Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :)

Azt hiszem rendelek egy hordozókendőt :) Imádom a kiscsajt, egésznap a kezemben, de igy nem igazán tudok semmit se csinálni :) Most el aludt 2 órás szopi után. Azt hiszem nem elég tápláló a tejem a betegség miatt, sajna nem nagyon tudtam normáslisakat enni.

Zuzmó anyu szupi a babakocsi :) Hogy állsz a kreativkodással? :) babaszoba? :)

Lanett én is úgy tudom ez normális, ahogy rendeződsz át ott bent, és 1-2 hajszálér pattanhat vagy valami ilyesmi, remélem nem mondtam hülyeséget :) Szóval nyugi :) Vigyázz magatokra

Mot papa ttteeeeeeeee hűtlen :) Tessék írni mi van veletek :) Hercegnők jól vannak? :)
Csöpi nevezetű orrszívós-porszívós :) Még nem kellett nekünk sem használni, remélhetőleg sokáig igy is marad :) Mi a napi 5 perces emelésekkel eljutottunk a 45 percig, hogy kint lehetünk :) és doki néni azt mondta elégedjünk meg ennyivel, mert a nyálkahártyájuk még nem elég fejlett a hosszabb kint tartozkodásra, hiába is van ilyen szép idő kint, csalóka.

Rozus, nálunk a pelus dolog okés, egyszer lett pisis Niki, mert nem eléggé tépőzáraztam be. Nem tudom neked mondták e azt, hogy az a jó ha a köldökénél egy újjad befér.
Niki jól bírta a frontot, hálaég. Az éjszakák nálunk nagyon nyugisak. Még mindig én keltem 3-3,5 óránként, de mondjuk a cicim amugy is ébreszt. Olyankor nyugisan félálomban Lencsilányka becumizik 60-80-at és alszik is tovább.
Ez az elázik az egész ruha dolog katasztrófa :) Ezek a betétek semmit sem érnek, én szopiztatásnál a másik cicimhez textil pelust rakok úgy spriccel, vagy ha Niki csak 4 óra múlva eszik, már folyik. :oops:
Tök jó hogy segitesz a szomszéd kislányon, gondolom az anyuka mennyire hálás. Az anyatejnél nincs jobb.

Már 4 kilósak vagyunk!!! :lol:

chesti

Kép

chesti

Halihó :lol:
Akit érdekel még a Budakalászi Cora-ban akciós az egyes babakocsi hordozóval együtt 20.000 Ft. Persze ikres nincsen. :cry:

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Jó reggelt Csajok!

A véleményetekre vagyok kíváncsi, illetve akinek már gyakorlai tapasztalata van (chesti)!! :)

Tegnap ismét volt Kedvesem szüléssel, gyerekneveléssel kapcsolatos tanfolyamon, sok pocakos beszélget mindenről egy szakemmberrel!! A téma az volt, hogy a túlfűtött nagyszölők, rokonok, barátok mikor érkezzenek először!

4-6 hetet javasolnak nyugalomban, békében eltölteni!! Kizárólag hármasban!!!

Nos, drága kis anyósom ismét beindult mint a rajzszakkör!!! Hogy ő ide oda amoda jön ám és kész!!! Meg a hazavitelnél is ott lesznek, megy stb....

Ki, hogyan kezeli ezt????? Őrület!!!!

:)
mot

Mot :lol:

Ismerős a téma :) Anyósom ugyanez, ő ül a vonatra és jön, meg gyűjtögette a szabijait...na aztán én közöltem Zo-val beszéljen az anyjával nem ugy van az. Mi most család leszünk/lettünk össze kell szoknunk, és nincs olyan hogy csak beállitunk majd mi szólunk ha lehet jönni.
Ja és kikötöttem hogy 2 hetes koráig senki nem jöhet.
Volt egy kis sértődés, de jobb előre tisztázni a dolgokat, a gyerek nem szökik el, annyi ideje lesz utánna még tutujgatni, most pihenés kell neki is meg a kismamának is punktum.
Anyuéknak meg én mondtam el ezeket, de ők abszolut nem is ilyenek, persze ez természetes, ők csak a házimunkában akarnak segiteni.
Anyós szombaténként jön/jöhet pár órácskára, és lehet hogy túlzásba viszem, de váltásruhát hoznia kell.
Barátokat pedig egyenlőre még nem, de meg is értik. Majd később.

Tegnap szegénykémnek este nagyon fájt a pocija, a szívem szakadt érte :( Lelkileg nagyon megvisel mikor szenvedni látnom :( Nem tudtam mit kezdeni vele csak ringattam, simogattam, simogattam a pociját. Két görcs között annyira ki volt, és álmos volt már, hogy azonnal beájult. Aztán 9 körül elmúlt neki hálaég és csak aludt aludt aludt. Most hagytam 5 órán keresztül, ömlött is a tejem rendesen :oops: Utánna minden rendben volt, 3 óránként keltettem evett és már aludt is, mint most is. :)

Na megyek takaritok kicsit, puszi mindenkinek

chesti

Chesti Drága :)

Nagyon köszönöm őszinte válaszodat!! Teljesen egyet értünk!!! Hihetetlen, hogy elrepült 3 hét!!!

Ma vagyunk 31 hetesek, irány 4d délután!!! Hétfőn rakok fel fotót!!!

Mindenkinek jó hétvégét!!!!

mot

Sziasztok!

Elkészült a szüléstöri. Kicsit hosszú, bocsánat.

Veronika születése
26-án még takarítottam, már nagyon nagyon vártam, hogy szülessen, pedig 27-re volt kiírva. Este már nagyon nyűgös voltam, mondtam is a férjemnek, hogy már nagyon elegem van ebből a bálna állapotból. Erre ő: "lehet, hogy megvárja a szülinapodat" (ami nov 7-én van), na akkor mondtam, hogy jó, de áttesszük addig a te hasadba... Aztán viszonylag tűrhetően aludtam. Másnap, 27-én kellett menni CTG-re, meg a dokihoz. Reggel fölébredtünk, hogy 7-kor indulunk. A kórházi táska már jó ideje a kocsiban volt, amióta nyitva volt a méhszáj. Most volt nálam egy másik táska is, mert suliba akartam menni a doki után (a sulis táskámban volt váltónadrág, hátha ott folyna el a magzatvíz :) ). Ahogy fölkeltem, olyan furát éreztem a hasamban, olyan jaj, lehet, hogy hasmenésem lesz érzés volt. Kimentem a WC-re, de nem volt hasmenésem, az érzés is elmúlt, viszont véretem egy kicsit. Már véreztem máskor is, nem is nagyon törődtem vele.
Azt képzeltem, majd úgy indul meg az egész, hogy elfolyik a víz, mert az ugyebár egyértelmű, ha az emberből kiömlik egy liter meleg víz, míg a fájásokat meg a nyákdugót nem biztos, hogy fölismerem :oops: . De nem volt semmi víz. Na indultunk a dokihoz. A kocsiban megint lett az a fájdalmas érzés, majd elmúlt. Akkor már gyanus volt a dolog. Kb. 10 perce mentünk, amikor eszembe jutott, hogy a telefonom otthon maradt, hát visszamentünk érte. Ahogy mentünk a kocsival, néztem az órát, és pontosan öt percenként fájtam. Ezen nagyon meglepődtem, nem is gondoltam volna, hogy ez tényleg ennyire pontos. Fájáskor kicsit megfeszítettem a derekam, és azt mondogattam, hogy hagyd abba, hagyd abba... Két fájás közt meg semmi érzés nem volt. Fölhívtam a szülésznőt, Jolikát, hogy megyünk CTG-re,de maradunk is szerintem... Fél 9 re beértünk a kórházba, Jolika megvizsgált, bő 2 ujjnyi méhszáj. Majd CTG volt, azonis látszott, hogy ez már fájás. Mellettem egy másik kismamát CTG-ztek, én meg magyaráztam neki, hogy nem is vészes ez a fájás, nézze meg, milyen rövid ideig tart, aztán öt percig semmi.
Jolika hívta a dokibácsit, aki szintén megvizsgált, és mondta, hogy irány a szülőágy. A doki megkérdezte, hogy tényleg szülni jöttem e , mivel olyan vidáman nevetgélek... :lol: Jolika beöntést akart adni, de a doki szerint arra már nincs idő, úgyhogy ezt megúsztam :) Átöltöztem, fölvettem a férjem egy nagy pólóját, fölhívtam a szüleimet, hogy a doki szerint még délelőtt baba lesz, és elvonultunk szülni. A doki mondta, hogy burokrepesztés lesz, én meg, jaj jaj, neee!! Győzködtek, hogy nem fáj, mert csak egy tűvel kipukkasztják :shock: Hát erre nem nyugodtam meg. Nagyon féltem ettől, de tényleg nem fájt, csak azt éreztem, hogy meleg víz folyik, jó sok. Aztán fájásoztunk, nem sétáltam, feküdtem. Néha oldalt, néha hanyatt. Rájöttem, hogy a derekamon egy háromszög fáj nagyon, és ha Gyuri azt masszírozza, az nagyon jó. A CTG-n mindig előbb látszott, hogy mikor lesz fájás, mint ahogy én azt éreztem, és ez nagyon jó volt, Gyuri mondta,hogy most megy fölfelé a szám, akkor tudtam, hogy fájni fog, majd mondta, hogy már csökken, akkor tudtam, hogy mindjárt vége. Két fájás közt vidáman beszélgettem. Amikor Jolika megvizsgált, hogy hol tart a méhszáj, az kicsit jobban fájt. Szépen tágult minden, azt mondta, fél 12 re baba lesz. Azon aggódtam, nehogy Verusnak baja legyen, kérdeztem, hogy a köldökzsinór biztos jó helyen van e. Jolika azt mondta, ha nem, akkor a szívhang jelzi, és akkor úgyis császár. Persze normál úton akartam szülni, de a baba mindenek előtt. Folyton lestem a szívhangot, végig jó volt. Közben Gyuri elment a parkolóautomatához, meg reggelizni. Amikor visszajött, akkor elmondtam neki, hogy hány fájás volt addig. Próbáltam a jógán tanult légzést alkalmazni, de nem jött be nekem, mert minden ami a hasamhoz ért kellemetlen volt, tehát a levegőt sem volt jó érzés hasba szívni, úgyhogy nem jógáztam. Gyuri meg akarta simogatni a hasam, de nem engedtem, semmi ne érjen a hasamhoz!!! :twisted: Hát, elmúlt a fél 12, de Verus sehol. A méhszájból már csak pár mm volt. Közben a doki többször telefonált, hogy hol tartunk (ő közben a harmadikon rendelt, én meg az elsőn vajúdtam). Ekkor már azért gyakrabban és hosszabb ideig fájt. Végül is ezek a tágulási fájások a legrosszabbak, de ez is kibírható volt. Nem kiabáltam, csak csöndben szenvedtem, majd amikor elmúlt, akkor közöltem, hogy ez most nagyon fájt. Jolika mondta, hogy még öt fájás, és a célegyenesbe leszünk. Öt fájás után nem voltunk sehol, sőt. az egész méhszáj visszaödémásodott. Ekkor nagyon megijedtem, hogy most megint ugyanannyi idő? De nem, jolika kézzel eltűntette a méhszájat. Ez bazi rossz volt :cry: Valamiért lassan jött le a fejecséje, mint kellett volna. Aztán jött a dokibácsi, és kezdődött a nyomás. Azt mondta, feladat: bepisilni és bekakilni egyszerre. :lol: A térdek fölhúzva, közben lefele kellett feszíteni, és nyomni, talpaim a szülésznőnek és a dokinak támasztva, a fejemet a gyuri tartotta. Az jutott közben eszembe, hogy kéne még két ember, aki a térdemet fogja és lefelé nyomja helyette, mert nekem elég az, hogy nyomnom kell. Pár nyomás, már nem tudom mennyi, és látták a haját, aztán gátmretszés, amit nem is éreztem, majd kijött a feje. közben a dokibácsi elmesélte, hogy egyszer azt álmodta, hogy szült, és egy barátja vezette le a szülést, és hogy fájt neki. Ja, és a tolófájások közben is beszélgettem a dokival. A feje után közöltem, hogy mostmár nem fogom érezni, ha fájás lesz, mert már kint a feje, el vagyok vágva. Erre a doki: dehogynem! rátette a kezét a hasamra, de nem nyomta, egyszer csak mondta, hogy most lesz a fájás (mint a CTG, előre tudta :shock: ), és akkor egy nyomás és kint volt. Közben a doki föltámasztotta a hátamat, hogy: nézze, hogy születik a gyereke! és tényleg láttam, ahogy kicsúszott, olyan megdöbbentő érzés volt! Ekkor fölkiáltott a doki és Jolika is: a köldökzsinór a nyakán! Elkezdték lecsavarni róla, háromszor volt rajta! Ezért jött lassabban lefelé! Nagyon hosszú és vékony zsinór volt. A doki mondta, hogy ha ezt tudják, akkor császár lett volna. De végig jó volt a szívhang, így nem derült ki. Mondta, hogy nagyon dícsérjem majd meg Verust, mert megkímélt egy műtéttől. 13.28-kor született, gyuri elvágta a köldökzsinórt, én meg fényképeztem. Hogy volt erre erőm? Aztán rám tették, nem is sírt, csak nézett a szemecskéivel, annyira fura volt, ahogy ott szuszogott rajtam és olyan csodálkozva nézett, én meg bőgtem. Az én kislányom. Megmérték, Gyuri közben fényképezte, belőlem meg közben távozott a méhlepény. Nem kellett nyomni, a doki nyomott egyet a hasamon, és kint is volt. A méhlepény nem túl szép :wink: De ami egyenesen rettenetess látvány, az én voltam alulról. Elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem magam. Jaj. Szétvágva, meg minden, a teljes belső részeim kint :shock: :oops: Iszonyú, meg is ijedtem, hogy ez így marad? Láynok, ne nézzétek meg magatokat utána! Csak varrás után, akkor már tűrhető a helyzet... A varrás kellemetlen, de azt is ki lehet bírni. Utána fürdetés nélkül kihozták Verust egy pólyába, ott szeretgettük, annyira jó volt. Addig, amíg a hasamba volt, azt hittem, szeretem őt, de mostmár tudom, az semmi sem volt ahhoz képest, amit a születése után éreztem... Meg azóta is... Aztán két órát feküdtem a szülőágyon, sok vért vesztettem, majd áttoltak a szobába.

Első napjaink a kórházban:
Nem fizetős szobában voltunk, baba mamásban, öten. A többieknek mind többedik baba, és kisfiúk, nekem egyedül első és kislány. Első éjjel nem maradhatott velem, hogy pihenjek, de nem tudtam aludni, újra és újra csak a szülésen gondolkoztam. Nem igaz, hogy mindent elfelejtünk, az összes fájdalmat. Emlékszem mindenre, viszont megérte! Két napig még nem mentem volna vissza a szülőszobára, de aztán már persze, jöhet a következő!
Mivel pénteken szültem, mindenki rohant haza, nem nagyon figyeltek rám, pl. ebédet sem kaptam, sőt vacsit sem, jó éhes voltam, de a szobatársak adtak a maradék reggelijükből. Az ágyamat úgy összevéreztem, hogy egy vágóhídra hasonlított, de nem tudtak ágyat húzni, mert csak hétfőn an tiszta ágynemű. Hétfőn viszont áthúzták. Tudom, ez nem a nővérek hibája volt, hanem a kórház van rossz helyzetben. Második nap velem volt Verus, de nem aludtam, csak néztem, hogy milyen szép :oops: Szoptatni még nem tudtam, nem volt tej. De estére beindult, és akkor már evett rendesen. A csecsemősök szerint nem volt még elég a tejem, adtak neki pótlást. Aztán lett elég tej, minden rendben volt, mentünk volna haza. Láttam, hogy más gyerekek besárgultak, ezért mindenkit jól megkérdeztem, hogy sárga e Verus, de nem, nem sárga a doki szerint sem, a csecsemősök szerint sem. Aztán amikor már indultunk volna haza, vártuk a zárójelentést, akkor jött a gyerekorvos, hogy a véreredmény megjött, mégis csak sárga, bár színre nem. Maradunk még egyet. Én sírtam, de tudtam, hogy így a jobb, hát kibírjuk. Végig fény alatt volt, kihozták enni, aztán vissza. Éjjelre nem hozták ki, viszont megbeszéltem, hogy minden nappali evés után fejek, így éjjel az én tejemet kaphatja meg, nagyon rendesek voltak, hogy megengedték. Ekkor kezdett nagyon sok tejem lenni, Verus meg sokat evett. Másnap eljátszottunk ugyan azt: nem sárga, mehetünk, azán a vére alapján mégis sárga. Behívott a gyerekorvos, hogy tudja, hogy mennyire menni akarok, saját felelősségre haza mehetünk. Viszont mivel nem látszik rajta, nem fogjuk észrevenni, ha tovább sárgul, és akkor nagy baja lehet, és a kórházba csak őt veszik vissza akkor és akkor infúziót fog kapni. Na akkor maradtunk. Közben minden szobatársam elment, jöttek újak, nekik meg én segítettem, hogy mit hogy kell, hogy szoptassanak, hogy fejjenek.
Nagyon nagyon hálás vagyok Jolikának, a Arnold dokibácsinak, és a csecsemősöknek!

Bocsánat, nagyon hosszú lett, és Verus most sír, nem olvasom át, hibákért, szóismétlésekért bocsi!

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok mindenkinek!

Rozus! :D

Nagyon jó volt olvasni a soraidat, úgy érzem azért lényegében jól vészelted a dolgot és hát Verus minden szenvedést megér, ez tisztán látszik. :D A kórházzal kapcsolatban is - az ágyneműcserés részt kivéve- tök jó benyomást keltettél bennem, megnyugtattál, hogy rendesek. :) Remélem nekem is ilyen jól végződő szülésem lesz. :oops:
Minden jót nektek! :lol:

Készült 1-2 pocikép, hát rendesen meglepődtem . A tükörben nem látszik ekkorának. Azért ugye nem TÚL nagy? A haskörfogazom 104 cm és eddig összesen 6 kilót híztam az elejétől számítva.

Szerintetek? Kép Kép

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok!

Rozus,nagyon jó volt olvasni!Minden ,de minden eszembe jutott újra!
Olyan jó érzés töltött el!Ügyesek voltatok! :lol:

Zuzmo,nagyon csini poci!Egyáltalán nem nagy! :lol:

Chesti,Rozus puszi a csajsziknak!
taptau

Rozus újra éltem a történeteddel aszülést, és igaz az, hogy az idő feledtet dolgokat, én most azt mondom bár az enyém nem volt könnyű, meg valószinű inkább már kimerült voltam a végére, de ha kell újra végig csinálnám, mert a végén az a gyönyörű érzés ahogy kicsusszan, és a kezembe adták... :) jajj istenem most is bekönnyeztem :) És az is igaz, hogy a két fájás közti idő tök jó, fel lehet készülni a következőre :)

Zuzmó annyira édes vagy :) Azt a hatalmas pocit :) nagyon jól áll neked, és nagyon ügyes vagy hogy csak 6 kg-t szedtél fel :) Nekem a végén volt 107es a poci átmerőm amugy :)

Taptau hogy vagytok? Fogzás hogy áll, elindult már a kis bandita? :)

chesti

Lucia :lol:
Voltál a Jánosban a héten?
Képzeld engem vasárnapra hívott be a dokim, mert akkor ügyel.
Remélem a szülészeten nincsen calici járvány. :roll:

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Viki!
Néha jöhetnél felénk is. Hiányolunk. De örömmel olvasom jól vagytok. Várjuk továbbra is a képeket a szobáról.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Chesti, és mindenki már 3 fogunk van!Egyedül még nem megy,csak ha fogjuk a kezét,de már egyre többször áll meg egyedül és egyre hosszabb ideig!Pont ma csodálkoztam rá,hogy hosszú másodpercekig állt egyhelyben,tök stabilan.Nem tudom milyen lesz majd, ha megteszi egyedül az első lépéseit,de már nagyon várom. :lol:

Szép jó éjszakát! :lol:
taptau

Sziasztok babások - pocisok :)!

Remélem mindenki jól van, és jól tellik a hétvégétek. Nálunk elég mozgalmas, ugyanis eladtuk a szekrénysorunkat, perceken belül jönnek érte, és ma rohangáltunk másikért, persze sikertelenül. Most a galériaágy tele van pakolva könyvekkel, mütyürökkel, és minden egyébbel, nagyon szét van kapva a szoba… És még ki tudja mikorra sikerül szereznünk másikat. Olyat szeretnénk, aminek van ugyanúgy vitrines része, könyvespolca, tv-s szekrénye, de van hozzá ruhás szekrény is, aminek van akasztós része is, meg van polcos része is, és mindez nem hosszabb 350 cm-nél… :D Szóval tényleg nem vagyunk egyszerűek. :D Még megyünk ma az RS-be, mert a katalógusban láttunk egy nekünk valót, már csak az ár dönt, meg hogy mennyi idő alatt kapjuk meg. Néhány üzletben közölték, hogy január-február..hehe, jó vicc… még a 2-3 hét is sok lenne a jelenlegi állapotban, de sajnos amíg nem volt vevőnk, addig mi sem tudtunk előre intézkedni… A "legviccesebb" a kika volt, ott a fenti kombináció 658.000 Ft lett volna :D Állatok. A ma láttottak közül a legeslegdrágább is 170 ezer volt!!! De ahol szintén elemekből állították volna össze, ott is a max 220 ezer lett volna. Komolyan nem tudom a kika mit képzel magáról… és még nem js fából van az sem, szóval végképp nem értem. Na mindegy, bocsi, hogy offolom a topikot :)
Amúgy Kisborsóval együtt jól vagyunk, az étvágyam elég nagy kezd lenni :(, nem tudom mi lesz így… Eddig ugyan még csak 2 kg jött fel rám a 10 hét alatt, remélem ez az ütem marad (bár, tudom, hogy ez szinte teljesen kizárt :)).

Lanett,
Remélem azóta is minden rendben, és nem ijesztgetnek csúúnya foltok :) Látod, Rozusnak is volt, és Verus mégis ott csücsül makk egészségesen a karjaiban :)

Lucia drága, Moték,
Köszönöm a jó kívánságot! :)

Mot,
Szuper, hogy már a 31.hetet tapossátok!!! És már mindent megvettetek majdnem? Húúú, nagyon ügyik vagytok!!! :) Puszi Nektek! :D Remélem kapunk 4D-s képet Krisztina-hercegnőről :D

Viki,
Kép?? Mikor lesz? :D Puszillak! :D

Rozus,
Nagyon szépen köszönjük a szülés-törit, nagyon szép és megható volt olvasni!!! Annyira jó, hogy szép emlékként maradt meg benned az egész születés, annak ellenére, hogy -gondolom- voltak nagyon nehéz pillanatok. Csodálatos, és kívánom, hogy mindenkinek hasonló élményekben részesüljön! :D

Zuzmó,
Wow, nagyon szép a pocakod! :) Nagggyon sokat nőtt a tali óta (még jó hogy :D), és csini kismami vagy! :) Szerintem a mérete pont ideális, ezen nem kell aggódnod! :) Már úúúgy várom, hogy látszódjon nekem is, bár tudom, hogy az még elég messze van…. :)

Taptau,
Hú de ügyes Máté! :) Igazi nagyfiú!!! :D Milyen édes lehet a kis 3 fogacskával. Fotó lesz? :D

Puszi mindenkinek, legyetek jók! :)
És szorítsatok, hogy sürgősen találjunk valami nagyon tutkó bútort! :D

Kép

Kép
zsókuci

Lányok!

Kaptunk egy bébiőrt és vettünk is ma egyet. Szeretnénk eladni. Bolti ára 6990.- mi 6291., mert kaptunk rá ikres kedvezményt 6000.- ért szeretném eladni. Ma vettük.

Sencor SBM 141 típusú
2 db. adó vevővel
Nyílt terepen 125 m hatótávolság
Csatornák száma: 2
Működési frekvencia: 40,665 MHz/ 40,695 MHz
Az adó-vevő adapterrel és elemmel is működtethetőek
2db AC adapter és 3 db. újra tölthető eelm (AAA) tartozék
Töltöttségi szint kijelző
Állítható hangérzékelő
Hangerő szabályzás
Hang kijelző
Lágy antenna
akasztóval és hasznos övcsipesszel.

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok,

találtunk bútort!!! :D Igaz, csak 11.30.-án hozhatjuk el, de annnnyyira jól néz ki!!! Az ajtaja és a polcok tömör fenyőből vannak, a többi része sima laminált bútorlap. Az ajtók zsalusak és hát meseszép! :D Jó magas és csak 304 cm széles. Tökéletes! :D

Csók mindenkinek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Taptau, gratulálok az fiacskád teljesítményéhez. Ügyesek ezek a Máték! Kínozza még a foga?

Zuzmó, én eddig egy percet sem unatkoztam, pedig augusztus óta itthon vagyok. Nagyon csini pocakod van. Nekem tetszik! És gratulálok a 6 kg-hoz. Én már most ott tartok.
Tök jó a babakocsitok, és nagyon jó vétel volt!

Viki, nemsokára értetek lehet majd izgulni. Mi újság a barátnőddel. Beszéltél már vele?

Rozus, nagyon édi kiscsaj Verus! Jót bőgtem a szüléstörténeteden. Hja, ez már csak így van.

Chesti, Niki továbbra is csupaszem lányka, és úgy olvasom már kis világjáró. Nagyon szép időben született.
Pocifájás csak átmeneti volt? Valamilyen cseppet szoktak adni. Nektek is kell?
Kíváncsi vagyok majd a hordozókendős tapasztalataidra. Én tervezem, hogy használni fogom. Remélem, a baba is így gondolja majd.

Zsókuci, győzött a természet. Örülök, hogy A babátok jól érzi magát, és szépen fejlődik. Szekrénycseréhez gratulálok. Mi is sokáig kínlódtunk, mire sikerül megfelelőt találni, de megéri keresgélni.

Lanett drukkolok neked, hogy minden rendben legyen!

Mot, nagyon ismerős az anyós-nyomulása téma! Kettőtöknek közösen érdemes megegyezni Krisztivel, hogy meddig hagyjátok elmenni a mamát, de ahhoz következetesen tartani magatokat.
Nálunk most a legújabb, hogy majd a férjem mamája itt alszik nálunk, ha már az utolsó hetekben leszünk, és a férjem éjszaka dolgozik. Egyelőre elintéztem annyival, hogy köszönöm a gondoskodást, majd meglátjuk. De úgysem fogom hagyni!
Mi előre meg fogjuk mondani mindenkinek, hogy mi hogyan szeretnénk az első itthontöltött napokat, így tudnak készülni, remélhetőleg nem lesz sértődés belőle. Valahogy tudatosítani kell, hogy örülünk a gondoskodásnak, és tényleg szólunk, ha segítség kell, de ezt nekünk kell megoldani elsősorban, hiszen a későbbiekben is csak magunkra számíthatunk majd. Van telefon, és szólunk, ha baj van, és azt szeretnénk, hogy itt legyen valaki velünk. Ezt soha nem lehet tudni előre.

Lucia, titok még a babanevek? Örülök, hogy szépen, egyenletesen fejlődnek a babák. Most már nem is lehet eltérés közöttük, ugye? Úgy értem, ilyenkor már nem változik a fejlődési ütemük, és szépen megvannak egymás mellett.
Hogy állsz a szurizással? A hasadba megy még?

De jó, hogy írtátok a házassági anyakönyvi kivonatot! Mi már 10 éve házasodtunk össze (mármint jövőre lesz 10 éve). Nem biztos, hogy elfogadnák.

Bocsi, hogy csak ilyen kurtán írok most mindenkinek. Jól elvagyok, mindig találok valami tennivalót, és közben alig haladok. A fene se érti ezt.

Luca/Máté nagyon jól elvan odabent. Egyre látványosabbakat produkál, ruhán keresztül is látható egy-két megnyilvánulása. Nagyon vicces is tud lenni egy-két húzása, szoktam rajta nevetni. Apa már érzi rendesen. Most a szívhangjára vadászunk. Olvastam, hogy teljes csendben ő is hallhatja, ha jó helyen keresi.

Tegnap éreztem először a Braxton Hicks-féle összehúzódásokat. Eddig is gyanús volt néha, hogy nem a baba feszül neki a hasamnak, de most már biztos, hogy a méhem húzódik. Egészen a köldökömnél kezdődik, és kb. 10-20 másodpercig tart. Nem fájdalmas. Ma is volt már ilyen, de csak 1-2x, még nem rendszeres. Ugye ez még nem korai??

Megyek vacsizni. Néhány napja állandóan éhes vagyok. Remélem, csak átmeneti állapot.

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
share

Zsókuci :lol:
Gratula az új bútorhoz, ügyik vagytok!
Ja, és amíg teheted egyél csak nyugodtan mert én már elég keveseket tudok enni ugyanis nem nagyon van hely bennem a kajának. :roll:

Share :lol:
Igen, nagyon gyorsan telik-múlik az idő. :lol: Jövő héten már összepakolom a kórházba menős cuccot, hogy azzal már ne kelljen foglalkozni. Szombaton voltunk az Elefániban légzésfigyelőt meg egy-két dolgot venni, az Árkádban megvettük a bébihordókat 17.000 Ft/db, Diego-ban szőnyeget, függönyt, úgyhogy már "csak" a babakocsi van hátra. :lol:
Ugye milyen mókás mikor mozog? :lol:
Én nem tudom, hogy éreztem-e méhösszehúzódást, de nagyon sokat mozognak.
Ma voltunk dokinál. Méhszájam zárkózott aszonta' :lol: , minden rendben van velük, koruknak megfelelően nőnek a kicsik.
Legközelebb a 33.héten kell menjek, de akkor már az első CTG-re , beszarásos-félelmetes. :shock:
Ja, és a hepatitis leletem még mindig nincsen meg. :twisted:
08.14-én vették le a vért hozzá /akkor mikor az AFP-hez is/ és azóta semmi.
Mindenkinek meg van már a hepatitis lelete?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Mi volt a dokinál??????!!!

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok csajszik!

Viki, látom ma voltál orvosnál. UH is volt? Mi újság a kiscsajszikkal? Mekkorák most? Nem semmi, 2 hét múlva ctg-re mész... irigykedem! Mi múlt héten voltunk UH-n, kislány kicsit nagyobb, mint kisfiú, a fejátmérőjük között 4 mm van, a többi paraméterben csak 2 mm a különbség. Azért azt mondják, mindkettő fejlődése megfelelő, kisfiú ráadásul megint megfordult. Nekem sajna egyre gyakrabban fáj a hasam, úgyhogy magne-B6 teljes dózis, sok pihenés... a méhszáj legalább zárt. Viszont a 3. trimeszterbe léptünk!!!!

Zuzmó, nem mondanám hogy pici pocakod van, de csuda formás!!! Viszont az a dolga, hogy nőljön, nem? A 6 kiló tök jó, én már lassan 10-nél tartok..

Share, örülök hogy jól vagy, neveink még mindig alakulóban, hiába, amilyen határozottak vagyunk, ez már így lesz a végéig.

Mindenkinek további szép hétvégét!
Lucia
Kép
lucia1

Igen, volt Uh is, ők sem tök egyformák. Kérdeztem mekkorák, doki azt mondta, hogy kb. 1250 gr , maradhat ? :lol: :lol:
Forognak össze-vissza ők is.
Hasam nekem nem fáj, hálistennek. Pihenj sokat!
Méhszáj zárt az viszont tök jó!!! Maradjon is úgy még egy jó pár hétig.
Én +16 kg-nál tartok! :shock: Én vezetek!! Bi-bi-bí :lol:

Hogy állsz a vásárlással, rendezgetéssel?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Drága Zsókuci,nagyon boldog névnapot kívánunk neked! :lol:

Máté és Andi

Kép
taptau

Sziasztok!

Csak gyorsba írok!Elég sok dolgom van ma,de sikerült egy képet lekicsinyítenem! :lol:

Puszi!

Kép
taptau

Most látom csak ,hogy a papának milyen szutyis a keze!

Bocsi!
taptau

Na,még egy!

Kép
taptau

Jó reggelt Csajok! :)

Zsókuci boldog névnapot!

Mindjárt jön egy fotó a királylányról!!!

mot

Íme a királylány!!!

:) Kép
mot

Mot!

Tündéri,Krisztinakirálylány! :lol:
taptau

Sziasztok!

Zsókuci BOLDOG NÉVNAPOT! Kép

taptau Máté nagyon aranyos, istenem mekkora már :)

Viki hogy rohan az idő, már mész is az első CTG-re, de duurrvvaaa :lol:

Lucia 3. trimeszter :) grat hozzá :)

Mot család ez a kislány gyönyörrrűűűű :) és mosolyog :) nagyon jó kép lett :)

Velünk semmi különös, tegnap meglátogattuk anyóst, egész jól viselte, és a kocsiban azonnal elalszik bár az elején duzzogott, nem szereti a sok ruhát.Ma hajnal 3-kor viszont úgy gondolta KicsiCsöpp köszi én kialudtam magam, szórakoztass :) igy majdnem 3 órán keresztül táncikáltam vele, meg énekeltem hátha elalszik :)
Ja és hullik a hajunk már :) de azt mondta védőnő úgy néz ki kopasz nem lesz, mert elég sűrű a haja hozzá, és már nő is alatta a másik.
Most ebéd aztán megyünk sétizni. Puszi mindenkinek

Ilyen amikor durcás :) Nem az van a szemében köszi szépen, anya "gonosz" vagy :)

Kép

chesti

Kép

chesti

Köszönjük a bókokat!!! :)

Továbbítom!!!

Rozus :)

Király a sztori, viszem haza!!!

Zuzmó :)

Király a pocak!!!

mot

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a bátorító szavakat pocak ügyben, gondoltam hátha ösztönzőleg hat az ikresekre is :wink: és kapunk tőlük is képet. Én nagyon kíváncsi vagyok.

Chesti, Rozus - és mindenki aki kezdi kinőni a saját bőrét! :)
Nektek csíkos lett a hasatok? Ha igen, mikor kezdtek el látszódni? Kentétek- kenitek valamivel? :shock:
Nekem még semmi, aminek nagyon örülök és bízom benne, hogy így is marad, persze lehet, hogy az utolsó hetekben ér utol a dolog :roll: Vettem Milupa terhes krémet és azzal kenegetem, de nem mindennap :oops: van, hogy elfelejtem. valahol azt olvastam viszont, hogy ez alkati dolog és ha anyámnak csíkos volt nekem is az lesz, akár kenem akár nem. Tapasztalat?A barátnőmé, aki a krémet ajánlotta nem lett csíkos, pedig anyukájának az volt! Most akkor m i van? Természetesen nem ez a legnagyobb problémám, csak érdekelne mit gondoltok róla és kinek milyen tapasztalatai vannak. :shock:

Hogy érdekeset is mondjak holnap jönnek végre az ablakosok és kicserélik a rusnyaságot. Aztután lehet is festeni. Megtaláltam az OBI-ban álmaim függönyét is és a bordürt is a falra, úgyhogy innen már nincs megállás formálódik a szobácska. Bútorokkal majdnem kész vagyok, ugyanis átfóliáztan a szekrényeket.A mi régi nappalibútorunkból lesz a gyerekbútor némi átalakítás után és hát világoskék volt, amiről úgy gondoltam lányszobába azért mégse. Nem lett rózsaszín sem, hanem fenyő hatású. Ablakcsere után teszek majd fel képet, addigra nagyjából kialakul a végleges variáció.

Most megyek keresek valami rágnivalót, mert iszonyúan ég a gyomrom, de lehet, hogy csak legurítok egy korsó tejet :D

Jók legyetek, majd még jövök.

Kép
Kép
zuzmó

Zuzmó,örülök,hogy alakultok.Várjuk a végeredményt.

Chesti,hát Lencsilány még morcosan is zabálnivaló.Máté kézcsókját küldi!

Na,még egy szexi kép!

Kép
taptau

Zuzmó,biztos hogy alkati kérdés,mert bevallom én is mindig elfelejtettem kenni magam és 111-es pociátmérő ellenére sem lettem csíkos.A barátnőm egyfolytában kente magát,alig volt hasa ,mégis csíkos lett! :wink:
taptau

Sziasztok!

Imádom a baba-fotókat! :lol: :lol:

Taptau, Máté egy igazi kis gézengúz! Az a pofavágás nagyon cuki! :)

Mot, szerintem anyukájára hasonlít a kiránylány! :wink:

Chesti, ez igen! :lol: Korán kezdi az akaratosságot! Ezen még az elbűvölő hatalmas szemei sem változtatnak. :lol:
Hajáról: barátnőm babájának kb. féléves koráig hatalmas, égnek álló, de ritka fekte haja volt. Most 14 hónaposan már szőkésbarna, sűrű, vagány frizurája van. Még bármi lehet. :wink:

Légyszíves beírni a táblázatba, hogy december 1-jén lesz terheléses vércukorvizsgálat. UH-t még nem tudom. :oops: Lehet, megnézzük 2 hét múlva a dokim rendelőjében, de még nem döntöttük el, ahogy a 4D-t sem. Nincs szívem zaklatni, amikor tudom, hogy minden rendben vele. 30. hét körül van kötelező UH, akkor kiderül, ha szervi probléma van. Kiderítettem, hogy többet nem kell a kórházba mennem UH-ra!!! A magánrendelőben minden másabb. Van idő kérdezni, gyönyörködni, ott lehet apa, felveszi a dokim videóra.

Viki, hajrá nektek!Bírod még a strapát akkora pocakkal? Húú, +16 kg, nem semmi. Hát, majd a 2 baba szoptatásával lemegy rólad. :wink: :lol:

Lucia, gratulálok a 3. trimeszterhez! :) No para! :wink:
Örülök, hogy szépen fejlődnek a babák!
Magnesii citrici-t próbáltad már? 500mg/tabletta. Nekem jobban bejött, mint a MagneB6. 3x2-t szedek, és azóta - leszámítva a néhány napja tartó összehúzódásokat, amik nem fájnak - nem fáj a hasam.

Zuzmó, a csíkokkal kapcsolatban: anyukám 3 gyereket szült, semmi nem látszik rajta. Nekem elég volt egy hízás-fogyás rövidebb idő alatt, és már nem kell aggódnom, hogy a terhesség alatt lesz-e csíkom vagy sem. :roll: Azért én is szoktam kenegetni, hogy durvább ne legyen, ill, hogy ne viszkessen?
Mi is az OBI-ban vettünk függönyt. Durva, hogy januárra vállalták volna a varrást, és még fizetni is kellett volna. Addigra anyukám is megvarrja (vagy én az anyu varrógépén). :wink:

Mivel fóliáztad át a szekrényeket? Öntapadós matricával?

Tegnap apa szívhanghallgatási kísérlete kudarcba fulladt. :wink: A kisember véleményét senki nem kérte ki előtte, így zaklatásnak vette, és jól megrugdosta apa fülét! :lol: :lol:

Megyek, ledőlök egy kicsit. Ma sokat mászkáltam. Nekem nem ég a gyomrom, ezért eszek egy kis narancsot + beveszem a vasat is. Puszi!

Kép
Kép
share

K@va babanet, most írhatom újra :twisted:
Bocsi babák :lol:

Mot :lol: édes a babátok!

Taptau :lol: a te kisfiad is gyönyörű!

Chesti :lol: Niki igen csak kinyilvánította véleményét anyós pajtásról, nem? :lol:
Ha van egy perced Niki mellett a szülés idejét írd át légyszi 01.25-re, mert akkora vagyok kiírva végül is. Köszcsi :lol:

Zsókuci :lol: Boldog Névnapot Neked!

Zuzmó :lol:
Én az elejétől fogva kamillás Baba testápolót használok és még nem vagyok csíkos, de én is megvettem a Milupát csak szerintem nagyon rossz az állaga, olyan mint valami zsíros kenőcs. :?
Mindjárt töltöd a 30.hetet te is!!!!!!!

Share :lol:
Köszi, egyelőre jól bírom, hol ide hol oda gurulok. :lol:

Emberek! Ma kimostam a babaruhákat meg pelenkát meg fürdőlepedőt meg ilyesmit. Holnap vasalás van, ja és a kórházba menős cuccomat is össze kell raknom azt mondta a doki, hogy tulajdonképpen startra készen kell lennem, de azért marha jó lenne, ha még a decembert kibírnák a csajok odabent. :lol:

Na, megyek pihenni, mert ma elfáradtam....

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Mindenkitől köszönjük a bókokat! :lol:

Kép
taptau

Így vacsoráztam ma!( Ígérem ezek az utolsók)

Kép Kép
Kép
taptau

Sziasztok,

Share,
Igen, az a lényeg, hogy Kisborsó szépen növöget! :) Ha meglesz a szekrény, majd teszek fel képet! :D

Viki,
Hát, az nem jó, ha annyit eszek, amennyi jól esik… te nem voltál topik-talin, így nem láttál :D De mondjuk nagyon változó az étvágyam, néha úgy érzem, hogy fel tudnék falni mindent, máskor meg nem kívánok semmit…
Köszönöm szépen a köszöntést! :D

Taptau,
Köszönöm szépen a névnapi jókívánságokat!!! :D
Nagyon helyes kissrác Máté! Édes! :) Imádnivaló! :D

Mot,
Neked is köszi a névnapi köszöntést! :D
Csodaszép Krisztina királylány, és milyen tündérien mosolyog! Annyira helyes!!!!!! :D:D:D:D

Chesti,
Neked is nagyon köszi! :D Annnyira aranyos a durcás Niki :D Tényleg mennyire sűrű a haja :) Kis drága! :D
(ja, és az UH 12.04. nem 12.14. :D)

Hát, most ennyire tellett…
Jajj képzeljétek, ma váltottam ki Utrogestant, és a doki nem írta rá, hogy ez az alulról adagolós fajta :D:oops: , (de a múltkor sem volt gond), a patikus pi..a pedig nem akarta kiadni, csak az orálisat, hiába győzködtem, hogy csak tudom mi kell, hiszen már 3. hónapja kapom. Undokul, pimaszul közölte, hogy akkor sem adja ki, mert nincs ráírva… A receptet kitéptem a kezéből, kijöttem az ajtón, és szinte zokogtam. :( Aztán Zozó visszament, másik nőci volt, és érdekes, mégis ki tudta adni. Ennyit az emberségről.:shock: Meg az érzékenységemről :) Ez utóbbi elég durva :D

Puszi nektek!

Kép

Kép
zsókuci

Chesti,mi is egész sötét hajjal születtünk,most pedig szőkésbarna.
Mikor hullani kezdett,olyan volt a feje környékén a lepedő,mintha macskaszőrök lepték volna be!

Kismamik,Anyák,Babák pusszantás nektek!Jó éjszakát!
taptau

Taptau,

nem győzők ezzel a kislegénnyel betelni, annyira helyes! :D:D
Pusszanat a pofijára helyettem is, oké? :D

Puszka, jó éjt!

Kép

Kép
zsókuci

Köszi Zsókuci,átadtam! :lol: :lol: :lol:

Jó éjt!
taptau

Jó reggelt Csajok!!! :)

Még egyszer köszi a bókokat!!! :)

Otthon mosás-vasalás játékot játszik Kedvesem! Hétvégén anyósék meghozzák a pelenkázót, kádat és ezzel ha minden igaz minden megvan a Királylány érkezéséhez!!!

2 hét múlva CTG!!

Hétvégén kórházi táska összepakolása :) !!!

Húúú, kezdünk izgulni!!!!

Kellemes napot Mindenkinek!!!!
mot

Zuzmó anyu :) Szerintem is alkati kérdés, nekem nem lett csíkos, de én ettől függetlenül mondjuk minden nap kentem testápolóval fürdés után. Tedd mindig szem elé a krémet a fürdőben, és akkor nem felejted el.
Már nagyon várom a babaszobás képeket :)
Ég a gyomrod? :) Tudod régen azt mondták biztos azért, mert hajacskája van a picinek :) Nekem állandóan égett a gyomrom, jó nagy hajú kisbabánk is lett :) Lehet mégis van benne igazság? :)

taptau :) Mátéról az a sexi kép zabálni való :) Jöhet udvarolni majd Nikinek :)

Share :) komolyan megrugdosta apa fülét? :) Tök jó lehetett :) Apa amúgy mit szokott hallani? Mert Zo szinte semmit, csak néha bugyborékolást. :)

Viki megborzongtam hogy írtad pakolsz össze már :) Eszembe jutott amikor én pakoltam össze, totál kész voltam, ez már annyira komoly, olyan véghez közeledünk érzés :)

Mot most olvasom már Ti is pakoltok, én ilyenkor még nem gondoltam rá bevallopm, asszem a 36. héten pakoltam csak össze :) Krisztina még maradjon csak, messze van még a 40. hét :)
33. héten CTG? Nem korai? Nekem azt mondták 36. héttől szokták, nekem is akkor kezdték.

Csajok komolyan mondom annyira lennék a helyetekben, én is akarom újra a nagy pocit, az izgalmat, és esküszöm még a szülést is :) Ennyit arról, hogy jó darabig senki ne emlitse nekem mikor szeretnénk kistesót...AKÁR MOST!!!!! :lol: Vagy akár MOST!!!! :lol:
Repül az idő, vasárnap voltunk 1 hónaposak :)

Zsókuci drága puszi neked meg Kisborsónak :) Hogy bírod a melót? :) remélem nem hagyod magad idegesíteni.

Na megyek lassan fürcsi idő, addig még vasalok gyorsan :)

Puszi mindenkinek :)

chesti

Chesti :lol: Jóvan húzzá' még! :lol:
Már eltelt egy hónap! Nem semmi.....
Hánykor van fürcsi idő nálatok?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Jó reggelt Csajok!!! :)

Chesti :)

Aranyosak a soraid!!! Millió puszi Nektek!!! :)

MINDENKINEK millió puszi!!!

mot

Sziasztok!

Viki, Mot, Lucia, reméljük, hogy a januári babák tényleg megvárják a januárt!!! :lol: Beszéljetek a fejükkel! :wink:
Viki, Lucia nektek nehezebb lesz a dolgotok, két gyerkőcöt kell meggyőzni, hogy jobb még odabent. :wink:

Zsókuci, most figyelem, hogy ti hamarosan eléritek a bűvös 12. hetet. :) Hogy telik az idő! Néhány hét és jönnek a magzatmozgások!
Csak hogy biztassalak, az érzékenység még fokozódni is tud. :wink:

Chesti, tutira megrugdosta. :) Én is éreztem belülről, hogy méltatlankodik, apa pedig kapkodta a fejét. :wink: Pakolászta a fülét ide-oda, hátha valahol megtalálja, de mindig kapott egyet. He-he! Most már ezzel a módszerrel "beszélgetnek". Azt mondja, hogy így (fülével, arcával, nyakával - ráhajol a pocimra, finoman odateszi az arcát) sokkal jobban érzi a mocorogását, mint a kezével. Kifaggattam apát, hogy mit hall. Ő is bugyborékolást mondott, de igazából nem tudta pontosan meghatározni. Úgy fogalmazott, mintha "kemény" buborékok lennének odabent. Határozottan el lehet különíteni az emésztéssel járó hangoktól. Talán olyasmi, mintha víz alatt hallanád a mozgásokat.
Ha nagyon akarod, fél év múlva már jöhet a kistesó. :wink: És akkor újra lesz pocak, szülés. Nos? :)

Taptau, Máté szenzációs! A kajás sorozat a kedvencem, bár a nudi-fotó is dobogós. :) Jól emlékszem, hogy év elejétől tervezitek a tesó-projektet?

Luca/Máté mocorgását egyre gyakrabban érzem. Tegnap egész délelőtt virgonckodott. :) Jókat szoktam mulatni a féloldalas pocakomon. :lol:
Lassan én is elhozom a babacuccokat a barátnőmtől. Lássam már mink van, és még mit kell beszerezni ruhaneműből. Aztán január-februárban jöhet a többi holmi: pelenkázó lap, fedeles vödör, tetra pelenkák, körömvágó csipesz (nem akarom azt használni, amit mi is, soha nem lehet tudni, még valami gombát kap), törölközők csak neki, takaró, stb... És még a házat is át kell rendezni....

Szép napot! Puszi!

Kép
Kép
share

Jó reggelt!

Chesti, GyönyörűszeműLencsilánynak nagyon boldog első hónapfordulót kívánunk! :lol:

Puszi neki:Andi és Máté

Kép
taptau

Chesti,ezt megbeszéltük!Már indulunk is! :lol:

Share,hát igen lassan nektek is bele kell húzni.Mire minden meg lesz,jöhet is Luca/Máté! :lol:
Én már azt sem bánnám,ha most kellene szülni,ahogy Chesti is mondta.Nagyon jó Kismaminak lenni! :lol:

Mot,akkor hajrá!!!!

Viki,így van lassan visszaszámlálás! :lol:

Szép napot!
taptau

Sziasztok :)

Viki de hogy húzlak :) Inkább irigykedem :)
Fürcsi szopitól függ, de 6 és 8 között ahogy épp kijön dolog :)

Share lehet kapni kifejezetten babáknak ollót, mi használjuk, nagyon gyorsan nő a körme.

taptau köszönjük :)

Na megyek még éhes a kislány :)

MA VAGYUNK 1 HÓNAPOSAK

chesti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?