Új privát üzeneted érkezett!

Baba!

Tejpép ügyben nálunk a következő történt: kb. 7,5 hónapos korukban kezdték és kb. 10 hónapos korukig ették. Eleinte én uzsira adtam, aztán meg tízóraira. Az első időkben imádták, aztán ahogy elkezdtek egyre darabosabb kajákat enni, már lekerült a 'szeretem-listáról'.
Én próbáltam többfélét: HIPP, MILUPA, BABYLOVE. Nekünk a legjobban a barackos illetve a kekszes jött be, de ez szerintem gyerkőc-ízlés kérdése.
Bevallom, én meg se kérdeztem a dokinénit a dologról, de miután nem túl nagy a picigyerek kaja választék (értsd gyümi- zöldség) gondoltam jó lesz változatosságnak. Jelentem nálunk bejött. Ma már teljesen kiváltotta a joghurt, a krémtúró, a túró.
Ha engem kérdezel, bőven ráérsz még a tejpépekkel! Az enyémek még ma (13 hónaposan) is szopiznak (reggel és este), és úgy gondolom a tejpép nem befolyásolt semmit a szopizásukban.

Vikóka
vikóka

Köszönöm az infókat!!
Igazából csak jóelőre tájékozódni akartam. Még sokáig szeretném szoptatni őket, de mostanában valahogy hamar kiürülnek a cicik, és az eddigi 4 órás periódusok helyett 2 és fél, 3 óránként esznek. Néha úgy érzem nem bírom, hogy folyton csak ennének, és mégsem laknak jól, ezért gondoltam, hogy nem fogok nagyon sokáig várni a hozzátáplálással. Persze csak 1-2 alkalommal kéne naponta, hogy kiváltsa a cicit, és azt sem most, majd karácsony tájékán kezdeném, csak most elég tanácstalan vagyok ezügyben.

Kép
baba888

Sziasztok!

Vendégeim voltak 4 napig, így nem igazán volt időm netezni. Nővéremék jöttek haza, s nálunk szállásoltak be. Nagyon szuper volt, egész nap dumcsiztunk, az ikrek nagyon elvoltak az ő fiaival, meg tesómat nagyon szeretik, csomó mindenben segített. Olyan kár, hogy 220 km-re laknak.
Visszaolvastam ám azért, nem szeretek vakon lenni.

A játékok témában írok ilyen közöset: Szerintem az életkori ajánlott játékok pl: formabedobó, kirakó, stb: gyerekek sajátosságai alapján lehetnek jók ill. nem jók.
Nálunk a kettő gyerek külsőre és belsőre is ég és föld. Így a játékokat is eszerint válogattuk nekik. Most azért írtam már múlt időt, mert nagyon kitudják választani maguknak, hogy mit is kérnek. Tegnap pl: a tesco-s katalógus Zsombika kezébe akadt. Tele van játékkal. Komolyan 2 órán át nézegette ( pedig ő nem szereti annyira a könyveket), hogy melyik játék milyen, s mondogatta: - ez tetszik nekem. Én meg jelőlgettem be!
Már Zsombor napra megkapta az ajándékokat, mivel itthon voltak nővéremék, több szülinappal, névnappal megtartottuk. Kapott egy hatalmas parkoló házat ( meg sok minden mást), ami teljesen lenyűgözte. Ő pl. autó mániás, meg ami különösen vonza az a mezőgazdasági gépek! :roll:
Zsófi ő lányos: babák, konyha, meg könyvek, könyvek, könyvek minden mennyiségben!

A tejpép, az enyémek nem igazán szerették, de csak olyan 8 hónapos koruktól próbáltam. Akkor már a főzik jobban csúsztak.
Baba! Én sajnos elég könnyelműen hozzá tápláltam, bár mivel a súly növekedés nem volt megfelelő kellett. De! A mai fejemmel jobban küzdenék a szopiért! Bár tudom nehéz, de hidd el a bármilyen formájú hozzátáplálás sem könnyű. Csak annyi, hogy azt más is tudja.

Majd még jövök, kiabálnak értem.......

Jaj, még ezt leírom, hátha kibírják:
Tegnap Zsófi kirakta az összes babáját az ágyára, rendezgette őket, etette stb. Utána kijött hozzám olvasgatni. Majd jelezte, hogy vissza megy. Mikor ment be a szobájába, így köszönt a babáknak: Sziasztok, megjött anyuka! :lol: :lol: :lol:
Olyan édes volt...

Meme
szinta

Sziasztok! :D

Mi Sopronban voltunk a hétvégén, most jöttünk haza. A fiúk tök jól viselkedtek, nagyon élveztük, hogy be lehet már ülni velük kultúráltan egy étterembe, sőt nagyon is rákaptak. Akárhányszor elmegyünk kocsival egy étterem mellett, állandóan újjonganak, hogy "hamma-hamma". Persze ennek csak a pénztárcánk szab határt. A 3 nap alatt 4-szer voltunk étteremben. :D :shock:

Játékok: Nálunk is mint Memééknél a két gyerek ég és föld, egy közös dolog van, a Lego. Így Duplot kapnak karácsonyra, főleg a munkagépes, traktoros érdekli őket. :D Oli még szereti nagyon a Fischer Price Little people játékokat, az emberkéket teszi benne jobbra-balra, de ebben is az autósok, repülősök, járművesek a favoritok.

Samut például soha nem érdekelték a szöszölős játékok, így nem kirakózik, formabedobózik. Oli viszont annál inkább, az FP sütifalót már csukott szemmel is bedobálja, és próbálkozik a fa foganytús kirakókkal is, de ezeket nem igazán tudja kirakni. Viszont kaptunk egy zseniális Haba gyöngyfűzőt, amiben ilyen nagy figurák vannak, imádja a zsinórra fűzögetni, és nekem csinál nyakláncot mindig. :D
Samut csak az interaktív játék érdekli, ahol mi is ott játszunk vele, így például imád könyvet nézni, de sajnos csak szülővel. Marha unalmas néha, amikor ezer dolgom lenne.

Tejpép: Nálunk nagyon hamar ráuntak a tejpépekre, de én ezt annyira nem is bántam. Szerintem tele van egy csomó mű cuccal, így én ezt nem is szorgalmaztam. Némelyiknek olyan műanyag íze is volt.pl Hipp Persze azért adtam nekik, mert egyszerű volt elkészíteni, és jó tömős volt. :oops:

Cat
Kép
cateye

Cat!

De, jó lehetett nektek! Még talán irigykednék is, komolyan, de mi is megyünk csütörtökön hosszú hétvégézni Balatonfüredre! :wink:
Az atomerőmű saját szállodája.
Ajándék ( nekem is most volt a szülinapom) apától, a többi mellé. Komolyan úgy elhalmozott, mint egy kis gyereket, nem mintha nem esett volna nagyon jól! :lol:
állítólag én is így szoktam, sőt... :oops:

Ja, és látod? A fiúk is tudják, hogy hol kell viselkedni és miért. :lol:

Meme
szinta

Meme,
mennyi volt az a nem megfelelő súlynövekedés?

Kép
baba888

Baba!

Pontosan is visszakeresem Neked, de addig is leírom a tüneteket, amit a doktornéni észlelt, s amit mi:
Mi: nyugtalanság, az evés után kb. 1/2 óra után keresték a cicit, alvásuk katasztrófává vált ( előtte már szinte átaludtuk az éjszakát), semmire nem nyugodtak meg 1-1 1/2 óra ( ! ) után, csak, ha ismét szopi volt. Tehát, non-stop.Erre konkrétan emlékszem: Zsombi szopott hajnali 4-kor 80-at ( 2 hónaposan 2-ből ennyit tudott !), aztán leraktam, Zsófi rá 1 órára felkelt, s nemi a kettőből 30 jött ki!. Elkezdtem fejni, s nem volt semmi!
Totál kivoltam. Mivel mindenképpen mentünk a 2 hónapos tanácsadásra, gondoltam majd ott egyeztetek a dr.n-vel.
Ő egyből mondta, hogy nem megfelelő a súlynöv. ránézésre, mivel az izomzat, a bőr nem volt olyan amilyennek lenni kellett. Nekem a szakzsargonon kívűl mutatta, hogy olyan kis puhák,pegyhüdtek, nem az a feszes, jól növekedett, fejlődött "zsíros" hús.

Röviden ennyi.

Ja, és nagyon rendes volt, mert velem is külön elbeszélgetett, hogyha valaki alkatilag nem képes úgy szoptatni, minden erőködés ellenére, attól még nem rossz anya, sőt, a gyerek érdekeit szem elé helyezni, az a lényeg és valós.. :oops:

Aztán, hogy jobban kellett volna-e erőltetni vagy sem, az már nem derűl ki sosem.
( hozzáteszem, Kristófnál is "vért" izzadtam,hogy tudjam)

Meme
szinta

Sziasztok!

Bocs, nem személyre szólóan, de rohanok:

Először is el akarom újságolni, hogy Csenge totál leszokott a ciciről, és 2 napja Pepe sem cicizett :D (Bár ő még hajlamos visszaesni, úgyhogy ezt csak óvatosan mondom... )
Viszont a cicit még kérik minden reggel, de már csak puszilgatják, meg simogatják :) Ma reggel bebújt mellém Pepe az ágyba, megsimogatta a cicimet, aztán rajta hagyta a kezét és elaludt . Olyan édes volt :)

Játék:
nálunk a formabedobóval csak akkor játszanak, ha én is ott vagyok és együtt keressük meg, hogy hová való, egyébként nem érdekli őket, pedig van 3 féle is. Kirakóból Csengének még csak a fa kirakó megy, ami olyan kis pöckökkel van, be kell illeszteni a helyére, Pepének már megy a hagyományosabb is. Abból az, amelyiknek nem olyan nagyon kacskaringós a széle az ilesztéseknél, csak ívelt. Majd csinálok róla képet úgy érthetőbb lesz :wink:
Nálunk a Megablocks a menő, van kastély, farm, hajó belőle, abban a figurákat nagyon szeretik pakolgatni, meg zenél is. Építeni célirányosan még nem építenek, csak pakolják egymásra az elemeket. És ami még nagyon bejött, az az ugráló állatok gumiból. Felfújható, mint az úszógumi, rá lehet ülni és ugrálni rajta. (Én is kipróbáltam, nagyon tuti :lol: ) Majd este jobban ráérek, teszek fel képet :)

Tejpép:
én 11 hónapos korukban kezdtem el adni uzsonnára, néhány hónapig szinte minden nap kaptak egyszer, a Nestlé kekszes volt a sláger. Aztán megunták, valahogy a többi kaja jobban csúszott kéőbb. Igaz, én mindent később keztem el mint ahogy lehetett volna, 6 hónapig csak szoptak, utána is csak nagyon lassan adtam a hozzátápit, pl. 1 hétig csak almalé, aztán 1 hétig reszelt alma, aztán 1 hétig alma banánnal, stb. Minden új dolgot 1 hétig vezettem be, az első hónapban gyümölcsök, a másodikban zöldségek, stb. De Petra még így is alig evett, 8 hónapos koráig szinte csak tejcin élt.

Most mennem kell, szétszedik a lakást a nőcik :(

Ditke
ditke62

Jaj, Ditke de édesek lehetnek a lányok, hogy így szeretgetik a cicit! Gondolom ez mennyei érzés, már leírás alapján is teljesen elérzékenyültem! :D

Ma kitettem a lányokat levegőzni, jól beöltöztetve, betakarva olyan dél körül, és még mindig alszanak. Már kiesett egy evés... :oops: Folyton rohangálok megnézni, hogy szuszognak-e még. :shock:

Kép
baba888

Baba!

Melegfronti hatás!
Az én gyerkőceim is 1- től- 1/2 5-ig aludtak!Ennyit nem szoktak.
Már én is benéztem hozzájuk... :wink:

Meme
szinta

Sziasztok!
Megvagyunk mi is.
A házzal kapcsolatban is haladunk már végre.Ma voltak kint az értékbecslők, és ha minden jól megy akkor jövőhéten szerződés kötés.Húú már nagyon várom.És remélem, hogy a mikulás már az új házhoz fog jönni.
A fiúk már nagyon csibészek.Birkóznak, fogócskáznak egymással.
Mindent el tudnak mutogatni, magyarázni amit akarnak.A szókincsük nem igazán bővül, de megértetik magukat.
Nagy gondban vagyok, hogy mi legyen a karácsonyi ajándékuk.
Annyira sok minden érdekli őket, Én meg nem tudok dönteni, hogy mi lenne a legjobb nekik.
Szívesen veszem, ha van valakinek tuti játék ötlete másfél éves fiúknak.

Röviden ennyi, majd még jelentkezem

Edit!
A babaszobán láttam csúszdát, 5e-ért, ha neked megfel, csak szobában használták.Ha gondolod nézdd meg.

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok,

köszi a dícsérő szavakat a lányokra. bocs, hogy ilyen ritkán jövök, de elég sokat dolgoztam a hetekben.

tejpépet én olyan 7 hónapos koruktól adtam a lányoknak, de már megúnták... ők már csak egyszer szopiznak naponta reggel, a nappali ciciről elég régen leszoktak, minden más izgalmasabb volt, mint hogy 10 percig nyugiban legyenek.

nálunk ez a melegfront nem jött be sajna :( Általában kétszer alszanak naponta (Zsófi 1-1 órát, Luca max fél.fél órát), de tegnap Luca csak egyszer aludt napközben, azt is az ölemben... mondjuk küszködik a fogával, gondolom ezért is alszik kevesebbet.

Ditke,
nagyon helyesek lehetnek a lányok a cicizéssel :)
nálunk nemrég kezdődött az igazi hízelkedés, odabújnak, jó nyálas puszikat osztanak, van, hogy egyszerre :)

Cat,
Naposoldal néven geocachingelünk, de elég kezdők vagyunk benne, mostanában eléggé hanyagoltuk is. de majd tavasszal!!!

no megyek játszani, szép napot mindenkinek!
tralllala

Sziasztok :)

Meme :)
Boldog névnapot a kisfiadnak. Már majdnem utólag, de talán mégsem. És jó szórakozást nektek.

Ditke :)
De jó neked! Nekem mindig mondták mások, hogy majd dögönyözik a cicit, meg simogatják, de mi sajna nem jutottunk idáig.

Judyt :)
Drukkolok az új házhoz. Ide is elkelne egy kis szerencse. HOzzánk szinte minden nap jön valaki megnézni a lakást, de senkinek nem kell. :( Hihetetlen mázlisták vagytok, hogy nektek ennyire hamar elment a lakásotok.

Baba :)
Én tavaly egész télen kint altattam őket, délelőtt is, meg délután is. Percek alatt elaludtak, és én meg csinálhattam a dolgom, vagy netezhettem. :)
Sztem egyébként nőnek a csajaid és azért esznek gyakrabban. Nem hiszem, hogy a tejed kevés. Hozzátáplálni nagyon könnyú, meg kiváltani egy-két szopit. A maradékot megtartani, az a nehéz.

Edit :)
Andiról van valami hír?

KÉpzeljétek, már kétszer előfordult, hogy Borka szólt, hogy pisilnie kell. Előre, és úgy, hogy megvárta míg leveszem a pelust és utána bilibe pisilt. Pedig tényleg nem szoktuk próbálni. Kb. hetente egyszer ráültetem őket hátha alapon. Teljesen lenyűgözött. De sajnos megijed a pisitől, vagy sajnálja, nem tudom, de sír utána és menekül a bilitől. Most ha megkérdem, hogy akar-e bilit, rázza a fejét. Nem erőltetem. Remélem elmúlik. Pedig olyan ügyes volt. :(

A lányok egyre több mindent mondanak. Főleg Borka, de Réka pl. teljesen tisztán mondja a k-t. Borka meg kis papagáj, utánozza amit mi mondunk. Persze csak néhány szót, ami megtetszik. A JÓ az nagyon tetszik neki, azt sokszor elismétli. De nagyon vicces az Ó hangja. Úgy érzem, hogy a könyvnézegetéssel jött meg a kedvük. Egy csomó új dolgot tanulnak a képekről és sztem ennek van meg a hatása. Bár azért még mindig inkább a jelbeszédnél, meg a mutogatásnál tartunk. Pedig nem szoktam elsőre megérteni, hogy mit akarnak. Sőt! Sokadikra se mindig, mert előfordul, hogy tényleg fogalmam sincs mit akarnak. :oops:

Jó éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Mostanában nem jutok el ide vagy csak nagyon későn.Így már nincs időm se,meg energiám se írni.

Meme!
Zsombornak sok boldogságot neve napja alkalmából!

Brigi!
Andi mostanában nem jelentkezett.Már gondoltam rá,hogy küldök neki 1 sms-t,helyzetjelentést kérve. Biztos jól vannak,mert egyébként már tuti jelzett volna,ha gáz van.

Cat!
Irigykedem!

Szinta!(csak hogy mindkét neved használatban legyen! :lol: )
Milyen volt Balatonfüred?
A Dávid épp a napokban emlegette,hogy mehetnék téli nyaralásra a Balcsihoz!!!
Hát nem mostanában!! :cry:

Judyt!
Kösz,de az nekünk kicsi. Én egy kicsivel nagyobbat szeretnék. Találtam egyet a játékcity-n,árban is megfelelne.Az anyuéktól azt fogják karácsonyra kapni.Aztán majd a tavasszal kikerül az udvarra,amíg apa meg nem valósítja önmagát. Ugyanis 1évvel ezelőtt közölte,hogy az udvarra a játszóteret ő akarja megcsinálni (hinta,homokozó,csúszda meg valami mászóka-féle). Na addig eljutott,hogy megvette a hintához,homokozóhoz a faanyagot.
Mire elkészül a játszótér,megjönnek az unokák is!!! :lol:

Szép álmokat,nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Meme :)
Boldog nevnapot Zsombornak!

Judyt :)
Szoritunk, remelem gyorsan meglesz minden papir es mar koltozhettek is! Kell majd valamit felujitani az uj hazban?

Brigi :)
Tok jo hogy igy beindultak a csajok az olvasassal! Borka nagyon ugyi a bilivel, nalunk meg nem nagyon erdeklodnek a csajok. A bilit mar kivaloan mondjak, de nem kerik, pedig Eme szokta mondani hogy kaka mielott valami tortenik a pelusban (ha pisil akkor is ezt mondja).

Szuper a magassagmero, en is kedvet kaptam hozza. El tudod kuldeni a mintat? Regen nagy keresztszemezo voltam, de amiota megvannak a csajok semmit nem csinaltam.

Voltak Nettkeek nalatok vegul? Bocs, ha volt rola szo mar...

Cat :)
Mar dolgozo no vagy? Jo lehetett a soproni hetvege.

Tobbit csak vegyesen, mert par napja olvastam vissza csak a temara emlekszem, arra nem ki vetette fel... :roll:
Nalunk viszonylag sok tejpepet ettek a csajok, mert 7 honapos koruk utan egy korty tapit se akartak inni, azzal probaltuk potolni egy kicsit a dolgot. Aztan 1 eves korukra tejesen meguntak, akkortol mar azt se voltak hajlandoak megenni.
Tesokerdes nalunk a koltozes kerdese. Igazabol mar most johetne, de mivel nem tudjuk pontosan hogy jovore mikor es hova koltozunk, ezert inkabb varunk meg 1 evet.
Karacsonyi ajandek otletek nekunk is jol jonnenek. Gondolkoztam mar a FP Little Peple szetteken, vagy Lego hasonlo szetten. Mas otletem viszont nem nagyon van, a csalad meg zaklat hogy mondjam mi legyen... Errol a fa kirakorol tud valaki kepet felrakni?
Egyebkent nalunk is csak ugy mukodnek igazan a jatekok, ha mindegyik ossze van rendezve, maguktol nem keresgetik az osszetartozo dolgokat - kiveve a teaskeszletet, azt barhonnan osszehalasszak.
A csajokrol nehany ujabb kep a www-k alatt.

bgy

Sziasztok!

Gyöngyi!

Persze, elküldöm a magasságmérő mintáját, de nem tudok scennelni, úgyhogy lefénymásolom és posta. A tiedit@freemail.hu -ra írd meg a címedet és feladom :)
Most küzdök a másodikkal, de nagyon nem megy :( Másodjára már unalmas ugyanazt hímezni :(

Csináltam néhány képet a kirakókról, meg néhány karácsonyi ajándékötlet a mi kedvenc játékainkból :wink:

Ilyen a fakirakó, amiknek van kis fogantyúja, azzal tudja a gyerkőc a helyére illeszteni:

Kép

Van kartonpapírból is, az egyikről kivettem az egyik darabot, ott látszik, hogy hogyan lehet a helyére tenni:

Kép

Van olyan fa, ami már nehezebb, mert nem egy lyukba kell betenni, hanem összeilleszteni a darabokat: Csengének ez még csak segítséggel megy, Petra már egyedül is simán kirakja. A felsőnél a táblán megvan előrajzoltan a kép, arra csak rá kell illeszteni a megfeleő darabot, az alsónál nincs, viszont az jóval nagyobb darabokból áll:

Kép

Nagy kedvencek még a mai napig, szerintem jó ajándékok:
bogyóhúzogató - 1 évesen kapták, már akkor is szerették, de még ma is játszanak vele:

Kép

A gombokat nyomva, elfordítva, stb. kiugrik a figura:

Kép

Mágneses rajztábla, erről már írtam korábban. Van hozzá 4 nyomda is, csak az most lemaradt a képről:

Kép

És a kedvenc könyvük: Szerintem nagyon szuper, csak már nagyon lestrapálták, folyton kitépik egymás kezéből :( Rengeteget tanultak belőle, ma már elmondják az összes állatot benne, meg 3-ig számolnak, tudják a fő színeket...

Kép

Belülről:
Kép

Kép

Rody csacsi, ugrálni lehet vele, szintén imádják (kipróbáltam én is, tök jó :lol: )

Kép

Megabloks vár, farm, hajó: van még több figura meg építőelem is hozzá, csak hirtelen ennyit találtam: a vár meg a farm zenél, van rajta nyitogatható ajtó, szintén nagyon szeretik és sokáig játszanak még vele, bővíthető, szóval ez is jó játék, a hajó nem jött be, az szerintem később jó, ha majd szerepjátékokat játszanak

Kép

Hát, kb. ennyi jutott eszembe. :)

Brigi!

Nagyon jól haladtok a bilizéssel. A lányok már 2 évesek, de nem érdekli őket :( Arra használják a bilit, hogy tolják körbe-körbe a nappaliban vagy motoroznak rajta :( Néha szólnak, hogy bili, de mikor ráültetem őket már játszanak is, szóval szerintem mint játékot kérik és nem rendeltetésszerűen akarják használni :( Ma már el is tettem, hogy ne legyen egy ideig szem előtt, akkor talán legközelebb jobban fog menni.
Remélem a lakásotok is hamar elkel, ha sokan megnézik, az már fél siker :)

Judyt!
Gratulálok a lakáseladáshoz :)

Cat!

Tényleg, jársz már dolgozni? Hogy viselik a munkahelyen ha betegek a fiúk? Vagy van aki otthon legyen olyankor velük?

A cicizésnek örülök, hogy vége, de ez az összebújás tök jó dolog, olyan jól esik :)
Az éjszakai vándorlás viszont megmaradt, illetve Petra csak reggel jön át, de Csenge 4-5 óra körül beköltözik mellém. Belefáradtam, hogy mindig visszavigyem, semmi eredménye nem volt, ugyanúgy jött (nagyon kitartó a kiscsaj :? ) úgyhogy feladtam. Bebújik mellém és már alszik is, így legalább én is aludhatok. És 7-ig fel sem kel, ha Pepe nem ébreszti :) Viszont Petra 6-kor kel, csak ha itthon alszik az apja akkor lemegy vele borotválkozni, készülni, így Csenge (és én :) ) tud aludni. Aztán ha apa elment akkor feljön, de ha szerencsém van kirakózik még egy kicsit, mielőtt felrázna minket . :)

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Gyors bekukk, mert aztán hamarosan indulunk.

Zsombor nevében nagyon szépen köszönjük a jó kívánságokat! :wink:
Úgy élvezte a köszöntéseket, nagyon édes volt!
Zsófi meg végig azt hajtogatta: Nekem is van napom! Hiába, nem éretette, hogy most hiába ikrek, ez nem úgy van! :lol:

Sziasztok, további szép napot:

Meme
szinta

Edit!
Igazad van, hogy nagyobb csúszda kell!!!
Na ettől a játszótér készítéstől Én is félek, mert megígérte a párom, hogy tavasszal kész lesz.Kívácsi vagyok rá.

Ditke!
Húú, de jó ötletek.Köszike.:)
Nálunk Ákos jobban el van az egyben ülős játékokkal (lego, formabedobó) Atika nem bír egy helyben maradni, kívéve, ha könyv kerül a kezébe.A disney-s kirakót (fa) hol szerezted be?
Én debibe a Regió-ba szoktam néha átmenni.Vagy tudsz ajánlani jó jétkboltot?Írhatod priviben is.

Gyöngyi!
Festésen kívül a fürdőbe kell egy kádat betenni, mert csak zuhanykabin van.

Pbrigi!
Hát Én se gondoltam volna, hogy kedden feladom a hírdetést, és pénteken elkell a lakás, és főleg úgy, hogy pont pénteken mentünk el nyaralni.Húú de régen volt már.
Te jó ég már 2 hónapja itt lakunk Anyukámnál.Már annyira várom, hogy költözzünk.
Drukkolok nektek, hogy minél hamarabb sikerüljön eladni a lakást.

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Judyt!

A kirakók nagy részét a babaszobán vettem használtan, néhányat meg kaptunk. De láttam ilyet az Intersparban.
A Régióba szoktunk mi is járni, egyébként néha még a Plazaban levő játékboltba, de a legtöbb cuucot a nagyáruházakban is be lehet szerezni (Cora, Tesco, Interspar), úgyhogy idő hiányában ált. ott a többi bevásárlással egyben elintézzük.

Lányok!

Ezt a babaszobán olvastam, könnyesre röhögtem magam rajta, gondoltam megosztom Veletek :)
Kicsit hosszú, ezért bocs, de ha belegondolunk mindezt ikrekkel (Edit: hármasikrekkel :wink: ) akkor pláne jó :)

Az első 6 hónap

- az a
hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az
tényleg átfért
azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.

- a lefejt
tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.

- úgy tűnik,
az egész nap egy végtelen szoptatás.

- napi 4-5
óra alvással is lehet élni.

- ha
választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz
szavazni.

- egy
kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik
valami.

- a séta csak
neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.

- elindulni
otthonról egy 2 órás procedúra.

- ha eddig
nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl
befogod.

- kurva nehéz
a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.

- minden
babazokninak szűk a szára és bevág.

- a legszebb
ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.

- aki a
fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.

- az egész
terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a
2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...

- már nem
szereted a vendégeket.

- sírsz, ha
az alvó gyereked nézed.

- sírsz, ha
valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb
veled.

- sárkány
leszel, mindenért baszogatod a férjed.

- egész nap
várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy
mikor
kel fel végre.

- ha
elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész
távolléted
alatt otthon jár az eszed.

- a férjed
túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt
akarja.

- akik eddig
hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok
mostantól nem
fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.

- a
nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.

- kiderül,
hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan
régebben.

- kiderül,
hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).

- anyósod még
annyit sem.

- fél óra
bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen
reális egy babától.

- a digitális
mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy
idegesítsen.

- amelyik
ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.

- a híg fos a
legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.

- van 70
dekás teli pelenka!!

- a zenélő
forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással
sajnos.

- a
mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának
nincs.

- egész nap
otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még
fáradt is vagy.

- a
melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.

- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is
megmosd.

- a
hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és
le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.

- a
babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne
adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között

- ha a gyerek
elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De
2x!!

-a törlőkendő
pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás
előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.

- bármit
próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki
belőle.

- a főzelék
SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.

- 3
kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x
lebukni magát napközben.

- napi 4x
átöltöztetni nem is sok.

- az egész
szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.

- a hányás
mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN
következik!

- 1 óra
cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.

- a legjobb
játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.

- az is befér
egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.

- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.

- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.

- ha
eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és
még a WC-re is követ négykézláb.

- amíg a
gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva
nézve őt
rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.

- térd
magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.

- 1 fog
arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a
nyaki ütőered.

- ha
valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép
úszik, na akkor nem fogja megenni.

- a
baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve
eltüsszenti magát.

- a baba nem
ismeri a türelem szót! (sem)

- amikor
leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a
mellbimbód a fogódzó.

- a
körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra
lőni..

- a tépőzáras
cipő 3 mp-ig van a lábán.

- miközben
eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a
szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.

- a baba
leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik
tovább.

- fel sem
tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.

- van, hogy 4
napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel
vele.

- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az
egész főzelék és mindent beterít.

- az
etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem
vagy elég gyors a papírtörlővel.

- elnyúlni
egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy
pohár itallal.na <http://itallal.na/> ez innentől csak ábránd marad.

- ha 1
szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan
kitépi.

- ha
megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az
elektromos hintát, a
bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt
kismedence is
teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a
folyosón, és
éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy
kiszorítottak a
kecódból.

- ha eddig
fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha
megpuszil a csorgó nyálú gyereked.

- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt
ki.

- többé
nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.

- nem csak a
saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.

- a
nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz
számukra.

- lehet égnek
álló seggel aludni!!!

- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a
bimbódat.

- nem
csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.

- igenis meg
lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.

- csak
addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz.
32 képből 1
sikeres.

- vetkőzni öröm, öltözni kín.

- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .

- a " de én
ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos
indulatokat .

- ha
bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag
lóg, akkor leejti a cumiját.

- a
spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1
év után

- még mindig
túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos
mindenki csak
őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból.
És ez
még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.

- már nem
zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac
tetején, lábad
alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az
ágyon, és
leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszadett a kukából és
odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és
fakanalak,
amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek
arra az 5 percre.

- a gyereked
már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de
érzi, hogy
valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott
törékeny, de
"csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.

- eljött a
fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával
kikezdhető, és
a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl . a
padlószőnyeg,
tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).

-eljött a
nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest,
amit a
fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő
szájjal.

- az
etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes
elfoglaltság.
Már akinek....

- nem hitted
volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy
teljes
filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.

- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a
hajadat...

- megtanulsz
nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és
mereven néz téged.

- az
ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a
fiókhúzogatástól.

- a kutyát
megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya
jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.

- az idő
múlásával egyre nagyobbak a lakásban a
káresemények.

- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.

- a homokozó
lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.

- a
Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k.
anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.

- rájössz,
hogy finom a pötidanon (Danoninó).

- a
melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.

- úgy érzed,
évek óta papucsban jársz.

- ha alszik,
nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem
tudsz belepakolni.

- a
lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz
természetbarát.

- a
nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem
engedi."

- ha hosszú
levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható
játék.

- nyaraláskor
csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a
gyerek után.

- a
gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as
cipőért.

- mire 1 éves
lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr
rá.

- a
legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek
neki az
első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs
gyerekük.

- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.

-a leejtett
játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.

- a kutyának
a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi
húzni és a kutya fura hangot ad ki.

- ahová
a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.

- minden
általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás
végére.

A későbbiek folyamán

- a
tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni.
Mindkét helyen ott marad.

- ha maszatos
a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a
feje fölé
rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy
taslit sem kapott.

- csak akkor
hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.

- le lehet
dobni a csillárt egy párnával.

- a legjobb
móka a sütőbe bemászni.

- márpedig a
pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is
abban
kell!!

- egyedül
menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar
utazni.

- a
parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy
kiszedjed a
másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.

- mielőtt a
kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a
műanyag vájlingot,
az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit
nem te
tettél a kosárba.

- 2 gyerek a
kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt
megragadják.

- eddig nem
hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág
orrcimpákkal,
nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.

- nem tudod
megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.

-2 év után
azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

SZÓVAL,
JÓL GONDOLD MEG!!! )))))))))))))))))))

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Egy barátnőm kérdését tolmácsolom. A hatodik héten volt hüvelyi uh-n, akkor még csak egy üres petezsák volt látható, a hetediken egy szikhólyag és még 'valami', a nyolcadik héten pedig már egy 26 mm-es petezsák, benne két egyforma nagyságú (7.5 mm-es) szikhólyag, de embrió és szívhang még nincs.
Mi a véleményetek erről?

Köszi előre is.

Kép

Kép
liv

A bilit nálunk is rodeózásra használják normál esetben, tényleg csak néhányszor ültettem rá őket és akkor sem volt eredmény. Szóval tényleg meglepő, amit Borka alkotott, de sajnos azóta nem is jelez, meg nem is kéri a bilit, ha rákérdezek akkor sem. Egyébként nálunk még javában barchobázás megy, hogy mit is akarnak. A bilizés pl. így zajlott.

Borka mutogatja a pelust.
Anya rákérdez: Pisi? Kaki? Ki kell cserélni a pelust?
Heves bólogatás. Ruha le, pelus üres.
Anya: Becsaptál, nincs is itt semmi!
Magamban: Mit akart vajon a gyerek?
Rákérdezés: Pisilni kell? Kéred a bilit?
Heves bólogatás. Ruha le, bilibe pisi, aztán sírás. Azonnal eltávolodni, felöltözni.

Ezen kívül nem szólnak/tak előre. Már amennyire szólni tudnak. Lehet, hogy csak éppen mást csinálok és nem fogom az adást, mert ugye a beszéd nem megy, a jelbeszéd, főleg a testbeszéd meg egy kicsit nehézkesebben érthető, jobban rá kell hangolódni.

Gyöngyi :)
Sztem az már tök jó, hogy szólnak, az már csak idő kérdése, hogy mikor megy a bilibe. Lehet, hogy ha látnának másokat, akkor egyből ráállnának.
Fa kirakót egy csomófélét lehet találni ezen a címen:
http://www.gemklub.hu/jatek+fogos_illeszto_puzzle.html
http://www.jatek-city.hu/index.php?cPath=103_51_62
http://www.jatekplaza.hu/katalog.php?ko ... =1&maxid=1

Tök ügyesek a csajok, hogy ilyen szépen kirakóznak. Nekem a fogósakat csak préselik ezerrel a lapba, de nem illesztik, ezért nem is megy bele. De veszettül erőlködnek, mert tudják, hogy valahová be lehet tenni. Ezt is úgy csinálják, mint a formabedobót. Az első helyre megpróbálják betenni, és ha nem megy, akkor bedühödnek.
Engem is nagyon érdekelne, hogy hol lehetne az íves szélű rendes kirakókat venni. Láttam egy párat a neten, ami négy darabos, de ilyen többrészeset még nem.

Akkor majd tudósíts, ha kiderül valami. Hány hétnél is tart most? Karácsony táján születnének, ha minden jól megy, nem?

Mindenkinek szép estét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke!

Nagggggyon jóóóó :lol: :lol: A kakilós, pakolós, rendetlenséges részt, mintha rólunk mintázták volna. Ja, és a 2. szülinapjukra furulyát kaptak, most a 4. szülinapjukra szájharmonikát :lol: :lol: Persze nem tőlünk, hanem rokonoktól :roll:

Liv!

Ehhez nem értek túlságosan. Nekem 7 hetesen 1 embriót láttak, a 12. héten pedig közölték, hogy ketten vannak :lol: Jó kis meglepetés volt :roll: :lol:

Jó éjt mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Ditke!

Köszi a listát. Jó kis görbe tükör volt, főleg azokon röhögtem, ami telitalálat a mi kis egyéveseinkre, na meg rám persze! Vidám estét szereztél!

Vikóka
vikóka

Ditke!

Könnyes röhögtem magam! Rég olvastam ilyen jót!!!És ennyire valós megállapításokat!

Edit

Kép

Kép
edit73

Györgyi!

Voltak itt a Nettkéék!Még mindig nagyon édesek a manók,jót dumcsiztunk Anett-tel.Csak nagyon hamar eltelt az idő!

Képek:
balra a mi Benink,jobbra Anették Benije
Kép

együtt ( a cumisok az enyémek, a csíkos pólós kislány a Nati,Anett-tel pedig a Benije van)
Kép

Olivérnél eltörött a mécses (a fotelban Anett babái,Sári piros vödörrel)
Kép

traktoros legényem: Benike
Kép

Így is lehet fogat mosni (Beni)
Kép

Marci elfáradva
Kép

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Jaj,ezer bocs!
GYÖNGYI!!!!Elnézést,hogy átkereszteltelek!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Örülök, hogy tetszett a lista, én még most is ezen röhögök :lol:
tényleg magamra ismertem sok helyen :) :oops:

A sok darabos hullámos kirakót P.Anditól kaptuk, neki is ikrei vannak, lehet, hogy szokott is írogatni a nagyikres topikba, írok neki egy mailt, megkérdezem, hol vette :)

Brigi!

Nyugi, fél évvel le vagytok maradva :wink: Először a fogós meg a kartonlapos ment, azt nyáron kapták, mostanában megy csak Petrának a hullámos, Csengének meg még csak megyeget. Először ők is préselték mindenhová, de mostanra szinte csukott szemmel kirakják. Bár tény, hogy naponta tucatszor kirakják mindet, pedig nem is fotóztam le az összeset... Szóval kitartóan gyakorolnak :)
Petra próbálkozik a hagyományos girbegurba szélűvel is, 2 elemet
össze tud illeszteni, mondjuk amin a maci feje van meg amin a teste, de az egész képet még nem tudja összehozni, így darabokat csinál.

Egy kérdés: szerintetek érdemes adventi kalendáriumot csinálni 2 éveseknek, vagy még nem értik meg?
Mondjuk a napi egyet már értik: napi 1 gumimacit kapnak (vitamin), abból mondják is, hogy egyet - de ezt minden reggel következetesen kérik. Rendszeresen osztanak nekünk is belőle :) Valamelyik reggel Petra követelte, hogy Apáé, Apáé. Mondom, hogy nincs itthon Apa, majd ha hazajön, megeszi. De ő csak hajtotta. Erre adtam neki még egyet, hogy ez apáé, vigyázzon rá míg haza nem jön . Kb. fél óráig hurcolta a markában, aztán kinyitotta a ruhásszekrény ajtaját, beült, magára zárta, 2 perc múlva kijött, de már nem volt a kezében a cukor. Kérdeztem tőle, hogy hová tette, egy ideig semmit nem mondott, csak nézett, aztán kinyitotta a száját és mondta, hogy a szájába :lol: De már mondta is utána, hogy Apa sír :( Olyan aranyos volt :)

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Nálunk is hasonló újságok vannak, mint Brigiéknél. Niki múlt hét péntek óta kéria bilit és bele is pisil mindig. :D Kitalált rá egy jelet- nyújtogatja-pödörgeti a nyelvét, mintha az l-t mondaná- elég viccesen néz ki. Viszont mindig alkalmazza ha kell neki. 8) Ha nem akarom megérteni, tol a Wc felé, mert ott tartom a biliket. 1 hete szinte mindig szárazon ébred délután és 3 óra alvás után már toporzékol, hogy pisilnie kell. :D Aztán akkorákat pisil bele, hogy majd kiönt a bili. :lol: Volt, hogy kint voltunk a kertben és ott szólt, bejöttünk és tényleg pisilt is. Borkával ellentétben ő nem ijed meg, sőt teljesen rá van kattanva a bilizésre. Szóval a délutánok azzal telnek, hogy félóránként rákéredzkedik. :shock: És persze rá is rakom mindig, nehogy épp tényleg kelljen és elvegyem a kedvét az egésztől. :roll: Elég macerás, mert eddig sajnáltam a pénzt a bugyis pelusra, a rendeset meg állandóan ki-be bontani, főleg állva... :roll: Azért elég sokszor megtelik még a pelusa így is. Ha majd nagyjából száraz marad, akkor tutira átváltunk bugyisra. Annyira ügyes, nem? Nagyon büszke vagyok rá. :D Nem is gondoltam, hogy ilyen hamar ekkora eredményt érünk el. 8)

Brigi

Tök ügyi Borka, menni fog ez. Lehet, hogy rényleg megijedt. Szerintem pár nap szünet után majd újra kéri a bilit. Addig én szóba se hoznám. Majd 1 hét múlva, óvatosan. Játszani meg tutira nem adnám oda- nem arra való.

Meme

Boldog névnapot Zsombinak. Sajnos én énvnap-ügyben nem vagyok túl felkészült, csak ha mások figyelmeztetnek, akkor tudom. :oops:

Baba

TEjpép: én pont 6 hós korukban kezdtem el a hozzátápit, de tejpépet a dokinő csak kb 2 hónap múlva írt fel. Akkor van értelme, amikor már több kaját kiváltasz. Nálunk a vacsora sok hónapig tejpép volt, addig, amíg nem ették a falatkákat. Az enyémek nagyo szerették, először sokáig a gyógyszertári, hipoallergén vaníliás volt, aztán meg a Gyermekálom volt a kedvencük. Vacsira negyon jó, mert eltelít és nem lesznek éhesek éjjel.

Viszont! Én ilyen kis korukban még csak nem is gondolkoznék rajta. Ne ijedj meg, hogy állandóan szopnak. Hiszen most írtad, hogy már átalusszák az ájszakát. Előtte nekem is 4 óránként ettek, utána visszaálltak a 2-3 órásra. Valamikor meg kell enni azt, amit éjszaka nem esznek meg... Ha 2 óránként tudnak szopni és olyankor elégedettek, mikor abbahagyják, tutira van elég tejed!!! Akkor lenne gond, ha sírnának szopi után is és éhesek maradnának. Amúgy meg, egyre ügyibbek lesznek, az enyémek kb 4 hós koruktól 5 percalatt végeztek, nem igazán megterhelő 2 óránként sem. Nagy rendszerességet amúgy se várj amíg csak szopnak, nálunk legalábbis az etetések köré kezdett el szerveződni a napirend. Addig viseld el a káoszt, nekik így a legjobb. Minden igény szerint szoptatott babánál így van, nemcsak az ikreknél, láttam a sógornőméknél és a barátnőméknél is. A gyakori szopi nem azt jelenti, hogy nincs elég tejed. Sőt, még csak azt sem, hogy mindig éhesek. Nálunk pl kicsi korban ez volt a fő megnyugvási eszköz is, néha csak vigaszt kerestek, de ha már ott voltak, hát ettek is egy kicsit. :wink: Szerintem érdemes kitartani. Később megtérül. Egyébként teljesen megértelek, 4 hósan én is azt számolgattam, hogy mennyi idő még mire végre elkezdhetem a hozzátápit és csak addig tartson ki a tejem. Én is mindig úgy éreztem, hogy kevés nekik. De nem volt az. Mikor már nem érdekelt, hogy szinte egész nap rajtam lógnak, sokkal jobb lett a helyzet. És egyáltalán nem híztak jobban a kajáktól sem. Kitartás!!!

Ditke

Gondolm örülsz, hogy vége a szopinak. Gratula, hogy sikerült. Majd írd le, hogy csináltad. Én is olyan 2 éves korukig akarom engedni őket. Vagyis ha áprilisig nem szoknak le maguktól, el akarom kezdeni finoman leépíteni. Nyáron jó volna legalább 1 hétvégét kettesben eltölteni Robival. Azt meg nem akarom, hogy úgy szokjanak le, ahogy régen szokták, hogy elmegyek és kész, mire visszajövök, meg talán elfelejtik. :( Én most még nagyon élvezem az összebújásokat, de azért 2 év elég is belőle. :?

A fa kirakó milyen? Az ábrák helyén, a lyukakban is benne van a dolognak a képe, amit bele kell rakni, vagy üres? Másfél évesen már tudták használni?

majd még folytatom a kisregyényt, de most muszáj kivinnem őket, mert szétszednek. :shock:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
köszi, ez jól esett! Mindig mikor már elkeserednék, valamelyikőtök helyreráz. Ezért (is) szeretek ide járni! :D Valójában mindig olyankor jár az eszem a hozzátápin, mikor nehezebb napok vannak, és nyűg a szopi. Ez ált. olyan 2-3 naponta változik. Amikor minden okés, meg sem fordul a fejemben. Amúgy amit írtál, hogy jól eltelíti őket éjszakára, és nem kelnek éjjel, ez volt az első szempont, ami miatt először eszembe jutott. Hát belátom, kicsit önző vagyok. :oops: De így, hogy mostanában nagyon szépen alszanak, már nem gondolok rá annyit.
Lehet, hogy nálunk amúgy is tolódni fog majd az egész hozzátápi, nem tudom, hogy a koraszületésből adódóan nem kell-e tovább várni vele, majd erről is megkérdem a dokinénit, ha megyünk.

Na megyek, sétálunk egyet. Illetve ez ugye csak nekem séta... :wink: :lol: :lol:

Kép
baba888

Baba

Az enyémek még koraszülöttebbek voltak, de mivel rögtön kaptak enni, a gyomruk és az emésztőrendszerük érett volt már. Így pont 6 hósan elkezdhettük a hozzátápit. Persze csak nagyon óvatosan. De sose volt szerencsére semmi baj.
Örülök, hogy segíthettem. :D Amúgy is nagyon úgy érzem, hogy ugyanúgy történnek a dolgok nálatok, mint anno nálunk. Úh, ha bármi kérdésed van, csak szól j nyugodtan, én valszeg már megküzdöttem vele. :wink: Jó sétát!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)
Niki nagyon ügyes kislány! :)
Ma Borka megint kérte egyszer a bilit és picit csurgatott is bele, és most nem sírt. Apa ment vele. Szóval lehet, hogy nem is olyan vészes, mint gondoltam. Kop-kop-kop.
A bugyipelenkát én személy szerint utálom, így télen meg főleg. Bár, ha nem kell gyakran cserélni, akkor lehet, hogy tuti. De nem szeretem, hogy állandóan le kell vetkőztetni teljesen őket, hogy ráadjam az újat. Lehet, hogy én nagyon lusta vagyok, de a cipőt, harisnyát nem szoktam levenni egy sima peluscseréhez. Nekünk csak azért volt párszor, mert a kisboltban éppen azt lehetett kapni.

Azon a kirakón, ami nekünk van nincs előrajzolva a kép a kivehető rész alatt, ezért is nehéz még nekik szerintem. Mert, hogy a sok amőba közül kell kiválasztani azt, amelyikbe az adott forma beleillik, de a nagyságon és a kidudorodásokon kívül nincs más támpont. Ez egyelőre egy olyan játék, amihez szülő kell nálunk.

De hét elején vettem Rékának a névnapjára egy tök aranyos játékot. Olyan mint a montessori, csak építőkockából. És egy kis várat lehet belőle építeni, ha ráhúzogatjuk a három oszlopra az elemeket. Egyébként meg építőzni lehet vele. Ma adtuk oda, sztem elég testhezálló játék neki. Rögtön nekiállt le- meg visszahúzogatni az elemeket.

Baba :)
Lehet, hogy még örülni fogsz, hogyha kelnek éjjel enni. :)
Enyémek például a nappali szopiról olyan hamar leszoktak, hogy én örültem, ha éjjel legalább ettek egy kicsit. Szóval én inkább visszaálltam az éjjeli szopira, ahogy idősebbek lettek, mert nappal annyira sok dolguk volt, hogy nem voltak képesek még 5 percig sem a cicire koncentrálni. Így nappal végtelen mennyiségű időt töltöttem fejéssel, éjjel meg örültem, hogy félálomba esznek egy kicsit a ciciből is. De ha újrakezdeném, akkor biztos ragaszkodnék a csak szopihoz, semmi kiegészítés, és akkor talán nincs ilyen gond.

Szép estét és jó éjszakát Nektek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Na ma nem tudtam röhögjek-e vagy sírjak!!!
Reggeli után elvittem a kölköket mosdatni.Miután a Beni kész volt, a Marcit "tettem csap alá".Ezalatt a beni visszalógott a konyhába és a pultról (amit lábújhegyen épp elér) leszedte a tejes dobozt. Kb. fél liter tejet önött végig magán és a földön.
Bevittem a szobába átöltözni.Ezalatt a Marci meg az Olivér kipakolta a cipős szekrényt (újabban ez a sláger).Itt elfogyott a türelmem és bepakoltam őket az ágyukba,hogy legalább amíg romeltakarítok,addig legyen nyugtom. Persze nyüszögtek eleinte,de aztán csend lett.Dumáltak,röhögtek.Gondoltam akkor gyors bekapom a reggelimet.Mire végeztem,a Benike kipakolta az ágyát lepedőstől-gumilepedőstől együtt.A marci meg levetkőzött.
Na itt már csak röhögni tudtam!!! :roll: És nekiálltam a szobában is rendet rakni.

Lilla!

Nagy gratula Nikinek! Nagyon ügyesek vagytok mindketten!!!
Én pont most akadtam ki anyóson,mert elkezdte forszírozni ezt a bili kérdést a fiúknál.Nekem pedig eszemben sincs a nyár előtt ennek nekikezdeni. Nálunk egyedül Benike szól,ha van kaki vagy ha már sok a pisi.Olyankor elkezdi húzogatni a nadrágját,meg tépi a pelust.
A másik kettőnél még semmilyen rendszeres jelzés nincs.
Így én megvárom a nyarat (addigra 2évesek lesznek) és majd a nagy melegben próbálkozunk.
Ezt szeretném ha más is (még anyós is) tiszteletben tartaná.Remélem, nem bilit vesz a fiúknak karácsonyra. Ennek kiválasztása és megvétele az én előjogom!!!Lehet,hogy butaság,de vannak dolgok,amit én akarok megvenni a gyerekeimnek.

Sms-ezett az Andaa is!!! Jól vannak,minden rendben, holnap tölti be a 28. hetet.Hatalmas a hasa,120cm a körmérete. Jelenleg egyedül van a szobában,de így érzi magát a legjobban.Hiányzik neki a férje,de a babákért mindent!!!
Kíváncsi leszek,hogy mikorra teszik a császárt,mert dec. 23-án lesz 34 hetes!
Jaj és képzeljétek el,várhatóan egyszerre fog szülni egy barátnőmmel,aki most 34hetes és kislányuk lesz.Sok-sok évi próbálkozás,orvoshoz járás után spontán lett terhes,amikor bejelentkeztek a Kaáliba.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ditke :wink:
Már vének a lányaid a fiaimhoz :lol:

Brigi!
Boldog Réka napot a lánykádnak.

Nálunk a formadobálás nagyon menő, de a poharak egymásba pakolgatása, illetve a rúdra karikahuzogatás jön még be. De természetesen ezek mind úgy, hogy az ölünkben ülhessenek közben :)

Képzeljétek, holnap elviszik a kanapénkat, és kb. 2 hétig nem lesz helyette új, uh. az egész nappali egy nagy játszótér lesz :)

Jó hétvégét!

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kiliman!
Használjátok ki ezt a lehetőséget! Az én hapsiaim imádják a nagy tereket (na ez a mi 70m2-ünkön nem mondható el),menne is a futkosás,labdázás na és a motor!!!
Amúgy a montessori meg a torony építés nálunk is sláger. A lego a favorit! Quatro és a duplo megy minden mennyiségben.Már hatalmas tornyokat építenek egyedül.
Mivel a Dávid is nagy lego mániás, karácsonykor lego bolttá alakulunk. Már lassan nem is tudom hányadik dobozt veszük,veszik a rokonok.
A picik lego szeretete persze nagy öröm is,mert irgalmatlan mennyiségű legot fognak a Dávidtól örökölni. Amiért anno apa sokat morgott (hogy már megint legot kért,kapott a Dávid),de most belátja,hogy jó befektetés volt! :lol:

Brigi!
Rékádnak sok boldogságot!

Edit

Kép

Kép
edit73

sziasztok :)

Azért nagyon jól bírod a strapát, hogy még röhögni is tudsz. :)
Andaának meg kitartást. Remélem minden jól alakul.

Edit :) Kiliman :)
Köszi Réka nevében.

További jó hétvégét MIndenkinek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla,
most, hogy írtad, hogy a tieid még koraszülöttebbek voltak, meg hasonló az esetünk, visszakerestem azt az időszakot, mikor mindenkit kifaggattam a szüléséről, de te akkor nem írtad le, mert akkor voltatok nyaralni. Légyszi írd le nekem, köszi!! :)

Megyek sütök egy sütit. Baromi finom, és oltári egyszerű. Mmmmm!

Kép
baba888

Na, már sül is. Addig teszek fel új képeket.

Zsófi

Kép

Anna

Kép

Alig tudtam szemből lefotózni, mert le sem vette a szemét a tesóról. :lol:

Kép

Kép
baba888

Sziasztok!

Megjöttünk. Egyszerűen fantasztikusan éreztük magunkat, és mint gyermekeink, mi is majdnem sírtunk mikor haza kellett jönni. :wink:

Brigi!

Utólag is nagyon sok boldog névnapot kívánunk Réka lányodnak, minden jót kívánunk Neki !!!!

Kép

Ditke!

Ti nem mostanában 2 ???? Mert a vonalzód is azt mutatja, hogy 1 éves 11 hónapos 4 hetes X ( elfelejtettem) napos... Nálam a 11 hó és 4 hét az 12 hó, és akkor 2 évesek múltatok X ( :wink: ) napja????

Baba!

Édesek a csajok!!! Milyen nagyok, hogy figyelnek, ez nagyon szupi, tetszik! :lol:
Anna nálatok a barnább "tónus", ezért is nála a nyugodtság!
Süti? Milyen?

Most több nem megy, majd képeket is töltök fel, de most már nincs erőm.
Írtam, hogy amíg nem voltunk itthon festők voltak nálunk? Kettő alsó szoba, még azt is bepakolni... :roll: Aztán jövőhétvégén meg az alsó szint többi része... :roll: De, aztán kész! :lol:

Jó éjszakát mindenkinek!

Meme
szinta

Sziasztok!

Megjöttünk. Egyszerűen fantasztikusan éreztük magunkat, és mint gyermekeink, mi is majdnem sírtunk mikor haza kellett jönni. :wink:

Brigi!

Utólag is nagyon sok boldog névnapot kívánunk Réka lányodnak, minden jót kívánunk Neki !!!!

Kép

Ditke!

Ti nem mostanában 2 ???? Mert a vonalzód is azt mutatja, hogy 1 éves 11 hónapos 4 hetes X ( elfelejtettem) napos... Nálam a 11 hó és 4 hét az 12 hó, és akkor 2 évesek múltatok X ( :wink: ) napja????

Baba!

Édesek a csajok!!! Milyen nagyok, hogy figyelnek, ez nagyon szupi, tetszik! :lol:
Anna nálatok a barnább "tónus", ezért is nála a nyugodtság!
Süti? Milyen?

Most több nem megy, majd képeket is töltök fel, de most már nincs erőm.
Írtam, hogy amíg nem voltunk itthon festők voltak nálunk? Kettő alsó szoba, még azt is bepakolni... :roll: Aztán jövőhétvégén meg az alsó szint többi része... :roll: De, aztán kész! :lol:

Jó éjszakát mindenkinek!

Meme
szinta

Miért lett 2-szer???
Bocsi, nem így akartam!

Bénaságom....

Meme
szinta

Sziasztok!

Meme!

Ma vagyunk 2 évesek :)
Illetve még van szűk 3 órájuk a csajoknak :wink:
A szülinapi buli megvolt szombaton, majd teszek fel képeket, már ha akad köztük egy legalább ami normális lett. :( A tortán tüzijáték volt, amitől Csenge úgy megijedt, hogy azonnal kiugrott a székéből és bömbölt :(
Utána meg a játékok kötötték le annyira, hogy rá sem nézett a fényképezőre :(
De legalább finom volt a torta és jók lettek az ajándékok, és ez a lényeg :wink:

Brigi!

Soki boldog névnapot kívánok én is Rékának :)

Baba!

Nekem továbbra is nagyon hasonlítanak a csajok, bár azért meg lehet őket különböztetni :)

Lilla!

Igazából a szopi abbahagyása nem az én érdemem, nem akartam erőltetni, maguktól hagyták abba. Először Csenge ki-kihagyott egy-egy napot, aztán már csak egy pillanatra bekapta, de már nem szopott, aztán már csak simogatás, puszi lett belőle. Erre próbáltam meg rávenni Petrát is, hogy csak puszilja meg, és simán belement, egy-két visszaesés volt egy-egy napra, de már kb. 1 hete semmi :)
Azért örülök, hogy vége, bár most meg a simogatást kezdik kicsit túlzásba vinni ... nem adják olyan könnyen :lol:

Edit!

A bilivásárlással én is így voltam :) Mondjuk én azt utáltam, hogy anyósom eleinte azt csinálta, hogy én vettem valamit a csajoknak (játék, ruha, akármi) aztán közölte, hogy azt ő kifizetné és akkor legyen úgy, hogy ő vette. Aztán felvilágosítottam, hogy vannak dolgok, amiket én szeretek megvenni, vagy ha találtam egy csodás rucit a gyereknek akkor ne "nyúlja le", hanem menjen és nézelődjön, vásároljon nyugodtan ő is. Na, ebből lett egy jó kis sértődés, azóta nem vesznek semmit, hanem megmondják, hogy vegyük meg amit akarjuk, hogy tőlük kapjanak, aztán majd fizetik :(

Andának kitartást :)

Egyébként szoktam Rád gondolni, mikor a két csaj is szétpakolja a lakást-leönti magát, stb, hogy milyen lenne, ha lenen még egy... :shock:

Kiliman!

Mi az hogy vének a csajok?! Vannak pasik, akik az érett nőkre buknak :wink:
Egyébként is, Petra méreteit tekintve még nem éri el a jól fejlett 1 évest :oops: :lol: :wink:

Hát, nálunk az egész nappali folyton játszótér :(

Remélem mindenkinek írtam :oops: Jó éjt!

Ditke
ditke62

Na, tudtam, hogy valamit elfelejtettem :oops:
Lilla!

A fa kirakónál van olyan is , aminél a lyukakban benne van az ábra és olyan is aminél nincs. Mi ábrással kezdtünk, egy gyümölcsössel, a gyümölcsöket már ismerték. És akkor mutattam, hogy hol van a szára, és hogy rá kell illeszteni a szárát, azt kell figyelni. Eleinte csak úgy ment, hogy megtalálta a helyét, a gyümölcsöt, de nekem kellett segíteni beleilleszteni, aztán egyre többet próbálkoztak belepasszírozni és néha sikerült. És persze gyakorlat teszi amestert. Most már annyiszor kirakták őket, hogy fejből elmutogatja azokat is, amik nincsenek előrajzolva, hogy melyik lyukba milyen állat vagy más kép való :)

Ditke
ditke62

Most látom, nincs átállítva a babanet órája. Szóval még csal fél kettő van, a csajok meg 4-kor születtek, szóval még van 2 és fél óra :wink:
ditke62

Ditke!

Boldog szülinapot kívánunk a lányoknak!

Kép

Most rohanunk az oviba, meg dolgozni :cry:

Andi

Kép
gandi75

Boldog szülinapot a lányoknak! Most már nagyok lettetek, de azért remélem itt maradsz.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke!

Nagyon sok szeretettel köszöntjük lányaidat szülinapjuk alkalmából!

Kép

Meme
szinta

Ditke,
Nagyon sok boldog szülinapot a lányoknak!!! :D

A süti mascarponés, málnás, ha érdekel írom a receptet.
Csak egy baja van, hogy túl hamar elfogy. :wink:

Kép
baba888

Meme,
mi ez a barnább tónus, nyugodtág?
Amúgy a vonalzó jól jelöl, mivel egy hónap nem négy hét, így tolódik. A dátum a lényeg. :wink: :lol:

Kép
baba888

Kedves Csenge és Petra!!!!

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Nektek!

szeretettel: Niki és Dávid :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk a két gyönyörűséses lánykának!
A képeket nagyon várjuk. Amúgy nagy sikeretek van a fiúknál, állandóan néznék őket, ha lehetne :)

Annamari, Gergő és Ádám

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?