Hát, ez van. Csak az az abszurdum, hogy mivel az én orvosom csinálja az EDÁ-t, pont én nem élhetek vele
Most lesz egy kicsit OFF kérdésem Gyurihoz. MÁshol tenném fel, ha tudnám, hol kell, de mivel ezt az oldalt biztos olvasod, itt kérdezem. MIKOR KELL MEGVIZSGÁLNI EGY BETEGET?
Mert ha engem megnéznek elõbb, talán elkerülhetem az altatást. De van egy történet (igyekszem rövid lenni), amit el nem hittem volna, ha nem a szemem elõtt zajlik. Szerintem az orvosok hibája is, hogy az lett a vége, ami.
Egy nõt felhoztak vidékrõl, mert a 31. héten megindult a szülés, kezdett kinyílni a méhszáj, de infúzióval le tudták állítani. Megszûntek a panaszok, infúzió ki, de az ágya felemelve maradt.(Innentõl láttam a dolgot)
Kedden reggel vizitkor megállt két orvos az ágyánál, és ez a párbeszéd zajlott le köztük:
-Te, én leengedném az ágyát.
-Gondolod?
-Igen, nincs panasza.
-Jó, engedjük le.
Leengedték, de nem vizsgálták meg. Délelõtt negyvizit volt, ahol kiderült, hogy szombaton(!) vizsgálták utoljára.
Délután elkezdett görcsölni a hasa. Csináltak egy CTG-t, ami nem mutatott méhösszehúzódásokat (ugynaz csinálta, akinél nekem sem voltak összhúzódások...). Mivel már régen volt széklete, az orvos és a szülésznõ úgy gondolta, biztos bélgörcs, ezért kapott egy gicerines kúpot. Széklete lett, de a görcsök nem múltak. Szólt, de semmi reakció.
Hajnalban már ketten vajúdtunk negatív CTG-vel a birtokunkban, vizsgálat nélkül. Miután már végképp nem bírta, újra szólt, és akkor megvizsgálták, ott a kórteremben. Én embert olyan sápadtnak még nem láttam, mint azt az orvost (õ adta a kúpot is). Csak annyit mondott, hogy romlott a méhszáj állapota. 1 perc múlva hordágyon vitték a szülõszobára, felállni sem engedték, bekötötték az infúziót, de nem segített. Megszületett a baba a 32. héten.
Elkeserítõ, hogy felhozzák vidékrõl, mert itt jobbak a feltételek, az orvosa nagyon vigyáz rá, erre itt hagyják megszülni. Ennyi.
Tehát: mikor kellett volna megvizsgálni õt? Minden orvos tudta, hogy miért van ott...
Panda