2000.06.15 06:58
Szerző: Anonymous
Kedves Ildikó!
Megnyugvás számomra,hogy nem sértettelek meg. Igazán örülök, mert szerettem volna a látszatát is elkerülni. Nem beszélve róla - ismételten - hogy csak én vagyok a hibás. Köszönöm a toleráns, inteligens hozzáállásod.
1. Sajnos nem tudok rá megválaszolni, hogy milyen körülmények tennék e módszerben világossá, és miért van, vagy mi a törvényszerűsége, ha abban az időpontban, amikor eredetileg !egy bizonyos nemű! gyermeknek kellene születni, erre mégis két különböző nemű iker születik. Nem tudom. És előrejelezni sem tudom.( Van egy gyanúm, hogy a vércsoport dominancia, miatt zajlik "bent" egy csata, de hogy ez hogyan zajlik le, miért hogyan keletkezik maga a csata ezt még a genetikusok sem kapisgálják.)
2.Egyet tudok, és ez ennél az esetnél is beigazolódott: (((De sajnos mindig csak utólag derül rá fény))) Nevezetesen Nálad a 2. potban foglaltak álltak elő, valamilyen súlyossági fokban, de ahogy érzem amit írsz, abból azt következtetem, hogy a "kicsi" fiú azért idővel - hál^istennek -szépen fejlődött. Ebben nem biztos, hogy egyetértünk, miszerint Ő fogant utólag. Ennél azért bonyolultabb egy ilyen történet.
A másik dologra, mint írod:(((Mert ha azt mondod, hogy szerinted olyankor fogant, amikor fele-fele az esély, és ezért nem tudod eldönteni, az valami. )))Igen! Ilyen választ hozzávetőleges a megkérdezések 20-25%-ában kell sajnos adnom, ha nem előretervezésről, hanem csupán ellenőrzésről van szó. Kb. ilyen %-ban nem tudom visszamenőleg biztosan megmondani, hogy mi a neme a megkérdezettnek. Ilyen az eset tipikusan a nagyobbik FIAD-nál . Ha őt kérdezted volna, akkor ott valóban azt írtam volna, hogy nem tudom, mert annyira határeset. Vannak úgynevezett nullás periódusok az anyánál (ugyanis inkább az anyai periódusok a dominánsak), amikor számomra még csak nem is kétesélyes. Ez van a nagyobbik fiad fogamzása időpontjában.
Ha előre kell felállítani azt, hogy ilyen és ilyen nemű gyermeknek mikor fogjunk neki?, akkor egyszerűen e periódusokat nem veszem figyelembe. Egy-egy ilyen periódus általában, olyan 4 évenként ismétlődik anyánként.
Ez sem szabályos, de lehet követni.
(((Egy megszületett gyermek nem befolyásolhatja a másikat...))) kérdésre: Valóban így van. Ezek az információk azért szükségesek, mert a LÁNYOS vagy FIÚS dominanciát egy-egy házaspár esetében jobban lehet ellenőrízni. Pl. Budaőrsön a 80-as évek közepén volt egy nagyon érdekes eset az egyik házaspárnál. Már 2 lányuk volt. Kérték a babatervet, amiben leírtam, hogy az a véleményem, hogy ne nagyon kisérletezzenek a fiúval, mert csak 9 év múlva lesz egy olyan intervallum, amikor biztosan fiú lesz. Azt mondta az anya, hülyeség. Jó párhónap múlva jött a levél, hogy terhes az anyuka, mondjam meg mi lesz a végeredmény. LÁNY-mondom én. Levél vissza: Ha-ha! az ultrahang fiút mutat. LÁNY lett! Apa berágott, mert "őrűlt" fiú párti! Pontosítsunk mégegyszer, mikor kell..., hogy FIÚ legyen? Apa bekeményített és ma úgy állnak, hogy 3 lány és egy a lányoknál 7-8 évvel fiatabb ÖCSIKE! Őt már senki nem tudná meggyőzni az ellenkezőjéről. A baráti körében és rokonságának és feltehetően majd a lányainak is mind-mind nekem kell adnom a babanaptárat.
Ez nagyon ritka, hogy ilyen hosszú - 9 éves - periódus van. Ilyennel azóta sem találkoztam.
Az édestestvér nem édestestvér kérdésről talán később.