Sziasztok!
Én is benéztem eggyel fentebbről
Tudjátok, néha elkap a nosztalgia... Tavaly ilyenkor még nekem is a pocimban lakott Bálintka és ugyanígy tele voltam kérdésekkel, mint Ti. Annyira jó olvasni Benneteket
Szívesen olvasnálak Titeket a fenti topikban is, de hát nem erőszak a disznótor (kivéve a disznónak). Remélem nem haragszotok, ha akkor legalább ide benézek.
Endy:
A babákat a rokonság az üvegajtón át tudja megnézni. Oda kitolod a kis kocsijában és Te ki is mehetsz a rokonokhoz a lépcsőházban, csak a picit kell bent hagynod az üvegajtón belül.
Bevallom nekem nagyon fárasztó volt folyton kirohangálni a látogatókhoz, ezért én letiltottam a látogatást. Mondtam, hogy jöjjenek majd otthon.
A babák Veled lehetnek a kórteremben kis kocsiban az ágyad mellet. Első éjszaka javasolják, hogy inkább pihenjél és hagyd a csecsemősöknél, én ezt tettem, bár nekem nem indult be azonnal a tejem, ha lett volna, akkor biztos magamnál tartottam volna a kicsit, hogy ha akar szopizni szopizhasson. De az első átaludt éjszaka szülés után szerintem sokat segített a tej beindulásában is.
Éjszakára bármikor leadhatod a babát a csecsemősöknek, nálam a második naptól éjjelre is ott volt Bálint. Összesen 4 baba volt a szobában (egy lányé a PIC-en volt sajnos), de nagyon jól aludtunk. Érdekes volt, hogy a gyerek első nyösszenésére felébredtem, de más gyerekének az ordítására sem.
Biztos vagyok benne, hogy bármelyik szülésznő lesz ott Veled nem fogsz csalódni. Nagyon kedvesek és szakmailag is biztos, hogy mindegyik a legjobb, hiszen egyetemi klinika. Ha van fogadottad az azért jó, mert nem érzed magad gazdátlannak, és mindig egy valaki foglalkozik veled, nem 2-3 különböző. De amiatt ne izgulj, hogy rossz lesz Neked, mert el leszel látva rendesen, ha nincs fogadottad akkor is. Nekem volt szülésznőm, de láttam, hogy másokkal is ugyanolyan lelkiismeretesen törődtek, akinek nem volt.
Renáta: Normál szülés esetén 4 napot kell bent lenned. Császár esetén 7-et, hacsak 5 nap után haza nem enged a dokid és akkor két nap múlva vissza kell menned varrat szedésre. Ezek akkor érvényesek, ha nem sárgul be a babód, mert sajna, ha besárgul, akkor nem mehettek haza.
Remélem tudtam segíteni. Ha van kedvetek olvasgassatok fentebb is (bár ezt a Lányok már írták) biztos ott is kaptok sok hasznos infót. Na meg nemsokára Ti is II. nőis klinikás mamák lesztek
Üdvözlettel
Lilla