Új privát üzeneted érkezett!

Angel!
Köszi. Mondjuk tutti az szerintem túlzás, olyan csak vérvétel után van :)
emma1976

Angel :)
Dec. 24-ig szeded? Az nagyon hosszú lesz. Ennél a mostaninál nekem is be kellett szednem 2 levéllel, mert közbejött egy ciszta.
De legalább nem kell az ünnepek alatt szuriznotok. Kipihenitek magatokat, aztán mindent bele!
Igen, most először kapom a szurit. A 2. lombik után a vérvételkor derült ki, hogy nagyon alacsony volt a progim. Alapesetben nem szokott vele baj lenni, valszeg a stimukor bevitt hormonok miatt állt le a termelés. Szóval már akkor mondta a dokim, hogy 3.-nál már szuri is lesz!
Neked volt már? Vagy lesz most?

Emma :)
Hát én ennyit kaptam, tehát lehet. Gondolom kis idő, és néhány lombik után lehet gondolkodni ezen. Eddig én is mindig 3-t kaptam vissza, ez az első ilyen eset.

Borsi
borsókás

Borsi :P
4 babó? Bíztató!
Én nem tb alapon kérem a fagyasztott babókat. Kifizetjük a transzfert. Gondolom kb. annyiba kerül, mint egy inszem, de még nem informálódtam :oops:
5 picink van, de csak 3 jó szerkezetű. Úgy vannak lefagyasztva, hogy 3-an és 2-en. Ha a 3-as felengedésből valami csoda folytán mind élni akar, akkor akár 2 transzfer is lehet... vagyis ne legyen, mert az 1.-nek kellene sikerülni, de ha 1 vagy 2 ébred csak fel, akkor a másik 2-t is felengedik. Így előfordulhat, hogy én is 4-et kérek vissza...
*-ról köszi az infot, visszavárjuk, amikor úgy gondolja...

Ha valaki tudja a fagyis transzfer árát, írja meg nekem lécci! Köszi!

Fanni
fanni73

Borsi,
37 szem! :D
Jaja, épp az ünnepek miatt én sem bánom, hogy így lesz! :)

A progit mindig megnézik a hcg-vel együtt? Szólnak, ha nem jó?

Még nem kaptam progiszurit, de nagyon agyalok rajta!

Nagyon drukk, hogy nálad beváljon! :)
angel37

Emma :P
Azt hiszem, 4-et csak "több", azaz legalább 2 sikertelen lombik esetén adnak vissza. De talán "saját felelősségre" korábban is...
Nade ez Téged úgysem érint :wink:
Fanni
fanni73

Fanni :)
50ezer!
angel37

Az et után én is nagyon lelkes voltam, de ahogy telnek a napok, egyre nehezebb optimistának maradnom. Annyira a szerencsén múlik minden szerintem. Dehát végre eljöhetne már a mi időnk is. Hátha most lesz az. :)
Nagyon szuper az 5 jegesmedve. Nekem még sose voltak elég jók a fagyihoz az embrikéim, nagyon csodálom, akiknek tárolhatók így.
A 3-as csapatban a 3 jó szerkezetű van? Mert akkor lehet, hogy mind felébred.

Borsi
borsókás

Borsókás

Te aztán bevállalós vagy :D
bár lehet, hogy most már én is vissza kérnék akár négyet is, feltéve, ha lenne annyi. Ja, meg ha a párom bele menne.
Írok ma Tikónak, hogy jöjjön már újra ő is ide. Én úgy tudom, hogy kapja már a szurikat pár napja.

Zsuzsi
zsuzsi73

Fanni,
Mikor aláírtuk a fagyasztásról a papírt, nekünk azt mondták, hogy 50000 FT, ha nem TB-re kérjük
emma1976

Én úgy tudom, mikor a hcg-t nézik, a többit is megnézik. Nekem nem kellett rákérdeznem, a doki rögtön mondta.
Nekem ezelőtt a szuri eszembe se jutott. Persze azon agyaltam én is, hogy nem folyik-e ki a hatóanyag is idő előtt a golyóval együtt, de a doki szerint nem. Szóval én azt mondom, ha nem kell, én nem adatnám. Így is elég sok hormont kapunk. Amit nem muszáj, inkább hagyjuk ki. De a dokid is biztos ezt mondja majd.

Borsi
borsókás

Én még a 3at sem vállaltam be, nemhogy 4et :D
emma1976

Zsuzsi :)
Tiko nem fogigátlós protokollt szokott csinálni, rögtön szurit kap a petefészkek leállítására! Ezt már tényleg szúrja pár napja.

Borsi
borsókás

Lányok!
Francokat vagyok bevállalós! csak babát szeretnék. :)
Már kétszer nem tapadt meg egy sem a háromból. Nem tartom valószínűnek, ha most szerencsénk is lesz, hogy mind megtapadna. De ha igen, arra is van megoldás.
Persze, én is tudom, milyen szörnyű lehet a redukción gondolkodni. De én egyelőre még ott tartok, hogy legyen babó. Fő jelszó: minden napnak elég a maga baja. Ráérünk majd akkor ezen rágódni, ha ott lesznek tényleg a pocakomban. De még akár szerencsénk is lehet, nem?

Borsi
borsókás

Borsi,
na igen, kapunk elég hormont enélkül is, az igaz :roll:

Csak nekem az ütött szögett a fejembe, hogy vérzés meg se várta a tesztnapot. Mintha a szervezetem tudomást se vett volna az Utro-ról... :? Az első lombik után nem is mentem vérvételre.

Emma,
én is kettőt mertem bevállalni elsőre, de most majd szeretnék 3-at! :)
angel37

Nekem is mindig a 10-11. nap körül jelentkezett a barnázás az utro ellenére. De úgy tudom, hogy ez a szuri mellett ugyanúgy lehetséges sajnos.
Én azért elmennék a helyedben legközelebb mindenképp a vérvételre, mert sokaknál jelentkezik vérzés annak ellenére, hogy már ott csücsül a babó. Lásd pl. Zsebi, és még sokan mások. Én inkább a tesztet hagyom ki. Biztosat a vérvétel mond!

Borsi
borsókás

Angel, Emma :P
Köszi az infot.

1. -re én is csak kettőt mertem kérni és még attól is féltem...

Jajj, de tudom. Mikor lesz a vérvétel? Hétfőn?
De igen, lehet szerencséd, szerencsénk. És szerintem is szerencse kérdése főként :)
Ez a "minden napnak megvan a maga baj" nagyon tetszik! És milyen igaz!
Nem tudom, hogy vannak lefagyasztva, mert eddig ezzel még nem foglalkoztam. Nekem sem voltak jegesmacijaim eddig soha, de a 2. ET-nél ragaszkodtam a 3. napi ET-hez és az azonnali fagyasztáshoz!

Angel, Borsi :P
Igen, a hcg-vel mindig néznek progi szintet.

Fanni
fanni73

Ma vagyok a 7. napon, tehát még előttem a neheze. Harcimókussal úgy beszéltük meg, hogy kedden megyek be, az lesz a 12. nap. Persze ha már előbb jelentkezik valami, akkor bemegyek hétfőn.

Borsi
borsókás

Akkor most jön a neheze. Nagyon-nagyon drukkolok!
Dolgozol, vagy otthon vagy?
fanni73

A pungi óta itthon vagyok. Nekem elég megterhelő a munkám, sokat emelgetek...stb., tehát nem akarok kockáztatni.

Borsi
borsókás

Borsi,
legközelebb elmegyek! :)
A fagyis után is elmentem, de ugye az nem stimus ciklus, máshogy alakulnak a hormonok.
A stimusnál 12. napon elöntött mikubácsi, nemcsak barna volt, de legközelebb most már így is elmegyek, lássuk azt a progiszintet! 8)

Nagyon drukkolok, hogy jó híreket kapj jövő héten! +++
Kitartás a hátralévő pár naphoz!

Fanni,
köszi neked is az infót! :P
Akkor gondolom nem hagyják szó nélkül, ha vmi nem stimmt! :wink:
angel37

Vagy most jut eszembe! Ha már megjött, másnap hiába nézetnék progi szintet, nem? :?
angel37

Borsó :D
Akkor 3 nap van köztünk. Tudom, mit érzel... Az ember egyszer látja maga előtt, hogy jövőre itt a baba/babák (az én ábrándjaimban rendszerint ikrek jelennek meg :D ), egyszer meg azt látja, hogy mi lesz, ha sokadszorra is kudarcot kell kibírni... És megy a folyamatos őrlődés a 2 véglet között. Azt a tudatot legnehezebb feldolgozni, hogy lehet, hogy néhány nap múlva csodás fordulatot vesz az életünk, de ma mégse, az akkor pofira esés, hogy hajjaj...
emma1976

Arra a lombikra már nincs hatása, de legközelebb lehet, hogy már pont ezért fog sikerülni! Én legalábbis most ebben bízom.

Köszi a drukkot! :wink:

Borsi
borsókás

Lányok! :)
Tegnap voltam a saját orvosomnál, aki még 3 hét szigorú fekvésre ítélt (most épp megszegem :oops: ), mert továbbra is vérzem.
Viszont a babánk jól van, a feje búbjától a fenekéig már 15 mm. :lol:
Hétfőn mentem volna a Kaáliba, de oda sem szabad mennem, a progi szurit is itthon kell beadatnom valakivel...
Sőt! Azt mondta, hogy ha nem tudom megállni, hogy ne mosogassak, pakolásszak otthon, akkor befektet a kórházba, mert ott biztosan nem tudok mit csinálni, csak pihenni! Úgyhogy most igyekszem pihenni, bár ez nekem igen nehezen megy! :oops: :roll:
Szorítok mindenkinek!

Borsókás! :)
Táblafelelősként kérdezem, hogy visszatehetlek-e a táblába? (Megvannak az adataid, de csak az "aktív" állományt szoktuk feltenni.)

Kép Kép
kismokus

A 3.-nál én is otthon voltam, de nekem nem jött be, pedig nyár vége volt és jó idő, meg minden. Ezúttal dolgozni fogok, az tuti! De ha nekem is emelgetni kellene, akkor biztos, hogy nem dolgoznék!

Angel :P
Persze, szólnak, ha valami nem stimmel. Borsinak igaza van, a következőnél erre már figyelnek.

Ahogy olvaslak, kezdek reménykedni, hogy talán nálam sem "gyári hiba" a lombik alatt ez az egyszer fent, egyszer lent!?

Fanni
fanni73

Kismókus!
Szóval te lettél a táblafelelős? Először is szívből gratulálok a babócához! Remélem hamarosan rendeződik veletek minden. Tessék betartani az utasításokat, és nagyon vigyázni magatokra!

Persze hogy visszatehetsz a táblába! Köszönöm szépen! Igyekszem "aktív" állomány lenni! :P

Igen, 3 nap. Te Et-n voltál, mikor én pungin. Én azt még el sem tudom képzelni, hogy jövőre már kézbe vehetném a babánkat. Nekem egyelőre a várakozás a legnehezebb. Könnyebb lenne, ha lenne valami tünet, amire figyelni lehet. De tudom, hogy nincs.
A kudarcoktól már nem félek annyira. Kétszer megéltük a párommal, és tudom hogy néhány nap alatt össze tudjuk kaparni egymást a béka popsija alól. Én itt is a várakozást utálom, azt a 3 hónapot, amit ki kell hagynunk.
de remélem ezt most egyikünknek sem kell átélni! :)

Borsi
borsókás

Kismókus :!:
Akkor tényleg szigorú fekvés!!!
Tessék betartani a doki tanácsát!
Szép nagy már a babócád!
Pihenj csak... talán a táblát addig átadhatnád valakinek, nehogy miattunk ne feküdj nyugodtan!!?
Fanni
fanni73

Borsi :)

Úgy értettem az előbb, hogy akkor a progiszint már ki se derülne, hogy milyen, mert leesik! Arra a lombikra már persze, hogy nincs hatása, csak a rákövetkező miatt gondoltam, hogy kellhet-e a progiszuri! De tényleg mit agyalok itt ezen! :roll: Már miért ne sikerülhetne a következő! :lol: Ahogy írod, mindennek megvan a napja! :wink:

Emma,
na igen, ez a kettősség :?
Szerencsére bennem erősebben ott van ilyenkor a "csodás fordulat"! :D
angel37

Kismókus,
akkor bizony fekvés!
Vigyázz nagyon magadra és a kis 15mm-sre! :) :)
angel37

Nem igazán tudom, szerintem nem esik le az olyan hírtelen. Megvannak erre is az adatok. Nekem valami olyat mondott a dokim, hogy 50 felett kellenne ilyenkor lenni az értéknek, nekem meg 26 volt.
De tényleg ne agyalj!!!!! Sikerülni fog a következő és kész! :)

Ezt az ingadozó hangulatot én is ismerem! A párom tudna mesélni ! :roll:

Borsi
borsókás

Kismókus :D
Most csak az a fontos, hogy a babóca jól legyen! Tudom, hogy nehéz, én sem vagyok egy fekvős alkat, és nagyon tudok szenvedni az ágyhozkötöttségtől, de azért neked már van kiért kibírni ezeket :D

Borsó :)
Szerintem az nem jó, ha ezt el sem tudod képzelni! Szerintem fontos, hogy mit közvetít az agyunk a tesünknek! Tudom, hogy a félelem szüli ezt, hogy jobb el sem képzelni, de jobb, ha az agyad arra ál rá, hogy igenis előbb vagy utóbb kézbe foghatod a kicsikédet!

Fanni
Nem vagy gyári hibás :D
emma1976

Borsi,
OK! :)
Majd tudja a doki, hogy mit kezdjen velem! :lol:

A várakozás a legsz*rabb üresjjárattal kombinálva a legrosszabb :roll:

Bízzunk benne, hogy nem lesz több 3hós kihagyás! :)
angel37

Sikerült marha értelmes mondatot írnom az előbb :oops: De azért érthető! :)
angel37

A legjobb meg az, ha nem csak az agyad áll rá, hanem a szervezeted is :lol:
Én egyre inkább arra hajlok, hogy ez genetika, meg egy csipet szerencse, mármint a hozzáállás is, meg a siker is... Sokat gondolkodtam már rajta. De majd ha megfejtettem, megosztom Veletek, hátha vitatkozunk egy jót :)
Fanni
fanni73

Fanni :P
én is úgy gondolom, hogy biológia + egy kis szerencse!

De nem tudom, rájöhetünk-e egyáltalán valaha, hogy min is múlt! :)
angel37

Fanni :D
A genetika az nagyon fontos, egyetértek. De én hiszek abban, hogy egy új élet kezdetét nem tudjuk csupán tudományos alapon magyarázni. Ha így lenne, akkor nem történhetne meg, hogy pl. ugyanúgy mennek a dolgok 2 lombik során, és egyszer sikerül, egyszer nem. Én hiszek abban, hogy megvan az az idő, mikor nekem szülnöm kell, megvan az, hogy melyik babának kell megszületnie. Az én gondolkodásommal nehéz volt a lombikra ráállni nagyon, mert itt a laborosok nagyon bele tudnak nyúlni a természet rendjébe. Nekem a doki azt mondta, két tüszőt ICSIznek, erre a tüszők felénél megcsinálták! Nagyon nem örültem, mert kiderült, hogy nincs rá szükség, viszont így nem tutti, hogy a legerősebbek/legjobbak jutottak be....
emma1976

Azt, hogy nem tudom még elképzelni, hogy jövőre már kezemben lehetne a babó, én úgy értettem, hogy nem gondolkodom olyan előre. Abban teljesen biztos vagyok, hogy lesz saját babónk előbb, vagy utóbb. Ezért is nem esek magam alá túl hosszan egy-egy kudarc után. De szerintem aki már ennyiszer csalódott, már akkor is nehezen fogja felfogni, hogy sikerült végre, ha már a szülőszobán a kezébe adják a gyermekét.

Többször vitáztunk már erről a lelki hozzáállásról itt a topikon. Sosem sikerült persze megfejteni, miért sikerül. Szerintem nincs két egyforma lombik, mégha ugyanaz a protokoll is. Rengeteg apró dolognak kell stimmelnie ahhoz, hogy eredmény legyen. Szerintem ezeknek az apró dolgoknak a javát még az orvosok is találgatják csak.

Borsi
borsókás

Tudjátok mi nagyon érdekes? Harci mesélte nekem, hogy Győrben csinálnak olyat, hogy egybe rakják az összes petét az összes spermával, aztán 5 napig békénhagyják őket, és megnézik, mi történt. Állítólag nagyon életképesek, nagyon sikeresek, akik maradnak! Talán ez a legtermészetesebb útja a lombiknak, nem? Már ha lehet ilyet mondani... (remélem nem haragszik meg senki rám, ahol a kiskatonák olyanok, ott természetes ICSI, csak akkor vagyok ellene, ha nem indokolt)
emma1976

Mindenkinek igaza van :P
Már csak azért is, mert mindenki egy saját, szuverén egyéniség. Magyarázatot keresni és találni pedig teljesen hétköznapi emberi tulajdonság. Én pl. 100 indokot tudtam volna mondani, ha sikerül a 3. lombikom, hogy miért sikerült. És 100-at tudtam azért is, hogy miért nem. Így szerintem a "szabály" még önmagunkra vonatkoztatva sem biztos, hogy igaz.
A hit és a remény, ami töretlen és annak is kell lennie. És azt tudom és látom, hogy itt mindenkinél megvan. Hiszen különben neki sem futnánk, nem igaz?
Fanni
fanni73

Igazad van Emma! Itt legalább még működik a természetes kiválasztódás. Kár, hogy ez sokunk esetében nem lenne célra vezető.

Borsi
borsókás

Fanni :D
A HIT és a REMÉNY. Na ebben 100%ig egyetértünk :D
emma1976

Emma :lol: :lol: :lol:

Szerintem nem Harcika mesélte, de mindegy. Szerintem is jó dolog lehet. Akkor el is gondolkodtatott ez az összeeresztős. Most is elgondolkodtat.

Fanni
fanni73

Lányok,

ma 5 tüszőm van. Tegnap 4 volt, tegnapelőtt pedig 6. szerintem nem mindig látja az öszeset, vagy nem tudom. holnap megint mennem kell UH-ra, nem tud még mindig dönteni a doki, hogy mikor legyen a punkció.
szerintetek a estradiol szintnek mennyinek kellene lennie tüszönként, punkció előtt?

Zsuzsi
zsuzsi73

Borsi!
Szia, jó hogy újra akcióban!
És egy kérdés a Krizsásoknak!
Pontosan mikortól dolgozik? Hétfőtől? Valahova felírtam, de eljátszottam :oops: :oops:
Köszi!

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Zsuzsikám,
Pénteken már nem lesz punkciód, ha holnap mész, akkor legelőbb vasárnap...
Itt nézheted meg a homon értékeket:
http://www.oviklub.hu/betegeknek/3tabl.htm
Pussz
fanni73

Fanni

köszi, megnéztem. 200 tüszőnként. nekem tegnap 820 volt.
igen, akkor ma kellett volna a repesztőt kapnom, ha szombaton lenne. de szerintem mostmár tuti a hétfő. most végig kaptam a suprefactot, és azt mondja a doki, hogy attól nőnek most lassabban.

Zsuzsi
zsuzsi73

Lois,
tegnaptól van újra, úgy tudom! :)
angel37

Zsuzsi :!:
Szerintem mondjuk genyóság így játszani az ember lányával, noha a pesti Kaáli szerintem uniqum ebben, mert úgy tudom, hogy pl. a BMC-ben sincs hétvégi beavatkozás...
DE remélejük, hogy ennek így és pont így kell lennie és éppen ezért leszel babás, ez hozza meg a szerencséd :P
Puszi
fanni73

Zsuzsi :)
Ez az 5 tüsző nagyon bíztatóan hangzik, köztük lesz a befutó. Az viszont dühítő lehet, hogy még mindig nem derült ki, mikor lesz a pungi.
Bocsi a kérdésért: hogy lehet így kiszámítani, hogy az ember párja 4-5 nap kihagyással menjen a pungikor? :oops: :wink:

Lois :)
Szia! Igen, újra akcióban. De ahogy látom, te is! Most kezdted a fogigátlót? (Még mindig nagyon édes az avatarod!)

Borsi
borsókás

Borsi

a 4-5 nap kihagyást mi nem szoktuk annyira komolyan venni. nálunk mindig megtermékenyültek a petesejtjeim.
amúgy engem ez az egész egyáltalán nem dühít, ellenkezőleg. bárcsak mindig ilyen körültekintően nézték volna a tüszőimet. ha minden nap nézik, biztosan jobban tud dönteni a punkció időpontjáról. rajtam nem múlik semmi, én szívesen megyek a kaáliba akár minden nap.

Zsuzsi
zsuzsi73

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?