Sziasztok!
Kandika!
Boldog szülinapot Natinak!
Arról a lovagvár tortáról kérünk képet!!!
Csak egy ötlet, amit tegnap láttam a Spektrumon: kicsi gömb akváriumba zöldre színezett tortazselé beleöntve, és amikor félig megdermedt gumicukor halakat belenyomkodni. úgy néz ki, mint egy igazi akvárium. Gyerekeknél nagy siker lehet szülinapi bulira!
Tudom, nincs otthon kis gömbakvárium, úgyhogy én már továbbfejlesztettem az ötletet:
Sima mélytányérba önteném az inkább kékre színezett ízesített tortazselét (ételszínezéket Tecsóban v. Sparban lehet venni!), és a gumimacis cég által gyártott színes gumibékákat ültetném bele! Egyszerübb elkészíteni, mert nem kell evőpálcika a figurák elsüllyesztésére, hanem rögtön az elején bele tudod tenni a békákat a tányérba és csak ráöntöd a zselét, ráadásul a srácoknak is egyszerűbb kikanalazni és kivadászni a békákat .
De úgy is megoldható (extrém verzió
), h. narancslével elkészített tortazselét poharakba töltessz, és gumicukor kígyókat, v. jó fekete medvecukorcsíkokat (másnéven bocskorszíj) teszel bele! Ez utóbbi halloweenre is jó lett volna, de majd jövőre!!!!
Gabika!
Ne félj a csaszitól se!!! Nem úgy megy az se, h. egyből kikapják belőled a gyereket!!!!!
És ott is van fájástevékenység, de érdekes módon emlékszem, h. fájt, de nem tudom felidézni!!! Nagyon furcsa dolog, amikor nekem mondták, h. ez lesz, nem hittem el!!!! Az egy teljesen más tudatállapot, minden megszűnik körülötted!
Orrdugulásra Sterimart próbáltad?
Az én melleim is csíkosak lettek, de nekem a 3. napi tejbelövellés miatt!
Úgyhogy szoptatni, szoptatni, szoptatni, még akkor is, ha úgy érzed semmi nem jön, ha úgy érzed, h. lázas vagy és élni sincs kedved (mint kiderült ez pont a tejbelövellés előszele volt, én hülye meg inkább beadtam a babát éjszakára, h. tudjak aludni, na hajnalra azt hittem ottpusztulok a betonkemény dudáimmal!!!!!
)
Csajok!
A védőnőt lehet utálni, meg minden, de a vele való találkozás nem csak arra való, h. leb.sszanak, h. mennyit híztál, hanem az
egyetlen lehetőség a terhességi preeclampsia korai kiderítésére!!!!!
Ugyanis ő a vitt v. helyszínen gyártott pisidbe mártott tesztcsíkkal ki tudja mutatni, ha fehérje van a vizeletedben és a vérnyomásméréssel, ha elindulna felfelé a vérnyomásod!!! Meg a vizeletben megjelenő cukrot is ki tudja vele mutatni!
Ez nem csak a te, hanem a baba érdeke is!!!!
Meg a sok rizsa mellett, szert tehetsz ismeretterjesztő irodalomra is!!! Én pl. tőle kaptam a LLL szoptatásról szóló ismertetőjének fénymásolatát, ami nem jött rosszul, amikor először tettem mellre a csöppöm!!!! (Mondjuk nem kell szentírásként venni az egészet!
)
Úgyhogy tessék szépen eljárni havonta egyszer!!!!
Csillagfény!
Minimum 3 hálóinged legyen (én sem hordok hétköznap, mert utálom!!)!!!Egy rajtad van, egyet mosnak otthon, egy pedig a táskádban lapul átázás esetére!!!Naponta mosni kell, mert rettentően bele fogsz izzadni, meg balesetek is történnek!!!
Lehetőleg 4 gombosat vegyél, h. ne kelljen a nyakadba gyűrni a szoptatáshoz az egészet!!!! Pizsi ügyben nem tudok hozzászólni, mert képtelen voltam eldönteni, h. mekkorát vegyek, h. szülés után is jó legyen! Meg nemtom, h. gátmetszésnél jó-e ha ott esetleg dörzsöli a nadrág, meg a gátkezelésnél nem tudom, h. szeretsz-e egy szál felsőben ácsorogni???
Szóval ezeket gondold végig.
Én mindenképpen pamut(!) 4 gombos hálóinget javasolnék, jó a sima 2000 Ft alatti kínais is, úgysem fogod felvenni a következő gyerekig!!!! És lehetőleg sötét színű, amin nem látszik meg a pár csepp vér olyan hamar!!!!!
Ja és két fürdőköpeny is kell!!!
Sportkocsit csak onnantól használhatsz, ha már stabilan ül a gyerkőc!!!!!! Ez állítólag 7-8 hónapos kor előtt nem valószínű!!!
Előtte csak olyan jó, ami vízszintesig dönthető, mert a pici babákat fektetni kell!
Egyes kocsik nem dönthetők ugyan teljesen vízszintesre, de kapható hozzájuk egy szivacsbetét, amivel kiegyenesíthető a kocsi alja! Kérdezz rá!!!
Célszerű 2 funkciós kocsit venni!
Vagy először veszel egy hagyományos mélykocsit, majd egy szuperkönnyű esernyőkocsit, ez utóbbit ugyanis még akkor is használnod kell majd, amikor már szalad a gyerek, ugyanis hamar elfárad és akkor cipelheted, ha nincs nálad a kocsi!
Ja és a Brendon pofátlanul drága!!!!
Nézz körül máshol is!!!! A neten is célszerű kutakodni!! Egyes webáruházak regiszrálás után kedvezményeket is biztosítanak!
Meg használtan is vehetsz vadiúj kocsit (van ahol mindkét nagyszülő adott ajándékba, v. vmi miatt nem vált be a választott márka!)!