Sziasztok!
Sára!
Köszi, hogy felajánlottad újfent a fuvart, de sajnos be kellett látnom, hogy a mi gyerekülésünk mozdithatatlan, ezért nem tudom kiszedni és átrakni mésik autóba. Legalább 25 kg és nagyon bonyolultan van betéve.
Azt hiszem, egyszerűbb lesz, ha szerzek végre jogsit!
Tök jó, hogy itt van anyukád! Végre tud egy kicsit babázni, te pedig pihenhetsz picit! Főleg, ha Vincus bontogatja a szárnyait, ahogy irod!
Az, hogy akaratos, mindenképpen annak a jele, hogy okosodik és próbálja érvényesiteni a saját elképzeléseit. Botival kapcsolatban számtalanszor feltettem ezt a kérdést a dokinknak. Ő azt mondja, hogy örülni kell neki, ha a gyereknek van saját elképzelése a dolgokról, az lenne a baj, ha nem lenne.
A legfontosabb teendő, hogy következetesnek kell lenni. El kell dönteni, hogy mit engedsz meg és mit nem, és ehhez ragaszkodni kell, különben folyton próblákozni fog a kicsi és nem fogja megtanulni, hol vannak a határok.
Ha tiltani akarsz valamit, azt nagyon határozottan kell tenni, hogy ne érezzen bizonytalanságot a hangodban a gyerek, hanem megértse, hogy ezt tényleg nem szabad. Persze ettől még fog próbálkozni, de hamar megjegyzi, mi a tilos.
Egyébként Botinál is most van változás, most kezdődik nála a szeparációs félelem. Ha meglátja valamelyik nagyanyját, máris ordit, mert az jut eszébe, hogy én akkor most otthagyom őt a nagyival. Tegnap pl. bementem egy boltba és Boti teljesen kiakadt, hogy hová megyek. Nem kezelhetetlen a dolog és egyelőre csak a nagyszülőkre vonatkozik/szegények/, de érdekes lesz igy leadni őt pl. szilveszter este.
Játszótér: ti a Gesztenyésbe jártok? Én most a MOM MŰvház mögötti fajátékos játszóra szoktam vinni Botit vagy az Önkormányzat mögött levő térre. Ott jól tud rohangálni, bogarászni és ilyen hidegben már nem akarom, hogy homokozzon.
A Gesztenyés szuper volt nyáron, de rájöttem, hogy a játszótér 80 százaléka homokozó, az pedig nem olyan jó novemberben. Nincs kedvetek csatlakozni valamelyik nap? Mi kb 11-re szoktunk leérni.
Emma!
Balázska popsija mit szólt a Domestoshoz? Gondolom, frásztörést kaptál, mikor megláttad, mit csinál a párod!
Azóta biztos megtanulta megkülönböztetni a popsitörlőt a többi cucctól!
Renáta!
Várom a prividet, akkor majd megtárgyaljuk részletesen a tapasztalatokat!
Szilvi!
Én is gratulálok a kisfiúhoz! Tök nagy pillanat, amikor kiderül az igazság, nagyon megható lehetett! Mi lesz a neve?
Mi itthon hatvanszor megnéztük a felvételt, a végén már kivülről tudtuk, hányadik percnél fog látszani a pofija!
Én is most kezdek rájönni, hogy jobb volt nekünk nyáron! Ebben a nyúlós, vacogós időben alig lehet kivinni a kicsiket. Hiszti persze megy öltözésnél, mire leérünk, kicsit lefáradok.
Jó lenne egy saját kert, de talán egyszer lesz majd.
Ez a kis ötlet, hogy nem szülhetnék a saját orvosomnál, engem is aggaszt. Nekünk még nem aktuális a dolog, de azért nem szivesen szaladnék egy vadidegen karjaiba, főleg, hogy a saját orvosom ismeri a kórtörténetemet hat éve, tudja, mire kell figyelnie stb.
Remélem, tényleg lehet találni valami kiskaput.
Na, most megyek, megpróbálok kicsit olvasni!!! Lehet, hogy már azt sem tudom, hogy kell...
Szép napot!
Kinga