Mamac,
Suttogóról már írtam, hogy sztem sok értelme nincs, de ha valakinek mégis hasznos, ha kiolvassa, annak csak örülök!
Vuka írta, hogy nincs idő olvasni a gyerektől, erre akartam válaszolni, csak elfelejtettem, hogy ezeket a szakirodalmakat terhesség alatt kell olvasni, akkor még ráér az ember. Túlságosan is.
És arra is ez a válasz, amit Te és Mancsi írtok, hogy már késő elolvasni, mert "nagy" a gyerek ahhoz, hogy most kezdje az ember irányítgatni.
Amit mi csinálunk az nem módszer. Csak hálistennek Livi partner abban, hogy ha álmos és bekerül az ágyába, akkor hamar elalszik. Persze neki is vannak rosszabb napjai, hogy 11-kor alszik el nem 9-kor, de akkor alszik is 10-ig. Ha nincs semmi nyűgje, akkor magától elalszik miután bedobtuk az ágyba, ha van, akkor 2-3× is kivesszük-visszatesszük, mire sikerül. Kicsit hagyjuk rohangászni, és előbb-utóbb beájul. Mikor kisebb volt, akkor minden este szopival, később meg a cumisüveggel a szájában aludt el vacsi alatt. Szóval kimondottan altatni nem kellett.
Ha meg éjjel sír, akkor, ha a foga miatt, dentinoxot kenek rá és perceken belül alszik, ha meg rosszat álmodik, akkor fél perc sírás után felébred, körülnéz, beteszi a 3 cumi közül
az egyiket, simogatom a buksiját és visszaalszik.
És hát nem egy hátrány az sem, hogy nagyon szereti az ágyát. Ha nappal valamiért sír, akkor csak beültetem és már meg is nyugszik. Nemtom miért. Mármint miért szereti ennyire.
Vuka,
Vaníliával 11.15. körül leszünk a Klinikáknál kb. Az jutott eszembe, hogy Városkapunál kéne felszállni a 96-osra, mert ott még tök üres a busz, nyugiban fel tudunk szállni, Újpest-Központnál már a megállóba sem biztos, hogy odaférünk... Mit szóltok?
Mancsusz,
mélt megkaptam!