Sziasztok!
Mágnes, nem akarok nagyon okoskodni, mert nem vagyok orvos, de ha a reggeli utáni 4 egység inzulin mellett 8, az is simán lehet, hogy már a reggeli előtti is magas, ami az előző napi értékek következménye lehet... Mindenesetre mindenképpen vegyél egy cukormérőt (csodálkozom, hogy az orvos nem mondta, ráadásul inzulinosan már receptre is jár), ha másért nem, már csak azért is, mert inzulin mellett bármikor hipózhatsz, és ezt csak azonnali cukorméréssel tudod leellenőrizni és korrigálni!!! Én a helyedben 1 napig otthon magamnak mérnék minden főétkezés előtt és után, mert nem csak a reggeli után lehetnek magas értékek, és akkor a többi kaja előtt is korrigálni kell inzulinnal. Saját tapasztalat: reggeli után nekem 7,3 volt a maximum, ebéd után 8 valamennyi. Reggeli előtt én 5 egység actrapidot kapok, nekem fokozatosan emelték egységenként 3-ról ötre, amíg beállt a reggeli érték, ugyanígy történt az ebéd is. De a reggeli érték is csak akkor stabilizálódott, amikor már az egész napi cukorszintem helyre volt hozva. És onnantól kezdve, hogy inzulint adsz magadnak, minden kaja után (vagy minimum minden olyan kaja után, ami előtt inzulint adtál) mérni kell, hiszen csak így tudod ellenőrizni, hogy nem túl so vagy kevés-e az inzulin. Estére pl. nekem 3 egységet mondtak, de mivel a 3 egységgel 3 egész vmennyi volt kaja után, rögtön le kellett csökkenteni. A célom persze nem az volt, hogy a frászt hozzam rád, remélem nem is így sült el, de mérni tényleg sűrűn kell, főleg kezdő inzulinosként.
Jó, hogy írtad a macskanyelvet, mert pont most néztem ki vmelyki újságban. de akkor inkább nem veszek...
A mogyorókrémet a corában vettem, a diab.pultnál. Most éppen milka noisette-et majszolok...