Sziasztok!
Azt hiszem itt az ideje, hogy én is leirjam tapasztalatomat errõl a kórházról. Nekem nem volt fogadott orvosom igy errõl sokat nem tudok mondani. A szülõszoba és a vajúdó számomra megfelelt, bár az a szülõszoba ahol én szültem egy kis luk volt. Ágy, asztal CTG géppel, meg egy szék és kész. De kit érdekelt akkor már milyen a szülõszoba!?
Végig a vajúdás alatt mászkáltam a vajúdoban össze vissza, ami szerencsére tök üres volt. Se feküdni se ülni nem birtam a fájások alatt. Amikor már állva, meg járva sem volt jó akkor mentem be a szülõszobába és félülve vészeltem át a dolgokat. A szülésznõk, a dokik mind rendesek voltak, jöttek mindig, kérdezték, minden rendben?
Lehet kérni fájdalomcsillapitó inekciót is és elvileg kötnek be gerincérzéstelenitõt, de ahhoz nagyon az elején kell szólni! Én kértem sima inekciót amitõl nem fájt kevésbé, de átaludtam tõle a fájások közti idõt ellenben 8 cm után nem tágultam tõle semmit, pedig piszkosul fájt. Szóval mégegyszer nem kérnék! Kb 4-5 órával meghosszabitotta a vajúdási idõt ami azért nem mindegy ám! Igy késõ délután bekötötték az oxitocint és 1 órán belül meg is volt a fiam. Gátat metszettek mert nagyon nagy buksija volt/van a gyerkõcnek
A dokit aki "levezette" a szülést HOrváth Tamásnak hívják. Jókedvüen mosolygott végig a szülés alatt ami eléggé sokat számitott, erõt adott, bátoritott. Kellemes benyomás ért vele szemben! Azt viszont nem tudom, hogy azért viselkedett igy, mert jó kedvében volt, vagy mindig ilyen, mert az a fél óra kevés volt megitélni
Amint megszületett a baba egybõl a hasamra rakták még mázasan
Aztán elvitték "mázsálni", fürdeni, öltözni és rögtön hozták is vissza. Megszoptattam a szülõágyon. Kb 1 órára választottak el minket amig felvettek az osztályra...
folyt köv. csak felébredt a babó
sasha