adható, ezért pótolni kell a szénhidrátot cukor vagy lisztnemûek hozzáadásával. Ez viszont kedvezhet a cukorbetegség, a lisztérzékenység, a felszívódási zavarok kialakulásának. A kizárólag tehéntejjel táplált csecsemõk többnyire kövérek, sápadtak, vérszegények, gyakran náthásak, székrekedésre, asztmára hajlamosak, késõbb az iskolai teljesítményük is gyenge. Tehéntejbõl és más állat tejébõl nem szabad naponta fél liternél többet inni. A kefír, a joghurt, a túró és a sajt egészségesebb a natúr tejnél, ezért inkább ezek fogyasztása ajánlott a felnõttek és a gyerekek számára is. A tápszerek többsége is tehéntejbõl készül.
A szakemberek egyetértenek abban, hogy az anyatej hiánya esetén a babák féléves korig kapjanak tápszert, de ezután is elõnyben kell részesíteni a tápszert, különösen hasmenéses megbetegedés esetén. Tápanyag-összetételük jól meghatározott, úgyszintén a vitamin-, a nyomelem- és az ásványianyag-tartalmuk.

Jocikáról megkaptam a képeket, NAGYON ÉDI!!!! Annyira kis huncut, és szerintem nagyon hasonlít rád Kati!!!! Édes baba nagyon!!! :lol: :lol:

Most csak ennyi, megyünk vásárolni.
Pusza!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a dícsérő szavakat! :D

Rita: Örülök, hogy megkaptad a vonalkódot. Kíváncsian várom, hogy mennyi idő alatt kapjátok majd meg a játékot érte.

Edith: Nagyon jó, hogy leírtad a süti receptjét, mert nálunk a családban mindenki szereti a sütőtököt és éppen most van a szezonja, úgyhogy érdemes kipróbálni! Biztos nem lesz könnyű elviselnetek Kriszta hiányát, de egészen biztosan jó kezekben lesz! :)

B. Eszter: Jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy Lilike már magától is elalszik, ez nagyon szép dolog tőle! Joci ugyanúgy rongyival (textilpelus) alszik, amit én is néha ráterítek az arcára, mert jól esik neki, úgyhogy egyáltalán nem nevetlek ki! Üveges bébiételt én eddig még nem adtam Jocinak, vettem még régebben őszibarckpürét, Kecskeméti márkájút, de már csak itthon vettem észre, hogy hozzáadott cukrot tartalmaz, amit ugye a védőnő nem tanácsol adni neki. Vagy szerintetek ez már túlzott óvatoskodás? Hiszen ha már egyszer megvettem, nem akarom kidobni. Attól semmi baja sem lesz, ha egyszer cukrosat eszik. :roll:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati, szerintem a cukrot is kerülni kell, de sajnos az úgyis elkerülhetetlen, hogy semmi cukrot ne kapjon. Én nem teszek a gyümölcséhez, de pl. a tejpépben benne van, így cukrot is kap. De ha már megvetted azt a gyümit, akkor szerintem odaadhatod. Legfennebb kettéosztod és kevered egy kis savanykásabb almával vagy főtt rizzsel (vagy mindkettővel és akkor kész a fini gyümölcsrizs) és akkor már mindjárt nem annyira koncentrált a cukortartalma.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

KAti, részben sikerült véghezvinni a változtatásokat. A kép csatolva, a neved alatt is, de a szövegnek a második részét sajnos nem engedi a Lilypie kicserélni. Sajnos a neved alatt a kép azért ilyen homályos, mert túl le van kicsinyítve, bár a maximum, amennyire engedi. Ennyire tudtam megcsinálni. HA valamit szeretnél még változtatni, szólj, mert szívesen megteszem. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

na, nem megy a net???

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Már megy... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Remélem nem felejtek el semmit!

Kati:
Nagyon édes Jocika!!!!! Tisztára rád hasonlít! :lol: :lol: Gyönyör? kis arcocskája van és huncut szemei!! Én is tervezgetek újabb ?épeket küldeni, de soha nem jutok hozzá. :oops:

Edith:
Gratulálok az 5. fogacskához!!! :D Nem aprózza el Kriszta, úgy látom! Ezek az éjjeli kelések nagyon furcsák, mikor Alida megkel az éjjel, nekem úgy t?nik, hogy nem is éhes, csak valami miatt felszínesebben alszik és folyton megébred. De a mai éjjelt végigaludtuk!!!! :D Érdekes, mert itt a tejpépeket sem cukrozzák! Sôt amit vettem és nagyon szereti, az olyan, hogy csak rizs és egy kis vas van benne, semmi más! És az is organikus, ráadásul nem drágább, mint a többi! Nagyon jól hangzik a recept, még lehet, hogy ki is próbálom, bár a sütés nem tartozik a mindennapi tevékenységeim közé! Biztos rossz lesz Kriszta nélkül, de máshogy tényleg nem lehet egyrôl a kettôre jutni! Alidának az a legújabb taktikája, hogy a kis szônyegérôl folyton lestartol!! Így mindig ott kell vele lenni. Persze át kéne alakítani a szobát, hogy bárhol közlekedhessen, de az egy csomó munka...

Etterke:
Tényleg különös, hogy Rékusnak alul bújik a következô foga! Most érdeklôdtünk a repüléssel kapcsolatban, hogy lehet-e gyerekülést kérni. Van nekike valami, de nincs rajta biztonsági öv, csak valami tépôzár, de fel- és leszállásnál ölben kell tartani. Mintha halllottam volna egy olyan övrôl, amit az enyémhez lehet csatolni és ôt védi, viszont az utazási irodában nem tudnak ilyenrôl. Ti hogy oldottátok meg? Az ölben tartás biztonságos?

Most mennem kell, még írok majd, legalábbis igyekszem!!
zsuzsi 81

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?