Nikcsi
A fél tepsi ottmaradt Szilviéknél, úgyhogy mostmár őt fűzd!
Bocsi, hogy nem ugrottunk fel vele, de Sebi ma SEMMIT nem aludt, így reménykedtem, hogy Szilviék felé menet kidől, így nem tettem semmiféle kerülőt.
Tedd fel légyszi a muszaka receptemet, ha megvan lementve, mert kéne Tündinek, de nem találom...
Dokinénink: az Árpád híd budai hídfőjénél, a Hotel Aquincum mögött.
Szilvi
Köszi a vendéglátást, szuper volt minden, Sebi az apjáig bömbölt, de aztán hősként tűrte a hazautat, fürcsit, a tejcin majdnem elaludt, de még odaadta az apjának az üveget, és úgymaradt...
Laga
Ne fesd az ördögöt a falra, mert mégse szánom rá magam a kis korkülönbségre...
Myra
Quiche-tészta: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj/rama, néhány kanál víz, pici só ->összedolgozni, hogy ne túl lágy, épphogy nyújtható (olyan gyurma állagú) tésztát kapj, ezzel kell kibélelni a tepsit/tortaformát. (Én belenyomom a tepsibe, és szétnyomkodom vékonyra kézzel. A tepsit nem kell kikenni, elég zsíros a tészta, nem ragad bele.) A tepsit betenni kb. 1/2 órára a hűtőbe, hogy kihűljön.
Pórés töltelék: 2 nagy póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 tojás, 15 dkg sajt, só, bors, 1 csokor petrezselyem, zöldfűszerek ízlés szerint. Pórét karikára, pici olajon megfonnyasztani -> kicsit hagyni kihűlni, bele a tojás, sajt reszelve, tejföl, bors, só, zöldek. Összekeverni, bele a tepsibe, elsimítani, kb. 40 perc 180 fokon és kész.
Egyéb töltelék: gomba, többféle sajt, paprika, sonka, füstölt tarja, vagy akár mindezt vegyesen. A tojás-sajt-tejföl mennyiséggel is lehet játszani, és akkor "krémesebb" (vagy rántottásabb
) lesz a belseje.
DM
Mikor menjünk? Nekem tényleg nagyon kéne már a jövő héten...