Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Meri gratula!!!!!!!!! Megy ez neked! Akkor nemsokára túl leszel mindenen?

Arwen én is dekopálok. :mrgreen: Tavaly karácsonyra az egész család azt kapott ajándékba. :oops: Most is készül egy téli kép Lillának. Üvegfestést is csináltam már, sőt porcelánt is. Nincs valami képed a műveidről? :wink:

Viky mindent bele, jó építkezést, babásodást, várandóságot.....stb. mindenkinek!
Én szédülök kicsit, úgyhogy megyek iszom capuccinot, ha nem jövök ma már, az azért van, mert apa tegnap lecseréltem a videokártyát, és még nem stimm minden. :roll:
Sziasztok!

KépKép
KépKép
fioona

Fiona!
A Te műveidről van kép? Szívesen megnézném.
Neked a capuccinó használ szédülés ellen?
V
vivi79

Sziasztok!

Ma este megyek a dokihoz!!!!!!!!!!!!!!!
nagyon izgulok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Drukkoljatok,hogy minden rendben leygen!!!

Meri gratula!!!tudtuk mi!!!!!Majd gyere!!!

Fiona,hat en mar renegteg mindent csinalatm,igy kepek nem igen vannak :lol:
talan 1-2 mecsestartorol..valahol:)
De majd az uj muvekrol csinalok!Na meg renegetg ajandekot csinaltam,igy az otthon sincs:)

Vicky a kep Mauritiuson keszult :wink:

Remelem jol van mindenki!!!!! :wink:
Irjatok Csajok jo sokat!
Igykeszem jonni meg napkozben,nem tudom hogy alakul a melo...este nem hiszem,hoy tudok jonni,csak majd holnap,mert ugy nez ki moziba megyunk doki utan.
De holnap jovok es meselek!!!

Krisz,dehogy akar atverni a doki,ha mar megcsinalta azokat a vizsgalatokat,akkor ok :wink:
Biztosan nem allit ilyet!!!!
Akkor szuper,minden oke! :lol: :lol: :lol:

Na Csajok pusziiiiiiiiiiiii!

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok, csak egy gyors bekuukra futja megint.... :cry: :cry: :cry:

Merike :D:D:D:D:D
Nagyon ügyi vagy, gratulálok!!

Arwen:D:D:D:D:D:D:D
De jóóóóóóóóó, végre láthatod a Kistündét!!!!!
Nagyon drukkolok, aztán gyere a hírekkel, esteleg képpel...? :oops: :lol:
Millió puszi és ölelés mindenkinek :)

porsika

Arwen mit néztek? Remélem minden rendben lesz. Nem tudom miért, de az az érzésem, nem nagyon fogsz tudni figyelni a filmre. :wink:
Hát olyan sok képem nekem sincs.

Üvegfestést csak 2-3-at csináltam eddig.

Kép

Kép

Kép

Most látom, hogy ahhoz elég lenne, hogy elárasszam a topikot. :twisted: Sajna még nincs fenn az IrfaWiew, így nem tudok kicsinyíteni, így némelyik fel se megy, és konvertálni is kéne őket, mert egy részük BMP file.

Vivi most fordult elő másodszor, hogy szédülök. A múltkor nem használt, de a kávét nem szeretem, illetve nagyon ver tölle a szívem, ami mostanába alapból is megint előjön. Régebben kellett szívritmusszabályzót is szednem. Remélem most nem jutok odáig. Szval marad a capuccinó. Meg a pihenés. :twisted:

KépKép
KépKép
fioona

Fioona: szépek a munkáid! Szoktam, pontosabban régebben sokat festegettem én is üveget, képet. Szerintem se sajnáld ezt a kihagyott lakást, biztosan nem véletlen, hogy nem sikerült.

Húúú mi minden történt egy hét alatt.

Hajni: jobbulást! Hogyan nézték a méhnyálkahártyádat ? Úgy értem milyen vizsgálattal?

Ragota: nagyon szép a babád. Mindig elérzékenyülök, amikor látok egy uh-s fotót. De a szó jó értelmében!!!!!!!!

Rájöttem miért nem jött össze a baba. Hát, nagy bajban lennék, ha várandósan mentem volna vizsgázni az biztos. Olyan szintre értem a stressz miatt, hogy becsípődhetett valami ideg az egyik lábamba és napokig alig bírtam lábraállni, a szemem begyulladt, valami fertőzésnek tűnt, aztán most hapcizok, torkomfáj, fülem fáj, szédülök, taknyos vagyok. Totál leütött. Gondolom az idegesség és a kimerültség következménye egy immungyengülés lett, emiatt begyűjtöttöm mindenféle bacikat, amikkel szembe mentem. Jelentem K.O-t szenvedtem a bacik ellen. Iszom az Aspririn-C-t, meg sok folyadékot, meg csipkebogyós fürdőt veszek és igyekszem pihengetni sokat, de egyenlőre semmi javulás.

Most eléggé összegyűlt a melóm, de ha ezt befejezem, holnap estig kell, utána megint nekiülök tanulni, nem hagyom utolsó percre. Hadd ülepedjen a sok infó.

Tegnap volt a vizsgán két kismami, elsőként behívták őket szóbelizni, de jól megnyaggaták mindkettőt. Az egyiknek a hasa szúrni kezdett és bekeményedett. Nagyon bunkó volt a vizsgabizottság elnöke (férfi). Mindenkit szivatott, de hogy a babásokat?! Nem direkt így jöttek, mert hónapokkal korábban kell a jelentkezést leadni, még nem is tudhatták, hogy várandósak, utána meg különleges esetekben lehet csak halasztani. Ráadásul nem is önként jöttek. Felfordult a gyomrom az egésztől.

Már nagyon várom, hogy végre túl legyek az egészen és akkor 1 teljes napot átalszom, az tuti.

Szép napot MINDENKINEK!

meriann

Sziasztok!

Kezdem összeszedni magam. :lol: A fülem mlg pocsék, de amugy már jól vagyok. Most apa kapta el. Vasárnap este 40 fokos láz.. a többi, mint nálam, csak neki nem a fülére, hanem a tüdejére ment. :? Szval lábadozunk, csak Marcóm hiányzik iszonyat és hétvégéig nem is jöhet haza. :cry:

Merike:
gratula a vizsgákhoz. Ügyike vagy. :wink:
A nyálhahártyát pedig hüvelyi uh-val nézték, ahogy a tüszőket is.m Ott lemérik...

Vizsga:
én 7. hós terhesen tettem le a jogsit. Vezetésből a vizsgaelnök a szemembe megmondta, h nem fog átengedni. És nézett a pocakomra. :evil: Az oktatóm össze is veszett vele, de nem tudott mit tenni. Nem baj, túléltem....Rá 1 hetére simán átmentem . :lol: :lol: :lol:

Arwen:
jajajjjj, de izgi. :lol: Majd gyere mesélni és kérj képet.

Fioona:
nagyon szép dolgokat csinálsz. Nekem nincs hozzá türelmem. :roll:

Kriszi:
Nekem is 11+1 naposan csináltak a nyakiredőt. Biztos úgy van, ahogy a doki mondja. :)

Építkezőknek kitarás!! 8)

LH teszt:
nem értem.. a 15. nap 1 csík, 16. nap 2 csík de a kontrol csík az erősebb, 17. nap 2 csík, kontroll csík az erősebb, de a teszt csík is erősebb, mint előzö nap. 18. nap 2 csík, de a teszt csík nagyon halvány . Ma még nem teszteltem. Most mi van iylenkor?????

( a vonalzóm szerint 14. nap volt pé, de mivel voltam uh-n így mondta a doki , h a 17-19. nap között lesz kb. )
Vendég

Meri szerintem tuti hogy ettől ment le az immunrendszered.Körülöttem is jó páran betegek ilyen tünetekkel.
Arwen szerintem mindannyian nagyon drukkolunk neked :wink:
Nekem még egy 1 hetet kell várni,nagyon lassan tellik az idő!
Ráadásul ma néztem dokim "csak" nőgyógyi és nem szülész.most mi lesz indulhat a közvéleménykutatás!?

Bridzsi

Kép
esztora

Ja, igen a hőmérőzést hagytam, mivel beteg voltam, gondolom az eredmény sem lett volna így jó. :oops:
Vendég

Sziasztok!!

Meri,
gratula, gondoltam Rád tegnap. Mostmár kicsit nyugodj meg, aztán csak jön az a babuci is.

Hajni,
Örülök, hogy jobban vagy.

Arwen,
jujjjj, nagyon kiváncsi vagyok, mit mond a doki ma.
Jelentkezz mindenképp az eredménnyel.

Fionna,
szépek ezek az általad készített dolgok. Én is már annyiszor elhatároztam, hogy belevágok valamibe, aztán csak kimarad a végén :) Na de majd talán idén karácsonyra.

Építkezők:
Nem irigylek senkit. :lol: Én már szerencsére az építkezés gyümölcsét élvezem, de amig oda eljut az ember...
Kitartás mindenkinek

Kép
bodzi

:lol: :lol: :lol:

IZGULOK!!!!

Fiona,nagyon tutik a cuccok!
En is ilyesmiket szoktam,bodozok garmadajat,meg kepeket!Stb..
Most amibe bele akarok fogni az a keresztszemezes :wink: :wink:

Porsika,bo egy het es teszt!!! :wink:

Esztora,az en regi dokim is csak nogyogyi..Igy most en egy vadiuj dokihoz megyek,Meg sosem voltam nala.Szulesz a korhazban,ahol szulni szeretnek majd,illetve a Sogornom jar hozza,de szulni nem nala szult.
Szoval meglatjuk :lol:

Meri,huuu hat igen, az immunrendszert tonkre lehet vagni egy kis stresszel,en is tudom..allandoan vizsgaidoszakban betegedtem le....totla kikeszultem fizikailag is :(
Remelem hamar ossezszeded magad! :wink:
Mikor lesz a kov vizsga?

Hajni,de jo,hoyg jobban vagy!!!!Ferjedet meg sajnalom..szegeny.De akkor gondolom nem igazan tudtatok a babagyartassal foglalkozni..nem?Ilyen betegen....
LH alapjan,talan 17.nap???Nem tudom..de szerintem nem szabad vele nagyon foglalkozni.
Mint mondottam kapasbol 2-3 baratnomet tudom felsorolni,akik most babasak,es SOHA nem produkaltak igazan + LH tesztet!!Az egyikuk akinel ikrek lesznek...
Szoval ennyit az LH tezstrol..meg,hyog van e peteeres...
Mindenesetre,ha meg van teszted csinald tovabb,hatha kesobb lesz,ahoyg a doki mondta....meglatjuk! :wink: :wink:

Persze Csajok,jovok, meselek holnap!csak minden rendben legyen!!!!Ugy izgulok,nem birok konceentralni a melora..... :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
arwen07

Arwen:
köszi az infót. :)
Hát nem igazán mélyedtünk bele a dologba. A hóban 3x voltunk együtt, ebből 2 amikor talán, de igazából nem direkt azokon a napokon, szval szerintem ez a hajó már elment a hóra. :roll:
LH tesztet is kíváncsiságból csinálom. :lol: Elvileg ma vagyok a 19. napon, szval.....
Vendég

Arwen!
Szorítok Neked estére, de úgyis minden rendben lesz. Kérjél ám képet, szeretném látni a Babucit. Jó mozizást Nektek.

Fiona!
Nagyon ügyi vagy. A zsiráfod, no meg a lepkéd is csodaszép. Biztosan örül Lillus, hogy anyukája ilyen ügyes, és ilyen gyönyörű dölgokat tud készíteni.
A szédülésre visszatérve: néha én úgy megszédülök, hogy forog velem a szoba. De csak pár másodperc és elmúlik. Sajna hiába iszom kávét, nem használ. Fogalmam sincsen mitől lehet.

Merike!
Jobbulást kívánok Neked. Próbálj meg sokat pihenni, hamar gyógyulni, mert így nem lehet nekiállni az újabb tananyagnak.

Hajni!
Örülök, hogy már jobban vagy. Ápolgasd Apát, hogy Ő is hamar meggyógyuljon, és mielőbb hazamehessen Szemetek Fénye.

Bodzi!
De jó látni Téged is. Mi újság Veled? Mikor tesztelsz, vasárnap?
A kitartásra szükség van, remélem meglesz az eredménye mihamarabb.

Sziasztok, szép napot.
vivi79

Hajni: jobbulást a férjednek is!

Arwen: drukk Nektek estére! Aztán írj ám, mi volt!!!

A következő vizsga 22-én lesz, tehát holnaphoz 2 hétre, már ma este elkezdek tanulni, mert sipp-supp és eltelik az idő. Lehet csatlakozom Hajnihoz és kihagyom ezt a hónapot, mert a párom is náthás tünetekkel küzd, és nem igazán hancúrozunk. De most annyi bajom van, hogy időm sincs se a kivitelezéssel, se a babatervvel foglalkozni. Úgyis jön, ha jönnie kell, ha meg nem úgy sincs mit tenni. Nem igaz?! :wink:

meriann

Meri,
ez a jó felfogás! Úgysem ússza meg az a babuci, hogy a Tiéd legyen :)

Porsikám,
te közeledsz a a hó végéhez! :)
Remélem, belehúztatok apával!!!

Vivi,
Köszi kérdésed, jól vagyok.
Csak kicsit elborított a meló az utóbbi napokban, ezért nem jöttem.
Mikor azt hiszem, végre befejeztem valamit, jön száz másik :(
A teszt még igencsak messze van még a rádolgozunk szakaszban vagyunk :lol: 5 nap múlva a pé esedékes kb.
De ahogy elnézem, Te is hasonlóképpen állsz!

Mi újság a kismamáinkkal????
Fioona, Esztora és Arwen kivételével eléggé hanyagolnak minket! :(

Kép
bodzi

Csajok nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a dícséretet! :D
Hú, tényleg megint lehet izgulni, ezúttal Bodziért! Mennek a drukkok ezerrel! +++++++++++++++++++++++++++++++++

Hajni! Szegénykém, csak vége lesz már ennek a betegség hullámnak. Kép

Merike nektek is jobbulást. Mit mondhatnék? Az én párom is betegeskedd, úgy 11 hete, és 4 napja! :wink:
22-őt bevéstem a naptáramba! Már rendelem a négylevelűeket!

Vivi én órákon keresztűl szédültem múltkor. :( Most viszont használt a capuccinó. :shock: Igaz nem is volt olyan komoly. Próbálj meg sok vizet inni. Állítólag jót tesz.

[quote]M írta:ost amibe bele akarok fogni az a keresztszemezes

Arwen nem mondod? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol:
El se hiszed, de szintén ezt forgatom a fejembe. Na jó, előbb befejezem amibe belefogtam, és utánna. Van egy csomó macsekos mintám, Lilla meg bolondúl értük, így gondoltam kipróbálom. :wink:
Mik vannak! :lol:

Porsika ilyen sok a munka? :(

Orsi, Nán-dorka, Fanny és a többi hiányzo, merre vagytok? :shock:

KépKép
KépKép
fioona

Én itt vagyok! :D
De engem is megtévesztett a szalagod. :oops:

De akkor jó "gyúrást"! Kép

KépKép
KépKép
fioona

Szia Bodzi!
Bocsi, hogy elnéztem a vonalzót.
Akkor kb egyidőben vagyunk, sőt még Meri is hozzánk csatlakozik. És pár nap eltéréssel Hajni is. De a sort Porsi vezeti, alig pár nap és tesztel.

Fiona!
Próbálok sokat inni, de ezzel mindig problémám volt. A nyári nagy meleg kivételével szinte sosem iszom többet napi 5 dl-nél. (Ebben már benne van a reggeli kakaóm is)
Pedig azt mondják, a sok folyadék segít növelni a nyálkahártya vastagságot. Talán tényleg komolyabban kellene vennem a mennyiséget.
vivi79

végre ismét aktiv a fórumunk!
igérem én jövök mindig mert olyan jó együtt probálkozni majd pedig babát várni.nagyon szeretem olvasni amit irtok!
Fioona tényleg szép dolgokat csináltál! :lol:
én is szoktam alkotni,igaz ezer éve nem csináltam semmit,illetve de őszi dekort az udvarra (borostyán,kukorica stb...)
viszont idén vmit ki kell találni mert jön a karácsony és életem párjának 9 testvére van és már 10 unoka van náluk a családban.

Bridzsi

Kép
esztora

Arwen én is rá állok erre a doki témára.Aztán meg nem lesz időpont és már igy is türelmetlen vagyok!

Bridzsi

Kép
esztora

Vivi,
Tessék többet inni!
A napi fél liter nagyon kevés!
Én is hasonlóan keveset ittam korábban, de rászoktattam magam a napi másfél-két literre. Próbáld fokozatosan növelni az adagokat, egy idő után megszokod. :P

Kép
bodzi

most olvasgattam és teljesen elbizonytalanitottam magam (minek olvasok) ha másodszorra nem lett volna erősebb csik és nem fájna úgy a mellem stb meggyőztem volna magam hogy nem is vagyok terhes.
tiszta hülye vagyok!

Bridzsi

Kép
esztora

Húú, lányok Hapci Benőt simán lekörözöm. Biztos van valami nátha szerű járvány. Kismamik vigyázzatok nagyon Magatokra!

Vivi tényleg tessék többet inni! A kevés folyadékbeviteltől rengeteg problémád lehet. Korábban nekem is volt ilyen gondom.

Találtam Müller Péter Titkos tanítások c. könyvében olyan szupi dolgokat az anyaságról. Hogy milyen is a jó anya. Idézek belőle:

"Anyai szerepet vállalhat valaki azért, hogy segítsen, hogy valamit jóvátegyen, hogy megtanuljon szolgálni vagy éppenséggel szeretni, vagy áldozatot hozni, de azért is, hogy gyerekétől tanuljon meg valamit, amit eddig képtelen volt megtanulni. Néha a lelkeknek ilyen szoros "együttélésére" van szükség ahhoz, hogy valami nagyon mély, sokszor szép, sokszor keserves és gyötrelmes tapasztalathoz hozzásegítsék egymást. ....

... Szerencsés az a gyermek, akinek az anyja a barátja is. És szerencsés az az anya, aki megtalálja a barátját fiában vagy a lányában. Vagyis amikor hangot találnak egymáshoz az anya-gyermek szereposztáson túl is....

... Ma egy anya sorsához hozzátartozik az a bölcsesség, hogy ebben a zuhanó világban megmentse a gyerekét. Tisztelje a problémáit. Legyen végtelenül türelmes a bajaival. Segítse abban, hogy kudarcaiban, sorscsapásaiban tanító értelmet gyanítson. ...

... Legyen az anya az egyetlen olyan ember a világon, aki gyerekét a hülyeségével együtt nemcsak befogadja, mint egy menekülőt, hanem el is fogadja, teljesen és fenntartás nélkül. Azzal a mély meggyőződéssel, hogy" valamire jó, hogy hülye". Ezt a bölcsességet csakis az anyjánál találhatja meg az ember. És az Istennél. "

Csak kikaptam pár sort, de annyira megfogott ez a rész. Remélem kedvet csináltam a könyvhöz. :wink:
A múltkor felcsaptam ezt a könyvet és persze, hogy az anyaságról szóló résznél nyílt ki. :) Sajna az egészet még nem olvastam, de vizsga után első könyv lesz.

meriann

Csajszik, én le vagyok döbbenve....
Mit szóltok ehhez a kórház mizériához??? Hogy csak a hozzád legközelebb eső 3. ( na engem ez nem érint, de akkor is.... :evil: ) kórházban szülhetsz vagy fizesd ki...
És, hogy vagy szülsz az ügyeletesnél vagy fizetsz a kórháznak??? :evil: :evil: :evil: :evil:

Ez most komoly????
Vendég

Hülyét kaptam én is. Az én dokim 100 km-re van tőlem, még szerencse, hogy a nagymamim oda tartozik és valószínűleg ha babát várok átjelentkezem hivatalosan a nagymamámhoz lakni.
De, hogy mi van, ha éjjel jön a baba? Felháborító. Egyszer le akar nyúlni a kórház, külön meg a doki. Mert úgy is elvárja, hogy fizess zsebbe. Lassan ott tartunk, hogy egy magánklinika sokkal olcsóbb lesz, de akkor meg minek is fizetünk járulékot????

meriann

Jaj, el is felejtem. Rendeltem Lush termékeket, még nem jött meg, de nagyon kíváncsi vagyok. Rendeltem szappant, izzadásgátlót meg sampont is. Viszont utólag láttam meg, hogy a samponban bizony van Sodium Lauryl Sulfate. Az a nem jó, ugye?

meriann

Hát igen lassan komolyan kölcsönt kell felvenni hogy emberi módon szülhess!Viszont nem ott ahol szeretnél!
Nálunk "hiressen bunkó"nővérek vannak a szülészeten és csak gyerekgyárnak hivják.Ezért akartam én is Móron szülni.ebből már semmi nem lesz.

Bridzsi

Kép
esztora

És akkor mivan azokkal, akik rooming-in elhelyezést akarnak, de ez körzetileg nem megoldható! :D Pedig törvény írja elő, hogy jogunk van 24 órán keresztűl együtt lenni az újszülöttel. Bár ahogy mostanában működik a demokrácia, majd szépen módosítják a törvényt, saját szájízük szerint!
Pedig itt komoly dolgokról van szó. Olyanokról, amik akár egész életre taccsravághatják az emberek lelki világát. Felháborító!
Vagy akár a testit! Hiszen hány barbár orvosról hallani. :evil: Itt is volt egy, aki mindenkit kipakolt, akinek akár csak egy gyereke is volt! :evil: Szerencsére én már csak hírből ismerem.

KépKép
KépKép
fioona

Merikét elfeledtem. :oops: Igen a Sodium Lauryl Sulfate nagyon rossz, de csak az egyik rossz. :(
Én pl. dezodort is már csak kristálydeot használok. Azoban is vannak rákkeltő anyagok, amik melrákot okozhatnak. Na meg persze a környezetet is károsítják. :evil:

Honna szerzel te ennyi Müller könyvet. :D Én is szoktam csak úgy felcsapni a könyvet. "Véletlen" mindig találó helyen nyílik ki....... :roll: :lol:

KépKép
KépKép
fioona

Neki álltam dokit keresni,találtam egyet szimpi volt és kb 3 utcával arrébb rendel,erre kiderült hogy a legdrágább és a szülésnek is komoly ára van.
Aztán jött a meglepetés a régi dokimnál az van a neten hogy szülész-nőgyógyász az lesz a legjobb hogyha megkérdzem majd ha megyek hozzá.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora,
nyugi, ott van az a babó.

Merike,
jobbulást Neked.
Nekem is kapa a torkom reggel óta. Tényleg valami vírus lehet.

Ez a kórházmizéria engem is felháborít. Már mindenért fizetni kell.
Eddig sem volt olcsó a szűlés, hát még így...
Hihetetlen mit meg nem tesznek az emberrel. Én azt sem tudom, hová kéne mennem hivatalosan, de biztosan nem oda, ahová most járok. Végre talál az ember egy jó dokit és tessék. :twisted:

Kép
bodzi

Fioona: megvan az egész Müller életműsorozat, tavaly karácsonyra mindenkitől ezt kértem. Ő az egyik nagy kedvencem. A sógornőm megvette már a Szeretetkönyvet is, még nem kaptam meg, de már nagyon várom.
Sokat lehet tanulni tőle, a Nők Lapjában is 2 hetente ír, meg a Természetgyógyászban is, azokat is gyűjtöm.
:)

Na, megyek kutyizni. Szép estét mindenkinek!

meriann

sziasztok lányok,

Meri, a Szeretetkönyvet én is megvettem, most épp azt olvasom - eddig én nem olvastam Müller Pétert, de ez nagyon bejön :)

Vivi, nem láttam képet a házról az iwiwen... :( Többiek, ha írtok pü-t, akkor Titeket is jelöllek!

Hajni, jobbulást a párodnak!
LH-téma: vasárnap nekem is halványabb volt a tesztcsík, mint a control, de nem sokkal. Ezt én pozitívnak vettem, de életem 2. LH tesztje volt, szóval nem vagyok egy szaktekintély. Ma csináltam egy újat, most sokkal halványabb már a tesztcsík, mint vasárnap. Viszont a hőm nem ugrott fel tegnap reggel és ma sem, mindenesetre mi eddig egy napot sem hagytunk ki :P

Bodzi, jó hogy már túl vagytok az építkezésen, én már előre félek, mit csesznek el legközelebb, folyamatosan meg nem tudunk kint lenni :roll:

Arwen, Mauritius is okés :D :D
Várom a beszámolót holnap :wink:

Fiona, szépek a munkáid! Én évek óta gyűjtöm a Praktika magazint, hogy majd ha otthon leszek gyerek(ek)kel, akkor tudjunk kreatívkodni. Most sajna nincs időm rá.

Esztora, türelem, mindjárt eltelik az 1 hét!

Üdv, szép estét!
V.

Kép
vickybabe

Bodzi: de jó a vonalzód, még csak most látom :oops: !

Vicky: hajrá mostanság! Jól tettétek ha szorgalmasan dolgoztok a projekten!

A hancúrból baj nem lehet. Nekem még ahhoz sincs erőm. Így estére sokkal rosszabbul vagyunk. Még úgy tűnik, hogy nem értük el a tetőpontját ennek a betegségnek. Hát, úgy döntöttem éjjel tetőzik és reggel már kezdjük a kilábalást. Nem fogunk itt betegeskedni!

Jó éjt! És nem ám csak aludni az éjjel!

meriann

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy most nem olvasom vissza az elmúlt két nap termését, ígérem holnap megteszem.
Annyit viszont olvastam a sorok között, hogy MERINEK sikerült a vizsgája. Én bíztam benned Meri, nagy-nagy gratula!!! :D :D :D

Ma voltam vizsgálaton. Kaptam képet, igaz, hogy fotópapírra és titokban és nem híresztelhetem, de kaptam és ez a lényeg! :D Majd valahogy lefényképezem és felrakom, jó?
Minden rendben van. 12hetesnek és 4 naposnak saccolják a bébit a méretei alapján.
CRL: 62,7 mm, NT: 1,7 mm (ez mi?) és BPD: 19,9 mm (ez fej, vagy homlokméret ugye?)
Mostmár nekem is menni kell védőnőhöz, holnap el is sétálok arra, hogy mikor vannak... Akarok mostmár kismama könyvet én is!!!! :P

Jaj Csajok, annyira örülök, hogy láthattam a gyerekünket, olllllyaaaan jóóóóóó! :D

Mostmár fáradt vagyok, de holnap jövök!

Jó éjszakát! 8)
szerika

Jó reggelt!
Meri! Köszi! Neked mielőbbi jobbulást! Azért még nincs veszve ez a hónap :wink:

Szerika, én nagyon-nagyon kíváncsi vagyok a képre!!!!!!!!!!

Szép stresszmentes napot!!!!
V.

Kép
vickybabe

Sziasztok Drágáim :)

Fioona :)
Sajnos ennyi.... :(:(:(:(:( Holnaptól meg 3 nap Főiskolai konzultáció, úgyhogy nem tudom, mikor lesz időm normálisan írni :(:(:(:(
Gyönyörű dolgokat csinálsz!!!! Én is szoktam néha próbálkozni üvegfestéssel, Anyukáém mg nagy keresztszemes :), de a te munkáid tényleg gyönyörűek!!!

Merike :)
Drukk 22-ére! Nagyon ügyi vagy, biztos menni fog!!! :D:D:D:D:D

Erika :D
Ez szupi!!!
Remélem hamarosan mi is megcsodálhatjuk a gyermeket :)

Arwen :D:D:D:D:D:D
Gyere és mesélj!!

Hajnika :D
Mielőbbi jobbulást mindkettőtöknek!!

Bodzikám :D
Igyekszünk ;) Nektek meg mostanság hajrá!!! ;) :)

Ez a kórház-téma engem is nagyon kiborított. Szerintem a szülés annyira bizalmi kérdés! Én pl. nem is kórházhoz kötöm a dolgot, hanem a nőgyógyászomhoz, aki Anyukám legjobb barátja a gimi óta, imád engem és soha nem engedné, hogy ne a legjobb ellátásban részesüljek, szabályosan a második apukám. Komolyan, mikor műtött és be kellett feküdnöm egy napra, másnap reggel egy szál virággal jött a vizitre, mert akkor volt a névnapom. Szóval ilyen ember ő, és senki másnál nem vagyok hajlandó szülni. Csak sajnos a kórház, ahol szerződése van, pont nem esik bele a hozzám legközelebbi 3-ba... :( Úgyhogy ha terhes leszek, elkezdek gyűjteni a szülésre.... :?

Na megyek dógozni... :(
puszik

porsika

Sziasztok!

Hol van Arwen? Mit mondtak Neki tegnap? Miért nem jelentkezik már,

Esztora! szép népes családotok van, gondolkozhatsz a karácsonyi ajándékokon. Nem irigyellek.

Bodzi, Meri! Igen, tudom, hogy többet kellene innom, itt áll mellettem az üveg ásványvíz, néha néha belekortyolok. A szándék megvan.

Vicky: Igen, a házról valóban nincsen fent kép, tegnap vettem le, mert béna vagyok. Hogyan tudok kicsinyíteni képeket? össze-vissza 2 képet engedélyez a gép, helyhiányra hivatkozva. Pedig én jóval többet szeretnék felrakni. Tud valaki tanácsot adni?

Szeri! Örülök, hogy minden rendben volt, és láthattad is a Bébikét. Mi is szeretnénk, legalább egy kép erejéig.

Én mostanában nem nézek, hallgatok, olvasok híreket, így ez a kórházkérdés (legközelegbbi 3 kórház) új nekem. Azon akadtam ki, még múltkor hogy nem lehet választott orvosnál szülni. Ha már választok orvost, azért őt választom, mert megbízom benne. És ha hozzá járok 9 hónapig, utána egy idegennél szüljek? Ez olyan igazságtalan. Bár ezen még ráérek gondolkodni, de azért mégis agyalgatok rajta.

Sziasztok, írjatok sokat. :D
vivi79

Vickybabe irtam pü-t.az értelmetlen szó az elején =jelöltél

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!!!!!!!!

MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN VELUNK!!!
Megjartuk tegnap a dokit! :lol:
Van kepem is (2 is),de nem hoztam be,hoyg bescanneljem,de majd holnap! :oops:
JO helyen van,azt mondta a dokibacsi,hoyg minden nagyon jonak tunik!!!!
Elvallalt,jarhatok hozza,szulhetek nala! (Barmi lesz jovore,en inkabb fizetek a korhaznak,de ha mar hozza fogok jarni 9 honapig nala akarom vilagra hozni a lurkot!)
12.heten talalkozunk ujra
Addig meg kell mennem vedonenihez kiskonyvert,meg onnan haziorvos,ekg,vervetel...
Szoval nagyon-nagyon nagy az oromunk!!!
Es annyi hetes,ahoyg szamoltam,annyinak is nez ki
Ja es volt szivhang De nagyon jo gepe van :wink:
A doki nagyon szimpatikus,bejott a stilusa,olyan megnyugatato,es kedves,jo fej!Remeljuk igy is marad :lol:
Azt mondta,ha barmi van a mobiljan el is varja,hoyg hivjam!!!!!!!!!!Beszalad,megnez!
Valamint azt mondta,ha sok a munka,nem birom,nem tudok koncentralni,stressz stb.AZONNAL kiir tappenzre.

:lol: :lol: :lol:

Nem tudtam megvisszaolvasni,mert most sok a melom,de igyekszem!Es irok!!!!!!Jovok meg!!!

Puszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Szuper. Akkor megnyugodtál? De jó, hogy klassz a dokid is.
Holnap kérjük ám a fotókat!
Abszolút rendes, hogy a mobilján is hívhatod.

meriann

Arwen nagyon örülök nektek!Gondolom megnyugodtál hogy minden rendben!Én is nagyon kiváncsi vagyok már!
Aztán holnap elhozni a képeket!

Bridzsi

Kép
esztora

Szerika, Arwen, örülök, hogy minden rendben. Úgy szerettem volna képeket látni, de hát mindegy. Remélem nemsokára pótolhatom. :wink:

Ezt a babaszoba oldalon találtam:

AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

Meri azt hittem, megint valami új könyvre tettél szert. :oops: Mennyivel könnyebb lenne, ha ebből kéne vizsgázni. :lol:

Porsika akkor kitartás. :( Mindennek vége lesz egyszer, így a nehézségeknek is. 8) Köszönöm a dícsérő szavaid, tök jó, hogy ilyen sokan ügyeskedünk. :)

Még kicsit a kórház mizériára visszatérve, engem az háborított fel, ( de nagyon :evil: ), hogy minden médiában azt hangoztatják, hogy azért ragaszkodnak a kismamák az orvoshoz, mert ez a szokás! :evil: Hát aki ezt megfogalmazta, annak halvány lila gőze sincs az életről! MIntha valami hisztis plázacica újabb nyafogásáról lenne szó. :evil:

Vivi tesssék inni! :D Sokat! Gondolj arra, hogy a babát itatod. :wink:

Megyek, mert Lilla éjfélkor még fenn volt. :shock: Ehhez mérten hulla fáradt vagyok. :?

KépKép
KépKép
fioona

Hát igen "ez a szokás" csak arra nem gondol ez az okos Tóni hogy milyen viszony alakul ki az orvos és a kismama között!Ismeri minden gondodat-bajodat és a legfőbb megbizol benne és rá bizod a saját és a kisbabád életét is!

Bridzsi

Kép
esztora

Adott esetben pedig a következő babáét is. Hiszen ha valamit elbarmol, az a legritkább esetben marad következmény nélkül.
A lelki oldalát pedig akkor még nem is néztük. Ismerek olyat, aki a szülési élmény miatt nem akar másik gyereket.

KépKép
KépKép
fioona

Arwen!
Örülök, hogy minden rendben volt, és hogy ilyen normális orvost sikerült választanod. Vártam már, hogy jelentkezz. Holnap otthon ne hagyd a képeket, szeretném látni Bébikédet!!!!

Fiona! Igen, tudom, és iszom. Köszi, hogy vigyázol rám. Aranyos vagy. De tényleg.

Merike! Jobban vagy már?
vivi79

Köszi Vivi, de sajna nem. De abban bízom, hogy már tetőzik lassan. Az orrom az totál eldugult, a torkom fáj, a mellkasom fáj, szédülök és szétrobban a fejem.
Már megittam egy frissen csavart citrom levét, na az igazi c vitamin bomba volt, de valószínűleg nem most kellett volna kezdeni. Szerencsére még tudok melózni.

Megyek is vissza dolgozni, mert holnap határidőm lesz.

meriann

Sziasztok Csajok!

Elkiabáltam, h jól vagyok. Éjjel bedurrant a fülem. 3x akkor kb. Nem tudok ráfeküdni. Kaptam rá cseppet és újabb doboz cataflamot. Középfül és hallójárat gyulladás. Bőgök annyira fáj....

Csajszik, most azon imádkozom, h ne legyek terhes.. Elvileg hétvégén volt 1 eset amikor talán.. De drukkoljatok , h ne... Ennyi rohadt gyógyszer mellett. :cry: :cry:

Arwen, Szerika:
Örülök, h minden rendben. :lol:

Na majd még jövök.

Cupppp
Vendég

Sziasztok!

Arwen, Szeri,

Örülök, hogy minden rendben. Ha tudjátok, kérjük azokat a képeket!

Lányok, tuti valami vírus van.
Nekem tegnap kezdett kaparni a torkom, ma reggelre ez odáig fokozódott, hogy semmi hangom nincs. Hiába a tea, méz, bármi, hang egy szál se.
Úgyhogy mindenki vigyázzon magára (kismamák főként)

A betegeknek jobbulást, főleg Hajninak. Szegénykém ennyit szenvedni! :(

Kép
bodzi

Kis betegeinknek!!!!!! Gyógytea, a mihamarabbi gyógyulásért!

Kép

És Vivinek, az anti-tevének :D

KépKép
KépKép
fioona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?